Sök
Sök
Koh Kood fra oven
Grand Palace, Bangkok
Grand Palace, Bangkok
Klong Tur Bangkok
Bambus rafting i Thailand
Lake Explorer
Lake Explorer
Lake Explorer
Lake Explorer
Lake Explorer
Lake Explorer
Lake Explorer
Koh Kood, Thailand
Koh Kood, Thailand
Koh Kood, Thailand
Koh Kood, Thailand
Fartbøller på Koh Kood / Foto: Kristoffer Høyer
Koh Kood Beach Resort, Koh Kood, Thailand
Koh Kood Beach Resort, Koh Kood, Thailand
Koh Kood, Thailand
Koh Chang
Hygge for hele familien med beachvolley på Koh Kood
Nyd familietid i skønne Thailand

Husbåt och de tropiska öarna Koh Kood och Koh Chang

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Du får uppleva det genuina Thailand med vardagen på Bangkoks floder, livet ombord på en husbåt samt det lokala livet på sjön Khao Laem. Äventyret avslutas med avslappning på de tropiska öarna Koh Kood och Koh Chang.

Den här resan är ett unikt äventyr runt om i Thailand.

Äventyret inleds i Bangkok där du kan besöka de lokala och pulserande marknaderna, uppleva klongerna och låta lugnet sänka sig över dig vid de vackra buddisttemplen. Därefter går resan till sjön Khao Laem, där du utforskar området och bor ombord på en husbåt under tre dagar. Här känner du på det lokala bylivet, vandrar i djungeln, badar i sjön eller tar en tur i en av båtens kajaker. Det är relativt få turister som besöker den här delen av Thailand, och endast några få resebyråer har tillåtelse att resa runt med husbåt på Khao Laem. Resan lämpar sig bra för barnfamiljer, då husbåten är en trygg och bekväm bas för de spännande upplevelserna.

Resan avslutas med en härlig badsemester i tropiska miljöer på den underbara ön Koh Kood. Ön ligger 325 kilometer sydost om Bangkok, i Koh Chang National Marine Park. Den är en av 47 pärlor av små öar som tillsammans bildar en orörd och pittoresk skärgård. Du bor på Koh Kood Beach Resort - en favorit bland Winberg Travels resorter. Efter ett par dagar på en lugn tropisk ö fortsätter resan till Koh Chang och dess stora utbud av restauranger och aktiviteter.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här

Väder

Du kan resa när som helst på året. Det är alltid härligt att segla på Khao Laem. Den bästa tiden att resa är mellan november och februari där det är torrt och temperaturen är som lägst - cirka 30 grader på dagarna. Från mars till maj kan temperaturen vara högre. I perioden mellan maj och november är vädret mycket ombytligt och det kan förekomma tropiska regnoväder. Koh Kood och Koh Chang är bäst att besöka under vårt vinterhalvår, det vill säga mellan oktober och maj.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige till Thailand, där du anländer nästa dag.


Dag 2: Ankomst Bangkok

Vid ankomsten till Bangkok hämtas du upp på flygplatsen och körs till ditt boende. New Road Guest House ligger mycket centralt och har en trevlig och hemtrevlig atmosfär. I lobbyn finns ett servicecenter som gärna bistår med restips och praktiska frågor. Dessutom har New Road Guesthouse bl.a. egen restaurang, hängmattor på terrassen, dvd-rum och en mysig bar. Resten av dagen är öppen för egen utforskning av Bangkok.


Dag 3: Bangkok - Utflykt på klongerna

Tillsammans med din guide åker du ner till kajen tidigt på morgonen. Där startar utflykten på Bangkoks små kanaler, eller klongerna som de kallas. Du seglar en bit nedför huvudfloden, Chao Phraya, innan båten för dig lugnt och stilla över klongerna som utgör livsnerven där kontrasterna är stora. Här seglar handlare runt i sina små båtar och erbjuder sina varor, och imponerande teakhus ligger sida vid sida med enkla små plåtskjul. Kontrasten till centrala Bangkoks hektiska stadsbild är enorm. Här bryts stillheten av båtmotorer, tuppar som gal, musik från husen och barnens glada skratt. Flera spännande stopp görs på vägen innan resan avslutas vid "Pier 9" intill Grand Palace. Härifrån kan du på egen hand besöka templen, shoppa i området eller ta en allmän färja tillbaka till ditt boende. ([L])


Dag 4: Transfer till Khao Laem-sjön

Vid 07:30 träffas ni i receptionen på New Road Guesthouse redo och klara - avresan är klockan 08:00. Ni lämnar Bangkok och kör mot den idylliska sjön Khao Laem där ni checkar in i de fina stugorna framåt eftermiddagen. Ett stopp för lunch är planerat på vägen. Båten seglar ut på sjön och ni kan njuta av den första av många magiska solnedgångar från däck innan det är dags för den goda kvällsmaten. Övernattning på husbåt. ([F],[L],[M])Dag 5: Avslappning på husbåt och besök på Coconut Island

Här kan ni starta dagen med ett morgondopp i sjön innan frukosten serveras. På förmiddagen besöker ni Coconut Island som är en av de få öarna i sjön där det odlas grödor. Kokosmjölken från ön är av toppkvalitet och det är mycket intressant att utforska den enorma plantagen. Efter lunch seglar ni mot klippön Bee Island där ni kommer att tillbringa natten. Om ni har tur kan ni få se apor på ön medan solen går ner. Övernattning på husbåt. ([F],[L],[M])Dag 6: Utforska sjön med kajak, var med och laga mat och besök en lokal by

Efter frukosten kan ni utforska sjön med en av husbåtens kajaker eller ta ett dopp innan seglatsen går vidare mot den vackra området Pilog. På vägen kan ni hjälpa till att förbereda lunchen i köket där det trollas fram en fantastisk papayasallad och grillade kycklingbröst. Innan ni kan luta er tillbaka och njuta av maten besöker ni byn Bo Ong där du får en inblick i den lokala vardagen långt från huvudvägen. Ni kan även se den heliga pagoden som endast kan nås via en gångbro - och det är endast män som får lov att komma in på själva området vid pagoden. Väl tillbaka på båten seglar du vidare mot Pilog där sjön blir allt smalare när klipporna reser sig majestätiskt på sidorna. Om ni tittar västerut kan ni njuta av solnedgången över Burmas bergstoppar. Övernattning på husbåt ([F],[L],[M])Dag 7: Dags att säga farväl till husbåten

Det finns ännu tid till en sista kajaktur och ett uppfriskande dopp i sjön innan båten seglar vidare söderut där det är dags att stiga av. Ni får njuta av en härlig lunch innan resan går tillbaka till Bangkok dit ni anländer på kvällen. Det kommer att göras en del stopp på vägen där ni kan köpa lite mellanmål. Boende på guesthouse (M,F)Dag 8: Bangkok – Koh Kood

Tidigt på morgonen avgår minibussen från Bangkok till Trat. Vid lunchtid ankommer du till kajen i Laem Sok där färjan till Koh Kood väntar. På eftermiddagen kommer du fram till Koh Kood Beach Resort där du kan slappna av och njuta av livet i vackra tropiska miljöer - resorten har en mysig och hemtrevlig atmosfär. Här tillbringar du de kommande fyra nätterna. (L)


Dag 9-11: Koh Kood

Hela nästa dag består av ren avslappning på Koh Kood. Koh Kood Beach Resort har en privat strand precis vid den lilla palmprydda bukten Klong Mat, som fått sitt namn efter fiskebyn i närheten. Bland resortens faciliteter finns dessutom en härlig swimmingpool, gratis utlåning av kajaker, snorklingsutrustning samt gratis internet i restaurangen. Här serveras ett brett urval av goda och billiga thairätter samt fisk och skaldjur och ett mindre utbud med europeisk mat. Passa på att njuta av den spektakulära solnedgången över havet när du äter i restaurangen. Resorten har en egen dykbutik som arrangerar kurser och dykutflykter. När vädret tillåter arrangeras det dagligen turer till en fiskeby och ett vattenfall samt picknick på de närliggande stränderna. Alla utflykterna kan bokas och betalas i receptionen. Det finns även massor av möjligheter till utflykter på egen hand. Om du behöver en paus från stranden kan du till exempel cykla eller vandra till öns kuperade och lummiga hjärta. Vägnätet är inte fullt utbyggt ännu, men det är en spännande upplevelse att hyra en scooter och köra runt mellan några av de mysiga små fiskebyarna på ön. Där kan du köpa bland annat nyskördad ananas och vattenmelon.(L)Dag 12: Transfer till Koh Chang

Idag går resan vidare till Thailands tredje största ö Koh Chang. Du kommer att bo på en härlig resort på en av öns världsberömda stränder. Ta en promenad i vattenbrynet, njut av havet eller koppla av i skuggan av palmerna. Hotellet har en stor härlig pool och ett spa där du kan skämmas bort. Övernattning på resort i bungalow (L)Dag 13-14: Koh Chang på egen hand

Njut av dina sista semesterdagar på den underbara stranden med härliga skaldjur eller läcker thaimat. Du kan även åka på utflykter på och omkring ön, t.ex ta en cykeltur, snorkla eller vandra till ett av öns vattenfall. Övernattning på resort i bungalow (L)Dag 15: Avresa från Koh Chang till flygplatsen

Semestern lider mot sitt slut och idag är det dags att resa från resorten mot Bangkoks flygplats och flyga hem.


Övernattningar:
3 nätter på guesthouse i Bangkok
3 nätter på husbåten
4 nätter på Koh Kood
3 nätter på Koh Chang

.

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan lämpar sig för alla – även barnfamiljer – vi rekommenderar att barnen är minst 3-4 år för att få ut det mesta av resan.

Du får gärna förvara eventuellt överviktsbagage på servicekontoret i Bangkok medan du är på husbåten.

Observera att resan är baserad på utvalda avgångar så kontrollera alltid med din resekonsult först.

Om du vill kan du förlänga din resa med några dagar i lyxtält vid River Kwai-området eller hoppa av i Kanchanaburi och i stället ta nattbussen till Chiang Mai.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Resan är för två personer. Det finns plats för cirka 16 personer på husbåten

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige - Bangkok t/r
  • Alla nämnda övernattningar
  • Utflykter, transporter och måltider enligt program
  • Engelsktalande guide på följande utflykter: Lake Explorer och guidad tur i Bangkok

I priset ingår inte

  • Egen reseförsäkring
  • Utflykter och måltider utöver de nämnda
  • Engelsktalande guide på transfers
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 465:-
Grand Palace, Bangkok, Thailand

Upplevelser i Bangkok

Bangkok är själva hjärtat i Thailand. Här finns genuin asiatisk stämning, billig shopping, trevliga restauranger och ett hektiskt nattliv. Men det pågår även ett spännande och mindre välkänt liv bakom fasaden och turiststråken. Gå på upptäcktsfärd i staden där massor av spännande upplevelser väntar!

Reslängd: 1/2 - 1 dag
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: