Sök
Sök
Upplev det unika djurlivet på Peninsula Valdés
Glada backpackers vid Mount Fitz Roy i Argentina
Tobago
Upplev det unika djurlivet på Peninsula Valdés
Tangoshow i Buneos Aires är ett måste
Alle elsker Buenos Aires og med rette. Her indtages caféerne af kaffedrikkende bohemer, gaden af hujende fodboldfans og dansegulvene af gnistrende tangodansere
I hvalsæsonen (juni – november) kan du desuden se hvaler her i området
Tag på gletsjervandring på det enorme Moreno Glacier
Du kan komme ret tæt på Moreno gletsjeren, så der er gode chancer for at se den kælve
Fitz Roy, Patagonien, Argentina
Der findes masser af vandreruter fra El Chalten till Fitz Roy i Patagonien
Der findes masser af vandreruter fra El Chalten till Fitz Roy i Patagonien
Udsigten over Lake Belgrano i Perito Moreno National Park
Asado er argentinernes betegnelse for grillfest og der spares ikke på kødet!
Mendoza er Argentinas vinhovedstad. Over 75% af al vin, som produceres i Argentina, produceres her i Mendoza
Det er muligt at se Alpacaer i Patagonien og i området omkring Salta
Seven Colour Mountain eller Cerro de los Siete Colores
Oplev det afslappede stemning og de smukke markeder i Purmamarca
Följ med Winberg Travel och upplev det bästa av Sydamerika
En gaucho er en argentinsk betegnelse for cowboy
Tobago
Tobago
Tobago

Backpacking i Argentina

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 30 dagar

Det här reseförslaget är främst för backpackers eller resenärer som vill resa billigt men ändå vill uppleva hela Argentina. Alla övernattningar, flyg och bussar är inkluderade vilket ger dig friheten att utforska landet på egen hand.

Upplev det bästa av Argentina på den här resan. All övernattningar, bussar och utlandsflygningar är bokade. Du kan alltså själv utforska landets många kontraster: Upplev storstadskänslan och tangon i Buenos Aires, det unika djurlivet vid Punta Tombo och Valdéshalvön, se den imponerande Moreno-glaciären, vandra i nationalparken Fitz Roy, utforska de många sjöarna vid Bariloche i kajak, prova vin på cykel i Mendoza, känn av atmosfären på de lokala marknaderna i Salta och se det imponerande vattenfallet vid Foz de Iguazú.

Om du vill ha råd och inspiration kan du kontakta en resesäljare.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Argentina här
Praktisk information om Argentina

Väder

Argentina kan besökas året runt.

De argentinska sommarmånaderna som sträcker sig från december till februari kan vara ganska varma i Buenos Aires och det är därför bäst att besöka huvudstaden från september till november eller från mars till maj.

De nordliga och nordvästra områdena är mycket varma och fuktiga under december till februari, men milda från mars till november.

Området runt Mendoza är vackrast under den argentinska hösten som pågår från mars till maj. Skidsäsongen sträcker sig från mitten av juni till mitten av oktober.

I de södra delarna av landet är den bästa tiden att åka mellan november och mars, som är den varmare och torrare perioden.

Prata med din resekonsult för att hitta den perfekta tiden för din resa till Argentina.

Udsigten over Lake Belgrano i Perito Moreno National Park

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avresa från Sverige till Buenos Aires, dit du anländer nästa dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.

Dag 2: Ankomst till Buenos Aires
Vid ankomst till Buenos Aires fortsätter du till det hostel där du kommer att övernatta tre nätter.

Dag 3–4: På upptäcktsfärd i Buenos Aires
Under de här dagarna kan du upptäcka Buenos Aires på egen hand.
Alla älskar Buenos Aires och det med rätta. Här besöks caféerna av kaffedrickande bohemer, gatorna vimlar av högljudda fotbollsfans och dansgolven är fyllda med passionerade tangodansare. Argentinarna är både ett avspänt och temperamentsfullt folk och samtidigt är de formella och avslappnade. Buenos Aires är också en dynamisk stad. Du kan enkelt dra dig tillbaka och reflektera över dagens upplevelser på ett av de otaliga mysiga caféerna i staden eller besöka något av de många grönområdena. I det konstnärliga kvarteret San Telmo är en del av charmen från kolonialtiden bevarad i kullerstensgator och de låga byggnaderna. Här kan du köpa unika souvenirer på söndagsmarknaden från diverse konst- och antikvitetsstånd.

Staden består av många olika stadsdelar som kan upptäckas var för sig, så avsätt gott om tid för att gå på upptäcktsfärder. I centrum ligger gågatan Florida som har många trendiga butiker. På kvällarna blir gatan full av liv. Gatuhandlare försöker sälja sina varor genom att sprida ut dem på mattor på gatan och du kan även se och höra många gatumusiker som spelar musik. Du kan även besöka det moderniserade hamnområdet Puerto Madero där de renoverade lagerlokalerna nu huserar moderna restauranger. San Telmos smala kullerstensgator är särskilt intressanta på söndagar då antikmarknaden tar över nästan hela stadsdelen och folk dansar tango och spelar musik. La Boca är en stor turistmagnet med sina färgade hus. Färgerna som används är rester från färger som använts för att måla fartyg. Det är också här den berömda fotbollsarenan La Bombonera finns. Det är hemmaarena för Diego Maradonas gamla klubb, Boca Juniors, och är en arena som kan bjuda på spännande fotbollsmatcher. Kolla in turneringsschemat och ta en tur runt stadion. Sydamerikansk fotboll är en riktig upplevelse. Retiro och Recoleta är också moderna stadsdelar med många vackra hus. Den stora kyrkogården där Eva Peron är begravd ligger också här.

Vi kan varmt rekommendera en cykeltur runt staden. Det är ett bra sätt att få en överblick över staden och guiden kan berätta om staden och dess historia längs vägen.

Att gå och se en tangoshow är också ett måste i Buenos Aires. Tangon uppfanns mot slutet av 1800-talet och är en blandning av olika rytmer som dansades i fattiga stadsdelar. Från början var tangon förbjuden på grund av den sensuella stilen, men i dag är det inte bara en stor del av Buenos Aires musikaliska historia utan även en viktig symbol för hela landet. Njut av en speciell "porteña"-musikafton på en av stadens utmärkta tangoställen där traditionella sånger och danser framförs. Hitta ditt eget ställe eller låt oss hjälpa dig.

Dag 5: Nattbuss från Buenos Aires till Puerto Madryn
Den här dagen tar du nattbussen till Puerto Madryn.

Dag 6–7: På upptäcktsfärd i och runt Puerto Madryn
På morgonen kommer du fram till Puerto Madryn och hittar till ditt hostel. Ursprungligen grundades Puerto Madryn av walesare och det syns fortfarande i stadsbilden. En annan turistmagnet i området är det unika djurlivet på Valdéshalvön. Området har utsetts till ett världsarv av UNESCO. Här finns pingviner, sjöelefanter och sälar. Under valsäsongen (juni–november) kan du dessutom se valar i området. Under valsäsongen är det möjligt att åka på valsafari. Du kan även besöka pingvinkolonin i Punta Tombo där Sydamerikas största koloni av magellanpingviner finns. Från september till april samlas mellan en halv miljon till en miljon pingviner här för att ruva på sina ägg och föda sina avkommor. Pingvinerna är roliga att titta på, med sin vaggande gång och kostymliknande färger. Det är lätt att komma nära inpå så se upp med var du sätter ned foten.

Dag 8: Nattbuss från Puerto Madryn till El Calafate
Avresa med nattbuss från Puerto Madryn till Calafate i Patagonien.

Dag 9–10: På upptäcktsfärd i och runt El Calafate
Dagarna i El Calafate tillbringar du precis som du vill. Vi rekommenderar att du tar en dagstur till Perito Moreno som är en av de enda glaciärerna i världen som inte minskar i storlek. Du kommer ganska nära glaciären och det finns en god chans att du får se den kalva. Det är även möjligt att vandra på själva glaciären. Det är en helt fantastisk naturupplevelse! Du kan även ta en ridtur i det fantastiska landskapet eller kanske besöka en av områdets avlägsna "estancias" (gårdar).

Dag 11: Buss från El Calafate till El Chaltén
När du börjar närma dig El Chaltén får du en första glimt av Mt. Fitz Roy. Vilken fantastisk syn! De höga Anderna tornar upp vid horisonten och är en skarp kontrast mot det annars ganska flata landskapet som du åker igenom.

Dag 12: El Chaltén och vandring i Fitz Roys nationalpark
El Chaltén är "vandringshuvudstaden" i södra Argentina. Staden är liten och lätt att få en översikt över. Alla populära vandringsleder börjar nästan mitt i staden och rutterna är väl markerade så att du enkelt kan gå på dagsvandringar helt på egen hand. Besök det lilla centret i nationalparken i utkanten av staden och skaffa en bra karta över de olika vandringslederna.

Dag 13: Nattbuss från El Chaltén till Bariloche
Den här dagen fortsätter resan med nattbuss till Bariloche.

Dag 14–16: På upptäcktsfärd i och runt Bariloche
Bariloche är kanske Argentinas vackraste stad. Staden är omgiven av sjöar och berg och landskapet påminner därför lite om Schweiz. Det finns en mängd olika utflykter och aktiviteter du kan delta i. Du kan till exempel paddla kajak i en av områdets många sjöar, cykla mountainbike i de stora skogarna eller vandra i Nahuel Huapis nationalpark.

Dag 17: Nattbuss från Bariloche till Mendoza
Resan fortsätter med nattbuss till Mendoza.

Dag 18–20: På upptäcktsfärd i och runt Mendoza
Mendoza är Argentinas vinhuvudstad. Över 75 % av allt vin som produceras i Argentina produceras här i Mendoza. Du kan hyra en cykel och upptäcka några av områdets många vingårdar på ett aktivt sätt eller åka flotte, ta en ridtur till Anderna på häst, vandra eller bara koppla av i stadens stora park med utsikt över bergen.

Dag 21: Nattbuss från Mendoza till Salta
Den här dagen fortsätter resan med nattbuss till Salta.

Dag 22–24: På upptäcktsfärd i och runt Salta
Precis som på de andra platserna på resan finns inget planerat för dagarna i Salta. Du har tid att göra vad du vill på egen hand. Salta har en livlig stadskärna med många mysiga restauranger och små marknader. Du kan t. ex. åka på dagstur till vinområdet i Cafayate, till den imponerande ravinen Quebrada de las Conchas eller besöka de charmiga indianbyarna och den karga naturen i Purmamarca.

Dag 25: Nattbuss från Salta till Iguazú
Den här dagen fortsätter resan med nattbuss till Iguazú

Dag 26–28: På upptäcktsfärd i Iguazú nationalpark
Det finns inget planerat i Iguazú så du får göra precis vad du vill. Vi rekommenderar att du ser vattenfallet från både den argentinska och den brasilianska sidan. Den brasilianska sidan ger dig en bättre överblick och på den argentinska sidan kommer du närmare. På den argentinska sidan kan du till och med komma så nära att du nästan kan sträcka ut handen och röra vid vattnet. Om du tycker att det inte är tillräckligt nära är det även möjligt att hoppa på en Zodiac-gummibåt och åka rätt in i hjärtat av vattenfallet.

Dag 29: Avresa från Iguazú
Avresa från Iguazú mot Sverige.

Dag 30: Ankomst till Sverige
Välkommen tillbaka till Sverige med ryggsäcken fylld med fantastiska upplevelser och en önskan att åka tillbaka till Sydamerika igen så snart som möjligt.

Övernattningar:
21 nätter på vandrarhem i delade rum (kan uppgraderas till privata rum mot extra avgifter)
Sex nätter på nattbuss

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige – Buenos Aires // Iguazú – Sverige
  • 21 nätter på hostel (delad sovsal)
  • Bussbiljetter Buenos Aires – Puerto Madryn – El Calafate – El Chaltén – Bariloche – Mendoza – Salta – Iguazú

I priset ingår inte

  • Måltider som inte nämns
  • Övriga utflykter
  • Fickpengar
  • Drickspengar
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: