Sök
Sök
Fitz Roy Argentina
Alle elsker Buenos Aires og med rette. Her indtages caféerne af kaffedrikkende bohemer, gaden af hujende fodboldfans og dansegulvene af gnistrende tangodansere
Tangoshow i Buneos Aires är ett måste
I hvalsæsonen (juni – november) kan du desuden se hvaler her i området
Udsigten over Lake Belgrano i Perito Moreno National Park
Det er muligt at se Alpacaer i Patagonien og i området omkring Salta
Du kan komme ret tæt på Moreno gletsjeren, så der er gode chancer for at se den kælve
Tag på gletsjervandring på det enorme Moreno Glacier
Följ med Winberg Travel och upplev det bästa av Sydamerika
Iguassu Falls, Argentina

Det bästa av Argentina

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 28 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 14 dagar

Argentina är världens åttonde största land och erbjuder en enorm mängd olika natur- och kulturella upplevelser. Det här reseförslaget innehåller några av de bästa och mest varierade naturupplevelserna som landet har att erbjuda. Vandring i Patagonien, cykeltur i Buenos Aires, utsikt över Perito Morenoglaciären och Iguassufallens imponerande urkraft.

Mångfald är nyckelordet för det här reseförslaget. Från Patagoniens gråvita berg och isblåa sjöar och Mt. Fitzroy till Iguazús brusande vattenfall och Buenos Aires vackra boulevarder och förföriska tangoshower. Under den här resan kommer du få uppleva alla Argentinas intressanta och förföriska landskap.

Alla boenden, programförda utflykter och bilhyra ingår i priset. Vill du kan du lägga till pingvin och valspaning vid Peninsula Valdés, världens ände i Ushuaia, Andesbergen och vingårdar i Mendoza och charmerande Salta.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Argentina här
Praktisk information om Argentina

Väder

De argentinska sommarmånaderna sträcker sig från december till februari kan vara ganska varma i Buenos Aires. De nordliga och nordvästra områdena är mycket varma och fuktiga under december till februari men milda från mars till november. Området runt Mendoza är vackrast under mars till maj. Skidsäsongen sträcker sig från mitten av juni till mitten av oktober.
I de södra delarna av landet är den bästa tiden att åka mellan november och mars som är den varmare och torrare perioden.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Resa från Skandinavien mot Argentina.

Dag 2: Ankomst till Buenos Aires

Du möts vid ankomst och har en transfer till ditt hotell inne i Buenos Aires där du bor i tre nätter.
Alla älskar Buenos Aires och det med rätta. Här besöks caféerna av kaffedrickande bohemer, gatorna vimlar av högljudda fotbollsfans och dansgolven är fyllda med passionerade tangodansare. Argentinarna är både ett avspänt och temperamentsfullt folk och samtidigt är de formella och avslappnade. Buenos Aires är också en dynamisk stad. Du kan enkelt dra dig tillbaka och reflektera över dagens upplevelser på ett av de otaliga mysiga caféerna i staden eller besöka något av de många grönområdena. I det konstnärliga kvarteret San Telmo är en del av charmen från kolonialtiden bevarad i kullerstensgator och de låga byggnaderna. Här kan du köpa unika souvenirer på söndagsmarknaden från diverse konst- och antikvitetsstånd.
Att gå och se en tangoshow är också ett måste i Buenos Aires. Tangon uppfanns mot slutet av 1800-talet och är en blandning av olika rytmer som dansades i fattiga stadsdelar. Från början var tangon förbjuden på grund av den sensuella stilen, men i dag är det inte bara en stor del av Buenos Aires musikaliska historia utan även en viktig symbol för hela landet. Njut av en speciell "porteña"-musikafton på en av stadens utmärkta tangoställen där traditionella sånger och danser framförs. Hitta ditt eget ställe eller låt oss hjälpa dig.

Dag 3: Cykeltur i Buenos Aires

Att cykla runt i Buenos Aires är ett fantastiskt sätt att få en överblick över denna fascinerande stad. Med dig har du en engelsktalande lokalguide som berättar om staden och landets histora. Du ser bland annat färgstarka stadsdelen La Boca och den historiska delen av staden. Utflykten startar antingen på morgonen eller på eftermiddagen. ([F])

Dag 4 – på egen hand

Staden består av många olika stadsdelar som kan upptäckas var för sig, så avsätt gott om tid för att gå på upptäcktsfärder. I centrum ligger gågatan Florida som har många trendiga butiker. På kvällarna blir gatan full av liv. Gatuhandlare försöker sälja sina varor genom att sprida ut dem på mattor på gatan och du kan även se och höra många gatumusiker som spelar musik. Du kan även besöka det moderniserade hamnområdet Puerto Madero där de renoverade lagerlokalerna nu huserar moderna restauranger. San Telmos smala kullerstensgator är särskilt intressanta på söndagar då antikmarknaden tar över nästan hela stadsdelen och folk dansar tango och spelar musik. La Boca är en stor turistmagnet med sina färgade hus. Färgerna som används är rester från färger som använts för att måla fartyg. Det är också här den berömda fotbollsarenan La Bombonera finns. Det är hemmaarena för Diego Maradonas gamla klubb, Boca Juniors, och är en arena som kan bjuda på spännande fotbollsmatcher. Kolla in turneringsschemat och ta en tur runt stadion. Sydamerikansk fotboll är en riktig upplevelse. Retiro och Recoleta är också moderna stadsdelar med många vackra hus. Den stora kyrkogården där Eva Peron är begravd ligger också här. ([F])

Dag 5 – Buenos Aires – El Calafate

I dag åker du vidare från Buenos Aires med flyg till El Calafate. Väl framme hämtar du ut din hyrbil och kör till ditt hotell. Du har resten av dagen att gå på upptäcktsfärd i den gemytliga lilla staden eller utforska området utanför. Inne i själva El Calafate finns gott om affärer, caféer och restauranger. ([F])

Dag 6 – Road trip till Perito Moreno

Idag kör du på egen hand för att utforska Perito Moreno-glaciären. Det tar ca en timme att köra dit och man kör utmed Argentinas största sjö – Lago Argentina med Anderna i bakgrunden. Utsikten är enastående så passa på att stanna till och njuta. Snart skymtar du världens Perito Morneo - glaciären är en av de få i världen som inte minskar i storlek. Glaciärens front mot sjön är 5 kilometer lång och har en genomsnittlig höjd på 60 meter. Vid den motsatta stranden finns ett Här finns gott om utsiktsplatser och har man lite tålamod ser man när delar av glaciären kalvar ner i det isblåa vattnet. ([F])

Dag 7 – Road trip till El Chaltén

Nu kör du norrut till El Chaltén. Det tar ca tre timmar och landskapet är helt fantastiskt. När du börjar närma dig El Chaltén får du en första glimt av Mt. Fitz Roy och vilken syn det är! De höga Anderna tornar upp sig vid horisonten i skarp kontrast till det annars så flacka landskapet du kört genom. El Chaltén är ”vandringsstaden” i södra Argentina. Den lilla staden är överskådlig och precis som i El Calafate är det naturen som är i centrum. De flesta populära vandringsleder startar mitt i staden och de är väl utmärkta så det är enkelt att göra vandringar på egen hand. Stanna till vid det lilla nationalparkscentrat i utkanten av staden och hämta upp både tips och kartor över de olika lederna som finns. Du bor två nätter här i El Chaltén. ([F])

Dag 8-9 - El Chaltén

Den populäraste dagsvandringen här är till Laguna de los Tres med fenomenal utsikt över Mt. Fitz Roy. Turen tar ca 8 timmar totalt så avsätt större delen av dagen till denna utflykt. Den är till största delen enkel att vandra men det finns några etapper som är lite mer krävande men i gengäld blir man rikt belönad i form av den fantastiska utsikten. Vill man inte göra en heldagsutflykt finns det många kortare vandringar att göra. El Chaltén har något för alla! ([F])

Dag 10 – Tillbaka till El Calafate och vidare till Iguazú

Du sätter kursen mot El Calafate tidigt morgon och lämnar bilen på flygplatsen för att flyga till Iguazú i norra Argentina. Här möts du vid ankomst och körs till ditt hotell där du bor i tre nätter. ([F])
Den rytande Iguazúfloden korsar delstaten Paraná i södra Brasilien från öst till väst. Några kilometer innan Iguazúfloden korsar Paranáfloden är den även en del av en av de vackraste platserna i världen, Iguazúfallen. Området är över 2,7 kilometer långt och har en genomsnittlig genomströmning på 1 750 kubikmeter per sekund. Kontrasterna mellan den gröna vegetationen, de mörka färgerna på klipporna och det virvlande vattnet som faller från runt 72 meters höjd är magiskt! I Iguazú finns totalt 275 vattenfall och några av dem är över 80 meter höga, vilket innebär att de här vattenfallen är bredare än Victoriafallen och högre än Niagarafallen. Det var därför ingen överraskning när UNESCO 1986 utnämnde regionen till världsarv. Vattenfallen "upptäcktes" ursprungligen av spanjoren Alvar Nuñez år 1541. Han kallade dem för Saltos de Santa María. Namnet som vi använder idag betyder "stort vatten" på guaranispråket. Vattenfallen skyddas av två nationalparker, en i Brasilien och en i Argentina. Turerna går via stigar och gångbroar som är anpassade efter landskapet i området. Det är därför lätt att vandra där oavsett ålder. De guidade turerna runt anläggningen går flera gånger om dagen. Den bästa tiden på året att besöka platsen är från augusti till november. Under regnperioden från maj till juli finns risk för översvämningar vilket gör att det ibland inte går att komma tätt inpå vattenfallen via gångvägarna.


Dag 11: Iguazú - Argentina

Idag har du en utflykt till den argentinska sidan av fallen. Du körs ut till fallen där du tillsammans med din engelsktalande lokalguide tar det lilla tåget utmed fallen som är på olika höjder. Färden avslutas vid det mest imponerande fallet av dem alla – Devils Throat som är hela 90 meter högt. ([F])

Dag 12: Iguazú - Brasilien

Du har förmiddagen på egen hand innan det är dags att åka över till den brasilianska sidan av fallen. Glöm inte passet och du har både transport och engelsktalande guide inkluderat i utflykten. ([F])

Dag 13: Hemresa från Iguazú

Avresa från Iguazú mot Skandinavien ([F]).

Dag 14: Hemkomst till Skandinavien

Övernattningar:
Tolv nätter på hotell


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 28 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien – Buenos Aires – Trelew/Trelew – El Calafate – Iguazú – Skandinavien
  • Elva nätter på hotell
  • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: