Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
1 dag
Vandring i Sverige
Från 250:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Hagaparken är kanske vår allra vackraste engelska park, men samtidigt finns här så mycket minnen från Frankrike och Italien. När Gustav III och hans resesällskap lämnade Sverige 1783 var det officiellt för en rekreations- och kulturresa. En Grand tour till bland annat Rom, Neapel och Paris.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Grand tour kallades internationellt den resa som förr avslutade utbildningen för framför allt adelns ungdomar. På äldre svenska kallades detta för en bildningsresa. Grand tours förekom mellan 1500- och 1800-talet och resa pågick vanligen under flera år och kostade stora summor pengar. Johan Tobias Sergel hade tidigare vistats i Rom under många år, och var väl insatt i italienskt kulturliv. För sina ingående kunskaper om konst och arkitektur utsågs Sergel till resans guide. De antika skulpturerna som inköptes under resan och fraktades till Sverige får man förmoda skulle ha prytt Haga slott, men kom att utgöra basen i Sveriges äldsta offentliga konstmuseum, Gustav III:s antikmuseum. Väl hemma i Stockholm igen säljer han sin gård Ekolsund utanför Enköping för Haga. Livet på Haga bör ha varit lugnande för den ofta så rastlöse kungen. Gamla Haga erbjuder en idyllisk gård och grönska mellan vikarna. Haga blir med tiden Gustavs livsverk. Samling vid Stallmästaregården kl. 10.00. Under vandringen ser vi bland annat Gamla Haga och turkiska kiosken men också den kinesiska paviljongen, Ekotemplet, Gustav III:s paviljong och slottsruinerna. Vandringen som är 2 timmar lång avslutas vid Koppartälten.

Avresedatum

Status Reseperiod Boka senast Pris
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Gruppstorlek

Min 7 personer Max 20 personer

Packlista

  • Kläder för väder
  • Bekväma skor

I priset ingår

  • Licensierad Stockholmsguide
  • Trevligt sällskap

I priset ingår inte

  • Transport till och från startplatsen

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF