6 dagar
Exkl. flyg
Från 14 495:-
Mpala Safari Lodge kombinerar på ett elegant sätt lyxiga omgivningar med det vilda Afrika. Lodgen ligger vid världsberömda Kruger nationalpark, flaggskeppet bland Sydafrikas safariområden. I vistelsen ingår helpension, utmärkt service och många utflykter. Upplev den lokala sotho-stammens traditionella sång och dans, bush walks med duktiga rangers, safariturer både under dagen och efter skymning, två dagar i Kruger nationalpark, besök i en lokal byskola med mer. Du kan dessutom göra ännu fler utflykter mot en extra kostnad. T.ex. kan du börja vistelsen med två dagars panoramatur till Drakensbergen och avsluta med en sightseeingtur till Soweto och ett besök på apartheid-museet. Möjligheterna är många.

Bästa reseperiod

Mpala har ingen riktig hög- eller lågsäsong, då det inte finns någon riktig regnperiod med konstant fuktighet. Djuren stannar därför oftare på samma ställe och förflyttar sig inte som i t.ex. östafrika. Från maj till september är det vinter och mycket torrt. Under de kallaste månaderna, dvs. juni och juli, ligger dagstemperaturen på 20-23 grader och på natten kan temperaturen sjunka till 10 grader. Men annars ligger dagstemperaturen under vintern på 20-30 grader och på natten är temperaturen mellan 12-20 grader. Sommaren infaller mellan november och april och då kan det bli så varmt som 40 grader. Kraftiga regnskurar kan förekomma men det klarnar upp igen direkt efter. Under denna period är landskapet grönare.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Ankomst till Mpala Safari Logde - dans av den lokala stammen
Du hämtas på flygplatsen i Hoedspruit eller Phalaborwa vid lunchtid. På eftermiddagen kommer några från den lokala sotho-stammen och uppträder med traditionell sång och dans. Middag på Mpala. (L,M)
Dag 2: Bush walk och Tinshaba-safari - Nattsafari
Under bush-walken vandrar man i naturen tillsammans med Mpalas erfarna och beväpnade guide. Det är en lätt och spännande tur, där guiden berättar om allt du stöter på längs med vägen. Du får lära dig om hur djuren lever, hur människor kan överleva i bushen, hur man hittar saker att äta och var det finns vatten. Lunch på Mpala. På eftermiddagen, när den brännande solen inte längre är lika het, går resan vidare till närbelägna och mycket vackra Tinshaba-reservatet. Det är möjligt att följa med på en gamedrive på fyrhjuling (ingår i priset). Om du föredrar safari i öppen bil med chaufför är det också möjligt. Längs vägen kan du träffa på bufflar, elefanter, giraffer, zebror, kuduer, impalor, gnuer, vårtsvin och andra fascinerande djur. Efter safarin dukas det upp till middag i bushen under stjärnorna. Bordet är dukat med duk och levande ljus i riktig "Karen Blixen"-stil. Mpala bjuder naturligtvis på champagne, för som Karen Blixen sade: "Safari utan champagne är ingen safari, utan bara en upplevelse". När mörkret sänker sig och de miljontals stjärnorna tänds på den tropiska himlen vaknar många av djuren till liv och det är dags för en game drive igen - denna gång i mörkret. De nattaktiva djuren ser lika bra på natten som vi människor gör på dagen. Djuren låter sig inte skrämmas av våra strålkastare, utan blir bara lugnt stående. Om du har tur ser du den vackra leoparden medan den är ute och jagar, eftersom den är som mest aktiv just under natten. Ta på dig ordentligt med varma kläder eftersom kvällarna och nätterna i Afrika kan vara ganska kalla. (F,L,M)
Dag 3: Bush walk - Besök i byskolan Diphuti
Dagen börjar med en bush walk, varefter vi besöker den närliggande byskolan Diphuti. En del av vinsten från Mpalas verksamhet går till skolan för att förbättra förhållandena för de cirka 800 eleverna och deras lärare. Mpala donerar också skoluniformer till de fattigaste barnen som inte har råd med dem själva. Tillsammans med myndigheterna, som inte hade råd att själva stå för kostnaderna, lade Mpala upp en plan för byggandet av klassrum. Det har nu lett till en nästan fördubblad verksamhetsyta och dessutom har faciliteterna för lärarna blivit bättre. Barnen och lärarna på skolan är så nöjda med initiativet att de nu välkomnar alla gäster på Mpala med sång och dans. Lunchen serveras på en lokal restaurang. (F,L,M)
Dag 4-5: Två dagars tur till Kruger nationalpark
Kruger nationalpark är nästan dubbel så stor som Skåne och utbudet av djur- och fågelliv är enastående. Vi hoppas på att få se både bufflar, antiloper, gnuer, zebror, geparder, noshörningar, flodhästar, krokodiler och många fler djur. De stora djuren är inte alls rädda för bilen, så man måste ofta stanna för att släppa fram elefanter, giraffer eller kanske till och med en grupp lejon. Vi gör stopp längs vägen och tar för oss av maten i de välfyllda picknickkorgarna. Övernattning sker på en av Krugerparkens utmärkta camper. Det ger goda möjligheter till häftiga upplevelser under kvälls- och morgontimmarna. I synnerhet är rovdjur som lejon och leoparder som mest aktiva under dessa timmar. På kvällen tillagas maten på grillen medan du tittar upp mot stjärnhimlen, lyssnar på de många ljuden från bushen, njuter av förfriskningar och pratar om dagens många nya upplevelser. Du lämnar Kruger nationalpark vid lunchtid under dag 2 för att i god tid hinna hem till middagen på Mpala Safari Lodge och eventuellt ett svalkande dopp i poolen. (F,L,M)
Dag 6: Avresa från Mpala
Transport till flygplatsen. Möjlighet till sightseeing i Soweto (mot en extra kostnad). (F)
Mpala Safari Lodge
Mpala Safari Lodge ligger vackert vid floden Olifants River mitt i den orörda Sydafrikanska naturen som sett likadan ut i tusentals år. Vi befinner oss i Limpopoprovinsen i nordöstra Sydafrika i naturreservatet Greater Kruger National Park, som består av både nationellt ägda naturreservat och angränsande privata naturreservat som har gått samman för en gemensam plan för bevarandet av naturen. Tillsammans bildar de, med en areal nästan dubbel så stor som Skåne, ett av världens största och mest berömda naturreservat. På huvudbyggnadens terrass med utsikt över floden blir du bjuden på mysiga middagar och fridfulla frukostar. Här kan du också koppla av med en drink i loungen medan elden sprakar i den öppna spisen, eller så kan du luta dig tillbaka i zebrarummet med en bra bok som du hittat i biblioteket. Huvudbyggnaden utstrålar en exklusivitet och en atmosfär som kännetecknar hela Mpala Safari Lodge. Det är högt i tak och i mitten av rummet finns en stor och majestätisk ljuskrona bredvid en trädstam, som med en rustik och elegant prägel stöder upp taket. Poolen har ett elegant läge, så att du kan njuta av utsikten också från din solstol. I Mpalas stora park finns tre likadana gästhus med vardera 2 dubbelrum och en stor veranda med utsikt över floden. Det ena huset ligger nära huvudbyggnaden och poolen, och är perfekt om du önskar bo nära allt. De andra två husen ligger lite mer avsides, omkring 100 meter bort. Alla rum har eget badrum och toalett. Rummen är lyxigt och elegant inredda med takfläkt, luftkonditionering, telefon och ett stort myggnät över den romantiska himmelssängen. Dessutom finns hårtorkar, uttag för rakapparaten, adapter för elektroniska apparater och 220 V elförsörjning. Oavsett var du bor kommer du att få en avkopplande vistelse eftersom endast 12 personer får vistas samtidigt på Mpala Safari Lodge. Middagarna på Mpala är ett kapitel för sig. Skickliga kockar förbereder påkostade och välsmakande måltider, ofta utomhus i boman eller i äkta safaristil i bushen i stora järngrytor över öppen eld. Att äta utomhus är äkta safariromantik. Afrikas natthimmel är kolsvart med miljontals klart lysande stjärnor och sannolikheten att du får uppleva ett stjärnfall är stor. Till maten kan du välja utsökta sydafrikanska viner från Mpalas vinkällare. När det är dags att åka iväg på safari packar kocken en stor picknickkorg för lunchen som dukas upp i skuggan av trädkronorna på ett bord med duk. Grönsakerna odlas ekologiskt i Mpalas soliga köksträdgård. Om du önskar en helt privat myskväll kan du få middagen serverad på din egen veranda.

Övernattningar

Fem nätter på Mpala Safari Logde

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Denna aktivitet startar på måndagar

Gruppstorlek

Högst 12 gäster bor samtidigt på boendet.

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Handduk & badkläder
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • 5 nätter i delat dubbelrum.
 • Helpension (exklusive drycker) – gäller även på utflykter.
 • Transfer mellan Hoedspruit eller Phalaborwa och Mpala (vid dagsflyget).
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Internationell flygbiljett
 • Transporter, utflykter och måltider som ej ingår enligt program
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: