Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 31 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
En lite annorlunda kombination av öar är Kauai, Maui & Big Island. Man börjar resan med att flyga direkt till Kauai och hämta ut sin hyrbil där - sen är man i Paradiset. Slingrande vägar och intensiv grönska. Här finns stränder men sjölejon och sköldpaddor som hälsar på. Vandringsleder och strandpromenader - lunch äter man vid något Farmers Market och missa inte att äta middag någon av kvällarna vid The Shops at Kukui'ula. Man kan vandra dels den vackra Kalalau trail eller hålla sig vid kusten och gå Maha'ulepu Heritage trail. utsikten vid Waimea Canyon är "to die for" och runtom ön finns små restauranger och caféer där man sitter och njuter av tillvaron. Den vackra och vilda Na Pali-kusten utforskas nog bäst med en båtutflykt!

Man fortsätter sedan till Maui - hämtar ut hyrbilen och fortsätter äventyren. Ett måste är Route 360 - Road to Hana med 54 broar och 620 kurvor. Haleakalā på över 3000 meters höjd och en snorklingsutflykt till Molokini. Surfa i Ho'okipa Beach Park och vandra i Iao Valley State Park. Den historieintresserade kan besöka Captain Cooks monument - det var på Maui som han blev dödad av uppretade invånare och det är även här på Hawaii som den berömde flygpionjären Charles Lindberg är begravd. Självklart finns här mängder av vackra stränder att bada och sola vid!

När man sedan fortsätter till Big Island flyger man till Hilo på östsidan av ön - härifrån kör man upp mot toppen av den aktiva vulkanen Kīlauea, man kan bo uppe vid kratern och göra vandringar i området över sulfurfält och stelnad lava. Man kör sedan till västsidan av ön via Saddle Road som går mellan de två största bergen; Mauna Loa och Mauna Kea. En spännande utflykt är att på kvällen köra upp på Mauna Kea för att besöka ett av världens mest välutrustade observatorier. Här arbetar frivilliga med att ta emot besökare på kvällen och låta dem se måne och stjärnor i de kraftfulla teleskopen värda hundratusentals dollar! Här kravlar sig också sköldpaddor upp på stranden för att vila i eftermiddagssolen och utanför kusten finns fina korallrev.

Big Island är känd för sina olika klimatzoner - man kan köra igenom 11 olika zoner på en dag om man vill - här finns också några av världens vackraste stränder som Hapuna Beach och Mauna Kea Keach.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Bästa reseperiod

Du kan resa när som helst på året.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Kauai
Avresa från Skandinavien till Kauai med ankomst samma dag. Efter ankomsten till flygplatsen hämtar du din hyrbil och kör till ditt hotell. Sedan har du fyra dagar på egen hand på Kauai.
Dag 2-4: Äventyr på Kauai
Den vackraste ön är kanske Kauai med en otrolig grönska, stränder och dramatiska dalar och raviner. Här finns vandringsleder i djungeln och utmed kusten - att det sedan inte finns några giftiga ormar gör färden ännu mer njutbar! Det var också här filmen Jurassic Park spelades in.
Dag 5: Kauai till Maui
Du flyger från Kauai till Maui. Efter ankomsten till flygplatsen hämtar du din hyrbil och kör till ditt hotell.
Dag 6–8: Äventyr på Maui
Många tror att Maui bara består av vajande palmer och turishotell men de som åker dit får en härligt positiv överraskning - visst finns det palmer och hotell men det är här man upplever äventyr! Naturligtvis hyr man bil - den som vill kan åka upp till vulkanen Haleakalā, antingen för att se soluppgången men mer njutbart är att åka upp på dagen. Man kör genom molnen upp till toppen på över 3000 meters höjd över havet och njuter av den storslagna utsikten och det ödesmättade och karga landskapet! Det är också här man kör "The road to Hana" - en färd till östra sidan av Maui som tar minst 3 timmar. Vägen har 620 kurvor och man kör över 54 broar - många köper sedan en T-shirt där det står "I survived the road to Hana"!
Dag 9: Maui till Big Island
Du flyger från Maui till Big Island. Efter ankomsten till flygplatsen hämtar du din hyrbil och kör till ditt hotell i Kilauea.
Dag 10-14: Äventyr på Big Island
Själva ön Hawaii kallas numera oftast för Big Island och här kan man flyga till östra delen av ön för att börja med ett besök vid den aktiva vulkanen Kīlauea, man kan bo uppe vid kratern och göra vandringar i området över sulfurfält och stelnad lava. Man kör sedan den kända Saddle Road som går mellan de två största bergen; Mauna Loa och Mauna Kea. En spännande utflykt är att på kvällen köra upp på Mauna Kea för att besöka ett av världens mest välutrustade observatorier. Här arbetar frivilliga med att ta emot besökare på kvällen och låta dem se måne och stjärnor i de kraftfulla teleskopen värda hundratusentals dollar! På öns västra kust finns också några av världens finaste stränder som bl.a. Hapuna Beach. Här kravlar sig också sköldpaddor upp på stranden för att vila i eftermiddagssolen och utanför kusten finns fina korallrev och har man tur får man sällskap av delfiner!
Dag 15: Avresa från Big Island
Efter 15 dagars resa i Hawaii går resan hemåt. Tiden beror på när ditt flyg avgår. Det är möjligt att lägga till besök i en av USA:s spännande storstäder.
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden beror på flygbolaget.

Övernattningar

Tretton nätter på hotell
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

året om

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Kauai / Kauai-Maui / Maui-Big Island / Big Island-Skandinavien
 • 4 dagars biluthyrning på Kauai inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 4 nätter i dubbelrum på 3-stjärnigt hotell på Kauai
 • 4 nätter i dubbelrum på pensionat på Maui
 • 4 dagars biluthyrning på Maui inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 2 nätter i dubbelrum på 3-stjärnigt hotell på vid vulkanen på Big Island
 • 5 dagars biluthyrning på Big Island inklusive fria mil, kasko- och ansvarsförsäkring (vissa begränsningar finns).
 • 4 nätter i dubbelrum på 3-stjärnigt hotell i Kona på Big Island

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
 • Visum
 • Dricks
 • Inträde till nationalparker

Kommentarer till pris

OBS! De flesta hotell på Hawaii tar ut en "resort fee" på ca 35 USD per rum och natt som betalas direkt på plats.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF