4 dagar
Exkl. flyg
Från 3 125:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Turen ger dig ett bra intryck av den vackra och ibland barska naturen i Tasmanien, som av lokalbefolkningen kallas “Tassie”. Tasmanien erbjuder bland annat över 5 000 sjöar, över 1 000 berg och totalt 21 nationalparker. Dessutom kan runt 60 % av all flora och fauna på Tasmanien bara upplevas på denna fantastiska och naturrika ö. Det mest kända djuret som bara finns här är utan tvekan den tasmanska djävulen.

Turen inkluderar en del av öns sevärdheter: Bay of Fires, Freycinet, Port Arthur och Hobart.

Bästa reseperiod

Under hela året, dock bäst under den australiska sommaren och våren, från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Launceston-Coles Bay Morgonen och turen börjar med ett besök vid Cataract Gorge, som är en ganska imponerande syn med sina branta klippkanter och den brusande floden som löper längst ned i ravinen. Ravinen ligger inom gångavstånd från Launceston och är ett populärt utflyktsmål för lokalbefolkningen. Därefter går turen till Bay of Fires. Här väntar kritvita stränder, turkosblått vatten och röda klippor. Slutligen åker vi söderut längs en naturskön väg från St Helen till den lilla mysiga semesterorten Bicheno vid kusten. Härifrån kan du se valar, sälar, örnar, delfiner och ibland även späckhuggare om du har tur med dig. På kvällen har du möjlighet att komma nära de lokala pingvinerna när de kommer iland (beroende på säsong). (F,A) Dag 2: Coles Bay-Port Arthur En tidig start tar dig till Wineglass Bay. Du kan antingen gå ned på stranden och känna den mjuka sanden mellan tårna, eller så kan du njuta av den unika utsikten över Wineglass Bay från utkiksplatsen på toppen av det närliggande berget Mount Amos. Senare på dagen går söderut till den före detta straffkolonin, Port Arthur. (M,F,A) Dag 3: Port Arthur Ta en promenad på halvön och njut av utsikten från klipporna. Håll ögonen öppna – kanske har du turen att se valar eller delfiner i vattnet nedanför klipporna? Resten av dagen tillbringas i den gamla straffkolonin Port Arthur. Port Arthur är känt för sin roll i Australiens historia och är idag med på UNESCOs världsarvslista. Här får du en guidad tur. Du får bland annat tillfälle att se och uppleva det gamla fängelset och det gamla sjukhuset. Om du har lust kan du köpa en guidad spöktur mellan ruinerna på kvällen. Det är mycket spännande – och kanske du efteråt föredrar att sova med lampan tänd... (M, A) Dag 4: Port Arthur-Hobart Den tasmanska djävulen är utrotningshotad och finns idag endast på Tasmanien. En smittsam typ av cancer hotar att utrota den lilla högljudda djuret, och många försöker nu att föda upp sjukdomsfria pungdjävlar i fångenskap. Idag besöker vi Taranna Wildlife Park, som har ett sådant avelsprogram, och du kommer naturligtvis att kunna se djuren på nära håll. Turen slutar i Hobart vid slutet av dagen. (M)

Övernattningar

Hostel (4 personer per rum).

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Australien. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Om du vill ha mer tid på Tasmanien finns det också en 9-dagarstur, som ansluter till turen ovan. Från Hobart fortsätter vi mot Bruny Island och Strahan, och naturligtvis gör vi ett besök i Cradle Mountain National Park. Kontakta din resesäljare om du vill veta mer om hur du förlänger din vistelse.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Turen avgår flera gånger i veckan – kontakta din resesäljare för mer information.

Gruppstorlek

I genomsnitt 20 personer per grupp.

Packlista

 • Bekväma vandringsskor eller stövlar
 • Badkläder, solglasögon, solhatt och solskyddskräm
 • Handdukar och toalettsaker
 • Tabletter för åksjuka/sjösjuka
 • Vattenflaska och ficklampa
 • Varma kläder och regnkläder (även sommartid)
 • Insektsmedel
 • Egen medicin
 • Fotoutrustning och reservbatterier
 • Kikare
 • Kreditkort och AUD i kontanter
 • Egen reseförsäkring

I priset ingår

 • Engelsktalande guide
 • Transport
 • Turer/upplevelser enligt program
 • Övernattningar
 • Måltider enligt program
 • Nationalparksavgift

I priset ingår inte

 • Drycker
 • Dricks
 • Fickpengar

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF