30 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 37 950:-
Upplev det bästa av Argentina - utforska landets många kontraster. Storstadskänslan och tangon i Buenos Aires, det unika djurlivet vid Punta Tombo och Valdéshalvön, se den imponerande Perito Moreno-glaciären, vandra i nationalparken Fitzroy, utforska de många sjöarna vid Bariloche i kajak, prova vin ochl i Mendoza, känn av atmosfären på de lokala marknaderna i Salta och se det imponerande Iguazufallet.

Vi hjälper även till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, till exempel att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, flygbolagens allianser, stop-over-möjligheter, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Argentina här
Praktisk information om Argentina

Bästa reseperiod

De argentinska sommarmånaderna sträcker sig från december till februari kan vara ganska varma i Buenos Aires. De nordliga och nordvästra områdena är mycket varma och fuktiga under december till februari men milda från mars till november. Området runt Mendoza är vackrast under mars till maj. Skidsäsongen sträcker sig från mitten av juni till mitten av oktober.
I de södra delarna av landet är den bästa tiden att åka mellan november och mars som är den varmare och torrare perioden.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Buenos Aires, dit du anländer nästa dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.
Dag 2: Ankomst till Buenos Aires
Vid ankomst till Buenos Aires åker du på egen hand till ditt hostel.
Dag 3–4: På upptäcktsfärd i Buenos Aires
Under de här dagarna kan du upptäcka Buenos Aires på egen hand. Alla älskar Buenos Aires och det med rätta. Här besöks caféerna av kaffedrickande bohemer, gatorna vimlar av högljudda fotbollsfans och dansgolven är fyllda med passionerade tangodansare. Argentinarna är både ett avspänt och temperamentsfullt folk och samtidigt är de formella och avslappnade. Buenos Aires är också en dynamisk stad. Du kan enkelt dra dig tillbaka och reflektera över dagens upplevelser på ett av de otaliga mysiga caféerna i staden eller besöka något av de många grönområdena. I det konstnärliga kvarteret San Telmo är en del av charmen från kolonialtiden bevarad i kullerstensgator och de låga byggnaderna. Här kan du köpa unika souvenirer på söndagsmarknaden från diverse konst- och antikvitetsstånd. Staden består av många olika stadsdelar som kan upptäckas var för sig, så avsätt gott om tid för att gå på upptäcktsfärder. I centrum ligger gågatan Florida som har många trendiga butiker. På kvällarna blir gatan full av liv. Gatuhandlare försöker sälja sina varor genom att sprida ut dem på mattor på gatan och du kan även se och höra många gatumusiker som spelar musik. Du kan även besöka det moderniserade hamnområdet Puerto Madero där de renoverade lagerlokalerna nu huserar moderna restauranger. San Telmos smala kullerstensgator är särskilt intressanta på söndagar då antikmarknaden tar över nästan hela stadsdelen och folk dansar tango och spelar musik. La Boca är en stor turistmagnet med sina färgade hus. Färgerna som används är rester från färger som använts för att måla fartyg. Det är också här den berömda fotbollsarenan La Bombonera finns. Det är hemmaarena för Diego Maradonas gamla klubb, Boca Juniors, och är en arena som kan bjuda på spännande fotbollsmatcher. Kolla in turneringsschemat och ta en tur runt stadion. Sydamerikansk fotboll är en riktig upplevelse. Retiro och Recoleta är också moderna stadsdelar med många vackra hus. Den stora kyrkogården där Eva Peron är begravd ligger också här. Vi kan varmt rekommendera en cykeltur runt staden. Det är ett bra sätt att få en överblick över staden och guiden kan berätta om staden och dess historia längs vägen. Att gå och se en tangoshow är också ett måste i Buenos Aires. Tangon uppfanns mot slutet av 1800-talet och är en blandning av olika rytmer som dansades i fattiga stadsdelar. Från början var tangon förbjuden på grund av den sensuella stilen, men i dag är det inte bara en stor del av Buenos Aires musikaliska historia utan även en viktig symbol för hela landet. Njut av en speciell "porteña"-musikafton på en av stadens utmärkta tangoställen där traditionella sånger och danser framförs. Hitta ditt eget ställe eller låt oss hjälpa dig.
Dag 5: Nattbuss från Buenos Aires till Puerto Madryn
Idag tar du nattbussen till Puerto Madryn. Detta är det traditionella sättet att resa runt i Argentina och bussarna är mycket bekväma. Ta med dig lite matsäck och något att dricka för säkerhets skull även om bussen stannar då och då.
Dag 6–7: På upptäcktsfärd i och runt Puerto Madryn
På morgonen kommer du fram till Puerto Madryn och hittar till ditt hostel. Ursprungligen grundades Puerto Madryn av walesare och det syns fortfarande i stadsbilden. En annan turistmagnet i området är det unika djurlivet på Valdéshalvön. Området har utsetts till ett världsarv av UNESCO. Här finns pingviner, sjöelefanter och sälar. Under valsäsongen (juni–november) kan du dessutom se valar i området. Under valsäsongen är det möjligt att åka på valsafari. Du kan även besöka pingvinkolonin i Punta Tombo där Sydamerikas största koloni av magellanpingviner finns. Från september till april samlas mellan en halv miljon till en miljon pingviner här för att ruva på sina ägg och föda sina avkommor. Pingvinerna är roliga att titta på, med sin vaggande gång och kostymliknande färger. Det är lätt att komma nära inpå så se upp med var du sätter ned foten.
Dag 8: Nattbuss från Puerto Madryn till El Calafate
Avresa med nattbuss från Puerto Madryn till Calafate i Patagonien.
Dag 9–10: På upptäcktsfärd i och runt El Calafate
Dagarna i El Calafate tillbringar du precis som du vill. Vi rekommenderar att du tar en dagstur till Perito Moreno som är en av de enda glaciärerna i världen som inte minskar i storlek. Du kommer ganska nära glaciären och det finns en god chans att du får se den kalva. Det är även möjligt att vandra på själva glaciären. Det är en helt fantastisk naturupplevelse! Du kan även ta en ridtur i det fantastiska landskapet eller kanske besöka en av områdets avlägsna "estancias" (gårdar).
Dag 11: Buss från El Calafate till El Chaltén
När du börjar närma dig El Chaltén får du en första glimt av Mt. Fitz Roy. Vilken fantastisk syn! De höga Anderna tornar upp vid horisonten och är en skarp kontrast mot det annars ganska flata landskapet som du åker igenom.
Dag 12: El Chaltén och vandring i Fitz Roys nationalpark
El Chaltén är "vandringshuvudstaden" i södra Argentina. Staden är liten och lätt att få en översikt över. Alla populära vandringsleder börjar nästan mitt i staden och rutterna är väl markerade så att du enkelt kan gå på dagsvandringar helt på egen hand. Besök det lilla centret i nationalparken i utkanten av staden och skaffa en bra karta över de olika vandringslederna.
Dag 13: Nattbuss från El Chaltén till Bariloche
Den här dagen fortsätter resan med nattbuss till Bariloche.
Dag 14–16: På upptäcktsfärd i och runt Bariloche
Bariloche är kanske Argentinas vackraste stad. Staden är omgiven av sjöar och berg och landskapet påminner därför lite om Schweiz. Det finns en mängd olika utflykter och aktiviteter du kan delta i. Du kan till exempel paddla kajak i en av områdets många sjöar, cykla mountainbike i de stora skogarna eller vandra i Nahuel Huapis nationalpark.
Dag 17: Nattbuss från Bariloche till Mendoza
Resan fortsätter med nattbuss till Mendoza.
Dag 18–20: På upptäcktsfärd i och runt Mendoza
Mendoza är Argentinas vinhuvudstad. Över 75 % av allt vin som produceras i Argentina produceras här i Mendoza. Du kan hyra en cykel och upptäcka några av områdets många vingårdar på ett aktivt sätt eller åka flotte, ta en ridtur till Anderna på häst, vandra eller bara koppla av i stadens stora park med utsikt över bergen.
Dag 21: Nattbuss från Mendoza till Salta
Den här dagen fortsätter resan med nattbuss till Salta.
Dag 22–24: På upptäcktsfärd i och runt Salta
Precis som på de andra platserna på resan finns inget planerat för dagarna i Salta. Du har tid att göra vad du vill på egen hand. Salta har en livlig stadskärna med många mysiga restauranger och små marknader. Du kan t. ex. åka på dagstur till vinområdet i Cafayate, till den imponerande ravinen Quebrada de las Conchas eller besöka de charmiga indianbyarna och den karga naturen i Purmamarca.
Dag 25–27: På upptäcktsfärd i Iguazú nationalpark
Idag flygger du till Iguazú, där du kan planera dagarna som du känner för. Vi rekommenderar att du ser vattenfallet från både den argentinska och den brasilianska sidan. Den brasilianska sidan ger dig en bättre överblick och på den argentinska sidan kommer du närmare. På den argentinska sidan kan du till och med komma så nära att du nästan kan sträcka ut handen och röra vid vattnet. Om du tycker att det inte är tillräckligt nära är det även möjligt att hoppa på en Zodiac-gummibåt och åka rätt in i hjärtat av vattenfallet.
Dag 29: Avresa från Iguazú
Avresa från Iguazú mot Skandinavien.
Dag 30: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

21 nätter på vandrarhem i delad sovsal
5 nätter på nattbuss

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Hör med oss på Winberg Travel vilka dagar resan går.

november - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Buenos Aires // Iguazú – Skandinavien
 • 21 nätter på vandrarhem i delad sovsal
 • 5 nätter på nattbuss
 • Bussbiljetter Buenos Aires – Puerto Madryn – El Calafate – El Chaltén – Bariloche – Mendoza – Salta – Iguazú
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: