Sök
Sök
Hawaii är känt för sitt rika bestånd av sköldpaddor
Tunnels Beach på Kauai
Vandra till Wailua Falls på Kauai
På Hawaii hittar man många exempel på polynesisk kultur
Upplev stjärnhimlen vid Mauna Kea Observatory
Paddla kajak vid någon av Hawaiis stränder
Hawaii Volcanoes National Park - kom nära den flytande lavan
Utmed hawaiis kust kan man se vilda delfiner
TVandra i Waimea Canyon på Kauai
Hyr cykel och cykla dig runt på Hawaiis öar
Simma i Waianapanapa State Park på Maui
Road to Hana går genom regnskog utmed kusten - här finns vattnefall, utsiktspunkter och vandringsturer i bambuskog
Manta Rays på Big Island

Kauai, Maui & Big Island - Hawaii när det är som bäst

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 42 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

Hawaii är en värld för sig - när man flyger de fem timmarna från USA;s västkust flyger man långt, långt bort från stress, storstad och höga hus. Här har ingen bråttom, snabbmatshaken lyser med sin frånvaro och man handlar organisk frukt på Farmer´s Market, promenader utmed stranden och en god bok i hängmattan.

En lite annorlunda kombination av öar är Kauai, Maui & Big Island. Man börjar resan med att flyga direkt till Kauai och hämta ut sin hyrbil där - sen är man i Paradiset. Slingrande vägar och intensiv grönska. Här finns stränder men sjölejon och sköldpaddor som hälsar på. Vandringsleder och strandpromenader - lunch äter man vid något Farmers Market och missa inte att äta middag någon av kvällarna vid The Shops at Kukui'ula. Man kan vandra dels den vackra Kalalau trail eller hålla sig vid kusten och gå Maha'ulepu Heritage trail. utsikten vid Waimea Canyon är "to die for" och runtom ön finns små restauranger och caféer där man sitter och njuter av tillvaron. Den vackra och vilda Na Pali-kusten utforskas nog bäst med en båtutflykt!

Man fortsätter sedan till Maui - hämtar ut hyrbilen och fortsätter äventyren. Ett måste är Route 360 - Road to Hana med 54 broar och 620 kurvor. Haleakalā på över 3000 meters höjd och en snorklingsutflykt till Molokini. Surfa i Ho'okipa Beach Park och vandra i Iao Valley State Park. Den historieintresserade kan besöka Captain Cooks monument - det var på Maui som han blev dödad av uppretade invånare och det är även här på Hawaii som den berömde flygpionjären Charles Lindberg är begravd. Självklart finns här mängder av vackra stränder att bada och sola vid!

När man sedan fortsätter till Big Island flyger man till Hilo på östsidan av ön - härifrån kör man upp mot toppen av den aktiva vulkanen Kīlauea, man kan bo uppe vid kratern och göra vandringar i området över sulfurfält och stelnad lava. Man kör sedan till västsidan av ön via Saddle Road som går mellan de två största bergen; Mauna Loa och Mauna Kea. En spännande utflykt är att på kvällen köra upp på Mauna Kea för att besöka ett av världens mest välutrustade observatorier. Här arbetar frivilliga med att ta emot besökare på kvällen och låta dem se måne och stjärnor i de kraftfulla teleskopen värda hundratusentals dollar! Här kravlar sig också sköldpaddor upp på stranden för att vila i eftermiddagssolen och utanför kusten finns fina korallrev.

Big Island är känd för sina olika klimatzoner - man kan köra igenom 11 olika zoner på en dag om man vill - här finns också några av världens vackraste stränder som Hapuna Beach och Mauna Kea Keach.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Väder

Du kan resa när som helst på året.

Hawaii Volcanoes National Park

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Kauai
Avresa från Sverige till Kauai med ankomst samma dag. Efter ankomsten till flygplatsen hämtar du din hyrbil och kör till ditt hotell. Sedan har du fyra dagar på egen hand på Kauai.

Dag 2-4: Äventyr på Kauai
Den vackraste ön är kanske Kauai med en otrolig grönska, stränder och dramatiska dalar och raviner. Här finns vandringsleder i djungeln och utmed kusten - att det sedan inte finns några giftiga ormar gör färden ännu mer njutbar! Det var också här filmen Jurassic Park spelades in.

Dag 5: Kauai till Maui
Du flyger från Kauai till Maui. Efter ankomsten till flygplatsen hämtar du din hyrbil och kör till ditt hotell.

Dag 6–8: Äventyr på Maui
Många tror att Maui bara består av vajande palmer och turishotell men de som åker dit får en härligt positiv överraskning - visst finns det palmer och hotell men det är här man upplever äventyr! Naturligtvis hyr man bil - den som vill kan åka upp till vulkanen Haleakalā, antingen för att se soluppgången men mer njutbart är att åka upp på dagen. Man kör genom molnen upp till toppen på över 3000 meters höjd över havet och njuter av den storslagna utsikten och det ödesmättade och karga landskapet!
Det är också här man kör "The road to Hana" - en färd till östra sidan av Maui som tar minst 3 timmar. Vägen har 620 kurvor och man kör över 54 broar - många köper sedan en T-shirt där det står "I survived the road to Hana"!

Dag 9: Maui till Big Island
Du flyger från Maui till Big Island. Efter ankomsten till flygplatsen hämtar du din hyrbil och kör till ditt hotell i Kilauea.

Dag 10-14: Äventyr på Big Island
Själva ön Hawaii kallas numera oftast för Big Island och här kan man flyga till östra delen av ön för att börja med ett besök vid den aktiva vulkanen Kīlauea, man kan bo uppe vid kratern och göra vandringar i området över sulfurfält och stelnad lava. Man kör sedan den kända Saddle Road som går mellan de två största bergen; Mauna Loa och Mauna Kea. En spännande utflykt är att på kvällen köra upp på Mauna Kea för att besöka ett av världens mest välutrustade observatorier. Här arbetar frivilliga med att ta emot besökare på kvällen och låta dem se måne och stjärnor i de kraftfulla teleskopen värda hundratusentals dollar! På öns västra kust finns också några av världens finaste stränder som bl.a. Hapuna Beach. Här kravlar sig också sköldpaddor upp på stranden för att vila i eftermiddagssolen och utanför kusten finns fina korallrev och har man tur får man sällskap av delfiner!

Dag 15: Avresa från Big Island
Efter 15 dagars resa i Hawaii går resan hemåt. Tiden beror på när ditt flyg avgår. Det är möjligt att lägga till besök i en av USA:s spännande storstäder.

Dag 16: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige. Ankomsttiden till Sverige beror på flygbolaget.

Övernattningar:
4 nätter i dubbelrum på 3-stjärnigt hotell på Kauai
4 nätter i dubbelrum på 3-stjärnigt hotell på Maui
2 nätter i dubbelrum på 3-stjärnigt hotell vid Volcanoes National Park
3 nätter i dubbelrum på 3-stjärnigt hotell i Kona på Big Island

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Alla hotellnätter bokas i förväg. Det kan förekomma ändringar i hotellbokningarna, men standarden kommer att förbli densamma.

Du kör i din egen hyrbil, som bokas i förväg (ingår i priset). Bilen hämtas och lämnas på flygplatsen.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 42 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flyg Sverige-Kauai / Kauai-Maui / Maui-Big Island / Big Island-Sverige
 • 4 dagars biluthyrning på Kauiai inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 4 nätter i dubbelrum på 3-stjärnigt hotell på Kauai
 • 4 nätter i dubbelrum på 3-stjärnigt hotell på Maui
 • 4 dagars biluthyrning på Maui inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 2 nätter i dubbelrum på 3-stjärnigthotell på vid vulkanen på Big Island
 • 5 dagars biluthyrning på Big Island inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 4 nätter i dubbelrum på 3-stjärnigt hotell i Kona på Big Island

I priset ingår inte

 • Måltider
 • Drycker
 • Personliga försäkringar
 • Dricks
 • Parkeringsavgifter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: