2-8 veckor
Exkl. flyg
Från 6 450:-
Du kan välja att resa till Sydafrika “bara” för att arbeta som volontär, men det är också både lätt och en självklarhet att kombinera en volontärresa med en rundresa i landet efteråt. Winberg Travel kan förmedla kontakter till ett brett utbud av projekt, varefter du kan resa vidare och uppleva landet på egen hand.

En resa som volontär ger dig en unik inblick i en annan kultur, samtidigt som den hjälper till att göra en enorm skillnad för det lokala samhället. Två till fyra veckor kanske inte verkar så mycket, men all hjälp är bättre än ingen hjälp, särskilt i ett fattigt land som Sydafrika.

Det finns många olika projekt, som alla är mer eller mindre flexibla och anpassningsbara efter lokala behov och volontärens intressen och kompetenser. Det finns projekt där du hjälper skolbarn i townships eller barn och vuxna med funktionsnedsättningar, och projekt där du hjälper till att rädda utrotningshotade eller skadade djur. Du kan till exempel vara med och lära barn från olika townships att simma och kitesurfa och ge dem ett mål och en mening samt något att göra under helgerna, eller så kan du hjälpa till vid ett rehabiliteringscenter där man tar hand om djur som inte skulle överleva på egen hand i naturen. Möjligheterna är oändliga!

Alla kan arbeta som volontär, men vissa av projekten är bäst lämpade för specifika ålders- eller yrkesgrupper. Vi hjälper dig att hitta det projekt som bäst passar dina önskningar, ambitioner och förutsättningar.

Vad som förväntas av dig
Volontärarbete och interkulturella resor har en gemensam nämnare: ju mer energi du investerar i det, desto mer får du ut av det. Det är också viktigt att gå in i det med rätt inställning – ett volontärarbete handlar inte enbart om att ”ge tillbaka till världen”, utan det handlar också om att ödmjukt lära sig mer om olika kulturer och verksamheter. Det viktigaste är att vara öppen, och att veta hur man samarbetar med människor som kanske inte är professionellt utbildade i att lära ut till andra.

Du är där frivilligt, så även om din insats är värdefull och gör skillnad är det viktigt att vara medveten om att du måste vara proaktiv. Du blir inte ”satt i arbete”, utan har ett eget ansvar i att själv uppsöka möjligheterna och ta egna initiativ, och behöver se att de människor som leder de här projekten är riktigt duktiga på det de gör, även om de kanske inte må ha den professionella pedagogiska bakgrunden. Förhållandena skiljer sig åt från det du kanske är van vid, och det är viktigt att vara medveten om det.

Så länge du är öppen och positiv och inställd på att både bidra och lära dig kommer du få en upplevelse för livet. Det går knappast att vara med om något mer givande än att se människor från olika kulturer mötas och växa ihop – oavsett eventuella språkbarriärer, åldersskillnader och livsförutsättningar.

Läs mer om våra andra tillval till din Sydafrikaresa
Läs mer om Sydafrika här

Du kan volontärarbeta på ett antal olika platser i världen med hjälp av oss på Winberg Travel. Kolla in vilka länder vi erbjuder volontärarbete i och välj det som passar dig bäst, eller snacka med oss för att få vägledning och råd så hittar vi den perfekta platsen för dig.

Bästa reseperiod

Volontärarbete kan utföras under hela året.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Adventure Surf och Skate Club:
Detta projekt är perfekt om du vill få erfarenhet av volontärarbete med barn samtidigt som du lär dig att surfa. Adventure Club är för barn från utsatta områden. Klubbens övergripande syfte är att lära barn nya saker och samtidigt hålla dem borta från gatorna. Klubben fokuserar på sim- och surflektioner, men barnen kan också delta i andra aktiviteter, som vandring och sandboarding. Som volontär får du en gratis surfkurs så att du sen kan lära 12-14 åringar att surfa. Klubbens aktiviteter sker efter skolan. Detta innebär att volontärerna kan hjälpa till med andra projekt tidigare på dagen. Vår Skate Club är ett projekt efter skoltid som är en del av Adventure Surf Club- programmet. Volontärerna kommer att lära sig att åka skateboard av en instruktör för att sedan kunna hjälpa till att lära barnen att åka. För de flesta av barnen är detta höjdpunkten på dagen, vilket också är anledningen till att vi använder det som motivation för dem att göra bra ifrån sig i skolan. Detta kommer att ge dem en bättre chans till en ljusare framtid. De barn som går till skolan varje dag, och gör sina läxor, kommer att belönas genom att få komma ut och åka skateboard, simma eller surfa efter skolan. Dessa projekt vänder sig primärt till volontärer som vill arbeta tillsammans med barn och unga. Du lär barn/ungdomar att surfa och åka skateboard, och ska i allmänhet tycka om att aktivera de unga.
Settlement Project:
Detta projekt är mycket flexibelt och volontärer tar ofta själv initiativ till att driva egna projekt. Det övergripande målet med projektet är att ta itu med de grundläggande nödvändigheterna i Blaauwberg-området. Volontärer arbetar både på kontoret med administration och med att samla in pengar till projekten, men är också ute i samhället. Som volontär kan du till exempel hjälpa till med att ordna lekgrupper för barn samt delta i matprogram och undervisning. Som volontär kan du också vara med och ordna evenemang som jullunch eller tävlingar. Om du inte har någon erfarenhet av att arbeta som volontär kommer du att få arbeta tillsammans med en mer erfaren volontär inom detta projekt. Om du har erfarenhet av att ha arbetat som volontär tidigare kommer du att få möjligheten att driva egna projekt.
School / Educare:
Här kan du glädjas över att se och hjälpa barnen att lära sig. Som volontär inom detta projekt är du knuten till skolor i de fattigare delarna av samhället, där det inte är ovanligt att det är upp till 50 barn i varje klass. Resurserna är utnyttjade till det yttersta, och läraren har inte möjlighet att ge varje elev mycket uppmärksamhet. Som volontär hjälper du till i klassrummet. Du tilldelas en klass och hjälper läraren i hans/hennes dagliga sysslor. Barnen är 4-14 år gamla. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av undervisning. Om du inte har någon erfarenhet av att arbeta som volontär kommer du att få arbeta tillsammans med en mer erfaren volontär inom detta projekt. Om du har erfarenhet av att ha arbetat som volontär tidigare kommer du att få möjligheten att driva egna projekt.
Kitesurfing Outreach:
Kitesurfing är en snabbt växande sport i Sydafrika, och Kite Beach är ett mecka för både nybörjare och professionella kitesurfare. Runt omkring Kite Beach finns flera townships där fattigdom och negativt inflytande är verkligheten för många av barnen. Du kommer att lära dessa barn att simma och kitesurfa och bli som en mentor för dem. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av kitesurfing utan du får lära dig att kitesurfa under projektet. Däremot är det en förutsättning att du kan simma. Efter att kursen är slut får barnen ett kort som ger dem möjligheten att hjälpa turister och kitesurfare att få ordning på utrustningen och låter dem hålla ett öga på deras tillhörigheter. Detta ger dem möjligheten till arbete på helgerna eller bara en fristad på stranden.

Övernattningar

Boende i flerbäddsrum ingår i priset. Det är också möjligt att uppgradera till eget rum.

Kommentarer

Alla måste skicka in ett utdrag ur straffregistret tillsammans med ett CV.

Ingen tidigare erfarenhet eller kvalifikationer krävs. Kom och bidra med det du kan och brinner för. Kom dock ihåg att det är en skillnad mellan att vara på semester och att delta i volontärarbete. Inte alla uppgifter är lätta och “romantiserade." Du kan behöva städa, hjälpa till i köket eller ta hand om rått kött. Det är viktigt att du har ett öppet sinne och lust att kavla upp ärmarna och göra skillnad. Du kommer att möta en mängd olika kulturer - var öppen och ge av dig själv - så kommer du att få en upplevelse för livet!

Dagarna är ganska inrutade med en bra kombination av arbete och fritid. Det är viktigt att du följer dagens program, annars kommer det stora nätverket av frivilliga volontärer inte att fungera. När man arbetar med djur och människor kan det dock snabbt ske förändringar som du behöver anpassa dig till. Men detta gör också arbetet mer spännande och omväxlande!

De flesta projekt kräver minst två veckors deltagande. Men vissa projekt kräver minst fyra veckors deltagande. Ju mer tid du har för ett projekt desto bättre.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Året runt

I priset ingår

 • Transport till flygplatsen
 • Transport till och från programmet
 • Boende i flerbäddsrum under hela vistelsen
 • Informationsmöte och välkomst-BBQ
 • 3 dagliga måltider (självbetjäning vid frukost och lunch. Middag serveras)
 • Sociala tillställningar en gång i veckan
 • Donation till organisationen
 • Support dygnet runt
 • Certifikat

I priset ingår inte

 • Flygbiljett Sverige–Sydafrika t/r
 • Rese- och avbeställningsförsäkring

Kommentarer till pris

Priset varierar från projekt till projekt och i mån av plats, flyg är inte inräknat. Det varierar hur många volontärer det är på de olika projekten, det betyder att vi inte kan garantera vare sig att du blir den enda volontären eller en i en större grupp. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: