Sök
Sök
I The Stockyards (Fort Worth) drives der hver morgen og hver eftermiddag en flok Texas-longhorn-kvæg op og ned ad hovedgaden
Der drives Langhornet kvæg igennem Fort Worth to gange om dagen
State Capitol i Austin
Mission Concepcion i kulturelle San Antonio
Udsigten over Big Bend National Park
Solnedgang over Big Bend National Park
Floden Rio Grande
De smukke røde klippe i Palu Duro Canyon
Klippeformationen kaldet Lighthouse i  Palo Duro Canyon
Wildcatter Ranch, Texas, USA
Landskabet i Texas, Route 66, USA
Ranch-ophold, Dallas, Texas
Ranch-ophold, Dallas, Texas
Cadillac Ranch, Route 66, USA

Ranch & rodeo i Texas

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 21 695:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 4 695:-

Reslängd: 14 dagar

Detta reseförslag tar dig runt den vackra staten Texas, dess historiska städer och fantastiska landskap och bjuder på en charmig sydstatsatmosfär.

Texas är för många det ”riktiga” USA. Det var här som man i slutet av 1800-talet hittade den verkliga "vilda västern". Texas kallas även för ”Lone Star State”, på grund av statens tidigare status som självständig republik. Lone Star Flag ses fortfarande som delstatens officiella flagga. Staten är den nästa största i USA efter Alaska, och det enda riktiga sättet att uppleva Texas är bakom ratten.

Du tror kanske att en roadtrip i Texas innebär ett platt, öde och enformigt landskap, men denna stora delstat rymmer i verkligheten en mängd upplevelser. Resan börjar vid Fort Worth, som är genomsyrad av vilda västern.

Efter kriget mot Mexiko i mitten av 1800-talet etablerades sju militära poster för att skydda västra Texas från mexikanerna, inklusive Fort Worth. Sakta med säkert bosatte sig fler pionjärer kring fortet och i slutet av 1800-talet har Fort Worth blivit ett centrum för boskapsuppfödare, som vallade sina boskap längs den berömda rutten Chisholm från Texas till Kansas.

Från vilda västerns hjärta går resan vidare till musikaliska Austin, historiska San Antonio och visare till den orörda naturen i Big Bend nationalpark samt USA:s näst största kanjon, Palo Duro Canyon, innan den avslutas på Wildcatter Ranch i Graham.

Under de nästan två veckorna åker du på en 2 500 kilometer lång bilresa genom Lone Star State. Allt är större och bättre i Texas!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Väder

Du kan resa när som helst på året.

Cadillac Ranch, Route 66, USA

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Dallas
Avgång från Sverige till Dallas/Fort Worth med ankomst samma dag. Efter ankomsten hämtar du upp din hyrbil och kör mot hotellet, som ligger i Fort Worth Stockyards National Historic District (som kallas "Stockyards"), vilket nästan är ett slags levande museum. En hel liten stad förvandlas till en västernstad med både cowboys, salonger och rodeor. Om du anländer tidigt på dagen kan du åka till Dallas och se var John. F. Kennedy sköts den 22 november 1963.

Dag 2: Fort Worth
Dagen tillbringar du i Fort Worth. Två gånger om dagen kan du se boskap vallas som på den gamla goda tiden och på fredag och lördag kväll anordnas rodeor. Detta är rätt plats för dig som vill köpa en riktig cowboyhatt, mer autentiskt blir det inte!

Dag 3: Fort Worth till Austin
Idag åker du till Texas huvudstad Austin. Staden är känd för sitt rika kulturella och musikaliska liv. Med sina nästan 200 musikscener bjuder staden in till att uppleva det pulserande nattlivet.

Dag 4–5: San Antonio
Från Austin går resan till San Antonio i sydväst. San Antonio är en av de mysigaste städerna i södra USA. Över hälften av invånarna i San Antonio är av mexikansk härkomst, vilket har satt sin prägel på staden, som är fylld av livliga marknadsplatser och små färgglada butiker. Här kan du skämma bort dina smaklökar med en god mexikansk måltid. Njut av stadens "River Walk", en oas i centrum av centrala San Antonio med butiker, kaféer och gallerier, som ligger en våning under de livliga, trafikerade gatorna. Besök också Alamo, en av landets viktigaste monument. Här slogs Davy Crockett tillsammans med en grupp av frihetskämpar för Texas självständighet. I 13 dagar kämpade 189 modiga texasbor mot inte mindre än 4 000 mexikanska soldater för att försvara Texas självständighet. Tre gånger var mexikanerna tvungna att attackera innan de kunde inta fortet.

Dag 6: San Antonio till Del Rio
Väster om San Antonio, precis vid gränsen till Mexiko, ligger den lilla staden Del Rio, som är dagens mål. Vid Lake Amistad, som är en stor damm finns det goda möjligheter för vattensporter. Det finns också möjlighet att gå på vinprovning på Texas äldsta vingård, Val Verde.

Dag 7–8: Del Rio till Big Bend nationalpark
Nästa stopp är Big Bend nationalpark. Två fantastiska dagar väntar dig i ett vackert, orört och varierat landskap med berg, öken och floder. Det rekommenderas att ha vandringskängorna redo, eftersom Big Bend bör upplevas till fots. Mångfalden i parken innebär att du under en och samma dag kan njuta av promenader på Rio Grandes strand, öknens tystnad och vackra bergsjöar.

Dag 9: Fort Stockton och Midland
Du lämnar idag den vackra nationalparken Big Bend och kör mot Midland. På vägen kan du stanna i Fort Stockton och äta lunch innan du fortsätter mot Midland. Midland är rik på historia, vilket bland annat kan upplevas på Permian Basin Petroleum Museum, där du kan lära dig mer om den ständigt eftertraktade oljan. Det finns fortfarande stora mängder olja här i Permianreservoaren. Se även George W. Bush barndomshem eller besök American Power Heritage Museum, där du kan se en fantastisk samling av dekorerade "nosar" från amerikanska plan som användes under andra världskriget. ”Typiskt amerikanskt!” får man nästan lust att utropa.

Dag 10: Midland till Amarillo
Nästa stopp på resan är Amarillo, som ligger nära USA:s näst största kanjon, Palo Duro Canyon, som i storlek endast överträffas av Grand Canyon. Palo Duro är en välbevarad hemlighet för de flesta, men verkligen värd ett besök. Se de många färggranna klipporna medan du kör runt i parken. Du kan även åka på en guidad tur i fyrhjulsdriven bil. Solens strålar skapar ett imponerande färgspel som ständigt ändrar parkens utseende, och jämfört Grand Canyon finns det nästan inga människor här, så du kan fritt njuta av många vackra vyer i fred. Nära Amarillo, på den legendariska Route 66, finns också konstinstallationen "Cadillac Ranch". Här finns tio utslitna och dekorerade Cadillacs begravda med näsan i sanden, i samma vinkel som Cheopspyramiden i Egypten.

Dag 11–12: Wildcatter Ranch
Idag kör du mot vackra Wildcatter Ranch där du har två nätter bokade. Här kan du njuta av livet i de avslappnade omgivningarna och uppleva den riktiga Texas-charmen. Här har du både restaurang, salong (cocktailbar), utomhuspool, jacuzzi och fitness. Du kan använda dagarna på ranchen hur du vill. Här finns möjlighet till att rida, skjuta lerduvor, åka på kanottur, slappna av vid poolen eller bara sitta på verandan och njuta av Texas klassiska landskap. En vistelse här är det perfekta avslutet på din resa i Lone Star State.

Dag 13: Avresa från Wildcatter Ranch
Njut av den sista morgonen på Wildcatter Ranch innan du kör mot Dallas/Fort Worths internationella flygplats. Efter två veckor i Texas går resan hemåt. Tiden beror på när ditt flyg avgår.

Dag 14: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige. Ankomsttiden till Sverige beror på flygbolaget.

Övernattningar:
11 nätter på standardhotell och rancher.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Alla hotellnätter bokas i förväg. Det kan förekomma ändringar i hotellbokningarna, men standarden kommer att förbli densamma.

Du kör i din egen hyrbil, som bokas i förväg (ingår i priset). Bilen hämtas och lämnas på flygplatsen. Du får en omfattande guidebok för just denna resa. Boken innehåller hotellkuponger, detaljerade vägbeskrivningar, vägkartor och allmänna villkor och sevärdheter på resan.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 21 695:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 4 695:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Sverige–Fort Worth t/r
  • Bilhyra inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
  • Vägbeskrivning
  • 11 nätter i dubbelrum på standardhotell

I priset ingår inte

  • Andra måltider än de som anges
  • Drycker
  • Personliga försäkringar
  • Dricks
  • Parkeringsavgifter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: