Sök
Sök
Trek America
New York, USA
Washington
Appalachian bjergene, USA
Trek America, New Orleans
Alligator, Luisiana, USA
Carlsbad Caverns National Park, USA
Monument Valley
Grand Canyon
Las Vegas
Los Angeles

Tvärs över södra USA

Frånpris per person vid 1 person

SEK 32 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 24 dagar

Denna resa tar dig genom USA:s olika kulturer, från moderna öst genom bibelbältet i söder till vilda västern. Du kan lyssna på jazz i New Orleans, uppleva indiankultur i Monument Valley och se den berömda utsikten över Grand Canyon. Möjligheterna är många!.

Om du vill ha mycket frihet men ändå lite ramar för din resa till USA är denna campingresa i minibuss den perfekta lösningen. Resan följer en fast rutt, men på de olika stoppen på vägen finns det olika aktiviteter att prova på.

På denna tur får du uppleva alla härligheter som södra USA har att bjuda på, med en perfekt balans mellan städer, kultur och nationalparker. Att köra tvärs över USA innebär inte bara många kilometer. Det innebär även att du kommer att få uppleva den moderna östra delen, sydstatskulturen och den avslappnade västern. Här väntar dig stora naturupplevelser och ett spännande nattliv.

Det finns plats till max. 13 resenärer i åldrarna 18–38. Turledaren hjälper till att organisera de praktiska sakerna längs vägen. På turen kommer huvudfokus att ligga på de vackra nationalparkerna och på de flesta ställen campar ni mitt i den fantastiska naturen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för USA här
Läs mer om USA här

Väder

Resan kan genomföras mellan mars och oktober.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till New York

Avresa från Sverige till New York med ankomst samma dag.

Dag 2–3: New York-området och Washington DC

Resan startar på morgonen i New York. Efter att alla formaliteter är avklarade går resan vidare mot Washington. Här får du en guidad stadstur på allt från Smithsonian Museum till Lincolnmonumentet. Sedan finns det tid på egen hand för att utforska staden. På kvällen kan du utforska Georgetowns nattliv.

Dag 4–5: Virginia och Tennessee

Idag går resan mot de vackra Appalacherna i Virginia. Här kan du vandra eller åka forsränning.

Dag 6: Alabama och Mississippi

Efter en promenad i bergen åker vi vidare till bibelbältet i söder. Vi kör via Alabama till Mississippi, där vi möts av söderns gästfrihet och countrymusik.

Dag 7–8: New Orleans

De kommande två dagarna tillbringar vi i New Orleans. Besök gärna French Quarter, där det alltid är festlig stämning. Jazz och blues spelas på gatorna, vilket sprider en varm och glad atmosfär i hela staden.

Dag 9: Louisiana och Texas

Vi åker vidare mot Texas. Om du vill kan du köpa till en utflykt i ett av Louisianas många träskområden. Håll utkik efter alligatorer och andra djur under turen.

Dag 10–11: San Antonio, Texas

Över hälften av invånarna i San Antonio är av mexikansk härkomst, vilket har satt sin prägel på staden, som är fylld av livliga marknadsplatser och små färgglada butiker. Utmana smaklökarna med en god mexikansk måltid.

Dag 12-13: Västra Texas och Carlsbad Caverns nationalpark

Västra Texas och Carlsbad Caverns nationalpark Här kan du utforska över 100 kalkstensgrottor. De imponerande grottorna ligger undangömda under Guadalupe-bergen och är bland världens djupaste och största.

Dag 14: Roswell, New Mexico och Arizona

Du börjar dagen med att leta efter utomjordingar och UFO:n vid Roswell. Efter det kör vi vidare till öknen i New Mexico och Arizona. Det finns inga planer för dagen, men ett alternativ är att stanna i Santa Fe, som har den bästa mexikanska maten du kan få i USA.

Dag 15: Monument Valley, Utah

Landskapet här är som taget ur en västernfilm. De fantastiska klipporna kan du ha sett i flera filmer, musikvideor och tv-reklamer. Monument Valley ligger i indianreservatet Navajo, som idag är hem till cirka 300 000 urinvånare. Det finns möjlighet att köpa till en rundtur i dalen, där du får uppleva den vackra naturen och lära dig om den spännande indiankulturen.

Dag 16–17: Grand Canyon nationalpark, Utah

Nu väntar dig två fantastiska dagar i Grand Canyon. Gå en promenad längs kanten och förundras över djupet. Gå även nerför stigen som leder till botten eller ta en helikoptertur över ravinen. Du får också vakna till en helt fantastisk soluppgång.

Dag 18–19: Lake Powell och Zions nationalpark, Utah

Ta ett dopp i Lake Powell eller strosa bara runt i denna natursköna oas innan vi fortsätter till Zions nationalpark. Här finns gott om vandringsleder runt de massiva och höga klipporna som sträcker sig mot himlen. Zion är full av labyrintiska små gångar, djupa klyftor och överväldigande klippformationer.

Dag 20–21: Las Vegas, Nevada

Staden som aldrig sover. Välkommen till Sin City! I Las Vegas kan du se vulkanutbrott med jämna mellanrum, nygifta som dansar nedför The Strip och folk som skriker när de åker ner för höga rutschbanor. Du kan även ta del av nattlivet och kasinona som aldrig stänger. Det är livligt, bisarrt och fantastiskt.

Dag 22: Los Angeles, Kalifornien

Vi rullar in i Los Angeles, där vi besöker Tinseltown och Hollywood Boulevard. Turen avslutas runt 17.00. Det är möjligt att köpa till en övernattning genom Winberg Travel eller ta ett flyg samma kväll.

Dag 23: Avresa från Los Angeles

Efter drygt tre veckor i USA går resan hemåt. Tiden beror på när ditt flyg avgår.

Dag 24: Ankomst till Skandinavien

Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden till Skandinavien beror på flygbolaget.


Övernattningar:
Sexton nätter i tält.
Sex nätter på hotell/hostel.F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Målgrupp: Personer 18-38 år.

Pris

Frånpris per person vid 1 person

SEK 32 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Max. 13 deltagare

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–New York // Los Angeles–Skandinavien
 • Transport i minibuss
 • 16 nätter i tält
 • 6 nätter på hotell/hostel
 • Guide
 • Campingutrustning (utom sovsäck)
 • Massor av aktiviteter

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter, måltider och transporter som ej ingår enligt program
 • Visum
 • Dricks
 • Inträde till nationalparker
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: