16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 22 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Västra Australien bjuder på ett fantastiskt och nästan oändligt landskap. På denna resa får du en perfekt kombination av upplevelser och avkoppling. En rundresa följt av några dagars avkoppling.

Du börjar i Perth, West Australias huvudstad. Här har du en övernattning innan du beger dig norrut där upplevelserna står i kö. Pinnacles-öknen, sandboarding på stora sanddyner, Kalbarri nationalpark, som erbjuder en fantastisk utsikt från Nature's Window, samt Monkey Mias nyfikna delfiner. Glöm inte heller valhajarna vid Ningaloorevet mellan april och juni. Turen avslutas i Broome där du kan bada i det kristallklara vattnet i Indiska oceanen och koppla av på den legendariska Cable Beach.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Australien sprider sig dock över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska resa.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige.
Avresa från Sverige till Perth i West Australia dit du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst till Perth
Efter ankomsten till Perth tar du dig på egen hand till ditt hostel i centrala Perth. Du bor i ett delat rum med fyra sängar. Perth är Western Australias huvudstad och ligger på båda sidor av Swan River, cirka två mil från Indiska Oceanen.
Dag 3: Simma med vilda delfiner Du har hela dagen till att utforska . Vi kan rekommendera att åka på en dagsutflykt till
Rockingham, där det är möjligt att bada med delfiner. Du kan också tillbringa dagen med att njuta av staden och kanske köpa de sista förnödenheterna innan du beger dig längs den öde västkusten.
Dag 4: Perth till Kalbarri
Avresa på en nio dagar och åtta nätter lång resa från Perth till Broome med högst 16 deltagare. Det första stoppet på resan är de fantastiska sanddynerna vid Lancelin, där det är möjligt att prova den unika sporten sandboarding. Åk sedan längre norrut till Nambung nationalpark, där den imponerande Pinnacles-öknen ligger. Här väntar en guidad rundtur bland de märkliga kalkstensklipporna och vi gör ett kort stopp vid Discovery Centre innan vi äter lunch på stranden. Efter en sightseeing i Geraldton fortsätter vi till Big River Ranch i Kalbarri nationalpark där vi möts med äkta australisk gästfrihet på vårt boende. (L)(M)
Dag 5: Kalbarri till Shark Bay och Monkey Mia
Idag besöker vi Murchison Gorge, Nature’s Window och Z-Bend i Kalbarri nationalpark. Här kan du mot en extra avgift prova på firning. Du kan också ta ett svalkande dopp i Muchison River innan du åker norrut till Shell Beach och Monkey Mia Dolphin Resort, där vi kommer att bo över natten. Ikväll deltar vi i en prisbelönt utflykt där vi får lära oss mer om aboriginernas tusenåriga kultur. (F,L,M)
Dag 6: Shark Bay till Coral Bay
Dagen börjar med ett besök vid Monkey Mia för att se de världsberömda delfinerna i viken. För en extra kostnad kan du paddla havskajak. Annars kan du bara koppla av på stranden eller resorten innan vi kör vidare till Coral Bay. Här kan du se stromatoliter i vattenbrynet. De liknar sten men är världens äldsta levande organismer. Ikväll bor vi på Coral Bay, som ligger precis vid Ningaloorevet. (F,L,M)
Dag 7: Coral Bay
Idag kan du göra vad du vill. Dagens aktiviteter är inte inkluderade i resan. Du kan för en extra kostnad välja att delta på en eller flera av de spännande turer som finns i Coral Bay, till exempel att simma med mantarockor. Några av de gratis nöjena kan vara att gå på en promenad längs stranden ner till hajdagiset eller snorkla vid det världsberömda Ningaloorevet som ligger två meter från stranden. I slutet av dagen kör vi den korta sträckan till Exmouth, där vi stannar två nätter. (F,M)
Dag 8: Exmouth
Ännu en dag där du själv bestämmer dagordningen. Från mars till juli kan du åka på snorklingsutflykt och se havets största fisk, valhajen. Du kan även gå på guidad tur i Cape Range nationalpark och se de eroderande sandstensklipporna, djupa ravinerna och den fem mil långa, orörda stranden. Delta i en guidad snorklingstur i fantastiskt vackra Turquoise Bay, se utsikten från fyren Vlamingh Head, besök Milyaring Visitors Centre och mycket mer innan vi återvänder till vårt boende i Exmouth i slutet av dagen. (F,L,M)
Dag 9: Exmouth till Karijini nationalpark
Tidigt på morgonen beger vi oss österut genom områden med stora gårdar i vildmarken. Vi stannar vid Tom Price, som är den högsta staden i västra Australien. Här köper vi proviant innan vi fortsätter in i Karijini nationalpark. Vi bor på den prisbelönta Karijini Eco Retreat i safaritält med egen veranda, riktiga sängar, sängkläder och varm dusch. (F,L,M)
Dag 10 och 11: Karijini nationalpark
De närmaste två dagarna ger oss goda möjligheter att utforska Karijini nationalpark och upptäcka 2,5 miljarder års evolution och 40 000 års kultur. Här kommer vi att vandra i de många kanjonerna, bada i vackra vattenhål, stå under vattenfall och utforska spännande klippor som Hancock Gorge, Weano Gorge, Handrail Pool, Dales Gorge, Circular Pool, Fortescue Falls, Fern Pool och många fler. Sent dag 11 kör vi vidare norrut till Pardo Roadhouse och checkar in i våra stora, bekväma tält. (F,L,M)
Dag 12: Pardoo Roadhouse till Broome
Dagens första stopp är 80 Mile Beach, där det finns otroligt bra fotomöjligheter. Sedan reser vi till Broome, där en guide visar oss runt i staden. Efter detta säger du farväl till resten av gruppen och checkar in på ditt hostel för de kommande tre nätterna. (F)
Dag 13 och 14: Broome
Broome ligger på en 15 km stor halvö, där himlen möter landskapet, öknen möter havet, den vita sanden möter de röda klipporna och blått vatten. Det är en spännande stad som förutom att betraktas som en port till Kimberley-regionen också är centrum för den australiska pärlindustrin. Om du är sugen på fler äventyr kan du åka på en dagsutflykt till Buccaneer Archipelago, Horizontal Falls och Cape Leveque. Kanske kan du åka på en pittoresk flygtur den ena vägen och ta buss tillbaka.
Dag 15: Broome – Perth – Skandinavien
Hemresa från Broome via Perth till Skandinavien.
Dag 16: Hemkomst

Övernattningar

Två nätter på hostel i Perth
Fem nätter på hotell och fem nätter i tält på resan från Perth till Broome
Tre nätter på hostel i Broome

Kommentarer

Högst 15 kg bagage (ryggsäck eller mjuk väska) får tas med på resan. Resan riktar sig främst till resenärer under 35 år, men äventyrslystna i alla åldrar är välkomna (barn måste vara minst 8 år gamla).

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Det finns en veckovis avresa från både Perth och Broome

Gruppstorlek

Bussresan från Perth till Broome görs i internationella grupper med max. 16 deltagare plus guide.

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Huvudkudde
 • Sovsäck (kan hyras för 20 AUD)

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–Perth // Broome–Skandinavien
 • 2 nätter på hostel i sovsal i Perth
 • 9 dagar/8 nätters tur-och returresa från Perth till Broome i minibuss för 16 personer
 • 5 nätter på hotell/hostel i sovsal
 • 3 nätter i tält
 • Engelsktalande guide
 • 3 nätter på hostel i Broome
 • Måltider enligt program
 • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: