Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 22 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Den här resan är ett unikt äventyr runt om i Thailand.

Äventyret inleds i Bangkok där du kan besöka de lokala och pulserande marknaderna, uppleva klongerna och låta lugnet sänka sig över dig vid de vackra buddisttemplen. Därefter går resan till sjön Khao Laem, där du utforskar området och bor ombord på en husbåt under tre dagar. Här känner du på det lokala bylivet, vandrar i djungeln, badar i sjön eller tar en tur i en av båtens kajaker. Det är relativt få turister som besöker den här delen av Thailand, och endast några få resebyråer har tillåtelse att resa runt med husbåt på Khao Laem. Resan lämpar sig bra för barnfamiljer, då husbåten är en trygg och bekväm bas för de spännande upplevelserna.

Resan avslutas med en härlig badsemester i tropiska miljöer på den underbara ön Koh Kood. Ön ligger 325 kilometer sydost om Bangkok, i Koh Chang National Marine Park. Den är en av 47 pärlor av små öar som tillsammans bildar en orörd och pittoresk skärgård. Du bor på Koh Kood Beach Resort - en favorit bland Winberg Travels resorter. Efter ett par dagar på en lugn tropisk ö fortsätter resan till Koh Chang och dess stora utbud av restauranger och aktiviteter.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Du kan resa när som helst på året. Det är alltid härligt att segla på Khao Laem. Den bästa tiden att resa är mellan november och februari där det är torrt och temperaturen är som lägst - cirka 30 grader på dagarna. Från mars till maj kan temperaturen vara högre. I perioden mellan maj och november är vädret mycket ombytligt och det kan förekomma tropiska regnoväder. Koh Kood och Koh Chang är bäst att besöka under vårt vinterhalvår, det vill säga mellan oktober och maj.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige
Avresa från Sverige till Thailand, där du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst Bangkok
Vid ankomsten till Bangkok hämtas du upp på flygplatsen och körs till ditt boende. New Road Guest House ligger mycket centralt och har en trevlig och hemtrevlig atmosfär. I lobbyn finns ett servicecenter som gärna bistår med restips och praktiska frågor. Dessutom har New Road Guesthouse bl.a. egen restaurang, hängmattor på terrassen, dvd-rum och en mysig bar. Resten av dagen har du att utfroska Bangkok på egen hand.
Dag 3: Bangkok - Utflykt på klongerna
Tillsammans med din guide åker du ner till kajen tidigt på morgonen. Där startar utflykten på Bangkoks små kanaler, eller klongerna som de kallas. Du seglar en bit nedför huvudfloden, Chao Phraya, innan båten för dig lugnt och stilla över klongerna som utgör livsnerven där kontrasterna är stora. Här seglar handlare runt i sina små båtar och erbjuder sina varor, och imponerande teakhus ligger sida vid sida med enkla små plåtskjul. Kontrasten till centrala Bangkoks hektiska stadsbild är enorm. Här bryts stillheten av båtmotorer, tuppar som gal, musik från husen och barnens glada skratt. Flera spännande stopp görs på vägen innan resan avslutas vid "Pier 9" intill Grand Palace. Härifrån kan du på egen hand besöka templen, shoppa i området eller ta en allmän färja tillbaka till ditt boende. (L)
Dag 4: Transfer till Khao Laem-sjön
Vid 07:30 träffas ni i receptionen på New Road Guesthouse redo och klara - avresan är klockan 08:00. Ni lämnar Bangkok och kör mot den idylliska sjön Khao Laem där ni checkar in i de fina stugorna framåt eftermiddagen. Ett stopp för lunch är planerat på vägen. Båten seglar ut på sjön och ni kan njuta av den första av många magiska solnedgångar från däck innan det är dags för den goda kvällsmaten. (F,L,M)
Dag 5: Avkoppling på husbåt och besök hos Karenfolket
Här kan ni starta dagen med ett morgondopp i sjön innan frukosten serveras. På förmiddagen hämtas ni med en longtailbåt och sätter kurs mot byn Mooban Kanunklee där medlemmar av Karenfolket bor. Ni får möjlighet att utforska lantbruket med traktor och se djurhållning och risodling. Inne i själva byn ser ni hur man producerar sin egen elektricitet och hur man utvecklat byns vattenförsörjningenbyn. I den lokala skolan finns det 80 barn och 2 lärare – vill ni ta med något som t.ex. färgpennor eller annat skolmaterial är det mycket välkommet. När det är dags för lunch återvänder ni till båten och hjälper till att laga den tillsammans med kocken. Natten tillbringas på husbåten. (F,L,M)
Dag 6: Utforska sjön med kajak, var med och laga mat och besök en lokal by
Efter frukosten kan ni utforska sjön med en av husbåtens kajaker eller ta ett dopp innan seglatsen går vidare mot den vackra området Pilog. På vägen kan ni hjälpa till att förbereda lunchen i köket där det trollas fram en fantastisk papayasallad och grillade kycklingbröst. Innan ni kan luta er tillbaka och njuta av maten besöker ni byn Bo Ong där du får en inblick i den lokala vardagen långt från huvudvägen. Ni kan även se den heliga pagoden som endast kan nås via en gångbro - och det är endast män som får lov att komma in på själva området vid pagoden. Väl tillbaka på båten seglar du vidare mot Pilog där sjön blir allt smalare när klipporna reser sig majestätiskt på sidorna. Om ni tittar västerut kan ni njuta av solnedgången över Burmas bergstoppar. (F,L,M)
Dag 7: Dags att säga farväl till husbåten
Det finns ännu tid till en sista kajaktur och ett uppfriskande dopp i sjön innan båten seglar vidare söderut där det är dags att stiga av. Ni får njuta av en härlig lunch innan resan går tillbaka till Bangkok dit ni anländer på kvällen. Det kommer att göras en del stopp på vägen där ni kan köpa lite mellanmål. (F,L)
Dag 8: Bangkok – Koh Kood
Tidigt på morgonen avgår minibussen från Bangkok till Trat. Vid lunchtid ankommer du till kajen i Laem Sok där färjan till Koh Kood väntar. På eftermiddagen kommer du fram till Koh Kood Beach Resort där du kan slappna av och njuta av livet i vackra tropiska miljöer - resorten har en mysig och hemtrevlig atmosfär. Här tillbringar du de kommande fyra nätterna. (F)
Dag 9-11: Koh Kood
Hela nästa dag består av ren avslappning på Koh Kood. Koh Kood Beach Resort har en privat strand precis vid den lilla palmprydda bukten Klong Mat, som fått sitt namn efter fiskebyn i närheten. Bland resortens faciliteter finns dessutom en härlig swimmingpool, gratis utlåning av kajaker, snorklingsutrustning samt gratis internet i restaurangen. Här serveras ett brett urval av goda och billiga thairätter samt fisk och skaldjur och ett mindre utbud med europeisk mat. Passa på att njuta av den spektakulära solnedgången över havet när du äter i restaurangen. Resorten har en egen dykbutik som arrangerar kurser och dykutflykter. När vädret tillåter arrangeras det dagligen turer till en fiskeby och ett vattenfall samt picknick på de närliggande stränderna. Alla utflykterna kan bokas och betalas i receptionen. Det finns även massor av möjligheter till utflykter på egen hand. Om du behöver en paus från stranden kan du till exempel cykla eller vandra till öns kuperade och lummiga hjärta. Vägnätet är inte fullt utbyggt ännu, men det är en spännande upplevelse att hyra en scooter och köra runt mellan några av de mysiga små fiskebyarna på ön. Där kan du köpa bland annat nyskördad ananas och vattenmelon.(F)
Dag 12: Transfer till Koh Chang
Idag går resan vidare till Thailands tredje största ö Koh Chang. Du kommer att bo på en härlig resort på en av öns världsberömda stränder. Ta en promenad i vattenbrynet, njut av havet eller koppla av i skuggan av palmerna. Hotellet har en stor härlig pool och ett spa där du kan skämmas bort. (F)
Dag 13-14: Koh Chang på egen hand
Njut av dina sista semesterdagar på den underbara stranden med härliga skaldjur eller läcker thaimat. Du kan även åka på utflykter på och omkring ön, t.ex ta en cykeltur, snorkla eller vandra till ett av öns vattenfall. (F)
Dag 15: Avresa från Koh Chang till flygplatsen
Semestern lider mot sitt slut och idag är det dags att resa från resorten mot Bangkoks flygplats och flyga hem.

Övernattningar

Tre nätter på guesthouse i Bangkok
Tre nätter på husbåten
Tre nätter på Koh Kood
Tre nätter på Koh Chang
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

november - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige - Bangkok t/r (inklusive bagage)
 • Tre nätter på guesthouse i Bangkok
 • Tre nätter på husbåten
 • Tre nätter på Koh Kood
 • Tre nätter på Koh Chang
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Engelsktalande guide under utflykterna

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Resjsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF