Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
1 dag
Vandring i Sverige
Från 250:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
En stadsvandring med Winberg Travel och auktoriserad Stockholmsguide på en av Stockholms vackraste platser och tillika ett UNESCO.s världsarv. Hur kommer det sig att Stockholm stad väljer att bygga en begravningsplats så här långt utanför stan? Varför överger vi tanken på mastodonta gravvårdar och kapell helt plötsligt? Följ med och utforska Skogskyrkogårdens hemligheter.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Under vandringen försöker vi förstå hur de två unga arkitekterna hittade varandra genom konsten. Ett samarbete i både landskapsarkitektur såväl som fascinerande byggnader. Här finns inte ett kapell, men 5 plus en öppen plats för ceremoniella avsked. Men Skogskyrkogården är inte en sorglig plats. Här finns så mycket vackert att beskåda och njuta av. Massor av kluriga detaljer och många många furor. Skogskyrkogården har sedan 1994 en plats på Unescos världsarvslista och är en sällsam plats av skönhet som poesi. Ändå får vi många intryck. Kyrkogården anlades på en tallbevuxen rullstensås.Här genomförs fler än 2 000 begravningsceremonier årligen. Kom och låt dig fascineras av de höga furorna och det vackra ljuset som tränger in mellan grenarna. Här finns över 10 000 tallar och många är mer än 200 år gamla. Under vandringen ser vi bland annat Almhöjden, Sju brunnars stig och Uppståndelsekapellet. Vi ser också Greta Garbos grav samt Skogskyrkokapellet. Samling vid Sockenvägen, 488, vid utgången från Skogskyrkogårdens tunnelbanestation. Vi har olika tider beroende på datum då vi vill vandra i senvintersolens bleka solnedgång för att få den absolut vackraste upplevelsen. 21 februari samlas vi 15.00 7 mars samlas vi 15.30

Avresedatum

Status Reseperiod Boka senast Pris
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Gruppstorlek

Min 7 personer Max 20 personer

Packlista

  • Kläder för väder
  • Bekväma skor

I priset ingår

  • Auktoriserad Stockholmsguide
  • Trevligt sällskap

I priset ingår inte

  • Transport till och från startplatsen

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF