6 dagar
Exkl. flyg
Från 3 395:-
Garden Route är ett otroligt naturskönt område i Western Cape i Sydafrika som tack vare kustlinje sin blivit en populär sträcka att köra på egen hand. Detta område har otroligt mycket att erbjuda. Med bergen på den ena sidan och stränder och vikar på den andra träffar man längs vägen på flera vackra kuststäder, naturreservat och andra attraktioner, som alla inbjuder till stopp.

Garden Route är uppkallad efter de många vackra blommorna du kan se längs rutten. Utsikten är en blandning av gröna skogar och bördiga områden, karga kuststräckor med klippor som stiger rakt upp ur havet och vackra laguner med vita sandstränder. Rutten bjuder också på många djurupplevelser. Till exempel pingvinkolonin vid Stony Points, valar och hajar i Hermanus, strutsar i Oudtshoorn och delfiner vid Dolphin Points. Turen är en perfekt blandning av natur, djurliv, kultur och historia, och du bestämmer själv tempot.

Bästa reseperiod

Årstiderna är de motsatta till de svenska. Kapstaden och Garden Route kan besökas året runt, men den bästa säsongen är den sydafrikanska sommaren från oktober till april. På vintern (maj-oktober) sjunker temperaturen till 9-10 grader på natten och vinden från havet kan kännas sval. Valsäsongen infaller mellan juni/juli och november.
Garden Route har ett skönt milt klimat (det näst mildaste i världen efter Hawaii) med temperaturer som aldrig överstiger 28 grader eller går under 10.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Kapstaden till Hermanus (120 km)
Du hämtar upp en hyrbil i Kapstaden och sätter kurs mot Hermanus. Den rekommenderade rutten är en naturskön sträcka som går förbi mindre kuststäder som Gordon’s Bay och Kleinmond. Efter en vacker biltur når du Hermanus. Om du besöker Hermanus under valsäsongen (juli-november) kan du ha turen att se de utrotningshotade Sydkaparna när de kommer nära kusten i den lugna och djupa Hermanusbukten. Om du vill komma dem riktigt nära kan du åka ut med båt. Besöker du Hermanus utanför valsäsongen behöver du ändå inte misströsta. Med stadens mysiga atmosfär och underbara läge kommer du inte att bli uttråkad.
Dag 2: Hermanus till Oudtshoorn (360 km)
Fortsätt resan till staden Swellendam, som ligger vid foten av de vackra Langeberg-bergen. Efter Kapstaden och Stellenbosch är Swellendam den tredje äldsta europeiska bosättningen i Sydafrika. Staden grundades av det Nederländska Ostindiska Kompaniet 1745 och fick sitt namn efter guvernören Swellengrebel och hans fru Damme. Staden är känd för sin historia, och bjuder på många vackra exempel på kapholländsk arkitektur. Därefter fortsätter du vidare längs vackra R62 till Oudtshoorn, där en övernattning väntar. På eftermiddagen kan du besöka en av de över 400 strutsfarmarna i området där du kan lära dig mycket mer om världens största fågel.
Dag 3: Oudtshoorn till Knysna (120 km)
Idag går resan vidare mot de världsberömda droppstensgrottorna Cango Caves. Varför inte ta en tur runt i de snirkliga gångarna och grottorna, och låt dig hänföras av de vackra och egendomliga formationerna som stalaktiterna fått under tusentals år. I närheten av grottorna hittar du också Cango Wildlife Ranch, en stor djurpark där du, om du är riktigt modig, kan dyka med krokodiler. Efter lunch kör du vidare mot kusten via George, Garden Routes största stad, och dagen avslutas i Knysna. Den fantastiska kuststaden Knysna (uttalas "Naisna") ligger mitt i hjärtat av Garden Route, med en urskog på ena sidan och en vacker lagun på den andra. Lagunen möter havet mellan de imponerande "The Heads", två stora färgglada sandstensklippor från vilka man har en fantastisk utsikt som inte får missas. Njut av resten av eftermiddagen vid vattnet eller på det nya bostadsprojektet Thesen Island. Middagen bör naturligtvis avnjutas vid havet, där det finns gott om restauranger att välja mellan. Knysna är bland annat känt för sina välsmakande ostron.
Dag 4: Knysna
Denna dag kan du tillbringa på egen hand i Knysna och området runt omkring. Här är några förslag på aktiviteter: Följ med på Featherbed Experience som börjar med en båttur över lagunen till Featherbeds naturreservat på den västra klippan (western Head) där kan du njuta av en vacker vandring i det fina naturreservatet. Knysna Elephant Park, där man tar hand om afrikanska elefanter som tidigare bodde i skogen runt Knysna, är verkligen också värd ett besök. Om vädret är bra kan du besöka Plettenberg Bay som är Sydafrikas dyraste turistort, och kanske tillbringa dagen på en av de vackra stränderna.
Dag 5: Knysna till Port Elizabeth (255 km)
På vägen till Port Elizabeth bör du göra ett stopp i vackra Tsitsikamma nationalpark, där du kan njuta av en promenad längs den klippiga kusten. De riktigt modiga kan utmana sig själva med världens högsta bungyjump på 183 meter ut från Bloukrans River Bridge. För de lite mindre modiga är det en riktigt skoj upplevelse att sväva över ravinen i Flying Fox. Annars kan du också bara betala för titta på när bungyjumphopparna kastar sig över kanten. Därefter kör du den sista biten till den stora hamnstaden Port Elizabeth där en övernattning väntar.
Dag 6: Avresa från Port Elizabeth - eller vidare resa
Du lämnar bilen på flygplatsen - eller så fortsätter du resan längs kusten.

Övernattningar

Fem nätter på hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

oktober - april

Packlista

 • Internationellt körkort

I priset ingår

 • 6 dagars bilhyra inkl. fria mil
 • 1 natt i Hermanus
 • 1 natt i Oudtshoorn
 • 2 nätter i Knysna
 • 1 natt i Port Elizabeth

I priset ingår inte

 • Flygbiljett från/till Sverige
 • Tilläggsförsäkring på bilhyran
 • Avgift för kontraktet vid bilhyra
 • Andra måltider än de som anges
 • Dricks och drycker

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: