5 dagar
Exkl. flyg
Från 6 450:-
Turen ger dig ett bra intryck av den vackra och ibland barska naturen i Tasmanien, som av lokalbefolkningen kallas “Tassie”. Tasmanien erbjuder bland annat över 5 000 sjöar, över 1 000 bergstoppar och hela 21 nationalparker. Dessutom kan runt 60% av all flora och fauna på Tasmanien bara upplevas på denna fantastiska och naturrika ö.

Den här rundturen inkluderar några av öns största sevärdheter: Bay of Fires, Freycinet Nationalpark, Cradle Mountains och Hobart.

Läs mer om våra andra tillval till din resa i Australien
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

Under hela året, dock bäst under den australiska sommaren och våren, från november till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Hobart till Strahan
Resan börjar på Tasmaniens västkust där flera hisnande vandringar väntar. Förbered dig för ett oförglömligt möte med naturen när du ska utforska tre förtrollande nationalparker. Första stoppet tar dig till Mount Field och det majestätiska Russell-vattenfallet. Upplev ett ögonblick av lugn och ro vid stranden av Lake St Clair, en orörd sötvattensjö som innehar titeln som Australiens djupaste sjö. Medan du fortsätter västerut kan du förbereda dig på att bli förtrollad av de hisnande landskapen med berg, slätter och frodiga regnskogar i Franklin-Gordon Wild Rivers National Park. På hemvägen stannar du i Queenstown som ger inblick i Tasmaniens pionjärhistoria, innan du når den charmiga hamnstaden Strahan.
Dag 2: Tasmaniens vilda västkust
Denna dag börjar med en fascinerande tur genom den gamla, tempererade regnskogen i Tarkine/Takayna. Dagen tar dig bland annat till Montezuma-vattenfallet som är Tasmaniens högsta vattenfall. Efter att ha utforskat den frodiga regnskogen fortsätter du till kustområdet Henty Sand Dunes. Dessa enorma sanddyner skapar en ökenliknande upplevelse mitt i regnskogen, med sand som har färdats den långa resan från Sydamerika och över Stilla havet. Du har också möjlighet att åka med på en båttur på Gordon River mot extra betalning. Här kommer du djupt in i UNESCO-området Tasmanian Wilderness World Heritage och genom Macquarie Habour-fjorden. Dagens sista stopp är Ocean Beach, Tasmaniens längsta strand, som sträcker sig över 30 kilometer. Du övernattar i Strahan.
Dag 3: Vandring i Cradle Mountain och vidare till Launceston
Idag ska du utforska Cradle Mountain National Park, som är en del av Tasmanian Wilderness World Heritage och ett sant vandringsparadis. Detta är ett av Australiens mest värdefulla naturområden, skapat av glaciärer, och med ett rikt djurliv. Ett av dessa djur är den charmiga wombaten som du kan ha tur att se i parken. Dagens vandringar erbjuder två olika möjligheter. Du kan vandra upp till toppen av Marion’s Lookout, varifrån du har en storslagen utsikt över Cradle-bergen samt sjöarna Crater Lake och Dove Lake. Alternativt kan du ge dig ut på Dove Lake Circuit, som tar dig på en trevlig vandring runt Dove Lake. Efter besöket i Cradle Mountain fortsätter vi resan och gör stopp i Sheffield, känt för de konstnärliga väggmålningarna som pryder staden. Du övernattar i Launceston, en av Tasmaniens äldsta städer.
Dag 4: Launceston till Bicheno
Strax utanför Launceston hittar du dagens första plats som ska utforskas - Cataract Gorge. Njut av en avslappnad promenad i detta vackra naturreservat och håll ögonen öppna för wallabies och vilda påfåglar. Därefter kör du mot östkusten och St. Columba Falls, ett av Tasmaniens högsta vattenfall med ett fall på 90 meter och som är känt för de gigantiska ormbunkar som växer här. Efter en trevlig lunch i staden St. Helena ska du iväg på en förtrollande vandring längs en av Tasmaniens finaste stränder, Bay of Fires/Larapuna. Stranden är extra anmärkningsvärd tack vare det klarblå vattnet, den kritvita sanden och den karakteristiska orange algen som växer på stenarna. Platsen är mycket betydelsefull för Tasmaniens historia och kultur eftersom den är hemvist för Palawa-folket, Tasmaniens ursprungsbefolkning. Efter en spännande dag kör du till Bicheno där du ska övernatta.
Dag 5: Freycinet National Park till Hobart
Sista dagen på resan bjuder på Freycinet National Park och den vackra Wineglass Bay, där det finns gott om tid att utforska området och njuta av en promenad längs den vackra stranden. Om du föredrar en aktiv upplevelse kan du istället bestiga Mt. Amos, där du uppe på toppen blir belönad med en fantastisk panoramautsikt över hela Freycinet. Därefter ger du dig iväg längs den pittoreska Great Eastern Drive till resans slutdestination Hobart.

Övernattningar

2 övernattningar i flerbäddsrum på hostel i Strahan
1 övernattning i flerbäddsrum på hostel i Launceston
1 övernattning i flerbäddsrum på hostel i Bicheno

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Australien. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Turen avgår på fasta avresedatum – kontakta din reserådgivare för mer information.

Gruppstorlek

I genomsnitt 20 personer per grupp.

november - april

Packlista

 • Bekväma vandringsskor eller stövlar
 • Badkläder, solglasögon, solhatt och solskyddskräm
 • Handdukar och toalettsaker
 • Tabletter för åksjuka/sjösjuka
 • Vattenflaska och ficklampa
 • Varma kläder och regnkläder (även sommartid)
 • Insektsmedel
 • Egen medicin
 • Fotoutrustning och reservbatterier
 • Kikare
 • Kreditkort och AUD i kontanter
 • Egen reseförsäkring

I priset ingår

 • Engelsktalande guide
 • Transport och övernattningar enligt program
 • Utflykter enligt program
 • Nationalparksavgift

I priset ingår inte

 • Flygbiljett Skandinavien - Australien t/r
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider och dryck
 • Dricks
 • Fickpengar

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: