Sök
Sök
Victoriafallen
Victoria Falls, Sydafrika
Victoria Falls
Victoria Falls

Victoriafallen

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 6 995:-

Reslängd: 3 dagar

Victoriafallen är ett av världens häftigaste vattenfall. Zambezifloden är på detta ställe mer än två kilometer bred och rinner högljutt ned genom en serie smala klyftor varifrån den sprider ett skimrande dis.

Victoriafallens nationalpark är mest känd för Victoriafallen, ett av världen sju underverk. När Zambezifloden svämmar över sina flodbanker (vanligtvis i februari och mars) bildar den det största vattenfallet i världen. Under dessa månader rinner mer än 500 liter vatten per minut utöver kanten, som är 1708 meter bred och har en fallhöjd på 99 meter vid Rainbow Falls i Zambia.

När det är lågvatten i november kommer flödet av vatten att minska till omkring 10 miljoner liter per minut, och floden är uppdelad i en serie kanaler som löper ut från några av de många separata vattenfallen Nedanför vattenfallet rinner vattnet in i en serie smala dalgångar.

Victoriafallen lockar många människor som älskar extremsporter, då möjligheterna till det är stora här. Du kan bland annat hoppa bungyjump från Zambezi-bron, åka på forsränning och ägna dig åt bodyboarding m.m.

Mindre äventyrslystna besökare kan njuta av promenader genom nationalparken, där det finns platser med enastående utsikt. Den fantastiska utsikten kan också avnjutas från en helikopter, och en flygtur över vattenfallen är oförglömlig.

Detaljerad resplan

Dag 1: Victoriafallen

Från Johannesburg flyger du till Victoriafallen. Vid Victoriafallens flygplats kommer du att mötas av din chaufför, som tar dig till ditt hotell. Resten av dagen står till eget förfogande.

Dag 2: Victoriafallen

Du hämtas från ditt hotell och ni åker till Victoriafallen, ett av världens sju underverk. Resan tar dig genom regnskogen och vidare förbi en staty av David Livingstone (upptäcktsresanden som "upptäckte" vattenfallet) till otaliga utsiktsplatser längs vattenfallets kant. Sent på eftermiddagen kommer du på nytt att hämtas från ditt hotell för en solnedgångskryssning på den mäktiga Zambezifloden.

Dag 3: Avresa

Efter frukost och utcheckning kommer du att köras till Victoriafalles flygplats för att flyga tillbaka till Johannesburg.


Övernattningar:
Två nätter vid Victoriafallen

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan kan göras året runt.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 6 995:-


I priset ingår

 • Flyg tur och retur Johannesburg - Victoriafallen
 • 2 nätter vid Victoriafallen
 • Transport från Victoriafallens flygplats till hotellet
 • Guidad tur vid Victoriafallen
 • Solnedgångskryssning på Zambezifloden
 • Transport från hotellet till Victoriafallens flygplats.

I priset ingår inte

 • Flygbiljett från Sverige
 • Flygplatsskatter (cirka 278 USD per person, med förbehåll för ändringar)
 • All drycker
 • Entréavgifter
 • Dricks
 • Fickpengar
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: