Sök
Sök
Kruger Nationalpark, Sydafrika

Safari i Kruger nationalpark

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 6 595:-

Reslängd: 5 dagar

Den historiska och världsberömda Krugerparken erbjuder några av världens bästa safariupplevelser.

I Mpumalanga möts kontrasterna. I väster finns höga bergssluttningar med frodig djungel som övergår i grässlätten Loeveld som är hem för ett av världens rikaste djur-och växtliv.

Det är också här du hittar ett av Afrikas största viltreservat, nämligen världsberömda Kruger nationalpark. På denna resa besöker du både Kruger nationalpark och mindre angränsande privatägda reservat.

Här har du möjlighet att vandra och åka på turer med öppna fordon med utbildade och professionella naturguider. Du kan se fram emot att få se många djur!

Detaljerad resplan

Dag 1: Johannesburg – Bush Camp
Du åker från Johannesburg längs en naturskön väg till Mpumalanga. På vägen besöker du Dullstroom, Robbers Pass och den historiska guldgrävarbyn Pilgrim’s Rest. Du får också uppleva det lustiga naturfenomenet Bourke's Luck Potholes och världens tredje största ravin, storslagna Blyde River Canyon. Till sist åker ni ner längs slutligen till Lowvelds grässlätter, där ni övernattar på en välutrustad Bush Camp. Tältplatsen är utformad så att den passar perfekt in i Krugerparkens miljö och har bekväma sängar, angränsande badrum, en uppfriskande pool och imponerande utsikt över de omgivande skogsdungarna. Kvällsmaten är verkligen något speciellt och den tillreds över öppen eld. (A)

Dag 2: Bushveld Camp
En snabb kopp kaffe och några kex innan du börjar dagens vandringstur. Du har en 3 timmar lång vandringstur med guide framför dig, där du kommer att söka efter vilda djur och lära dig mer om det spännande livet i bushen. I lägret väntar en sen brunch och därefter kan du koppla av och njuta av poolen och lägret.

Eftermiddagen och kvällen erbjuder den ultimata Afrika-upplevelsen, eftersom du kommer att åka på safari i öppet fordon. Här får du en unik möjlighet att uppleva några av Afrikas spännande djur efter att solen gått ner. Kvällsmåltiden består av en näringsrik bush-“braai”. Du somnar till ljudet av Sydafrikas vildmark. (M,F,A)

Dag 3: Kruger nationalpark
Ni lämnar lägret på morgonen och kör den korta biten till en av entrégrindarna till världsberömda Kruger nationalpark, där resten av dagen tillbringas med att titta på vilda djur från fordonets utsiktsplats. “The Big 5” (buffel, lejon, leopard, noshörning och elefant) finns i Krugerparken, och parken har fler däggdjursarter än något annat reservat i Afrika. Det finns också goda chanser att se andra fantastiska djur, som giraffer, zebror, hyenor, antiloper, gnuer, geparder, vårtsvin och ett oräkneligt antal fågelarter (över 500 arter). Kruger nationalpark är en av få platser där den utrotningshotade afrikanska vildhunden fortfarande finns. Du sover på ett av parkens lägerområden. (M,F,A)

Dag 4: Hazyview
Efter frukost och ytterligare en safaritur för att spana efter vilda djur lämnar du parken och beger dig mot Hazyview. Här kommer du att bo på lodge i en imponerande timmerstuga byggd på pålar i den subtropiska urskogen vid floden Sabie. Här kan du njuta av sköna dagliga simturer, spana efter fåglar eller ta en promenad i den vackra skogen. (M,F,A)

Dag 5: Hazyview – Johannesburg
Efter en avkopplande morgon lämnar du Hazyview och åker mot Johannesburg, dit du ankommer sent på eftermiddagen. (M)

Övernattningar:
2 nätter i “Bush Camp”
1 natt på ett läger i Kruger nationalpark
1 natt på lodge

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan startar i Johannesburg.

Observera att deltagande i vandringar och utflykter sker på egen risk, så kom ihåg att teckna en reseförsäkring innan resan. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker dessa aktiviteter utan extra tillägg.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 6 595:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Transport enligt beskrivning
 • Måltider enligt beskrivning
 • Kaffe och te
 • Frukt
 • Övernattningar enligt beskrivning
 • Safariturer enligt beskrivning
 • Entréavgifter till parkerna och tillstånd
 • Utrustning och professionell guide

I priset ingår inte

 • Flygbiljett från Sverige
 • Alkohol och läsk
 • Dricks
 • Måltider som inte nämns
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: