3 dagar
Exkl. flyg
Från 3 045:-
Kakadu National Park kan bäst beskrivas som taget ur en av Crocodile Dundee-filmerna: floder fyllda med krokodiler, stora våtmarker med ett rikt fågelliv, dammiga röda grusvägar, vackra vattenfall, förunderliga kalkstensformationer och inte minst den typiska australiska bushen.

Tre dagar tillbringas med att utforska både Kakadu National Park och något mindre kända Litchfield National Park. Simma i vattenfallen, åk på en krokodilkryssning, lär dig om aboriginernas “dreamtime” och njut av kvällarna runt lägerelden tillsammans med dina medresenärer.

Läs mer om våra andra tillval till din resa i Australien
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

Turen genomförs året runt. Under regnperioden blir programmet dock ofta något annorlunda

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Darwin-Mary River Wetlands-Ubirr
Avresan sker tidig morgon, från Darwin mot Kakadu National Park. Första stopp på resan är våtområdet Mary River, där vi tar en båttur på Mary River. Här finns det över 250 olika fågelarter och den högsta koncentrationen av saltvattenskrokodiler på hela det södra halvklotet. Eftermiddagen tillbringas vid Ubirr, som anses vara en av de bästa platserna i hela Australien att se aboriginernas grottmålningar. Fråga guiden om han/hon vill berätta historien om Rainbow Snake och se fram emot att klättra upp Nadab för områdets bästa utsikt. (L,M)
Dag 2: Gunlom Falls-Litchfield National Park
Morgonen tillbringas vid Gunlom Falls, där det är möjligt att bada. Vi har gott om tid att utforska området, så du kan klättra upp till toppen av vattenfallet och svalka dig med ett dopp under vattenfallet efteråt. Gunlom Falls blir snabbt en favorit bland besökarna! På eftermiddagen kör vi mot Litchfield National Park, där vi stannar över natten. (F,L,M)
Dag 3: Litchfield National Park-Darwin
Litchfield National Park är mindre än sin välkända storebror, Kakadu, och inte lika berömd. Men många av vattenfallen i Litchfield är minst lika vackra som i Kakadu och till skillnad från i Kakadu kan du bada i dem alla, eftersom det inte finns några krokodiler i Litchfield. Vi besöker flera olika vattenfall idag, och det finns också tid för några vandringar, innan turen vid slutet av dagen går tillbaka till Darwin. (F,L)

Övernattningar

Två nätter i tält

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Australien. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Turen genomförs i en minibuss med plats för max. 24 passagerare. Engelsktalande guide följer med. Övernattning sker i tält med sovsäck. För en lite bekvämare tur är det möjligt att uppgradera till en tur där tälten har fasta sängar, det serveras vin till maten, och det finns max. 16 deltagare med på turen. Prata med din resesäljare om priser och möjligheter.

Var medveten om att det under regnperioden ofta inte är möjligt att besöka Gunlom Falls. istället besöker vi ett annat vattenfall.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Engelsktalande guide
 • Två nätter i tält
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Nationalparksavgift

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: