Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
1 dag
Vandring i Sverige
Från 250:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Just den första etappen av Roslagsleden anses vara en av de finaste och allra bäst är den sensommar och höst. Leden sträcker sig längs med en av de gamla vikingavägarna. Runt Hagby gård finns bland annat gravfält från järnåldern och runstenar från 1000-talet. Vid slutmålet för etappen, Karby gård, finns även ett konstcentrum med bland annat konsthantverksbod.

Vad krävs för att kunna göra vandringen?
Vi vandrar ca 15 kilometer i jämn och relativt flack terräng. Underlaget skiftar mellan stigar, grus och asfalt - en kortare sträcka är på asfalt. Det fungerar fint att ha ett par stadiga och väl ingångna gymnastikskor om man inte föredrar vandringsskor eller kängor. Ta med en lättare dagsryggsäck med ordentligt med dricka och eventuell regnponcho eller solhatt - vi hoppas på att det är det sistnämnda som kommer att behövas.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Vi möts klockan 10.00 vid busstationen Rinkeby Västra (buss 607 från Danderyds Sjukhus). Alla får en picknickpåse med smörgås och en frukt som vi äter på vägen. Vi väljer någon av de fina rastplatserna som finns under vägen eller kanske bara en lummig skogsglänta som ser inbjudande ut. Roslagsledens start ligger bara hundra meter från busshållplatsen och dess första etapp slingrar sig sedan genom Rinkebyskogen fram till Rösjön. Vidare vandrar vi genom Rösjöns friluftsområde och från Edsvikens norra ände upp till Hagby gård i Täby. Leden sträcker sig längs med en av de gamla vikingavägarna. Runt Hagby gård finns bland annat gravfält från järnåldern och runstenar från 1000-talet. Efter Hagby gård följer en vacker vandring längs Vallentunasjöns södra strand - på vägen finns fina rastplatser, vi väljer en av dem för att äta vår picknicklunch. Vid slutmålet för etappen, Karby gård, finns ett konstcentrum med bland annat konsthantverksbod.Här finns också bussförbindelse och gångavstånd till Roslagsbanan. Vandringen tar mellan 3-4 timmar beroende på vilket tempo vi håller och hur många raster vi gör. Vi ser fram emot en härlig dag med: Trevlig sällskap Vackra vyer Pigga ben Lite blandade historier om Uppland, vikingaliv och Roslagsleden.

Avresedatum

Status Reseperiod Boka senast Pris
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Gruppstorlek

Min 6 personer Max 14 personer

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Ett par stadiga skor - man behöver inte vandrarkängor,ordentliga gymnastikskor fungerar bra
 • Hatt
 • Vattenflaska
 • Skavsårsplåster
 • En powerbank till mobilen är alltid bra att ha

I priset ingår

 • Winbergsguide
 • Picknicklunch
 • Trevligt sällskap

I priset ingår inte

 • Transport till och från startplatsen
 • Dryck

Kommentarer till pris

De 250 kronor som vandringen kostar är inte återbetalningsbara efter bokning.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF