Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 26 950:-
15 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Äventyret inleds i Bangkok där ni kan besöka de lokala och pulserande marknaderna, uppleva klongerna och låta lugnet sänka sig över er vid de vackra buddisttemplen. Därefter går resan till sjön Khao Laem, där ni utforskar området och bor ombord på en husbåt. Här känner ni på det lokala bylivet, vandrar i djungeln, badar i sjön eller tar en tur i en av båtens kajaker. Det är relativt få turister som besöker den här delen av Thailand, och endast några få resebyråer har tillåtelse att resa runt med husbåt på Khao Laem. Resan lämpar sig även bra för barnfamiljer, då husbåten är en trygg och bekväm bas för de spännande upplevelserna.
Resan avslutas med en härlig badsemester i tropiska miljöer på den underbara ön Koh Kood. Ön ligger 325 kilometer sydost om Bangkok, i Koh Chang National Marine Park. Den är en av 47 pärlor av små öar som tillsammans bildar en orörd och pittoresk skärgård. Du bor på Koh Kood Beach Resort - en favorit bland Winberg Travels resorter.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Thailand här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Du kan resa när som helst på året. Den bästa tiden att resa är mellan november och februari när det är torrt och temperaturen är som lägst - cirka 30 grader på dagarna. Från mars till maj kan temperaturen vara högre. I perioden mellan maj och november är vädret mycket ombytligt och det kan förekomma tropiska regnoväder. Koh Kood är bäst att besöka under vårt vinterhalvår, det vill säga mellan oktober och maj.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du reser med reguljärflyg till Bagnkok
Dag 2: Ankomst till Bangkok och transfer till guesthouse
Vid ankomsten till Bangkok hämtas ni upp på flygplatsen och körs till ert guesthouse. New Road Guest House ligger mycket centralt och har en charmig och gästvänlig stämning. I lobbyn finns ett servicecenter som gärna bistår med restips och praktiska frågor. Resten av dagen är öppen för egen utforskning av Bangkok. Vi rekommenderar att ni äter på restaurangen Harmonique som ligger alldeles intill ert guesthouse.
Dag 3: Bangkok på egen hand
Ni har hela dagen på er att utforska Bangkok på egen hand. Gå på upptäcktsfärd i staden där massor av spännande upplevelser väntar. Missa inte Grand Palace, Wat Po, China Town, Lumpini Park, Chatuchak helgmarknad eller en båttur på kanalerna. Vi har massor av förslag på spännande upplevelser om ni skulle behöva inspiration. Winberg Travel rekommenderar en cykeltur bakom stadens fasad eller en spännande halvdagstur på de smala kanalerna som slingrar sig bakom storstadens fasad. Här åker ni med en longtail-båt och får uppleva det lokala vardagslivet. (F)
Dag 4: Transfer till Khao Laem-sjön
Vid 07:30 träffas ni i receptionen på New Road Guesthouse redo och klara - avresan är klockan 08:00. Ni lämnar Bangkok och kör mot den idylliska sjön Khao Laem där ni checkar in i de fina stugorna framåt eftermiddagen. Ett stopp för lunch är planerat på vägen. Båten seglar ut på sjön och ni kan njuta av den första av många magiska solnedgångar från däck innan det är dags för den goda kvällsmaten. (F,L,M)
Dag 5: Avslappning på husbåt och besök på Coconut Island
Här kan ni starta dagen med ett morgondopp i sjön innan frukosten serveras. På förmiddagen besöker ni Coconut Island som är en av de få öarna i sjön där det odlas grödor. Kokosmjölken från ön är av toppkvalitet och det är mycket intressant att utforska den enorma plantagen. Efter lunch seglar ni mot klippön Bee Island där ni kommer att tillbringa natten. Om ni har tur kan ni få se apor på ön medan solen går ner. (F,L,M)
Dag 6: Utforska sjön med kajak, var med och laga mat och besök en lokal by
Efter frukosten kan ni utforska sjön med en av husbåtens kajaker eller ta ett dopp innan seglatsen går vidare mot den vackra området Pilog. På vägen kan ni hjälpa till att förbereda lunchen i köket där det trollas fram en fantastisk papayasallad och grillade kycklingbröst. Innan ni kan luta er tillbaka och njuta av maten besöker ni byn Bo Ong där du får en inblick i den lokala vardagen långt från huvudvägen. Ni kan även se den heliga pagoden som endast kan nås via en gångbro - och det är endast män som får lov att komma in på själva området vid pagoden. Väl tillbaka på båten seglar du vidare mot Pilog där sjön blir allt smalare när klipporna reser sig majestätiskt på sidorna. Om ni tittar västerut kan ni njuta av solnedgången över Burmas bergstoppar. (F,L,M)
Dag 7: Dags att säga farväl till husbåten
Det finns ännu tid till en sista kajaktur och ett uppfriskande dopp i sjön innan båten seglar vidare söderut där det är dags att stiga av. Ni får njuta av en härlig lunch innan resan går tillbaka till Bangkok dit ni anländer på kvällen. Det kommer att göras en del stopp på vägen där ni kan köpa lite mellanmål. (F,L)
Dag 8: Avresa till den tropiska ön Koh Kood
Tidigt på morgonen avgår minibussen från Bangkok till Trat. Vid lunchtid ankommer ni till kajen i Laem Sok där färjan till Koh Kood väntar. På eftermiddagen kommer ni fram till Koh Kood Beach Resort där ni kan slappna av och njuta av livet i vackra tropiska miljöer - resorten har en mysig och hemtrevlig atmosfär. Här tillbringar du de kommande fyra nätterna. (F)
Dag 9 - 11: Koh Kood
Hela nästa dag består av ren avkoppling på Koh Kood. Koh Kood Beach Resort har en privat strand precis vid den lilla palmprydda bukten Klong Mat, som fått sitt namn efter fiskebyn i närheten. Bland resortens faciliteter finns en härlig swimmingpool, gratis utlåning av kajaker, snorklingsutrustning samt gratis internet i restaurangen. Här serveras ett brett urval av goda och billiga thairätter samt fisk och skaldjur och ett mindre utbud med europeisk mat. Passa på att njuta av den spektakulära solnedgången över havet när du äter i restaurangen. Här finns även dykbutik som arrangerar kurser och dykutflykter. När vädret tillåter arrangeras det dagligen turer till en fiskeby och ett vattenfall samt picknick på de närliggande stränderna. Alla utflykterna kan bokas och betalas i receptionen. Det finns även massor av möjligheter till utflykter på egen hand. Om du behöver en paus från stranden kan du till exempel cykla eller vandra till öns kuperade och lummiga hjärta. Vägnätet är inte fullt utbyggt ännu, men det är verkligen en spännande upplevelse att hyra en scooter och köra runt mellan några av de mysiga små fiskebyarna på ön. Där kan du köpa bland annat nyskördad ananas och vattenmelon. (F)
Dag 12: Transfer från Koh Kood till flygplatsen
Ni åker med båt från Koh Kood till fastlandet där ni hämtas upp och körs till flygplatsen. För att slippa stressa är det bäst om ert flyg går på kvällen, alternativt kan vi boka en övernattning i Bangkok före hemresan. (F)
Dag 13: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter i Bangkok på guesthouse
Tre nätter på husbåt i 3 hytter
Fyra nätter i villa på Koh Kood

Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

I priset ingår

  • Flyg t/r Skandinavien - Bangkok (inkluisve bagage)
  • Transfers, utflykter, måltider och boende enligt programmet
  • Tre nätter i Bangkok på mysigt guesthouse i tre comfort-rum
  • 3 nätter på husbåt i 3 hytter
  • 4 nätter i villa på Koh Kood i 3 rum

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks

Kommentarer till pris

Priset baseras på sex vuxna och fyra barn Barnen sover på extrasängar.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Resjsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: