Sök
Sök

River Kwai Adventure

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 2 310:-

Reslängd: Tre dagar

På den här resan i området runt Kanchanaburi och Sai Yok Nationalpark får du bland annat uppleva den berömda bron, ”Dödens järnväg”, som går över floden Kwai, samt övernatta i djungeln och besöka en minoritetsby.

River Kwai Adventure är en specialresa där du får en unik upplevelse genom att besöka Sai Yok Nationalpark. Höjdpunkterna är Sau Yok Noi-vattenfallet samt de naturliga varma källorna som sägs ha läkande krafter. I detta vackra naturområde får du vandra i djungeln, åka på flotte längs floden samt besöka en liten by där Karen-folket bor.
Förutom naturupplevelserna består resan även av ett besök till den berömda bron över floden Kwai som ligger 13 mil väster om Bangkok – inte långt från gränsen till Myanmar (Burma). Metallbron över Kwai var ursprungligen en del av den ökända ”Dödens järnväg” som japanerna tvingade krigsfångar att bygga under Andra världskriget. Planen var att järnvägen skulle sträcka sig hela vägen till Myanmar, men när kriget tog slut enades burmeserna och thailändarna om att förstöra en del av rälsen på vardera sida gränsen för att inte fresta varandra att förstöra den goda vänskapen.
Tusentals fångar och tvångsarbetare dog under konstruktionen av järnvägen på grund av den brutala behandlingen de fick av japanerna. Bron bombades flera gånger och byggdes inte upp igen förrän efter kriget.
Huvudstaden är Kanchanaburi, där du på cykel besöker bron och krigskyrkogården. Det är även här du stiger på tåget för en tur längs ”Dödens järnväg”. Resan bjuder på en storslagen utsikt och en nervkittlande tur över Krassair-bron som går 40 meter över floden. Området runt floden och djungeln som sträcker ut sig västerut är otroligt vackert.

Väder

Resan till River Kwai kan göras året runt, men i perioden mellan juni och oktober kan det förekomma kraftiga regn mitt på dagen. Den bästa tiden att resa är mellan november och februari när det är torrt och temperaturen är som lägst - cirka 30 grader på dagarna. Från mars till maj kan temperaturen stiga ända upp till 39 grader på dagarna.

Detaljerad resplan

Dag 1: Bangkok - Kanchanaburi
På morgonen hämtas du med buss från ditt hotell i Bangkok. Därefter körs du till Kanchanaburi – en resa som tar ca tre till fyra timmar. Vid ankomsten checkar du in på en resort och njuter av en härlig lunch.
När du är mätt och har vilat en stund är det dags att utforska det historiska området lite närmare. Njut av en trevlig cykeltur i den vackra staden Kanchanaburi tillsammans med den engelsktalande guide. Det första stoppet görs vid den stora grottan Kao Poon Cave där japanerna gömde vapen under Andra världskriget. Därefter cyklar du längs de smala gatorna till den stora krigskyrkogården Chung Kai War Cemetery som ligger fem kilometer utanför Kanchanaburi. Här ligger cirka 1 800 västerländska krigsfångar begravda. De dog under konstruktionen av bron och järnvägen under åren 1942-1943.
Slutligen cyklar du tillbaka till Kanchanaburi för att titta på stadens huvudattraktion – bron över floden Kwai. Mellan 80 000 - 100 000 lokala tvångsarbetare och cirka 16 000 krigsfångar miste livet under arbetet med bron. Kort efter krigsslutet förstördes stora delar av den 415km långa järnvägen och idag finns endast ca 80 km kvar av ”Dödens järnväg”, som den kallas av lokalbefolkningen.
Cykelturen avslutas på din resort där middagen väntar. Resten av kvällen kan du tillbringa som du själv vill. (L, M)

Dag 2: Sai Yok nationalpark - Vattenfall, vandring och lokal by
Efter frukost går resan till Sai Yok Nationalpark där målet är parkens vattenfall som börjar 10 mil från floden Kwais mynning. Detta vattenfall är känt i hela Thailand då det sägs att kung Rama V en gång badade där. Det har skrivits många sånger om vattenfallet och i synnerhet naturen i området, då det är ett av de vackraste och frodigaste områdena i hela Thailand.
Du besöker även en del av järnvägen som kallas för Hellfire Pass. Det är den sträcka av järnvägen som var svårast att anlägga, då den går rakt igenom en enorm klippa.
Efter en god lokal lunch går resan vidare till de naturliga varma källorna, ”Hin Dad Hot Springs”, där du kan njuta av vatten som är ända upp till 40 grader. De varma källorna upptäcktes av japanerna under konstruktionen av ”Dödens järnväg” och tack vare deras höga mineralinnehåll sägs de ha läkande egenskaper! Här finns tid till att bada, så glöm inte badkläder.
Efter denna avkopplande upplevelse går resan vidare till den lokala Karen-byn Nong Bang, där du får en nära inblick i hur lokalbefolkningen lever i och med naturen. När besöket är över hoppar du upp på en fyrhjuling som tar dig djupare in i djungeln. Nu kan du se fram emot en 4-5 timmar lång vandring genom enorma bambulundar där din guide kommer att visa några av parkens många roliga och fascinerande djurarter.
Vandringen avslutas vid en bambuhydda mitt i djungeln där du kommer att tillbringa natten. Här får du hjälpa guiden att tillreda maten på traditionellt thailändskt sätt. Under måltiden spelar guiden gitarr och sjunger några av områdets sånger. Njut av en lugnt kväll och den rofyllda stämningen långt från stadens stress.
Tänk på att övernattningen i djungeln är mycket primitiv och att det inte finns någon elektricitet. (F, L, M)

Dag 3: Vandring, forsränning och tågresa – Kanchanaburi - Bangkok
Efter frukost börjar vandringen tillbaka mot Karen-byn. Idag kommer du att både vandra och åka på en bambuflotte.
Du kommer att åka på bambuflotten längs floden hela vägen ner till byn. Om strömmarna är lugna kan du få möjlighet att styra flotten själv – om du vill.
Tillbaka i byn äter du lunch tillsammans med lokalbefolkningen. Du får återigen tid till att se dig omkring i byn och försöka prata lite med befolkningen som lever på ett helt annat sätt än oss i väst.
När du kommer tillbaka till Kanchanaburi på eftermiddagen stiger du ombord på tåget som ska ta dig över den träklädda viadukten på den historiska vägen som är känd som ”Dödens järnväg”. Resan tar ca 30 minuter.
När du kommer till tågets slutstation väntar transporten tillbaka till Bangkok. Du kan förvänta dig att vara tillbaka på hotellet i Bangkok på kvällen och här slutar resan. (F, L)

Övernattningar:
1 natt på 3-stjärnigt hotell i Kanchanaburi.

1 natt i djungeln i stor gemensam bambuhydda. Det finns myggnät och filtar i hyddan men vi rekommenderar att ta med egen sovsäck. Tänk på att övernattningen i djungeln är primitiv och att det inte finns elektricitet.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS: Programmet kan komma att ändras. Väderförhållanden kan också leda till ändringar i programmet.


Kommentarer

Engelsktalande guide följer med på utflykten.

Resan rekommenderas inte för barn under 6 år, då man måste kunna hantera en cykel i ojämn terräng (cykelhjälm ingår).

Du får gärna förvara eventuellt överviktsbagage vårt servicekontor i Bangkok under utflykten.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 2 310:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

För att du ska få ut mesta möjliga av resan anordnar vi resan till River Kwai i smågrupper med mellan 2-12 deltagare.

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Transport
  • Engelsktalande guide (dock inte på resan från/till Bangkok)
  • 1 natt på 3-stjärnigt hotell vid floden Kwai
  • Sightseeing med cykel
  • Transport till Sai Yok Nationalpark
  • Vandring samt en övernattning i djungeln.
  • River Rafting
  • Måltider enligt program
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: