Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Följ med på skoter på Saigons gator och smaka på de lokala läckerheterna som serveras på gatustånden. Resan går vidare ut på landet där du får uppleva den lokala kulturen med besök på en av de flytande marknaderna på Mekongfloden. Vidare till Vietnams egen paradisö – Phu Quoc. Här tillbringar du ett par avslappnade dagar innan du reser vidare mot Kambodja. Här får du utforska den stillsamma kuststaden Kep, de vackra Kardemummabergen och historiska Phnom Penh innan resan avslutas i Siem Reap vid magiska Angkor Wat.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Vietnam här
Läs mer om Vietnam här

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras året om men den bästa perioden är från november till mars, då vädret är torrt och temperaturen är behaglig. Från mars till maj stiger temperaturen och mellan juni och oktober är det regnperiod i både Vietnam och Kambodja.


Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Vietnam dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Saigon
Efter ankomsten blir du körd till ditt homestay där du har resten av dagen till att slappna av, prata lite med din värd och utforska området.
Dag 3: Godmorgon Saigon. Tidig morgon bak på en skoter
Du hämtas tidigt av din guide som skjutsar dig på sin skoter medan staden vaknar. Gatsoparen städar rent och gatuköken gör sig redo för morgonens gäster. Du kommer förbi Saigons största blomstermarknad som ligger i gränder som är så smala att det är precis att skotern kommer förbi. Här får du verkligen en inblick i lokalbefolkningens vardag. Turen avslutas med ett besök på ett lite undangömt café där du kan smälta förmiddagens intryck över en kopp kaffe. Din guide skjutsar dig tillbaka vid elva och resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Dag 4: Upplev Saigon by night
Dagen tillbringas på egen hand fram till 17.30, då du hämtas med skoter för att åka och titta på solnedgången. Från skotern kan du andas in kvällsluften och njuta av stadens puls. Du får smaka på många av de lokala rätterna, t.ex. nudelsoppa, vårrullar och vietnamesisk pizza som du kan skölja ner med det berömda vietnamesiska ölet. Mätt på intryck och streetfood återvänder du till ditt homestay på kvällen. (M)
Dag 5: Utforska Ben Tre på cykel till fots
Du blir hämtad kl. 8.00 för att åka till Ben Tre-provinsen. Du kommer att kryssa nerför floden, stanna vid en verkstad som tillverkar tegel för hand, samt gå och cykla längs kanalerna och grönsaksfarmarna medan du får uppleva vardagslivet på landet. Tillbaka i staden checkar du in på ditt homestay där du tillagar maten tillsammans med din värd. (L,M)
Dag 6: Ben Tre - Can Tho, den största staden i Mekong-deltat
Efter frukost är det dags för en cykeltur till den lokala marknaden. Därefter får du besöka en butik där de tillverkar tårtor samt se Mr. Sau Khanhs hus som är fyllt med antikviteter. Slutligen åker du tillbaka till Ben Tre innan resan fortsätter till Can Tho. (F,L,M)
Dag 7: Cai Rangs flytande marknad – störst i Vietnam
Du ska upp tidigt så att du kan uppleva den färgrika flytande marknaden dit det kommer folk från dela Mekong-deltat. Senare på dagen är det dags för transfer till färjan som ska ta dig till den vackra ön Phu Quoc. (F,L)
Dag 8-10: Avkoppling och strandliv på Phu Quoc
Phu Quoc är en otroligt vacker ö - perfekt för en avslappnande solsemester. Njut av det härliga vattnet, åk på snorklingsutflykt, slappna av med en bra bok eller ta en promenad och utforska de lokala marknaderna. (F)
Dag 11: Transport till Kambodja
Idag ska du åka med båt till Ha Tien, varifrån du blir körd till gränsen till Kambodja. På andra sidan gränsen blir du hämtad och körd till ditt hotell i den charmiga kuststaden Kep. Du tillbringar eftermiddagen på egen hand och kan till exempel prova lite av de läckra skaldjuren som staden är kända för samt ta en drink på ”The Sailing Club” i solnedgången. (F)
Dag 12: På cykel runt Kep
Njut av en tidig frukost innan du blir hämtad 7.30 och körd till startplatsen för dagens cykeltur. Du får se historiska byggnader från kolonialtiden, risfält och fruktplantager med de vackra Elefantbergen som bakgrund. Under pauser på vägen kan du hälsa på lokalbefolkningen. Turens destination är Kampot-floden där du kan ta ett dopp och njuta av den medhavda lunchen. Efter lite avkoppling blir du upphämtad och körs tillbaka till ditt hotell. Eftermiddagen tillbringar du på egen hand. (F,L)
Dag 13: Vidare till Chi Phat vid Kardemummabergen
Efter en biltur på förmiddagen möts du av din lokala guide som tar dig en bit nedför floden och in i djungeln till Chi Phat. Passa på att luta dig tillbaka och njuta av de vackra omgivningarna. Området du ska till i Chi Phat drivs av en av världens bästa naturvårdsorganisationer, som arbetar tillsammans med lokalbefolkningen för att bevara skogen och djungeln. Din lokala guide är född i området och är expert på det – men förvänta dig inte att han kan mer än begränsad engelska. När du har checkat in vid projektets kontor och satt in ditt bagage i din bungalow är det dags för en kort promenad till Chhay Chrey-floden, där du kan ta ett uppfriskande dopp och njuta av djungeln. Om du vill kan du följa med på det lokala ”plantera ett träd”-projektet innan det är dags för middag som serveras vid besökscentret. (F,M)
Dag 14: Chi Phat
Idag kan du välja mellan följande aktiviteter: (det är en bra idé om du bestämmer dig hemma och bokar den utflykt du helst vill göra) Fågelskådning: Kom nära inpå örnarna, näshornsfåglarna och många andra fågelarter under en tur i soluppgången. Du får vara med när djungeln vaknar medan du seglar nedför den lugna floden genom den tropiska regnskogen. Håll utkik efter ovanliga fågelarter, apor och kanske även de vilda asiatiska elefanterna. Motorn stängs av och båten flyter stilla genom de vackra Kardemummabergen. Cykeltur genom djungeln: Efter frukosten börjar den 42 km långa cykelturen. Du cyklar längs olika floder och genom tät djungel. Här kan du ha turen att få se apor och sällsynta fåglar. Lunchen intas på flodstranden inte långt från den dolda begravningsplatsen, och därefter kan du utforska området. Cykelturen tillbaka går längs smala djungelstigar förbi vackra vattenfall och grottor. Turen är som bäst om du har lite erfarenhet av att cykla i terräng. Kajaktur: Efter frukosten bär det av i kajak på floden mot Sothun Bungalows. Du paddlar förbi små hus och kan njuta av fågellivet och den vackra naturen. På vägen kommer du förbi en liten färskvattenstrand där du kan ta ett dopp och slappna av. Lunchen serveras vid Sothun Bungalows. Sent på eftermiddagen kan du välja mellan att paddla eller gå tillbaka. Hummerfiske (kväll – under perioden oktober - maj ): Efter middagen finns det möjlighet att fiska hummer. Du åker ut till fiskeplatserna med en lokalinvånare som väl känner till området – i båten på väg dig kan du njuta av det lugna vattnet och eldflugorna längst stranden. Du får även prova på att fånga fisk med spjut – det är inte så lätt. (F,L,M)
Dag 15: Chi Pat - Phnom Penh
Efter frukosten är det dags att säga adjö till dina värdar och hoppa på en båt och därefter bil som ska ta dig till Phnom Penh. (F)
Dag 16: På upptäcktsfärd i Phnom Penh
Din unika utflykt i Phnom Penh börjar redan 8.00 på morgonen när du blir upphämtad. Du får besöka morgonmarknaden Pshar Kandal, det franska kvarteret med sina vackra byggnader i kolonialstil och det buddistiska templet Wat Phnom. Turen fortsätter genom staden förbi Raffles hotel, det gamla posthuset och Kambodjas största marknad Psah Thmey, där du kan gå på upptäcktsfärd och hitta allt från antika mynt till blommor och mat. Senare på dagen är det dags att titta närmare på den dystra perioden i Kambodjas historia när Röda Khmererna styrde landet. Du får se S 21, det grymma fängelset där fångarna blev torterade. Idag är byggnaden ett fängelse som ska påminna om hemskheterna och Killing Fields. Resten av dagen tillbringas på egen hand. Vi rekommenderar att du smälter dagens intryck med en drink intill floden medan solen går ner. (F,L)
Dag 17: Phnom Penh - Siem Reap
Du hämtas upp och körs till Siem Reap. Resan tar större delen av dagen. När du kommer fram släpps du av vid hotellet och tillbringar kvällen på egen hand. Passa gärna på att besöka den lokala nattmarknaden där de säljer allt från souvenirer till mat. (F)
Dag 18: Besök i Angkor Wat
På morgonen hämtas du av din engelsktalande guide och skjutsas till en heldag med tempelupplevelser. Angkors arkeologiska park är en av de viktigaste och vackraste arkeologiska platserna i hela Sydostasien. Området sträcker sig över 400 km2 och innehåller fantastiska ruiner från de olika tidsperioderna i Khmerriket från 800-talet till 1400-talet. Dagens tur bjuder på de viktigaste höjdpunkterna och startar i den södra delen av området. Här kan du gå en bit längs muren genom djungeln till ett dolt tempel. Du besöker Bayon, Baphoun och Leper King innan lunchen serveras på Triple K. Efter lunchen besöker du det berömda templet i djungeln Ta Phrom och det viktigaste templet Angkor Wat. Dagen avslutas med en oförglömlig solnedgång över Angkor Wat. (F,L)
Dag 19: Cykeltur runt Siem Reap
Idag hoppar du upp på sadeln och cyklar ut på landet där du får vara med och tillreda en khmerisk måltid som ska doneras till munkarna. De flesta munkarna bor långt från sina familjer och får inte ha arbeten. Därför är de helt beroende på välgörenhet från lokalbefolkningen. Du lagar maten tillsammans med en lokal kock och donerar den sedan till munkarna. Kanske har du turen att få en välsignelse, annars kan du fråga munkarna om deras tro och traditioner. Efter lunch cyklar du tillbaka till ditt boende. (F,L)
Dag 20: Transport till flygplatsen
Efter frukost blir du upphämtad vid hotellet och körd till flygplatsen.
Dag 21: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter i Ho Chi Minh City på homestay
En natt ute på landsbygden på homestay
En natt på mellanklasshotell i Can Tho
Fyra nätter på mellanklasshotell på Phu Quoc
Två nätter på mellanklasshotell i Kep
Två nätter i Chipat i en enkel bambuhydda
Två nätter på guest house i Phnom Penh
Tre nätter på boutiquehotell i Siem Reap

Kommentarer

Observera att de chaufförer som används endast talar begränsad engelska.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • 45 USD i kontanter samt 1 passfoto i färg till visum i Kambodja

I priset ingår

 • Flyg Sverige - Ho Chi Minh City (Saigon) med retur från Siem Reap (inklusive bagage)
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Tre nätter i Ho Chi Minh City på homestay
 • En natt ute på landsbygden på homestay
 • En natt på mellanklasshotell i Can Tho
 • Fyra nätter på mellanklasshotell på Phu Quoc
 • Två nätter på mellanklasshotell i Kep
 • Två nätter i Chipat i en enkel bambuhydda
 • Två nätter på guest house i Phnom Penh
 • Tre nätter på boutiquehotell i Siem Reap

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF