Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
1 dag
Vandring i Sverige
Från 250:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
På Riddarholmen finns historiska byggnader med tjusiga fasader som andas makt och svunna tider. Idag finns inga bostäder kvar, bara kontor men en i tiden levde här familjer som Hessenstein, Stenbock och Sparre. I Gamla stan ser vi Lilla och Stora Nygatan - de forna paradgatorna, här låg tidningskvarteren innan järnvägen tuffade fram. På det runa Brantingtorget får historien vingar, det hissnar i magen när vi rör oss i de historiska kvarteren.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Under vår vandring på Riddarholmen och i Gamla Stan känner vi verkligen historiens berömda vingslag. Wrangelska palatset är i dag Svea Hovrätt. I detta palats föddes Gustav III då vårt slott Tre Kronor hade brunnit. Det var här som Gustav III:s mördare Jacob Johan Anckarström dömdes till döden 1792. Fängelsehålan där han satt inspärrad är kvar idag. Birger Jarl lär vara oskyldig till tornet som bär hans namn, men kanske restes det under Gustav Vasa? Där Riddarholmskyrkan i dag tronar betade får och getter lång tid tillbaka. Vi vandrar i gränder och över höjder ner till Evert Taubes terrass. Medeltidens hantverkarkvarter är inte så annorlunda från förr. Än idag finner vi här mindre affärsverksamheter och enstaka hantverk. Skomakaren Framåt är ett levande bevis på skicklig hantverkarkunskap. Upplev några av de små torgen i Gamla stan. På Prästgatan fascineras du av de snillrika hissbommarna för medeltidens lagringsmöjligheter. Vid sidan av de klassiska sevärdheterna finns här även några skulpturer som Järnpojken och Kristina Gyllenstierna. Ingen annanstans än som i Gamla Stan har godsägare och rika män dekorerat sina dörrar och portar. Vi studerar några av de mest dekorativa inslagen. Stadsvandringen som är 2 timmar lång börjar kl. 10 på Birger Jarls torg och avslutas vid Järntorget.

Avresedatum

Status Reseperiod Boka senast Pris
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Gruppstorlek

Min 7 personer Max 20 personer

Packlista

  • Kläder för väder
  • Bekväma skor

I priset ingår

  • Licensierad Stockholmsguide
  • Trevligt sällskap

I priset ingår inte

  • Transport till och från startplatsen

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF