Sök
Sök
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Brasilien
Iguassu Falls, Argentina
Paradiset Paraty i Brasilien
De hyggelige brostensbelagte gader i Paraty
Den kendte statue, kaldet Christ Redento på det 710 m. høje bjerg, Corcovado
Följ med Winberg Travel och upplev det bästa av Sydamerika
Följ med Winberg Travel och upplev det bästa av Sydamerika
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Brasilien
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Brasilien
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Brasilien
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Brasilien
Följ med Winberg Travel och upplev det bästa av Sydamerika
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Brasilien

Buenos Aires, Iguazú, Parati, Ilha Grande och Rio

Frånpris per person vid En person

SEK 19 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 19 dagar

Upptäck metropolen Buenos Aires, naturens krafter i Iguazú, charmiga Parati, paradisön Ilha Grande och det livliga Rio de Janeiro på en och samma resa.

Den här resan är för dig som både vill se tango på Buenos Aires gator och samba på Rios stränder. Däremellan kan du uppleva de brusande vattenfallen i Iguazú, se charmig arkitektur från kolonialtiden i mysiga Parati och även få tid för avkoppling och solsemester på paradisön Ilha Grande.

Resan inkluderar övernattningar på mysiga hostel och hotell, bussbiljetter och transport, utlandsflyg och två dagsutflykter till Iguazú. Det går även att uppgradera boendet till ekonomiklass eller lyxstandard. Bussturerna kan bytas ut mot flyg och dagsturer som till exempel cykelturer, matprovsmakning, besök till Rios kåkstäder, tangoklasser och föreställningar med fler kan köpas till.

Det här reseförslaget är en mycket bra introduktion för en eventuell fortsatt resa i Sydamerika. Se alla länder Winberg Travel erbjuder resor till i Sydamerika.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Argentina här
Praktisk information om Argentina

Väder

De argentinska sommarmånaderna, december till februari, kan vara ganska varma i Buenos Aires och det är därför bäst att besöka huvudstaden och de omkringliggande områdena från september till november eller från mars till maj.

Brasilien kan besökas året runt. Södra Brasilien har ett klimat som påminner om södra Europa, med varma somrar där temperaturen når ca. 35 grader och vintrar som är ca. 20 grader varma och har lite nederbörd. Kom ihåg att det är vinter i Brasilien när det är sommar i Sverige.

Följ med Winberg Travel och upplev det bästa av Sydamerika

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avresa från Sverige till Buenos Aires, dit du anländer nästa dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.

Dag 2: Ankomst till Buenos Aires
Den här dagen kommer du fram till metropolen Buenos Aires. Du hämtas på flygplatsen och körs till det hostel där du ska övernatta tre nätter.

Dag 3–4: På upptäcktsfärd i Buenos Aires
Alla älskar Buenos Aires och det med rätta. Här besöks caféerna av kaffedrickande bohemer, gatorna vimlar av högljudda fotbollsfans och dansgolven är fyllda med passionerade tangodansare. Argentinarna är både ett avspänt och temperamentsfullt folk och samtidigt är de formella och avslappnade. Buenos Aires är också en dynamisk stad. Du kan enkelt dra dig tillbaka och reflektera över dagens upplevelser på ett av de otaliga mysiga caféerna i staden eller besöka något av de många grönområdena. I det konstnärliga kvarteret San Telmo är en del av charmen från kolonialtiden bevarad i kullerstensgator och de låga byggnaderna. Här kan du köpa unika souvenirer på söndagsmarknaden från diverse konst- och antikvitetsstånd.

Staden består av många olika stadsdelar som kan upptäckas var för sig, så avsätt gott om tid för att gå på upptäcktsfärder. I centrum ligger gågatan Florida som har många trendiga butiker. På kvällarna blir gatan full av liv. Gatuhandlare försöker sälja sina varor genom att sprida ut dem på mattor på gatan och du kan även se och höra många gatumusiker som spelar musik. Du kan även besöka det moderniserade hamnområdet Puerto Madero där de renoverade lagerlokalerna nu huserar moderna restauranger. San Telmos smala kullerstensgator är särskilt intressanta på söndagar då antikmarknaden tar över nästan hela stadsdelen och folk dansar tango och spelar musik. La Boca är en stor turistmagnet med sina färgade hus. Färgerna som används är rester från färger som använts för att måla fartyg. Det är också här den berömda fotbollsarenan La Bombonera finns. Det är hemmaarena för Diego Maradonas gamla klubb, Boca Juniors, och är en arena som kan bjuda på spännande fotbollsmatcher. Kolla in turneringsschemat och ta en tur runt stadion. Sydamerikansk fotboll är en riktig upplevelse. Retiro och Recoleta är också moderna stadsdelar med många vackra hus. Den stora kyrkogården där Eva Peron är begravd ligger också här. (F)

Dag 5: Med buss från Buenos Aires till Iguazú
Du tar en nattbuss från Buenos Aires till Iguazú och kommer fram till destinationen dagen efter. (F)

Dag 6: På äventyr till Iguazúfallen
Den här dagen kommer du fram till den argentinska sidan av Iguazúfallen. Du hämtas på busstationen och körs till ditt hostel. Njut av en härlig dag vid poolen i de lugna omgivningarna vid hostelet.

Den rytande Iguazúfloden korsar delstaten Paraná i södra Brasilien från öst till väst. Några kilometer innan Iguazúfloden korsar Paranáfloden är den även en del av en av de vackraste platserna i världen, Iguazúfallen. Området är över 2,7 kilometer långt och har en genomsnittlig genomströmning på 1 750 kubikmeter per sekund. Kontrasterna mellan den gröna vegetationen, de mörka färgerna på klipporna och det virvlande vattnet som faller från runt 72 meters höjd är magiskt! I Iguazú finns totalt 275 vattenfall och några av dem är över 80 meter höga, vilket innebär att de här vattenfallen är bredare än Victoriafallen och högre än Niagarafallen. Det var därför ingen överraskning när UNESCO 1986 utnämnde regionen till världsarv. Vattenfallen "upptäcktes" ursprungligen av spanjoren Alvar Nuñez år 1541. Han kallade dem för Saltos de Santa María. Namnet som vi använder idag betyder "stort vatten" på guaranispråket. Vattenfallen skyddas av två nationalparker, en i Brasilien och en i Argentina. Turerna går via stigar och gångbroar som är anpassade efter landskapet i området. Det är därför lätt att vandra där oavsett ålder. De guidade turerna runt anläggningen går flera gånger om dagen. Den bästa tiden på året att besöka platsen är från augusti till november. Under regnperioden från maj till juli finns risk för översvämningar vilket gör att det ibland inte går att komma tätt inpå vattenfallen via gångvägarna.

Dag 7: På äventyr till Iguazúfallen i Argentina
Den här dagen arrangeras en tur ut till den argentinska sidan av Iguazú och därefter går resan vidare mot den brasilianska sidan. Kom därför ihåg ditt pass och din packning när du lämnar hostelet. Du körs till vattenfallen där du tillsammans med din guide går ombord på ett tåg som kör dig längs vattenfallen på olika höjder. Turen slutar vid det största och mest imponerande fallet, Djävulsgapet, som är 90 meter högt. Turen slutar vid ditt hostel på den brasilianska sidan av Iguazúfallen. (F)

Dag 8: På äventyr till Iguazúfallen i Brasilien
Inget är planerat på morgonen, så du kan göra vad du vill. Först på eftermiddagen börjar resan till den brasilianska sidan av fallen. Guide och transport ingår så att du får ut det mesta av din tid av Iguazú. (F)

Dag 9: Med buss från Iguazú till Parati
Du tar en nattbuss från Iguazú till Parati via Sao Paulo och kommer fram till destinationen dagen efter. (F)

Dag 10–11: På upptäcktsfärd i charmiga Parati
Från Iguazús brusande vatten fortsätter resan till den mysiga lilla staden Parati som är känd för sina vita gamla byggnader med färgglada dörrar samt mysiga stenlagda gator. Staden genomsyras av kolonial stil och anses vara ett av världens viktigaste exempel på portugisisk kolonial arkitektur.

Tillbringa dagarna med att utforska staden. Du kan även ta en båttur ut i bukten i Parati, där du kan utforska någon av de vackra öarna och orörda stränderna samt ta ett uppfriskande dopp. Ett annat alternativ är att åka på jeeptur. Naturen runt Parati är obeskrivligt vacker och en spännande jeeptur gör det möjligt att se de djungelbeklädda bergen och de vackra vita sandstränderna. (F)

Dag 12–14: Avslappning och solsemester på Ilha Grande
Den här dagen går resan till den tropiska ön Ilha Grande, strax söder om Rio de Janeiro. Du hämtas vid ditt hostel i Rio och körs till kusten där du tar färjan över till Ilha Grande. När du kommer fram till Vila do Abraão, den enda staden på ön, möts du av en guide. Ni fortsätter till fots till nästa hostel eftersom det inte finns några bilar på ön. (F)

Tillbringa dagarna precis som du vill. Ilha Grande är ett naturreservat med 130 km lång kust och över 100 stränder. Här kan du bara koppla av i några dagar. På ön finns även möjligheterna att besöka den berömda Lopes Mendes-stranden, känd för att vara en av de vackraste stränderna i Brasilien. Du kan även ta en båttur runt ön, snorkla, gå på vandringsturer, paddla kajak, surfa och mycket mer.

Dag 15–17: Det fantastiska Rio de Janeiro
Den här dagen går resan vidare till det fantastiska Rio de Janeiro, en resa som tar cirka fem timmar. Du blir avsläppt vid ditt hostel där du kommer att tillbringa tre nätter. (F)

"Gud skapade världen på sex dagar och på den sjunde dagen kopplade han av i Rio," är ett talesätt hos lokalbefolkningen i Rio, som även kallas Carioca. Få städer har så spektakulära omgivningar som Rio. Inte konstigt då att staden ibland kallas "Cidade Maravilhosa" (den fantastiska staden). I närheten finns fantastiska vita stränder i Copacabana och Ipanema, det djupblå Atlanthavet, den lysande gröna Guanabarabukten och det nästan blåfärgade berget Sockertoppen.
Ta en dagstur till en av stadens favelor, njut av utsikten från Sockertoppen och Corcovado, smaka på lokala rätter på stadens gatukök och restauranger, upplev stadens livliga nattliv, prova surfing, hyr en cykel eller ta en simtur vid någon av stadens många stränder.

Dag 18: Avresa från Rio de Janeiro
Avresa från Rio med sikte på Sverige. (F)

Dag 19: Ankomst till Sverige
Du kommer hem till Sverige.

Övernattningar:
Tre nätter på hostel i Buenos Aires
En natt på nattbussen mellan Buenos Aires och Iguazú
En natt på hostel på den argentinska sidan av Iguazú
Två nätter på hostel på den brasilianska sidan av Iguazú
En natt på nattbussen mellan Iguazú och Parati
Två nätter på hostel i Parati
Tre nätter på hostel i Ilha Grande
Tre nätter på hostel i Rio de Janeiro

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Det här är bara ett förslag, resan kan organiseras precis som du vill. Om du vill förlänga resan så är det naturligtvis också möjligt.

Observera att det naturligtvis även går att ordna privat transport eller flyg i stället för att ta lokala bussar.

Pris

Frånpris per person vid En person

SEK 19 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige–Buenos Aires // Lima–Sverige
  • Övernattningar i sovsalar enligt program (kan uppgraderas till privat rum)
  • Utflykter enligt program
  • Transport enligt program

I priset ingår inte

  • Måltider och drycker
  • Ytterligare utflykter
  • Dricks och fickpengar
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: