21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 49 950:-
Argentinas berömda Ruta 40 sträcker sig över hela 5 140 km, från Santa Cruz i södra Argentina till Jujuy i norr. Under den här resan ser du de främsta sevärdheterna, från Patagonien med sina enorma glaciärer och kristallklara, iskalla vattenvidare till Bariloches oändliga skönhet till den färgstarka naturen i norr vid Salta.

Fokus ligger på den helt makalösa naturen. Argentina är världens åttonde största land, så du kan förvänta dig stora skillnader mellan naturen i söder och norr. Men det är just det som gör Argentina till ett så fantastiskt land.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Argentina här
Praktisk information om Argentina

Bästa reseperiod

De argentinska sommarmånaderna sträcker sig från december till februari kan vara ganska varma i Buenos Aires. De nordliga och nordvästra områdena är mycket varma och fuktiga under december till februari men milda från mars till november. Området runt Mendoza är vackrast under mars till maj. Skidsäsongen sträcker sig från mitten av juni till mitten av oktober.
I de södra delarna av landet är den bästa tiden att åka mellan november och mars som är den varmare och torrare perioden.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Argentina.
Dag 2: Ankomst till Buenos Aires
På Buenos Aires flygplats kan du enkelt ta en taxi till ditt hotell där du har tre övernattningar.
Dag 3: Cykeltur i Buenos Aires
En cykeltur runt i Buenos Aires är ett enastående sätt at få en liten överblick över denna gigantiska stad. Din lokalguide berättar under turen om stad och historia. Du cyklar i färggranna La Boca och de historiska delarna i centrala Buenos Aires. Man kan göra denna utflykt antingen på morgonen eller på eftermiddagen - bara säg till oss vad som passar dig bäst. (F)
Dag 4: Buenos Aires
Alla älskar Buenos Aires och det med rätta. Här besöks caféerna av kaffedrickande bohemer, gatorna vimlar av högljudda fotbollsfans och dansgolven är fyllda med passionerade tangodansare. Argentinarna är både ett avspänt och temperamentsfullt folk och samtidigt är de formella och avslappnade. Buenos Aires är också en dynamisk stad. Du kan enkelt dra dig tillbaka och reflektera över dagens upplevelser på ett av de otaliga mysiga caféerna i staden eller besöka något av de många grönområdena. I det konstnärliga kvarteret San Telmo är en del av charmen från kolonialtiden bevarad i kullerstensgator och de låga byggnaderna. Här kan du köpa unika souvenirer på söndagsmarknaden från diverse konst- och antikvitetsstånd. Staden består av många olika stadsdelar som kan upptäckas var för sig, så avsätt gott om tid för att gå på upptäcktsfärder. I centrum ligger gågatan Florida som har många trendiga butiker. På kvällarna blir gatan full av liv. Gatuhandlare försöker sälja sina varor genom att sprida ut dem på mattor på gatan och du kan även se och höra många gatumusiker som spelar musik. Du kan även besöka det moderniserade hamnområdet Puerto Madero där de renoverade lagerlokalerna nu huserar moderna restauranger. San Telmos smala kullerstensgator är särskilt intressanta på söndagar då antikmarknaden tar över nästan hela stadsdelen och folk dansar tango och spelar musik. La Boca är en stor turistmagnet med sina färgade hus. Färgerna som används är rester från färger som använts för att måla fartyg. Det är också här den berömda fotbollsarenan La Bombonera finns. Det är hemmaarena för Diego Maradonas gamla klubb, Boca Juniors, och är en arena som kan bjuda på spännande fotbollsmatcher. Kolla in turneringsschemat och ta en tur runt stadion. Sydamerikansk fotboll är en riktig upplevelse. Retiro och Recoleta är också moderna stadsdelar med många vackra hus. Den stora kyrkogården där Eva Peron är begravd ligger också här. Att gå och se en tangoshow är också ett måste i Buenos Aires. Tangon uppfanns mot slutet av 1800-talet och är en blandning av olika rytmer som dansades i fattiga stadsdelar. Från början var tangon förbjuden på grund av den sensuella stilen, men i dag är det inte bara en stor del av Buenos Aires musikaliska historia utan även en viktig symbol för hela landet. Njut av en speciell "porteña"-musikafton på en av stadens utmärkta tangoställen där traditionella sånger och danser framförs. Hitta ditt eget ställe eller låt oss hjälpa dig. (F)
Dag 5: Buenos Aires – Calafate
Den här dagen går resan från Buenos Aires med flyg till Calafate. I Calafate checkar du in på hostel. Resten av dagen har du tid att gå på upptäcktsfärd i den lilla staden. Det är en trevlig stad med många restauranger och butiker där du kan köpa alla möjliga typer av vandringsutrustning. På dagarna är staden relativt lugn men när alla kommer tillbaka från dagens utflykter framåt kvällen blir det plötsligt liv på gatorna. (F)
Dag 6: Kort vandring på Perito Moreno
Den här dagen väntar en fantastisk vandringstur på Perito Moreno-glaciären. Du blir hämtad på hostelet och körs till Perito Moreno. Vandringen tar ungefär en timme och längs vägen har du en enastående och unik utsikt över Argentinas största sjö, Lago Argentina, med Anderna i bakgrunden. Det är bara att gå i lagom takt och njuta av utsikten och naturen. Snart får du en första glimt av en de få glaciärerna i världen som inte minskar i storlek. De allra flesta glaciärer i världen minskar i allt snabbare takt men Perito Moreno har under många år betraktats som stabil. Efter en liten båttur över Lago Argentina möter du din "glaciärguide" och blir utrustad med en slags sko med broddar som sätts fast på dina vanliga skor. Broddarna göra att du kan du stå på glaciären utan att halka. Du ska nämligen gå på glaciärvandring! En dryg halvtimmes vandring på den fantastiska glaciären väntar. Om du trodde att en glaciär bara var vit eller transparent är det dags att tänka om! Solen reflekteras i kristallerna och skapar fantastiska färger. Du är helt omgiven av is och i klart väder kan du se var glaciären börjar, långt upp på berget. Glaciären kalvar ofta så emellanåt får du höra stora bitar av is som bryts av och faller ned i sjön med ordentliga pladask. Men oroa dig inte, guiden vet vad han gör. Han känner isen som en gammal vän. Det kan vara lite kyligt att gå runt på isen, men lyckligtvis väntar en medhavd lunch i en liten hydda med unik utsikt över glaciären. Sitt gärna utanför och titta på isen, det finns goda chanser att du får se en kalvning. På eftermiddagen kan du besöka "The Balconies" som är de mer turisttäta utsiktspunkterna runt Perito Moreno. Men trots alla turistbussar är det värt det. Utsikten är fenomenal och sätter punkt för en härlig dag innan du återvänder till Calafate. (F)
Dag 7: Calafate till El Chaltén
Du tar bussen norrut till El Chaltén. Färden tar tre timmar och landskapet är fantastiskt så passa på att njut av utsikten. När du bärjar närma dig El Chaltén får du en första glimt av Mt. Fitz Roy och vilken syn det är! Anderna tornar upp sig vid horisonten och är en skarp kontrast till det annars så platta landskapet du åkt genom. El Chaltén är ”vandringshuvudstaten” i de södra delarna av Argentina. Den lilla staden är enkelt att få grepp om och som i Chalten är det naturen som är i centrum för alla aktiviteter härikring. Alla de populära vandringarna börjar nästan mitt i staden och de är tydligt utmärkta så du kan enkelt göra dagsvandringar på egen hand. Besök också det lilla nationalparkscentrumet i utkanten av staden där du kan få bra kartor över de olika vandringarna. (F)
Dag 8-9: Vandring runt El Chaltén
Den mest populära dagsvandringen i El Chaltén är vandringen till Laguna de los Tres, där du har en fenomenal utsikt över Mt. Fitz Roy. Vandringen tar åtta timmar ( inkl.retur) och kan endast rekommenderas om hela dagen är tillgänglig. Den största delen av vandringsleden är relativt lättframkomlig, men några delar är mer ansträngande. Som belöning för dina ansträngningar får du se en fantastisk utsikt när du väl kommer fram. Om du inte vill ägna hela dagen åt att vandra finns även andra kortare vandringsleder som också är otroligt vackra och bjuder på fina utsikter. El Chaltén har något för alla! (F)
Dag 10: Med nattbuss från El Chaltén via Ruta 40
Nu väntar en vacker bussresa på den legendariska Ruta 40. Du reser från El Chaltén med nattbuss men avresan till Perito Moreno Village är på förmiddagen och du ankommer nästa dag. Ha med bra musik, kanske en film på surfplattan och gott om plats i kameran. Det kan verka lite underligt att tillbringa nästan två dagar på buss men det är på detta vis man verkligen får uppleva Ruta 40. Argentina är ett stort land och det finns inget bättre sätt att uppleva det än på de fantastiska långfärdsbussarna! (F)
Dag 11: Med buss från Perito Moreno till Bariloche
Du ankommer med bussen på morgonen till Perito Moreno Village, där du nu byter buss för vidare färd till Bariloche. Vid ankomst beger du dig till ditt hotell och här bor du nu i tre dagar.
Dag 12: Kajaktur vid Bariloche
Man måste nästan helt enkelt paddla kajak när man är här i Bariloche och därfär är det bokat en halvdagstur med kajak och guide på Lago Gutierrez. Du behöver inte ha paddlat förut för att kunna både delta och njuta av färden runt på denna vackra glaciärsjö omgivet av snöklädda berg. Vill du kan du även uppgradera turen till en hel- eller flerdagstur. (F)
Dag 13: Bariloche
San Carlos de Bariloche som vanligtvis bara kallas Bariloche är kanske den vackraste staden i Argentina. Staden är omgiven av sjöar och berg och landskapet påminner därför lite om Schweiz. Det finns en mängd olika utflykter och aktiviteter du kan delta i. En härlig heldagsvandring går till exempel från Villa Catedral och upp till Refugio Frey som ligger vid en sjö i bergen vid foten av Cerro Catedral. Vandringen är en aning fysiskt krävande och bra skor är ett måste. Om du vill göra vandringen lite enklare kan du ta skidliften på vägen upp. Circuitin Chico är en berömd rundtur på ca: 60 km. Du kan utföra turen i antingen en hyrd bil eller delta i en organiserad utflykt. Många tar turen med cykel eftersom landskapet under de första och sista 12 km från och till Bariloche är någorlunda platt, men resten av vägen är i ett ganska kuperat landskap. Men turen är definitivt värd ansträngningen och du kommer säkert att använda kameran flitigt. Under en av dagarna har vi inkluderat en tur till San Martin de Los Andes och de sju sjöarna. De fantastiska utsikterna avlöser varandra. Här finns vackra sjöar, skogbeklädda berg med snö på toppen, städer, jordbruksmark och ökenlandskap. Med andra ord är landskapet här otroligt varierat. Från Bariloche följer du vägen runt sjön Nahuel Huapi till den mysiga lilla staden Villa La Angostura. Här görs ett kort stopp innan resan går vidare längs en slingrande grusväg genom skogen. En kortare vandring tar dig till det vackra vattenfallet Cascada Nivenco där du kan njuta av din medhavda lunch. Du fortsätter sedan tillbaka längs samma väg och vidare mot staden San Martin de Los Andes som ligger vid den vidsträckta sjön Lago Lacar. Returresan går via Junin de los Andes och under en kort sträcka följer ni Ruta 40. Den sista delen av turen utförs mot slutet av dagen när solen står lågt och skapar ett vackert ljus på de ojämna och skulpturliknande klipporna. Missa inte den här fantastiska möjligheten. Det är verkligen en magnifik upplevelse. (F)
Dag 14: Med flyg från Bariloche till Salta
Från Bariloche flyger du vidare till Salta i norra Argentina. Du möts vid ankomst och körs till ditt hotell. Salta grundades av spanjorerna 1582 och har ett rikt kulturliv med åtskilliga gallerier och museer. Njut av en promenad på de kullerestensbelagda gatorna i de centrala delarna av staden och se de vackra palatsen och katedralerna från kolonialtiden. Det är nästan ett måste att äta middag på en Peña, en restaurang med lokala maträtter och musik på gatan Balcarce. (F)
Dag 15. På upptäcktsfärd i Salta
Du har dagen på egen hand i Salta och kan, om du vill, boka en dagstur till Cafayate som är vinområdet här i Salta. Utflykten bokar du hemifrån och det är en mycket trevlig tur som går genom de vackra området Quebrada de las Conchas med sina fantastiska klippformationer. I Cafayate besöker du naturligtvis en vindgård och det finns också möjlighet att besöka San Bernardo, en kulle som höjer sig 200 meter över själva Salta med fantastisk utsikt över staden. Salta är också utgångspunkt för den imponerande tågfärden Tren a las Nubes som startar i Salta (1.187 möh) och går via 21 broar, 13 viadukter och 21 tunnlar till La Polvarilla-viadukten (4.220 möh). (F)
Dag 16: Road trip från Salta till Purmamarca via Salinas Grandes
Idag hämtar du upp din hyrbil och börjar din fyradagars road trip i nordvästra Argentina. Det är förbokat övernattningar så du behöver bara njuta av färden och bestämma själv vad du vill se och uppleva. Sätt kursen mot Quebrada del Toro. Långsamt når du högre höjder och under dagen når du hela vägen upp till 4100 möh. Stanna till i den lilla staden San Antonio del los Cobres, högt uppe på bergsplatån. Det är här "Tren a las Nubes" har sin slutstation. Fortsätt vidare och nu börjar altituden märkas – luften blir tunnare och det påverkar andhämtningen. Nu består landskapet av slätter omgivna av bergstoppar. I fjärran ser man ett stort, vitt område, det är Salinas Grandes – den stora saltslätten och en nästan overklig syn. Rutten fortsätter via via Cuesta de Lipáns hårnålskurvor till den lilla staden Purmamarca där du bor i natt. Det är skön känsla att få stanna kvar här när alla andra turister åker tillbaka till Salta och lugnet sänker sig över gator och torg. Se solen gå ner över de färggranna bergsformationerna och ät sedan en god middag på någon av de trevliga lokalrestaurangerna. (F)
Dag 17: Road trip från Purmamarca till Humahuaca
Du har hela förmiddagen att njuta av Purmamarca. Ta en tur upp i bergen eller varför inte sätta sig vid stadens lilla torg och se hur tillvaron här sakta kommer till liv. De lokala handlarna sätter upp sina bord för att möte turisterna som kommer och restaurangerna gör sig redo för lunchgäster. Du bestämmer själv när du tar bilen och sätter kurs mot Humahuaca. Du kan göra ett stop vid Tilcara där man kan se ett delvis återuppbyggt Inka-fort innan du anländer till lilla, charmerande Humahuaca som ligger på nästa 3000 möh. Här har du tid att utforska omgivningarna med dess många marknader. Man kan också gå de 126 stegen upp till frihetsmonumentet men ta det försiktigt eftersom du befinner dig högt upp i tunn luft. Känner du dig trött och yr ta en banan eller om möjligt drick lite sportdryck och lyssna på kroppen!
Dag 18: Road trip i och omkring Humahuaca
I dag kan du utforska Quebrada de Humahuaca; ett UNESCO:s världsarv och en mycket bildskön plats omgiven av berg i allsköns färger. Små indianbyar ligger spridda i området, alla med större eller mindre marknader. En av höjdattraktionerna här i dalen är ”de sju färgernas Berg” och som helt bokstavligen är ett randigt berg i sju olika nyanser. För att komma dit måste man dock ha en 4wd och kostar ca 10 USD per person och denna utflykt kan köpas lokalt på plats.
Dag 19: Road trip från Humahuaca till Salta
Njut av förmiddagen i Humahuaca och sätt sedan kursen tillbaka mot Salta när det passar dig. Här lämnar du tillbaka din hyrbil och återvänder till hotellet. Resten av dagen är på egen hand.
Dag 20: Hemresa
Det är nu dags att ta farväl av Argentina och påbörja resan hemåt igen. (F)
Dag 21: Hemkomst till Skandinavien
Hemkomst till Skandinavien efter fantastiska upplevelser i Sydamerika!

Övernattningar

Arton nätter på hotell/B&B

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Buenos Aires - El Calafate // Bariloche - Salta - Skandinavien
 • 18 övernattningar på hotell/B&B
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • 4 dagars bilhyra i Salta med alla lagstadgade försäkringar och fria mil
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: