Sök
Sök
Höjdpunkter Perth till Broome
Perth, Australien
Solopgang over Perth og Swan River, fra Kings Park
Quokka, Rotnesst Island, Perth, Western Australia
Delfiner, Perth, Australien
Pinnacles, Australien
Kalbarri National Park, Australien
Nature's Window i Kalbarri Nationalpark
Nyd en smuk udsigt i Kalbarri
Hvalhaj, Ningaloo Reef, Australien
Snorkl med de imponerende manta rays ved Coral Bay
Manta rays, Australien
Karijini National Park, Australien
Karijini National Park, Australien
Den smukke kyst ved Monkey Mia
Monkey Mia, Australien
Monkey Mia, Australien
Shell Beach, Australien
Broome, Australien

Höjdpunkter Perth till Broome

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

Västra Australien är en fascinerande plats med stora avstånd och vackra naturupplevelser. Kom nära vilda delfiner, prova på sandboarding ner för de gigantiska sanddynerna, utforska klipporna, upptäck den fantastiska snorklingen vid Ningaloorevet och avsluta i pärlbyn Broome.

Västra Australien bjuder på ett fantastiskt och nästan oändligt landskap. På denna resa får du en perfekt kombination av upplevelser och avkoppling. En rundresa följt av några dagars avkoppling.

Du börjar i Perth, West Australias huvudstad. Här har du en övernattning innan du beger dig norrut där upplevelserna står i kö. Pinnacles-öknen, sandboarding på stora sanddyner, Kalbarri nationalpark, som erbjuder en fantastisk utsikt från Nature's Window, samt Monkey Mias nyfikna delfiner. Glöm inte heller valhajarna vid Ningaloorevet mellan april och juni. Turen avslutas i Broome där du kan bada i det kristallklara vattnet i Indiska oceanen och koppla av på den legendariska Cable Beach.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Australien sprider sig dock över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska resa.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige.

Avresa från Sverige till Perth i West Australia dit du anländer nästa dag.

Dag 2: Ankomst till Perth

Efter ankomsten till Perth tar du dig på egen hand till ditt hostel i centrala Perth. Du bor i ett delat rum med fyra sängar. Perth är Western Australias huvudstad och ligger på båda sidor av Swan River, cirka två mil från Indiska Oceanen.

Dag 3: Simma med vilda delfiner
Du har hela dagen till att utforska . Vi kan rekommendera att åka på en dagsutflykt till

Rockingham, där det är möjligt att bada med delfiner. Du kan också tillbringa dagen med att njuta av staden och kanske köpa de sista förnödenheterna innan du beger dig längs den öde västkusten.


Dag 4: Perth till Kalbarri

Avresa på en nio dagar och åtta nätter lång resa från Perth till Broome med högst 16 deltagare. Det första stoppet på resan är de fantastiska sanddynerna vid Lancelin, där det är möjligt att prova den unika sporten sandboarding. Åk sedan längre norrut till Nambung nationalpark, där den imponerande Pinnacles-öknen ligger. Här väntar en guidad rundtur bland de märkliga kalkstensklipporna och vi gör ett kort stopp vid Discovery Centre innan vi äter lunch på stranden. Efter en sightseeing i Geraldton fortsätter vi till Big River Ranch i Kalbarri nationalpark där vi möts med äkta australisk gästfrihet på vårt boende. ([L])([M])

Dag 5: Kalbarri till Shark Bay och Monkey Mia

Idag besöker vi Murchison Gorge, Nature’s Window och Z-Bend i Kalbarri nationalpark. Här kan du mot en extra avgift prova på firning. Du kan också ta ett svalkande dopp i Muchison River innan du åker norrut till Shell Beach och Monkey Mia Dolphin Resort, där vi kommer att bo över natten. Ikväll deltar vi i en prisbelönt utflykt där vi får lära oss mer om aboriginernas tusenåriga kultur. ([F],[L],[M])

Dag 6: Shark Bay till Coral Bay

Dagen börjar med ett besök vid Monkey Mia för att se de världsberömda delfinerna i viken. För en extra kostnad kan du paddla havskajak. Annars kan du bara koppla av på stranden eller resorten innan vi kör vidare till Coral Bay. Här kan du se stromatoliter i vattenbrynet. De liknar sten men är världens äldsta levande organismer. Ikväll bor vi på Coral Bay, som ligger precis vid Ningaloorevet. ([F],[L],[M])

Dag 7: Coral Bay

Idag kan du göra vad du vill. Dagens aktiviteter är inte inkluderade i resan. Du kan för en extra kostnad välja att delta på en eller flera av de spännande turer som finns i Coral Bay, till exempel att simma med mantarockor. Några av de gratis nöjena kan vara att gå på en promenad längs stranden ner till hajdagiset eller snorkla vid det världsberömda Ningaloorevet som ligger två meter från stranden. I slutet av dagen kör vi den korta sträckan till Exmouth, där vi stannar två nätter. ([F],[M])

Dag 8: Exmouth

Ännu en dag där du själv bestämmer dagordningen. Från mars till juli kan du åka på snorklingsutflykt och se havets största fisk, valhajen. Du kan även gå på guidad tur i Cape Range nationalpark och se de eroderande sandstensklipporna, djupa ravinerna och den fem mil långa, orörda stranden. Delta i en guidad snorklingstur i fantastiskt vackra Turquoise Bay, se utsikten från fyren Vlamingh Head, besök Milyaring Visitors Centre och mycket mer innan vi återvänder till vårt boende i Exmouth i slutet av dagen. ([F],[L],[M])

Dag 9: Exmouth till Karijini nationalpark

Tidigt på morgonen beger vi oss österut genom områden med stora gårdar i vildmarken. Vi stannar vid Tom Price, som är den högsta staden i västra Australien. Här köper vi proviant innan vi fortsätter in i Karijini nationalpark. Vi bor på den prisbelönta Karijini Eco Retreat i safaritält med egen veranda, riktiga sängar, sängkläder och varm dusch. ([F],[L],[M])

Dag 10 och 11: Karijini nationalpark

De närmaste två dagarna ger oss goda möjligheter att utforska Karijini nationalpark och upptäcka 2,5 miljarder års evolution och 40 000 års kultur. Här kommer vi att vandra i de många kanjonerna, bada i vackra vattenhål, stå under vattenfall och utforska spännande klippor som Hancock Gorge, Weano Gorge, Handrail Pool, Dales Gorge, Circular Pool, Fortescue Falls, Fern Pool och många fler. Sent dag 11 kör vi vidare norrut till Pardo Roadhouse och checkar in i våra stora, bekväma tält. ([F],[L],[M])

Dag 12: Pardoo Roadhouse till Broome

Dagens första stopp är 80 Mile Beach, där det finns otroligt bra fotomöjligheter. Sedan reser vi till Broome, där en guide visar oss runt i staden. Efter detta säger du farväl till resten av gruppen och checkar in på ditt hostel för de kommande tre nätterna. ([F])

Dag 13 och 14: Broome

Broome ligger på en 15 km stor halvö, där himlen möter landskapet, öknen möter havet, den vita sanden möter de röda klipporna och blått vatten. Det är en spännande stad som förutom att betraktas som en port till Kimberley-regionen också är centrum för den australiska pärlindustrin. Om du är sugen på fler äventyr kan du åka på en dagsutflykt till Buccaneer Archipelago, Horizontal Falls och Cape Leveque. Kanske kan du åka på en pittoresk flygtur den ena vägen och ta buss tillbaka.

Dag 15: Broome – Perth – Skandinavien

Hemresa från Broome via Perth till Skandinavien.

Dag 16: Hemkomst

Övernattningar:
Två nätter på hostel i Perth
Fem nätter på hotell och fem nätter i tält på resan från Perth till Broome
Tre nätter på hostel i Broome


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Högst 15 kg bagage (ryggsäck eller mjuk väska) får tas med på resan. Resan riktar sig främst till resenärer under 35 år, men äventyrslystna i alla åldrar är välkomna (barn måste vara minst 8 år gamla).

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 22 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Bussresan från Perth till Broome görs i internationella grupper med max. 16 deltagare plus guide.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–Perth // Broome–Skandinavien
 • 2 nätter på hostel i sovsal i Perth
 • 9 dagar/8 nätters tur-och returresa från Perth till Broome i minibuss för 16 personer
 • 5 nätter på hotell/hostel i sovsal
 • 3 nätter i tält
 • Engelsktalande guide
 • 3 nätter på hostel i Broome
 • Måltider enligt program
 • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: