Adelaide är en mindre storstad och huvudstad i delstaten South Australia. Här blomstrar kulturen för fullt, och i massor av upptänkliga bemärkelser.

Är du konstintresserad är Adelaide det rätta stället för dig. Här finner du både The South Australian Museum, som ger dig inblick i historien om den aboriginska urbefolkningen, och The Art Gallery of South Australia med sina många inspirerande konstsamlingar. Varje år går flera större kulturfestivaler av stapeln i och runt Adelaide, som faktiskt är ett kulturellt världscenter. Bland de större evenemangen kan nämnas WOMADelaide och Adelaide Fringe.
Som om inte alla sevärdheter innanför Adelaides stadsgräns vore nog så finns det en del att göra även strax utanför. Hoppa upp på en cykel och ta en dag på stranden vid vackra Glenelg eller varför inte en runda med vinprovning i fantastiska Barossa Valley eller McLaren Vale, två av Australiens mest berömda vindistrikt.

Sist men inte minst är Adelaide också utgångspunkten för några av Australiens största naturupplevelser. Du kan bland annat åka på en- eller flerdagstur till fantastiska Kangaroo Island, som ligger ett par timmars bilresa och en kort färjetur söder om staden. På Kangaroo Island har du möjlighet att komma mycket tätt på kängurun, detta ikoniska australiska djur, helt ute i det fria! Blickar du norrut kan du åka till enorma Flinders Ranges Nationalpark och uppleva genuin australisk outback. I Adelaide kan du också lösa biljett till den legendariska tågresan The Ghan och färdas norrut, helt upp till Alice Springs och Darwin.

Adelaide är, kort sagt, en liten stad med många stora upplevelser.
Även känd som: The City of Churches

Invånare: 1,3 miljoner.

Area: cirka 3.257 km² inklusive förorter

Klimat:
Medelhavsklimat. Adelaide är faktiskt den stad i Australien som har minst regn årligen. Genomsnittlig maxtemperatur ligger på omkring 29 grader om sommaren och 15 grader om vintern.

Highlights: Central Market, Adelaide Oval, South Australian Museum, Glenelg, Barossa Valley, McLaren Valley med utflykter till Kangaroo Island med mera.
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: