Sök
Sök
WFFT, Elephant, Thailand
WFFT, Elephant Refuge, Thailand
WFFT, Elephang Refuge, Thailand
WFFT, Elephant Refuge, Thailand
WFFT, Elefant Refuge, Thailand
WFFT, Elefant Refuge, Thailand
WFFT, Elefant Refuge, Thailand
WFFT, Elefant Refuge, Thailand
WFFT, Elephant Refuge, Thailand
WFFT, Elephan Refuge, Thailand
Singburi teaching, Thailand
Singburi teaching, Thailand
Singburi teaching, Thailand
Singburi teaching, Thailand
Singburi teaching, Thailand
Singburi teaching, Thailand
Singburi teaching, Thailand
Singburi, Muay Thai, Thailand
Singburi, Muay Thai, Thailand
Singburi, Muay Thai, Thailand
Singburi, Muay Thai, Thailand
Singburi, Muay Thai, Thailand

Volontärarbete och Muay Thai, Thailand

Frånpris per vecka och person

SEK 2 465:-

Reslängd: Vanligtvis sker arbetet under 2-8 veckor

Få en upplevelse för livet – bli volontär i Thailand. Som volontär kommer du lokalbefolkningen nära och gör samtidigt en enorm skillnad för det lokala samhället.

Om du väljer att åka till Thailand och arbeta som volontär eller för att få nya kunskaper och erfarenheter, kan dessa projekt enkelt kombineras med en resa runt i landet efteråt. Winberg Travel förmedlar gärna kontakt med en rad olika projekt där du kan efter avslutad period kan resa vidare och upptäcka Thailand.

En resa som volontär ger dig en unik inblick i en annan kultur, samtidigt som den hjälper till att göra en enorm skillnad för det lokala samhället. Ett par veckor kanske inte verkar så mycket, men all hjälp är bättre än ingen hjälp. Särskilt i ett fattigt land som Thailand. Det finns många olika projekt, som alla är mer eller mindre flexibla och anpassningsbara efter lokala behov och volontärens intressen och kompetenser. Det finns till exempel ett par projekt där du hjälper till i det dagliga arbetet med att ge tama elefanter ett nytt hem nära naturen. Du kan även undervisa på någon av de många byskolorna.

Drömmer du om att lära dig thaiboxning eller kanske fördjupa dig i buddismen? Då kan du enkelt göra det som en del av din resa. Muay Thai, eller thaiboxning som det vanligtvis kallas, är Thailands nationalsport och en av de populäraste formerna av kampsport i södra Asien. Vi erbjuder den bästa basen för att antingen lära dig Muay Thai eller för att fördjupa din kunskap i sportens hemland. Intensiteten är hög, så du bör vara i relativt bra fysisk form för att kunna följa med i programmet.

Kom in och diskutera de olika volontärprojekten i Thailand – det finns massor av möjligheter! Vi arbetar tillsammans med flera välrenommerade organisationer i Thailand och kan förmedla en rad olika typer av frivilligprojekt och utbildningar. Vi hjälper dig att hitta det projekt som bäst passar dina önskningar, ambitioner och förutsättningar. Kom in och hör mer om projekten – frivilliga händer behövs alltid!

Vad förväntas av dig
Volontärarbete och interkulturella resor har alla ett gemensamt drag: ju mer du bjuder till, desto mer får du ut av det. Det är viktigt att känna till att volontärarbete inte bara handlar om att ”ge något tillbaka till världen”. Det handlar även i högsta grad om att lära sig något. Det allra viktigaste är att vara öppen. Du kommer att arbeta med människor som inte är proffs. De är inte vana att lära sig – och deras jobb är inte att sätta dig i arbete. Du är där frivilligt och din insats är mycket uppskattad och gör stor skillnad. Men du måste vara proaktiv. Du blir inte ”satt i arbete” – du måste själv leta upp möjligheterna. Du ska även veta att de som leder projekten är mycket duktiga på det de gör – även om de inte är proffs. Tänk även på att det är ganska annorlunda och mindre ordnade förhållanden än vad du är van vid.

Men, om du är öppen, proaktiv och öppen för att lära dig så kommer du att få en upplevelse för livet! Det finns inget mer givande än när kulturer möts över språkbarriärer, ålder och andra förutsättningar här i livet.


Väder

Volontärarbete kan utföras under hela året.

Backpacker Adventure

Detaljerad resplan

Det finns flera olika projekt som du kan engagera dig i. Bl.a. dessa (prata med din resekonsult för fler alternativ):

Singburi – Teaching:
Som frivillig lärare får du uppleva glädjen i att hjälpa barn lära sig engelska. På det här projektet arbetar du på skolor i de fattiga delarna i Thailands Singburi-distrikt. Här är det vanligt att det finns väldigt många barn per klass. Barnen är mellan 4 och 18 år gamla. Skolorna ger de frivilliga arbetarna fria händer i undervisningen och egna idéer uppskattas. Att du är öppen, generös och engagerad anses mycket viktigare än vilken undervisningsmetod du än väljer. Vilka ämnen som du undervisar kan variera mycket. Teman kan till exempel vara miljökunskap eller lokala festivaler.

På det här programmet förbinder du dig att arbeta som volontär i minst 4 veckor. Ju mer du ger, desto mer får du tillbaka! De fyra veckorna inkluderar inte en introduktionsvecka. Denna vecka är inte obligatorisk men det rekommenderas starkt att du genomför den. Det är det perfekta sättet att lära dig mer om den kultur du ska vara en del av under de kommande veckorna.

Som volontär måste du vara flexibel och öppen för förändringar. Det kan uppstå situationer som kräver att du blir placerad på ett annat projekt än det du valde från början. Vi kommer naturligt vis att göra allt vi kan för att uppfylla dina önskemål. Men, glöm inte att förhållanden är mycket olika de där hemma och var beredd på att saker och ting inte alltid går enligt planerna. Om det ingår perioder med helgdagar eller andra offentliga lov och ledigheter kommer du att bli erbjuden att delta i specialklasser eller engelskundervisning i samhället. Prata med din resekonsult för mer information.

Du arbetar fem dagar i veckan och har helgen ledig till avslappning och utflykter. Det serveras tre lokala, vegetariska måltider per dag under veckan samt två på helgen.


Elephant Refuge:
Centret är en trygg bas för tama elefanter som tidigare varit tvungna att arbeta som turistattraktioner på gatorna i Bangkok och andra större städer. Wildlife Friends of Thailand leder just nu ett projekt var syfte är att hålla de tama elefanterna borta från stadens gator. Det är ett pilotprojekt där vilda elefanter lever i skogen nära de tama. Som volontär kommer du att hjälpa till med den dagliga skötseln av dessa vackra varelser tillsammans med de professionella mahouterna (elefantförarna).

Du behöver inga förkunskaper för att arbeta med elefanterna. Du måste bara vara redo att kavla upp ärmarna och jobba hårt! Du får lära dig allt du behöver veta om skötseln av dessa magnifika djur på plats. Du arbetar direkt med elefanterna när du tvättar dem, utfodrar dem under dagen, samlar in mat, badar med dem i den vackra sjön och rengör deras inhägnad. De pengar som du betalar för att arbeta på centret går till kostnaderna för elefanternas skötsel samt din egen kost och logi.

Det ska understrykas att även om du kommer väldigt nära de tama elefanterna i ditt arbete, är det förbjudet att rida på dem. Många av centrets elefanter har arbetat hårt under flera årtionden och ”Elephant Refuge and Education Centre” är deras fristad.

Det är möjligt att kombinera det här projektet med en vistelse på ”Wildlife Rescue Center”-projektet. De ligger på samma plats, vilket gör det möjligt att delta i bevarandet av många olika typer av djur. Prata med din resekonsult för mer information.

Du arbetar sex dagar i veckan och har en dag ledigt där du kan slappna av eller åka på utflykter. Din lediga dag ligger inte nödvändigtvis på helgen. Tre måltider per dag ingår, frivilliga står själv för frukosten. Minimiåldern för att arbeta här är 18 år, barn från 15 kan dock delta i vuxens sällskap.

Singburi - Muay Thai School:
Lär dig – eller bli bättre på – Muay Thai i sportens hemland. Muay Thai, eller thaiboxning som det vanligtvis kallas, är Thailands nationalsport och en av de populäraste formerna av kampsport i södra Asien. Det här programmet innehåller inte volontärarbete utan här arbetar du med dig själv och din fysiska form. Trots det bidrar du till samhället, då Muay Thai-skolan används som en sekundär inkomstkälla för ägarfamiljen och skolans lärare.

Programmet ger dig utmärkta förutsättningar för att antingen lära dig Muay Thai från grunden eller förbättra dina nuvarande kunskaper i sporten. Muay Thai, ”konsten med åtta vapen”, lär dig att bekämpa din motståndare med hjälp av åtta olika kontaktpunkter på kroppen – fötter, knän, armbåga och händer. Muay Thai är en av de mest fysiska formerna av kampsport, men även en av de mest exklusiva. Träningen är högintensiv så det krävs att du är i god fysisk form när du deltar.

Skolans mål är att erbjuda autentiska och traditionella boxningskurser som visar de grundläggande principerna för denna utsökta konstform. Huvudläraren på skolan är Muay Thai-mästare i Singburi-distriktet och en mycket erfaren thaiboxare.

Du måste vara flexibel och öppen för förändringar. Glöm inte att förhållanden är mycket olika de där hemma och var beredd på att saker och ting inte alltid går enligt planerna. I programmet ingår inte en introduktionsvecka. Denna vecka är inte obligatorisk men det rekommenderas starkt att du genomför den. Det är det perfekta sättet att lära dig mer om den kultur du ska vara en del av under de kommande veckorna.

Du tränar fem dagar i veckan och har helgen ledig till avslappning och utflykter. Det serveras tre lokala, vegetariska måltider per dag under veckan samt två på helgen.


Övernattningar:
Övernattning i flerbäddsrum med gemensam toalett/bad (kallt vatten) ingår i priset. På en del projekt finns möjligheten att uppgradera till eget rum.

-

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Priset är baserat på 1 veckas volontärarbete på Singburi - Muay Thai School.

Minimiåldern för att delta i alla projekt är 18 år. Dessutom krävs det att du har grundläggande kunskaper i engelska. För att arbeta som volontär på skolor krävs dessutom ett utdrag ur straffregistret.

Ingen tidigare erfarenhet eller kvalifikationer krävs – utöver en god hälsa. Du kan bidra med det du kan och brinner för. Tänk dock på att det är skillnad på semester och volontärarbete. Inte alla uppgifter är enkla och “romantiska." Du kan behöva städa, hjälpa till i köket eller hantera rått kött. Det är viktigt att du har ett öppet sinne och är villig att kavla upp ärmarna och göra skillnad. Du kommer att möta en mängd olika kulturer - var öppen och ge av dig själv - så kommer du att få en upplevelse för livet!

Dagarna är ganska inrutade med en bra kombination av arbete och fritid. Det är viktigt att du följer dagens program, annars kommer det stora nätverket av frivilliga volontärer inte att fungera. När man arbetar med djur och människor kan det dock snabbt ske förändringar som man behöver anpassa sig till. Men detta gör också arbetet mer spännande och omväxlande!

De flesta projekt kräver minst två veckors deltagande. Det finns dock projekt som kräver minst fyra veckors deltagande. Ju mer tid du har för ett projekt desto bättre.Pris

Frånpris per vecka och person

SEK 2 465:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Transport till och från projektplatsen (ibland ska detta betalas av deltagaren!)
  • Boende i flerbäddsrum under hela vistelsen
  • Informationsmöte och välkomstträff
  • 3 dagliga måltider (ofta självbetjäning vid frukost och lunch. Middag serveras)
  • Donation till organisationen
  • Support dygnet runt
  • Certifikat
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: