15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 29 950:-
Från 18 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Resan börjar med några mysiga dagar i strandorten Negombo. Härefter går turen norrut mot Rock Temple i Dambulla. Här kan du uppleva mer än 80 grottor och en uppsjö av buddhistiska statyer samt ett fåtal hinduistiska statyer. På platsen, som finns med på Unescos världsarvslista, väntar dig en stämningsfull och spännande upplevelse.

Senare besöker du också Lejonklippan, Sigiriya. Anta utmaningen med de 1202 trappstegen upp till den platta platån på 180 meters höjd, där den vackraste utsikten över djungeln och skogen väntar dig. Därefter går resan vidare mot den gamla huvudstaden Kandy, vackert belägen på höglandet. Kandy är bland annat känt för Buddhas tandtempel, som är en av de heligaste platserna för buddhister. Från huvudstaden går resan till Nuwara Eliya i hjärtat av det natursköna höglandet, där du har möjlighet att komma ut till de vackra, gröna teplantagen samt besöka en lokal tefabrik. På höglandet får du också stora naturupplevelser i nationalparken Horton Plains och på safari i Udawalawa, där du kan se de vilda, srilankesiska elefanterna.
Efter flera dagar med vilda naturupplevelser avslutar du resan med avkoppling vid den fina stranden i Mirissa på Sri Lankas sydkust.

Se fram emot:
 • Vacker och frodig natur på Sri Lankas högland
 • Djurliv i Udawalawe
 • Fina stränder och avkoppling vid Negombo och Mirissa
 • Lokal kultur, historia och religion
 • En trevlig och välkomnande lokalbefolkning

Vad är en upplevelseresa?
En upplevelseresa är en resa där både datum, flyg, hotell och aktiviteter är fixade – allt till ett fast pris och med en stor dos upptäckarlust på köpet! Alla våra upplevelseresor är individuella resor där transfer och utflykter sker i grupp, och de kan bokas direkt och är noga planerade av våra erfarna reseexperter som ser till att du garanteras det äventyr som är utmärkande för våra skräddarsydda resor. Processen blir alltså enklare, smidigare och smartare för dig som vill ut och fånga ditt nästa äventyr på denna färdiga konceptresa.

Läs mer om våra andra härliga upplevelseresor här
Läs mer om Sri Lanka här

Bästa reseperiod

Sri Lanka kan besökas året runt. När det regnar i landets östra delar är det vanligtvis soligt i de västra, och tvärtom. Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområden är från december till april. Till östkusten och området med de historiska städerna är det som bäst att åka från april till september. Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag är det avresa från Skandinavien med Sri Lanka som resans mål.
Dag 2: Ankomst till Negombo
Vid ankomst till flygplatsen hämtas du och körs till ditt hotell i staden Negombo, en av de större städerna på Sri Lanka. Negombo ligger vid havet i den västra delen av landet, inte långt från flygplatsen. Staden är känd för sin fiskeindustri med livliga fiskmarknader och vackra stränder. Området är dessutom känt för välsmakande fisk och skaldjur som du kan äta på någon av de många restaurangerna i staden. Det finns också goda möjligheter att köpa lokalt hantverk, batik och handgjorda smycken. Efter incheckning på hotellet är resten av dagen på egen hand.
Dag 3: Kanaler och fiskmarknad i Negombo
Du får din frukost med dig i en matsäck idag, då en tidig båttur väntar på dig på de holländska kanalerna. Här får du uppleva soluppgången medan du hör fåglarnas morgonkvitter och ser den vackra mangroveskogen vakna efter natten. Njut av lugnet i lagunen medan du håller utkik efter de många olika fågelarter som lever i mangroven. Du får dessutom en inblick i de lokala fiskarnas liv när du får se dem fiska med nät från sina båtar. Utflykten avslutas vid fiskmarknaden, där du får uppleva den särskilda stämning som präglar den livliga marknaden. Efter utflykten körs du tillbaka till ditt hotell och har resten av dagen på egen hand. Du kan slappna av vid stranden eller hotellets pool. Du kan också gå på upptäcktsfärd i Negombo, som är en av Sri Lankas äldsta semesterorter och ligger en bit norr om huvudstaden Colombo. Staden var en gång i tiden en viktig handelsstad för portugiser och holländare, men idag är det inte längre handel som lockar gäster hit. Istället är det de vackra stränderna som attraherar öns besökare, och dessa har du också möjlighet att njuta av under eftermiddagen. (F)
Dag 4: Från Negombo till Habarana med tempel i Dambulla
Efter frukost på ditt hotell i Negombo går färden norrut till Habarana där du ska övernatta. Dagens höjdpunkt är ett besök i grottemplen i Dambulla. Området består av hela 80 olika grottor, och huvudattraktionen är Rock Temple som huserar 153 olika och vackra Buddhastatyer, hinduistiska moment samt statyer av srilankesiska monarker. Efter besöket vid Rock Temple kan du använda resten av dagen i Habarana som du vill. Staden är rätt liten, så efter en promenad runt här kanske ett dopp och lite avslappning vid hotellets pool är en skön avslutning på dagen. (F)
Dag 5: Lejonklippan Sigiriya och den gamla huvudstaden Kandy
Efter frukost väntar idag ännu en upplevelse, nämligen Sigiriya eller ”Lejonklippan” som platsen också kallas. Sigiriya är namnet på resterna av en stad och ett palats som har legat på den platta avsatsen på den 180 meter höga klippan. Klippan är omgiven av djungel, och från klippans topp får dess besökare en otroligt vacker utsikt. Vid den sista trappavsatsen mot toppen förstår man enkelt varför Sigiriya kallas för Lejonklippan. Det står nämligen två gigantiska lejontassar på var sida om trappan, och ingången till toppen av klippan var ursprungligen genom munnen på ett gigantiskt lejon i sten. Efter besöket vid Sigiriya går resan vidare mot staden Kandy, som har en alldeles särskild betydelse på Sri Lanka. Staden var nämligen de singalesiska kungarnas sista högsäte och det var även härifrån som engelsmännen administrerade de stora teplantagen på Sri Lankas högland. Vid ankomst till Kandy och efter incheckning på ditt hotell har du resten av dagen på egen hand i staden, eller vid hotellets poolområde om du föredrar det. (F)
Dag 6: Sri Lankas kulturella huvudstad Kandy
Dagen idag kan du forma helt efter dina egna önskemål. Strosa runt bland Kandys gränder och upplev det lokala livet. Du kan också besöka sjön Kandy Lake som anlades av den sista Sinhalakungen år 1798. Staden har dessutom en spännande basar, där du kan gå på upptäcktsfärd bland all världens olika lukter, smaker och färger. Idag finns det också möjlighet att köpa till en guidad utflykt till Temple of the Tooth samt Kandy museum. Temple of the Tooth är Sri Lankas allra heligaste tempel, som sägs husera en av Buddhas tänder. Varje dag besökt templet av hundratals buddhister som ger gåvor och tillber sin gud. En promenad runt i tempelkomplexet är en stor och mycket minnesvärd upplevelse. Winberg Travel arrangerar transport och guide vid templet, men entrébiljetten på ca 150 kr / person betalar man själv på plats. Har du ork och lust kan du dessutom följa med på en kvällsutflykt i Kandy, där du har möjlighet att smaka på olika rätter från de lokala streetfood-bodarna. Sätt tänderna i en kottu, hoppers och roti, som alla är lokala rätter som du med säkerhet kommer gilla! Maten på Sri Lanka är god och mycket billig. (F)
Dag 7: Botanisk trädgård och vacker tågtransport till Nuwara Eliya
Efter frukost är det dags för ett besök i Kandys världsberömda botaniska trädgård. Gå mellan de gigantiska palmerna och bli förtrollad av sällsynta orkidéer, kryddor och örter. Några av arterna finns inte på andra platser i världen än på Sri Lanka. Härefter går färden vidare till tågstationen i Peradeniya, varifrån tåget avgår mot Nuwara Eliya. Resan genom Sri Lankas högland anses vara en av världens vackraste tågresor. Resan tar dig genom förbluffande landskap med gröna och frodiga teplantage, där du har utsikt över de omkringliggande bergen. Vid ankomst till tågstationen i Nuwara Eliya möts du av din chaufför som kör dig till en lokal teplantage. Här besöker du en traditionell tefabrik som producerar det berömda Ceylon Tea. Låt dig fascineras av processen från plockning av teblad till den färdiga produkten. Har du lust får du gärna vara med och plocka teblad ute på odlingarna, med den ikoniska teväskan hängande runt halsen. Efter detta får du naturligtvis möjlighet för att avnjuta det goda Ceylon-teet i tesalongen. Senare på dagen körs du till ditt hotell och resten av dagen har du på egen hand i Nuwara Eliya, som ligger långt in i hjärtat av höglandet. Historiskt sett är staden känd som britternas sommarresidens i det svala höglandet, och stadsbilden präglas av en viktoriansk stil på både husens arkitektur och i de vackra trädgårdarna. (F) Notera: Då tågbiljetterna på Sri Lankas först släpps för försäljning 30 dagar innan tågets avgång så kan vi inte garantera biljetter till tåget. Därför kan transporten mellan Peradeniya och Nuwara Eliya i några fall bli ersatt med transport i buss, vilket fortfarande är en otroligt vacker och sevärd åktur.
Dag 8: Hortons Plains och Udawalawa
Under tidig morgon fortsätter resan mot Horton Plains. Nationalparken, som finns med på Unescos världsarvslista, upplevs bäst under en vandring tillsammans med en lokal guide. Du kommer fvandra genom ett betagande landskap bestående av vackra, böljande kullar, skogar och ängar. Det finns åtskilliga sevärdheter i Horton Plains, såsom Baker’s Fall, Chimmini Pool och den berömda Worlds End. Från en klippavsats över ett brant stup får du en fantastisk utsikt över teplantgen och höglandet – på en klar morgon kan du se ända till sydkusten. Efter denna unika naturupplevelse åker du vidare mot Udawalawa, där du får slappna av under resten av dagen. Här övernattar du i ett klassiskt safaritält beläget i ett naturskönt område. (F,M)
Dag 9: Safari och vidare till kuststaden Mirissa
Idag ska du gå upp tidigt för att åka på morgonsafari. Udawalawa National Park är en av de äldsta nationalparkerna på Sri Lanka och är en av de bästa platserna för att uppleva vilda elefanter året runt. Du kommer få resa runt i den gröna nationalparken på en jeepsafari, där du får uppleva de stora och fascinerande djuren på nära håll. I parken finns även större kattdjur som leoparder och djungelkatter som du kan se på avstånd om du har tur. Efter denna stora djurupplevelse åker du tillbaka till campen där du äter brunch och njuter av naturen medan fåglarna sjunger – och kanske hoppar nyfikna apor från gren till gren i träden ovanför ditt huvud! Resan fortsätter sen mot kuststaden Mirissa, där du under de kommande dagarna ska njuta av resten av din resa på de undersköna sandstränderna vid Sri Lankas sydkust. Längs vägen till Mirissa gör du ett kort stopp vid Udawalawe National Parks elefantbarnhem, som arbetar med att förbereda föräldralösa elefantungar på ett liv ute i det fria. (F,M)
Dag 10-13: Strandsemester vid Mirissa
De kommande dagarna avnjuts vid stranden i Mirissa. Nu finns det tid att smälta de många intryck och upplevelser som du har fått under din resa runt på Sri Lanka. Koppla av vid hotellets pool eller på stranden. Det finns så klart också möjlighet att gå på upptäcktsfärd i Mirissa stad. Har du fortfarande ork och lust för fler äventyr så kan vi rekommendera ett besök i staden Galle, som huserar ett vackert, gammalt fort, eller åka på valsafari. Utanför Mirissas kust passerar flera olika sorters valar, bland annat den gigantiska blåvalen! Under din vistelse i Mirissa övernattar du på Paradise Beach Hotel, som skapar sköna ramar för strandsemestern. Hotellet har en härlig pool och en riktigt bra restaurang, och dessutom ligger hotellet ända ute vid de vita sandstränderna vid Indiska Oceanen. (F,M)
Dag 14: Avresa från Sri Lanka
Efter frukost på hotellet är det dags att bege sig till flygplatsen, varifrån resan går hemåt till Skandinavien igen. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien
Du ankommer hem igen med härliga upplevelser och reseminnen från Sri Lanka.

Övernattningar

2 övernattningar i standardrum på Goldi Sands Hotel i Negombo
1 övernattning i standardrum på Tropical Life Resort i Dambulla
2 övernattningar i deluxerum på Thilanka Hotel i Kandy
1 övernattning i deluxerum på Black Pool Hotel i Nuwara Eliya
1 övernattning i safaritält på Big Game Tent Camp i Udawalawa
5 övernattningar i deluxerum på Paradise Beach Hotel i Mirissa

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Transport och utflykter genomförs i grupper på upp till 20 personer, men det är massor av fritid under tiden för att du själv ska kunna utforska de olika städerna och platserna på egen hand.

dec-apr

Packlista

 • Luftiga och bekväma kläder för varma klimat
 • Tunna bomullskläder med långa ärmar/ben, som skydd mot eventuella mygg i solnedgången
 • Badkläder
 • Sandaler
 • Skor/vandringsskor
 • Solhatt/Keps
 • Solglasögon och solkräm
 • Myggmedel
 • Kamera

Avresedatum

Status Avresedatum Boka senast Pris
Lediga platser Reseperiod21.12.23 - 04.01.24 Boka senast16-10-2023
36 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod28.12.23 - 11.01.24 Boka senast23-10-2023
31 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod02.02.24 - 17.02.24 Boka senast01-12-2023
31 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod10.02.24 - 24.02.24 Boka senast08-12-2023
31 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod23.03.24 - 06.04.24 Boka senast19-01-2024
31 450:-
Prisförslag

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien – Colombo t/r, inkl. bagage
 • Övernattningar enligt program
 • 12 x frukost & 6 x middag
 • Transport enligt program
 • Engelsktalande chaufför/guide på rundresan från dag 4 till dag 9
 • Båtutflykt på de holländska kanalerna med engelsktalande guide
 • Entré på inkluderade utflykter
 • Morgonsafari med jeep i Udawalawe National Park med engelsktalande guide
 • Utflykt på teplantage
 • Utflykt till Horton Plains National Park med engelsktalande guide

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Dricks
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Entré till Temple of the Tooth
 • Streetfood och dryck I Kandy
 • Utflykt till Galle
 • Valsafari i Mirissa

Kommentarer till pris

På den här resan är priset fast och garanterat.

Priset gäller för avresa från Köpenhamn, men det går också att resa från Stockholm eller Göteborg. Kontakta oss för mer information samt pris.

Barnpriset gäller för barn i åldern 2–11 år. Priset varierar per avgång, från 18 950 kr till 23 950 kr. Barnpriset är baserat på att man delar rum med två vuxna resenärer.

Spädbarnspris gäller för barn i ålder 0–2 år. Priset på alla avgångar är 4 950 kr.

Enkelrumstillägg är 15 950 kr.

Notera att det som mest kan bo två vuxna och två barn i åldern 0–11 år per rum. Vid två vuxna och två barn som delar rum kommer det ena barnet få sova i föräldrarnas säng. I mån av plats kan vi uppgradera ert boende till exempelvis familjerum eller familjesvit. Kontakta oss för mer information om detta.

Önskar du köpa till valsafari i Mirissa, kan detta bokas senast i samband med slutbetalning av resan. Priset är 950 kr / person.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF