5 dagar
Exkl. flyg
Från 6 595:-
I Mpumalanga möts kontrasterna. I väster finns höga bergssluttningar med frodig djungel som övergår i grässlätten Loeveld som är hem för ett av världens rikaste djur-och växtliv.

Det är också här du hittar ett av Afrikas största viltreservat, nämligen världsberömda Kruger nationalpark. På denna resa besöker du både Kruger nationalpark och mindre angränsande privatägda reservat.

Här har du möjlighet att vandra och åka på turer med öppna fordon med utbildade och professionella naturguider. Du kan se fram emot att få se många djur!

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Johannesburg – Bush Camp
Du åker från Johannesburg längs en naturskön väg till Mpumalanga. På vägen besöker du Dullstroom, Robbers Pass och den historiska guldgrävarbyn Pilgrim’s Rest. Du får också uppleva det lustiga naturfenomenet Bourke's Luck Potholes och världens tredje största ravin, storslagna Blyde River Canyon. Till sist åker ni ner längs slutligen till Lowvelds grässlätter, där ni övernattar på en välutrustad Bush Camp. Tältplatsen är utformad så att den passar perfekt in i Krugerparkens miljö och har bekväma sängar, angränsande badrum, en uppfriskande pool och imponerande utsikt över de omgivande skogsdungarna. Kvällsmaten är verkligen något speciellt och den tillreds över öppen eld. (M)
Dag 2: Bushveld Camp
En snabb kopp kaffe och några kex innan du börjar dagens vandringstur. Du har en 3 timmar lång vandringstur med guide framför dig, där du kommer att söka efter vilda djur och lära dig mer om det spännande livet i bushen. I lägret väntar en sen brunch och därefter kan du koppla av och njuta av poolen och lägret. Eftermiddagen och kvällen erbjuder den ultimata Afrika-upplevelsen, eftersom du kommer att åka på safari i öppet fordon. Här får du en unik möjlighet att uppleva några av Afrikas spännande djur efter att solen gått ner. Kvällsmåltiden består av en näringsrik bush-“braai”. Du somnar till ljudet av Sydafrikas vildmark. (F,L,M)
Dag 3: Kruger nationalpark
Ni lämnar lägret på morgonen och kör den korta biten till en av entrégrindarna till världsberömda Kruger nationalpark, där resten av dagen tillbringas med att titta på vilda djur från fordonets utsiktsplats. “The Big 5” (buffel, lejon, leopard, noshörning och elefant) finns i Krugerparken, och parken har fler däggdjursarter än något annat reservat i Afrika. Det finns också goda chanser att se andra fantastiska djur, som giraffer, zebror, hyenor, antiloper, gnuer, geparder, vårtsvin och ett oräkneligt antal fågelarter (över 500 arter). Kruger nationalpark är en av få platser där den utrotningshotade afrikanska vildhunden fortfarande finns. Du sover på ett av parkens lägerområden. (F,L,M)
Dag 4: Hazyview
Efter frukost och ytterligare en safaritur för att spana efter vilda djur lämnar du parken och beger dig mot Hazyview. Här kommer du att bo på lodge i en imponerande timmerstuga byggd på pålar i den subtropiska urskogen vid floden Sabie. Här kan du njuta av sköna dagliga simturer, spana efter fåglar eller ta en promenad i den vackra skogen. (F,L,M)
Dag 5: Hazyview – Johannesburg
Efter en avkopplande morgon lämnar du Hazyview och åker mot Johannesburg, dit du ankommer sent på eftermiddagen. (F)

Övernattningar

Två nätter i “Bush Camp”
En natt på ett läger i Kruger nationalpark
En natt på lodge

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Handduk & badkläder
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Transporter, måltider och utflykter enligt program
 • Två nätter i “Bush Camp”
 • En natt på ett läger i Kruger nationalpark
 • En natt på lodge
 • Entréavgifter till parkerna och tillstånd
 • Utrustning och professionell guide

I priset ingår inte

 • Internationell flygbiljett
 • Transporter, utflykter och måltider som ej ingår enligt program
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: