Sök
Sök
Table Mountain, Cape Town, Sydafrika
Strandhuse, Cape Town, Sydafrika
Bo-Kap kvarteret i Cape Town
Cape Town, Sydafrika
Sydafrika, Cape Town, Kite Surfing
Bazbus, Sydafrika
Baz Bus, Sydafrika
Prøv dine grænse af med et cage dive og kom tæt på en hvidhaj
Hermanus, Sydafrika
Sydafrika, Drakensberg bjergene
Sydafrika, baz bus
Løve i Kruger National Park
Sydafrika, nøsehorn i Kruger National Park
Zebraer, Sydafrika

Backpacking i Sydafrika

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: Upp till 90 dagar

Drömmer du om att uppleva Sydafrika i din egen takt ombord på en buss, men inklusive en mjukstart i Kapstaden och en häftig safariupplevelse i Kruger nationalpark? Då är detta resan för dig!

Vid ankomsten till Kapstaden välkomnas du på flygplatsen och körs till ditt vandrarhem, som har ett bra läge och fantastisk utsikt över Taffelberget. Du kommer att stanna två nätter i Kapstaden, så du får gott om tid att komma till rätta, innan äventyret börjar på allvar. Var med på en guidad promenad och njut av en äkta sydafrikansk "braai" på ditt vandrarhem - det är lika bra att man tar seden dit man kommer!

Med busspasset tar du dig från Kapstaden till Johannesburg. Du kan stanna när och var du vill. Vi har några förslag på stopp, men du får naturligtvis bestämma själv... Längs vägen kommer du säkert att träffa många andra backpackers som också är på väg genom Sydafrika. Dessa kan bli vänner för livet. Chauffören på bussen fungerar som guide. Hen kan hjälpa dig att hitta boende och det finns gott om platser att välja mellan.

Resan avslutas med en äkta safari i den världsberömda Krugerparken. Du sover i tält precis utanför parken och varje dag åker du på en “gamedrive” i den stora nationalparken. Här finns verkligen goda chanser att se The Big 5!!!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Sydafrika här
Praktisk information om Sydafrika

Väder

Årstiderna är de motsatta till de svenska. Eftersom landet är mycket stort och har flera klimatzoner, kan det besökas när som helst beroende på vad du är ute efter. Prata med din resesäljare och få tips om när det passar bäst för dig att åka.

Sydafrika

Detaljerad resplan

Dag 1: Sverige - Kapstaden
Resa från Sverige till Kapstaden.

Dag 2: Ankomst till Kapstaden
Det finns ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika så efter en god natts flygning anländer du till Kapstaden och är redo att ta itu med upplevelserna. Du kommer att välkomnas på flygplatsen och köras till ditt vandrarhem för 2 nätter. Resten av dagen står till ditt eget förfogande. Kapstaden är en spännande stad med mycket att se och göra. Här finns bland annat Victoria & Alfred Waterfront, stränderna vid Camps Bay och Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, en mängd olika museer och teatrar samt Kirstenbosch Gardens. På kvällarna anordnas en gemensam sydafrikansk grillkväll (braai) på vandrarhemmet.(A)

Dag 3: På upptäcktsfärd i Kapstaden
Efter frukost är det dags att utforska Kapstaden. Du kan själv välja mellan ett busspass för hop-on/hop-bussarna som tar dig runt i staden till alla stora sevärdheter eller om du väljer en guidad promenad genom staden.(M)

Dag 4: På äventyr i Sydafrika
Idag aktiveras ditt busspass för hop-on/hop-off-bussarna och du har nu de närmaste dagarna, veckorna eller månaderna på att ta dig till Johannesburg. Var och när du stannar längs med vägen är helt upp till dig, men du kan inte resa tillbaka mot Kapstaden. Det finns över 180 vandrarhem och lodger där du kan stanna så länge du vill. Vi rekommenderar att du minst har 14 dagar till ditt förfogande för att du ska få ut det mesta av resan. Inga övernattningar längs med vägen ingår, men chauffören kommer att fungera som guide och hen kan hjälpa till att boka övernattningar vid behov.(M)

Förslag på stopp längs vägen:


Hermanus
Hermanus är en mysig liten stad längs med Garden Route. Om du besöker Hermanus under valsäsongen (juli – november) kan du ha turen att se den utrotningshotade Sydkaparen när de kommer nära kusten i den lugna och djupa Hermanusbukten. Om du vill komma dem riktigt nära kan du åka ut med båt. Besöker du Hermanus utanför valsäsongen behöver du ändå inte misströsta. Med stadens mysiga atmosfär och underbara läge kommer du inte att bli uttråkad.

Knysna
Den fantastiska kuststaden Knysna (uttalas "Naisna") ligger mitt i hjärtat av Garden Route, med en urskog på ena sidan och en vacker lagun på den andra. Lagunen möter havet mellan de imponerande "The Heads", två stora färgglada sandstensklippor från vilka man har en fantastisk utsikt som du inte får missa. Följ till exempel med på Featherbed Experience som börjar med en båttur över lagunen till Featherbeds naturreservat på den västra klippan där kan du njuta av en vacker vandring i det fina naturreservatet.

Port Elizabeth
Port Elizabeth är den femte största staden i Sydafrika mätt i invånarantal. Staden är känd för sina många soltimmar, sina säkra och härliga sandstränder samt sitt varma och klara vatten. En perfekt plats för surfing och andra vattensporter. I staden finns många underbara parker med vackra anlagda trädgårdar. Bland annat kan du besöka Settlers Park, ett naturparadis med en vacker blomsterflora. Vid Brookes Hills ligger Bayworld, som är både ett museum och en liten djurpark med ett terrarium och ett tropiskt fågelhus.

Wild Coast
Wild Coast sträcker sig 300 km längs kusten i den östra delen av Sydafrika från East London till gränsen mellan Östra Kapprovinsen och KwaZulu Natal. Här finns storslagen orörd natur och en imponerande kust. Ett par stopp kan vara Coffee Bay och Port St. Johns. I Coffee Bay kan du surfa, slappa och träffa andra resenärer runt ett biljardbord om kvällarna. Port St. Johns är ett tillhåll för backpackers, där det finns både fantastiska stränder och bra vandringsmöjligheter.

Drakensberg
Drakensbergen är de högsta bergen i södra delen av Afrika. Den högsta punkten är Thabana Ntlenyana på 3 482 meters höjd. Nationalparken Ukahlamba Drakensberg har utsetts till ett världsarv av UNESCO bland annat för sina välbevarade grottmålningar och det exceptionellt vackra och dramatiska landskapet som också är hem för flera utrotningshotade djurarter.

Durban
Durban är Sydafrikas tredje största stad. Staden är mångkulturell och en av landets mest populära semesterorter. Det finns många möjligheter att shoppa och äta gott i staden. Allt är centrerat omkring strandpromenaden Marine Parade och huvudgatorna Smith och West. Nära staden ligger berömda Aliwal Shoal, en av de bästa dykplatserna i hela Sydafrika. Du kan också besöka det mycket populära uShaka Marine World, där du kan se hajar, delfiner och sälar.

Dag ? (första dagen av resan till Kruger): 4 dagars tur till Kruger nationalpark
I priset ingår en 4 dagars resa till Kruger nationalpark. Det erbjuds flera avgångar per vecka från ditt vandrarhem i Johannesburg eller Pretoria. Längs med vägen mot Kruger görs några stopp, bland annat besöks ett rehabiliteringscenter för skadade och sjuka djur. Campingen du bor på är belägen i Klaserie Nature Reserve, som ligger på gränsen till Kruger nationalpark. Du bor i 2 personers tält, men det är också möjligt att bo i stugor mot en avgift. Resten av dagen tillbringas på campen. Zebror, impalor och vårtsvin kommer ofta in på området, och det finns också en pool där du kan svalka dig efter en lång dag av gamedrives.(A).

Dag ? (andra dagen av resan till Kruger): Safari i Kruger nationalpark
Eftersom campen ligger precis vid Kruger nationalpark, är det bara en kort bilresa till de häftiga upplevelserna! Kruger är hem för hela 147 däggdjursarter, inklusive "De 5 stora"; lejon, buffel, elefant, leopard och noshörning. Merparten av dagen tillbringas i nationalparken och frukost samt lunch äts på vägen. Vi har gott om tid att spana efter djuren, njuta av vyerna och också sträcka på benen emellanåt. Middag äts i lägret, och när mörkret faller är det dags att att på nytt bege sig till bushen för en “nightdrive”. Många av djuren är aktiva på natten och kommer fram först när solen har gått ner. Med infrarött ljus letar guiden efter ögon i mörkret. Bland annat leoparden är aktiv på natten, men håll också ögonen öppna efter mindre (och mindre kända) djur som t.ex. den lilla galagoeren, som du nog hör innan du ser den. Dess skrik låter precis som en liten bebis.(M,F,A)

Dag ? (tredje dagen av resan till Kruger): Safari i Kruger nationalpark
Idag tillbringas också majoriteten av dagen i Kruger nationalpark. På eftermiddagen när vi är tillbaka i lägret gör guiden upp en en eld och förbereder en traditionell braai.(M,F,A)

Dag ? (fjärde dagen av resan till Kruger): Blyde River Canyon - Johannesburg
Resan till Kruger närmar sig sitt slut. Resan tillbaka till Johannesburg går via fantastiska Blyde River Canyon som är en del av Drakensbergen. Njut av den vackra utsikten vid världens tredje största ravin. Utflykten slutar i Nelspruit, Johannesburg eller Pretoria. M)

Dag?: Avresa från Johannesburg
Avresa från Johannesburg till Sverige eller mot andra äventyr?

Dag ?: Ankomst till Sverige
Välkommen tillbaka till Sverige med ryggsäcken fylld av fantastiska upplevelser.

Övernattningar:
2 nätter i Kapstaden på vandrarhem i flerbäddsrum
3 nätter i Kruger nationalpark i ett tält för 2 personer

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Det är högst 22 passagerare per buss.

Inga övernattningar ingår på resan mellan Kapstaden och Johannesburg. Busschauffören kommer att fungera som guide och kommer att ge tips om boenden och hjälpa dig med bokning vid behov.

Det är en obligatoriskt övernattning i Port Elizabeth och en i Durban.

Vi rekommenderar att du bokar resan till Kruger nationalpark hemifrån. Resan till Kruger nationalpark har inte stor betydelse för busspassets flexibilitet, eftersom turen till Kruger oftast sker i slutet av din resa och då har du redan ett datum för hemresan att passa.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 19 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg från/till Sverige inkl. flygskatter
 • Transfer från flygplatsen till vandrarhemmet i Kapstaden
 • 2 nätter i Kapstaden på vandrarhem i flerbäddsrum, inklusive 2 frukostar och en grillkväll
 • Hop-on/hop-off buss i Kapstaden eller guidad promenad
 • Hop-on/hop-off-busspass från Kapstaden till Johannesburg
 • 4 dagars guidad safariresa till Kruger nationalpark, inklusive övernattning i 2-personers tält, måltider och gamedrives enligt beskrivningen

I priset ingår inte

 • Övernattningar på sträckan mellan Kapstaden och Johannesburg
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker och dricks
 • Sovsäck för resan till Kruger (ta med egen eller hyr en innan resan)
 • Bränsleavgift
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: