Sök
Sök
kanchanaburi, thailand
Mea klong, thailand
Cykeltur, Thailand
autthaya, thailand

På cykel i Thailand

Reslängd: Fyra dagar

Upptäck Thailands färgglada kultur, vackra natur och antika historia från cykelsadeln.

På cykel i Österns Venedig och ett besök på en flytande marknad
Den här cykelturen kombinerar avslappnande cykling med spännande kultur och är ett måste för alla som vill ut på landet och uppleva Thailands anrika historia. Vi cyklar längs Chao Phraya och Mae Klong, de stora floderna i centrala Thailand, samt många av de kanaler som gav tidigare Siam smeknamnet Österns Venedig. Vi besöker den berömda flytande marknaden Damnoen Saduak innan vi tar en båt och åker ut för att titta på fruktodlingar och traditionella thailändska marknader.

Bron över floden Kwai, bada i vattenfall och antika ruiner
I Kanchanaburi cyklar vi ut på landsbygden förbi teakplanteringar och stannar till vid bron över floden Kwai, ruinerna efter Wat Prasat Muang Singh, Dödens järnväg och kristallgrottorna. Vi cyklar förbi vattenfallet Sai Yok där det finns tid till et snabbt dopp innan vi styr cyklarna mot den gamla huvudstaden Ayutthaya där vi utforskar templen. Under vår sista dag cyklar vi förbi risfälten på väg till Bang Pa In, kung Chulalongkorns sommarpalats, innan vi återvänder till Bangkok.

Väder

Du kan besöka Thailand året runt, men bästa perioden är mellan november och mars, då det är torrt och temperaturen är behaglig.
Regnperioden varar från juni till oktober, och augusti-september är i allmänhet de regnigaste månaderna. Tänk på att vädret kan skilja sig mellan öst- och västkusten. Den bästa perioden att besöka östkusten är mellan maj till oktober. Västkusten är däremot bäst mellan oktober och april.


Detaljerad resplan

Dag 1: Flytande marknad, kanaltur och stillsam cykling på landet
Från Bangkok kör vi söderut för att starta vårt cykeläventyr i Mae Klong-deltat vid Thailands största och livligaste flytande marknad. Här kan man köpa i princip allt från det stora utbudet av ”butiker” på floden. Vi går ombord på en så kallad longtail-båt och kryssar genom en labyrint av kanaler som slingrar sig förbli byar och plantager. Vi besöker ett tempel som ligger intill floden innan vi fortsätter genom kokos-, aloe vera- och fruktodlingar. Vi cyklar på lugna bakgator och längs vägen stannar vi för att besöka tempel – några av dem är ganska underliga – och passar på att njuta av landskapet. Beroende på årstiden får du se litchi, pomelo, guava och kokosnötter som är redo att skördas. Vi äter lunch på en restaurang intill floden och fortsätter sedan ytterligare 13 km på natursköna stigar genom den lummiga terrängen. Transfer i 1,5 timme på eftermiddagen till staden Kanchanaburi och vår första övernattning.
Idag cyklar vi 32 km
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (L, M)

Dag 2: Bron över floden Kwai,Dödens järnväg och cykeltur till ruinerna
Efter att vi har ätit frukost i lugn och ro besöker vi de lokala sevärdheterna – Krigsmuséet, kyrkogården och den berömda bron över floden Kwai. Därefter hoppar vi ombord lokaltåget för en hisnande resa längs Dödens järnväg. Efter lunch vid kristallgrottorna cyklar vi vidare på vackra stigar förbi teakplantager och små thailändska byar på vår väg till Wat Prasat Muang Sing. Denna historiska plats sträcker sig över 74 hektar vid floden Kwai Noi, och området sägs ha använts som en handelspost under Khmerriket. Vi cyklar runt i parken och besöker muséet innan vi kör den korta vägen till vårt hotell vid flodstranden.
Idag cyklar vi 30 km
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L, M)

Dag 3: Lugna stigar, vattenfall och Thailands gamla huvudstad
Efter frukost på hotellet kan vi utforska denna mycket vackra provins ytterligare. Vi cyklar från hotellet och ger oss av på lugna stigar på landet. Vi passerar små samhällen och avslutar med att korsa en hängbro i trä på vägen till vattenfallet Sai Yok Noi. Innan lunch finns det tid till en uppfriskande simtur. På eftermiddagen kör vi via staden Suphanburi till Thailands tidigare huvudstad Ayutthaya, som ligger cirka 8 mil norr om Bangkok. Den antika staden är känd som Österns Venedig och ligger intill floden Phraya. Du står själv för middagen, men guiden kommer gärna med rekommendationer.
Idag cyklar vi 30 km
Övernattning på 3-stjärnigt hotell. (F, L)

Dag 4: Tempelruiner, cykeltur längs floden och kungens sommarpalats
Idag kan du följa med på en frivillig tur till det lokala templet (redan 6.00!), där du kan få lite god karma genom att donera mat till munkarna – en traditionell sed för thailändska buddister, men även en meningsfull upplevelse för icke-buddister. Därefter återvänder vi hotellet och äter frukost. Dagens utflykt ger oss en inblick i Ayutthayarikets (år 1350-1767) prakt när vi besöker de många tempel som står kvar än i dag. Dagens första destination är Wat Yai Chai Mongkol, dit vi kör med minibuss. Templet grundades av kung U-Thong år 1357 som ett center för munkar som kom tillbaka efter studier på Sri Lanka. Därefter väntar en kort transfer till Wat Phra Mahathat, där vi kan fotografera det berömda Buddha-huvudet som är inflätat i trädrötter. Sedan cyklar vi vidare till det äldsta palatset, Wat Phra Sri Sanphet, samt templet Wattanaram. Vi lämnar templen bakom oss och sätter kurs mot landet på små vägar som följer floden Chao Phraya till Bang Pa In, kung Chulalongkorn tidigare sommarpalats. Här äter vi lunch och besöker palatset innan vi kör vidare mot Bangkok.
Idag cyklar vi 28 km (F, L)

Övernattningar:
3 nätter på 3-stjärniga hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS: Programmet kan komma att ändras. Väderförhållanden kan också leda till ändringar i programmet.


Kommentarer

Cykelavstånd: 120 km.

Pris


Gruppstorlek

Resan genomförs med:
Min. 1 deltagare, max 16 deltagare

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Cykelhyra
  • Transport
  • Måltider som beskrivs i programmet
  • Övernattning och guide

I priset ingår inte

  • Flygbiljetter
  • Reseförsäkringar
  • Drycker
  • Dricks
  • Övriga utgifter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: