17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 31 950:-
Från 18 950:-
Resan börjar med några mysiga dagar i strandorten Negombo. Härefter går turen mot Lejonklippan, Sigiriya. Anta utmaningen med de 1202 trappstegen upp till den platta platån på 180 meters höjd, där den vackraste utsikten över djungeln och skogen väntar dig. Vistelsen i Dambulla innehåller även en morgonsafari i Minneriya National Park, där det finns goda möjligheter att upptäcka elefantflockar. Härefter går resan norrut mot Rock Temple i Dambulla. Här kan du uppleva mer än 80 grottor och en uppsjö av buddhistiska statyer samt ett fåtal hinduistiska statyer. På platsen, som finns med på Unescos världsarvslista, väntar dig en stämningsfull och spännande upplevelse.

Därefter går resan vidare mot den gamla huvudstaden Kandy, vackert belägen på höglandet. Kandy är bland annat känt för Buddhas tandtempel, som är en av de heligaste platserna för buddhister. Från huvudstaden går resan med tåg mot den mysiga bergsbyn Ella. Luta dig tillbaka i kupén och insup naturen under denna sceniska tågresa som bland annat tar dig till hjärtat av det natursköna höglandet. I Ella har du bland annat möjlighet att komma ut till de vackra, gröna teplantagen.

Se fram emot ännu en storslagen naturupplevelse under en safari i Yala National Park, där du kan se de vilda, srilankesiska elefanterna. Här kan du också ha turen att se leoparder, läppbjörnar, sengångare, vildsvin och krokodiler.

Efter flera dagar med häftiga naturupplevelser fortsätter resan till Sri Lankas vackra sydkust, där du kan njuta av resans sista dagar och koppla av på de vackra palmbeklädda stränderna.

Se fram emot:
 • Vacker och frodig natur på Sri Lankas högland
 • Djurliv i Minneriya och Yala National Park
 • Fina stränder och avkoppling vid Mirissa
 • Lokal kultur, historia och religion
 • En trevlig och välkomnande lokalbefolkning

Vad är en upplevelseresa?
En upplevelseresa är en resa där både datum, flyg, hotell och aktiviteter är fixade – allt till ett fast pris och med en stor dos upptäckarlust på köpet! Alla våra upplevelseresor är individuella resor där transfer och utflykter sker i grupp, och de kan bokas direkt och är noga planerade av våra erfarna reseexperter som ser till att du garanteras det äventyr som är utmärkande för våra skräddarsydda resor. Processen blir alltså enklare, smidigare och smartare för dig som vill ut och fånga ditt nästa äventyr på denna färdiga konceptresa.

Läs mer om våra andra härliga upplevelseresor här
Läs mer om Sri Lanka här

Bästa reseperiod

Sri Lanka kan besökas året runt. De många fina sandstränderna ligger fördelade så att när monsunregnen når den östliga delen av landet är det vanligtvis soligt på den västra sidan, och tvärtom.
Den torraste och bästa perioden att resa till Sri Lankas västkust, sydkust och bergsområden är från december till april. Till östkusten och området med de historiska städerna är det som bäst att åka från april till september.
Den bästa säsongen att se vilda djur och växter är från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag är det avresa från Skandinavien med Sri Lanka som resans mål.
Dag 2: Ankomst till Negombo
Vid ankomst till flygplatsen hämtas du och körs till ditt hotell i staden Negombo, en av de större städerna på Sri Lanka. Negombo ligger vid havet i den västra delen av landet, inte långt från flygplatsen. Staden är känd för sin fiskeindustri med livliga fiskmarknader och vackra stränder. Området är dessutom känt för välsmakande fisk och skaldjur som du kan äta på någon av de många restaurangerna i staden. Det finns också goda möjligheter att köpa lokalt hantverk, batik och handgjorda smycken. Efter incheckning på hotellet är resten av dagen på egen hand.
Dag 3: Dambulla
Avnjut frukosten på hotellet innan det är avresa mot Dambulla. Efter incheckning på hotellet i Dambulla finns det tid till att utforska området på egen hand. Känner du fortfarande av den långa flygresan har du idag möjligheten att ladda upp batterierna ordentligt. (F)
Dag 4: Lejonklippan Sigiriya
Efter frukost på ditt hotell i Dambulla väntar en stor upplevelse på dig, nämligen Sigiriya eller ”Lejonklippan” som platsen också kallas. Sigiriya är namnet på resterna av en stad och ett palats som har legat på den platta avsatsen på den 180 meter höga klippan. Klippan är omgiven av djungel, och från klippans topp får dess besökare en otroligt vacker utsikt. Vid den sista trappavsatsen mot toppen förstår man enkelt varför Sigiriya kallas för Lejonklippan. Det står nämligen två gigantiska lejontassar på var sida om trappan, och ingången till toppen av klippan var ursprungligen genom munnen på ett gigantiskt lejon i sten. Efter en spännande utflykt har du eftermiddagen på egen hand. (F)
Dag 5: Safari i Minneriya National Park
Idag ska du ge dig ut på jeepsfarai i Minneriya National Park. Beroende på elefanternas rörelsemönster så är safarin antingen i Minneriya/Kaudulla eller Eco Park. Minneriya National Park är den perfekta platsen för naturälskare, särskilt om du önskar uppleva storslagna och vilda elefantflocker. Utöver världens största däggdjur, elefanten, så huserar Minneriya även två sorters endemiska ap-arter, som alltså bara finns på Sri Lanka. Här bor även flera hjort-arter, fåglar och kräldjur. Efter safarin åker du tillbaka till ditt hotell under sen eftermiddag. (F)
Dag 6: Tempel i Dambulla och vidare mot Kandy
Dagens höjdpunkt är ett besök i grottemplen i Dambulla. Området består av hela 80 olika grottor, och huvudattraktionen är Rock Temple som huserar 153 olika och vackra Buddhastatyer, hinduistiska moment samt statyer av srilankesiska monarker. Efter besöket vid Rock Temple reser du vidare till Kandy, där du efter att ha checkat in på ditt hotell kan slappna av vid hotellets pool eller utforska Kandy på egen hand - en stad som har en alldeles särskild status på Sri Lanka. Staden var nämligen den sista högborgen för de singalesiska kungarna, och det var härifrån som britterna administrerade de stora teplantagen på Sri Lankas högland. (F)
Dag 7: Sri Lankas kulturella huvudstad Kandy
Dagen idag kan du forma helt efter dina egna önskemål. Strosa runt bland Kandys gränder och upplev det lokala livet. Du kan också besöka sjön Kandy Lake som anlades av den sista Sinhalakungen år 1798. Staden har dessutom en spännande basar, där du kan gå på upptäcktsfärd bland all världens olika lukter, smaker och färger. (F) Idag kan du också välja mellan två olika aktiviteter: Temple of the Tooth och street food Temple of the Tooth är Sri Lankas allra heligaste tempel, som sägs husera en av Buddhas tänder. Varje dag besökt templet av hundratals buddhister som ger gåvor och tillber sin gud. En promenad runt i tempelkomplexet är en stor och mycket minnesvärd upplevelse. Har du ork och lust kan du dessutom följa med på en kvällsutflykt i Kandy, där du har möjlighet att smaka på olika rätter från de lokala streetfood-bodarna. Sätt tänderna i en kottu, hoppers och roti, som alla är lokala rätter som du med säkerhet kommer gilla! Maten på Sri Lanka är god och mycket billig. Tillval: Vandring till Knuckles Mountain Range Det finns även möjlighet att köpa till en vandringsutflykt i Knuckles Mountain Range, med avresa under morgonen.
Dag 8: Med tåg mot Ella
Efter frukost åker du vidare med tåg från Kandy till Ella - en alldeles unik och betagande tågresa på cirka sju timmar. Under tågresan kommer Sri Lankas vackra landskap öppna upp sig framför ögonen på dig, och här kan du också ta en av de ikoniska bilderna ut genom tågfönstret eller dörröppningen, som släpper in naturens alla dofter och ljud i tågkupén. Vid ankomst till tågstationen i Ella möts du av din chaufför som kör dig till ditt hotell. Ella är en trevlig liten stad i Badulla-distriktet i Uva-provinsen. Staden ligger 1 041 meter över havet, och området har en rik både flora och fauna. Ella omges av backar som är täckta av skogar och teodlingar. Bergsbyn har tack vare sin höga placering ett svalare klimat än de omkringliggande lågländerna. Notera: Då tågbiljetterna på Sri Lankas först släpps för försäljning 30 dagar innan tågets avgång så kan vi inte garantera biljetter till tåget. Därför kan transporten mellan Kandy och Ella i några fall bli ersatt med transport i buss, vilket fortfarande är en otroligt vacker och sevärd åktur. (F)
Dag 9: Spännande upplevelser i Ella
Idag kan du själv välja någon av nedanstående aktiviteter, eller välja att gå på upptäcktsfärd på egen hand i Ella.
 • Besök en lokal te-fabrik
 • Besök Ravana Falls
 • Vandring till Ella Rock
Vandringarna runt Ella är populära, och du kommer snart förstå varför. Upplev det klippiga landskapet med höga toppar och natursköna broar som sträcker sig över det frodiga, backiga landskapet. Ella Rock är en magnifik vandring i Ella, som ger sina besökare en fantastisk utsikt över de vackra, bevuxna bergssidorna. Skogen är tät och landskapet är fantastiskt! Från klippans topp har du en otrolig panoramautsikt över de vackra sluttningarna. Ella Rock är en av områdets mer utmanande vandringsleder. (F)
Dag 10: 9 Arch Bridge & Little Adam's Peak
Efter frukost går färden till 9 Arch Bridge & Little Adam's Peal. 9 Arch Bridge är en bro som byggdes under den brittiska kolonialtiden år 1921, är cirka 30 meter hög och svävar nästan 1 km över havet. När du står under bron och tittar uppåt så möts du av en vacker syn bestående av 'nio himlar' genom de nio bågarna - därav brons namn. Den ikoniska bron är uteslutande byggd av sten, mursten och cement, utan en endaste bit stål. Little Adam's Peak har blivit en sevärdhet för både lokala och utländska turister. Många människor besöker den här platsen för att beundra dess natusköna område. Little Adam's Peak ligger cirka 2 km från Ella, och det tar ungefär en timme att nå till toppen. Här uppifrån kan du se stränderna Kataragama och Hambantota, som ligger flera 100 km bort. (F)
Dag 11: Från Ella till Yala
Idag reser du vidare mot Yala National Park. Här ska du övernatta i ett klassiskt safaritält som ligger inhägnat i den vackra nationalparken. Efter incheckning har du resten av dagen till avkoppling eller utforskande i campen. (F,M)
Dag 12: Safari i Yala och vidare till stranden
Idag ska du gå upp tidigt för att åka på morgonsafari, och får därför en frukostpåse med dig som du kan avnjuta under jeepsafarin i Yala National Park. Yala består av sjöar, djungeln och stora vattenhål. Landets näst största nationalpark är hemvist för leoparder, elefanter, läppbjörnar, fläckiga hjortat, sengångar, vildsvin, krokodiler, ormar och många fler exotiska djur. Utöver detta har parket också ett rikt fågelliv. Efter denna stora djurupplevelse fortsätter resan mot kuststaden Mirissa, där du under de kommande dagarna ska njuta av resten av din resa på de undersköna sandstränderna vid Sri Lankas sydkust. Här finns också en fiskehamn, som är en av landets viktigaste platser för val. och delfinobservationer. På de tropiska sandstränderna kommer du också kunna uppleva de bästa och mest fantastiska solnedgångar och soluppgångar. Mirissa är ett välbesökt område tack vare dess fantastiska stränder och det livliga stadslivet. Efter en härlig dag i naturens tecken checkar du in på ditt hotell i Mirissa, där du kan njuta av resten av dagen i ditt eget tempo. (F,M)
Dag 13-16: Strandsemester vid Mirissa
De kommande dagarna avnjuts vid stranden i Mirissa. Nu finns det tid att smälta de många intryck och upplevelser som du har fått under din resa runt på Sri Lanka. Koppla av vid hotellets pool eller på stranden. Det finns så klart också möjlighet att gå på upptäcktsfärd i Mirissa stad. Har du fortfarande ork och lust för fler äventyr så kan vi rekommendera ett besök i staden Galle, som huserar ett vackert, gammalt fort, eller åka på valsafari. Utanför Mirissas kust passerar flera olika sorters valar, bland annat den gigantiska blåvalen! Under din vistelse i Mirissa övernattar du på Mandara Resort, som skapar sköna ramar för strandsemestern. Hotellet har en härlig pool och en riktigt bra restaurang, och dessutom ligger hotellet ända ute vid de vita sandstränderna vid Indiska Oceanen. (F,M)
Dag 17: Avresa från Sri Lanka och ankomst till Skandinavien
Efter frukost på hotellet är det dags att bege sig till flygplatsen, varifrån resan går hemåt till Skandinavien igen. Du ankommer hem igen med härliga upplevelser och reseminnen från Sri Lanka. Du ankommer senare samma dag eller morgonen efter, beroende på flygtiderna på just din avresa. (F)

Övernattningar

1 övernattning i standardrum på Goldi Sands Hotel i Negombo
3 övernattningar i standardrum på Tropical Life Resort i Dambulla
2 övernattningar i deluxerum på Thilanka Hotel i Kandy
3 övernattningar i superiorrum på Hotel Onrock i Ella
1 övernattning i safaritält på Big Game Tent Camp i Udawalawa
5 övernattningar i superior sea view-rum på Mandara Resort i Mirissa

Samtliga boenden under resan är mellanklasshotell.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Transport och utflykter genomförs i grupper på upp till 20 personer, men det är massor av fritid under tiden för att du själv ska kunna utforska de olika städerna och platserna på egen hand.

Packlista

 • Luftiga och bekväma kläder för varma klimat
 • Tunna bomullskläder med långa ärmar/ben, som skydd mot eventuella mygg i solnedgången
 • Badkläder
 • Sandaler
 • Skor/vandringsskor
 • Solhatt/Keps
 • Solglasögon och solkräm
 • Myggmedel
 • Kamera

Avresedatum

Status Avresedatum Specifikation Boka senast Pris
Lediga platser Reseperiod20.12.24 - 06.01.25 SpecifikationKöpenhamn Boka senast16-10-2024
41 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod29.12.24 - 14.01.25 SpecifikationStockholm Boka senast24-10-2024
41 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod29.12.24 - 14.01.25 SpecifikationKöpenhamn Boka senast24-10-2024
36 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod04.01.25 - 20.01.25 SpecifikationStockholm Boka senast30-10-2024
35 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod04.01.25 - 20.01.25 SpecifikationKöpenhamn Boka senast30-10-2024
31 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod31.01.25 - 17.02.25 SpecifikationStockholm Boka senast25-11-2024
35 950:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod31.01.25 - 17.02.25 SpecifikationKöpenhamn Boka senast25-11-2024
33 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod06.02.25 - 22.02.25 SpecifikationStockholm Boka senast02-12-2024
37 450:-
Prisförslag
Lediga platser Reseperiod06.02.25 - 22.02.25 SpecifikationKöpenhamn Boka senast02-12-2024
37 450:-
Prisförslag

I priset ingår

 • Flygbiljett Stockholm/Köpenhamn – Colombo t/r, inkl. bagage
 • Övernattningar enligt program
 • 15 x frukost & 6 x middag (reser du under jul och nyår ingår även middag dessa två dagar)
 • Transport enligt program
 • Engelsktalande chaufför/guide på rundresan från dag 2 till dag 12
 • Entré på inkluderade utflykter
 • Morgonsafari med jeep i Minneriya och Yala National Park med engelsktalande guide
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Dricks
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Entré till Temple of the Tooth
 • Streetfood och dryck i Kandy
 • Vandring i Knuckles Mountain Range
 • Utflykt till Galle
 • Valsafari i Mirissa

Kommentarer till pris

På den här resan är priset fast och garanterat.

Barnpriset gäller för barn i åldern 2–11 år. Priset varierar per avgång, från 19 950 kr till 26 950 kr.

Spädbarnspris gäller för barn i ålder 0–2 år. Priset på alla avgångar är 4 450 kr.

Enkelrumstillägg är 15 950 kr.

Notera att det som mest kan bo två vuxna och två barn i åldern 0–11 år per rum. Vid två vuxna och två barn som delar rum kommer det ena barnet få sova i föräldrarnas säng. I mån av plats kan vi uppgradera ert boende till exempelvis familjerum eller familjesvit. Kontakta oss för mer information om detta.

Önskar du köpa till valsafari i Mirissa, kan detta bokas senast i samband med slutbetalning av resan. Priset är 950 kr / person.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: