Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021 Läs mer här!
18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 24 650:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Så spänn på säkerhetsbältet och dra på äventyr genom Texas och New Mexicos vilda väst på den här verkligt episka turen från Austin till Dallas. Resan börjar i musikaliska Austin där du har två dagar på egen hand. Efter att du har rullat in från flygplatsen med din bil kan dra på dig dansskorna och svänga om ihop med lokalbefolkningen på Texas Elder Dance Hall i New Braunfels. Stanna gärna till vid Texas Grill Capital Lockhart innan du styr söderut mot historiska San Antonio. Från San Antonio kör du till Fredericksburg med gott om tid att njuta av områdets fantastiska viner och vackra landskap innan du fortsätter till den pittoreska konstnärsstaden Marathon. Big Bend National Park blir nästa stopp på resan med gott om tid att vandra och utforska nationalparkens vackra natur. Inte långt från Big Bend hittar du den lilla staden Marfa. Här bubblar det av god atmosfär och överallt hittar du roliga konstinstallationer som till exempel en skulptur av en Prada-butik mitt i öknen och i naturlig storlek. Från Marfa fortsätter resan till det fascinerande grottkomplexet Carlsbad Caverns National Park med imponerande stalaktitgrottor. Den charmiga staden Lubbock är nästa stopp innan du kommer till Amarillo och den näst största ravinen i USA, Palo Duro Canyon. Ingen vistelse i Texas är komplett utan en ranchvistelse, varför inte på Wildcatter Ranch, och en dag i en cowboystad som Forth Worth, som blir det sista stoppet på denna sanna vilda västern-resa innan du flyger tillbaka till Skandinavien, inte omöjligt med en nyinskaffad och mycket flott hatt på huvudet.

För en ultimat välkryddad reseupplevelse har vi sett till att blanda boendet så att du kommer till att bo på/i klassiska hotell, amerikansk trailer, vingårdar, historiska hotell, B & B, lodge och, såklart, ranch.


Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Du kan resa när som helst på året.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång från Skandinavien och ankomst till Austin
Avgång från Skandinavien mot Austin med ankomst samma dag. Efter ankomst hämtar du din hyrbil och kör mot hotellet centralt i staden. Du har dagen på egen hand. Ta en promenad i staden och passa på att fascineras av synen av en och en halv miljon fladdermöss som flyger under Congress Avenue Bridge strax efter klockan nio varje kväll mellan april till november.
Dag 2: Äventyrliga Austin
Du har hela dagen på egen hand till att utforska Texas huvudstad Austin. Staden är känd som "The Live Music Capital of the World" baserat på dess mer än 250 olika artistarenor. Strax utanför staden hittar du också Texas Elder Dance Hall i staden New Braunfels där du kan vara säker på att få en svängom ihop med lokalbefolkningen. Mycket rekommenderat är också att smaka sig genom de många food trucks som är med till att prägla Austins gatubild, antingen på egen hand eller på en foodie-tur med en lokal guide.
Dag 3: Austin till San Antonio (166 km)
Från Austin kör du till San Antonio i sydväst. Längs vägen kan du stanna vid staden Lockhart, som utan tvekan erbjuder några av Texas (världens?) bästa barbecue-restauranger.
Dag 4: Äventyr i San Antonio
San Antonio är en av de trevligaste städerna i hela södra USA. Över hälften av San Antonios invånare är av mexikansk härkomst, vilket sätter sin prägel på staden som är fylld av livliga marknadsplatser och små, färgstarka butiker. Här kan du skämma bort smaklökarna med en god mexikansk måltid. Njut av stadens River Walk, en skön oas i hjärtat av downtown San Antonio med affärer, kaféer och gallerier som ligger en våning under trafikens trafikerade gator. Upplev också the Alamo, ett av landets viktigaste monument. Här slogs nationalhjälten Davy Crockett med en grupp frihetskämpar för Texas självständighet 1836. I 13 dagar kämpade ett par hundra modiga texianer mot flera tusen mexikanska soldater för att försvara Texas självständighet. Tre gånger måste mexikanerna attackera innan de kunde inta fortet.
Dag 5: San Antonio till Fredericksburg (159 km)
Du kör mot till Fredericksburgs vinområde, en weekendtillflykt för många texasbor, så du kan vara säker på att mingla med lokalbefolkning snarare än turister. Skippa gärna direktvägen och njut istället av den natursköna vägen genom Canyon Lake och charmiga gamla städer som Luckenbach, omsjungen i minst en sång av country-stjärnan Waylon Jennings. I Fredericksburg övernattar du på en vingård och är välkommen att smaka av de lokala druvorna.
Dag 6: På upptäcktsfärd i och omkring Fredericksburg
Njut dagen med att utforska områdets vingårdar, gallerier och kaféer eller ta en cykel eller vandra vid Enchanted Rock med sina vackra klippformationer. Fredericksburg är rik på historia. Staden grundades av tyska pionjärer som anlände för 160 år sedan. Historiens vingsus kan upplevas på stadens museer och ses i stadens arkitektur.
Dag 7: Fredericksburg till Marathon (510 km)
Idag går turen genom Texas öknen till den pittoreska staden Marathon, en stad grundad 1882 av kapten Albion E. Shepard som tyckte att de öppna utrymmena och naturen påminde honom om Marathon i Grekland. Lokalbefolkningen i staden är mycket gästfri och vänlig och stämningen är väldigt avslappnad. Du bor på stadens historiska hotell och har gott om tid att på egen hand utforska den charmiga huvudgatan.
Dag 8: Maraton till Big Bend National Park (128 km)
Från Marathon kör du den korta turen till Big Bend National Park. Big Bend är uppkallad efter den stora bågen som Rio Grande River gör i sydvästra Texas. Stanna vid Panther Junction Visitor Center och prata med en av de lokala rangers/parkvakterna så att du kan få veta mer om de aktiviteter de erbjuder, som vilka djur de nyligen sett i området, om parkens flora- och fauna eller få tips om vandringsleder. På Fossil Discovery Exhibit kan du se fossiler från dinosaurier som man funnit här i området.
Dag 9: Vandring och vild natur i Big Bend National Park
Du har dagen på egen hand till att utforska det vackra, råa och varierade landskapet av berg, öken och floder. Ett par tåliga vandringsstövlar rekommenderas, för Big Bend bör helt klart upplevas till fots. Parkens mångfald innebär att samma dag som du kan njuta av att promenera på stranden vid Rio Grande kan du bara lite senare uppleva lugnet i öknen och ta in utsikten från de dramatiska Chisos-bergen.
Dag 10: Big Bend National Park till Marfa (256 km)
Kör utmed Ross Maxwell Scenic Drive och följ Rio Grande River som löper längs den mexikanska gränsen till spökstaden Terlingua och vidare till Marfa. Marfa är en unik pärla mitt i Texas-öknen och är idag en favorittillflyktsort för stjärnor som Matthew McConaughey och Beyoncé. Här hittar du fascinerande konstutställningar som den dansk-norska konstnärsduon Elmgreen & Dragsets skulptur Prada Marfa (en Prada-butik i naturlig storlek, mitt i öknen), konserter och festivaler, yoga, utomhusbiograf och det lokala ljusfenomenet The Marfa Ghost Lights. Finn din inre fred och njut av dagen i denna skönt utflippade stad.
Dag 11: Marfa till Carlsbad (309 km)
Njut av morgonen i Marfa innan du styr vidare mot Carlsbad i New Mexico. Du kan med fördel stannat till i Guadalupe Mountains National Park, som rymmer de fyra högsta bergstopparna i Texas, eller i det imponerande grottkomplexet i Carlsbad Caverns National Park, där du kommer att känna dig som i ett Jules Verne-äventyr när du beger dig in i "The Big Room", en drygt en kilometer lång kalkstenskammare. Carlsbad Caverns har 100 grottor och mer än 190 km av olika gångar.
Dag 12: Carlsbad till Lubbock (291 km)
Idag går resan till Lubbock, en pulserande stad omgiven av mysiga vingårdar. Du hittar också flera mikrobryggerier i staden och bra levande musik. På Buddy Holly Center kan du lära dig om Buddy Hollys liv och ovärderliga påverkan på rock'n roll-musiken. Stadens favoritson Buddy Holly växte upp i staden för att inspirera musiker som The Beatles, Elvis Costello, Don McLean, Bob Dylan och The Rolling Stones.
Dag 13: Lubbock till Amarillo och Palo Duro Canyon (221 km)
Nästa stopp på resan är Amarillo vid den näst största kanjonen i USA, Palo Duro Canyon vars storlek endast överträffats av Grand Canyon. Palo Duro är en välbevarad hemlighet för de flesta men verkligen värd ett besök. Upplev de många färgstarka klippformationerna medan du kör runt i parken eller ta en guidad tur i terrängbil. Solens strålar skapar ett imponerande färgspel som ständigt förändrar parkens utseende och till skillnad från Grand Canyon finns det nästan inga människor här, så du kan fritt njuta av de många vackra utsikterna helt i fred och ro. Nära Amarillo, på legendariska Route 66, finns också konstinstallationen Cadillac Ranch – tio uttjänta, vackert dekorerade Cadillac-bilar begravda med näsan i sanden.
Dag 14: Amarillo till Wildcatter Ranch (491 km)
Idag kör du till vackra Wildcatter Ranch I den lilla staden Graham, där du har två nätters vistelse. Turen går genom Caprock Canyon State Park, där det lever enorma bisonflockar.
Dag 15: Cowboyliv på Wildcatter Ranch & Resort
Njut av livet i de avslappnade omgivningarna och känn den sanna Texas-charmen. Här hittar du restaurang, saloon, utomhuspool, bubbelpool och fitness-faciliteter. Dagarna på ranchen gör du vad du vill med; det går att göra ridturer, skjuta lerduvor, paddla kanot, koppla av vid poolen eller bara sitta på den vackra verandan och njuta av det klassiska Texaslandskapet. En vistelse här är den perfekta avrundningen på din resa runt i The Lone Star State och New Mexico.
Dag 16: Wildcatter Ranch till Fort Worth (141 km)
Från Wildcatter Ranch kör du till sista stoppet av resan, den historiska staden Fort Worth. Två gånger om dagen drivs det boskap genom staden som i goda gamla dagar. Detta är platsen om du vill köpa dig en riktig cowboyhatt - mer autentisk kommer det aldrig att bli!
Dag 17: Avgång från Fort Worth (37 km)
Njut sista dagen i Fort Worth innan du åker till flygplatsen, där du också ska återlämna din bil. Efter drygt två veckor i Texas och New Mexico går resan hem. Tidpunkt beror på när ditt utlandsflyg avgår.
Dag 18: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden beror på flygbolaget.

Övernattningar

Sexton nätter på hotell och ranch
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

året om

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–Austin // Forth Worth - Skandinavien
 • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • Vägbeskrivning
 • 2 nätters vistelse på turistklasshotell i Austin
 • 2 nätters vistelse på turistklasshotell i San Antonio
 • 2 nätters vistelse på vingård på Fredericksburg
 • 1 nätters vistelse på det historiska hotellet i Marathon
 • 2 nätter på Big Bend NP lodge
 • 1 natt i klassisk amerikansk trailer i Marfa
 • 1 nätters vistelse på turistklasshotell i Carlsbad
 • 1 natt bo på turistklasshotell i Lubbock
 • 1 övernattning på turistklasshotell i Amarillo
 • 2 nätters vistelse på ranch i Graham
 • 1 natt på B&B i Fort Worth

I priset ingår inte

 • Andra måltider än de som anges
 • Drycker
 • Personliga försäkringar
 • Dricks
 • Parkeringsavgifter

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: