Cairns är den 14:e största staden i Australien och har bara 150 000 invånare. Trots sin blygsamma storlek är Cairns otroligt välsmort i sin infrastruktur för alla de besökande som kommer hit. Du kommer inte att ha det minsta svårt att hitta varken hotell, restauranger, shoppingmöjligheter eller i största allmänhet fina upplevelser.

Hela stan ger ifrån sig en känsla av avslappnad semesterstämning och i motsats till exempelvis Sydneys centrum så kommer du att möta fler folk här som går i shorts och t-shirts än i skjorta och slips. Någon strand finns här inte men du kan alltid ge dig ner till The Esplanade Lagoon och svalka tårna.

Cairns drar till sig en mängd av väldigt blandade besökare, inte minst många backpackers, vilket har lett till ett rikt utbud av barer i centrum. Skulle du vilja bo i lite lugnare kvarter så är detta också möjligt. Och skulle du vilja helt ut från stan men ändå ha upplevelserna i närheten så rekommenderas Cairns norra strandsträcka eller den något mindre grannstaden Port Douglas som ligger en dryg timma bort.

Cairns betraktas som en inkörsport till Stora barriärrevet österut och Daintree Rainforest norrut. Bara dessa två platser är i sig skäl nog att resa till Australien och bäst i guidat sällskap. Valmöjligheterna är rikliga vad gäller både innehåll och längd på turen, så prata med din resekonsult om vilken som bäst passar dig. Skulle du vilja komma inåt landet och få dig en paus från allt kustlivet så vill vi rekommendera en tur till det frodiga Atherton Tablelands, där man finner grönområden, små lantsamhällen, regnskogsområden, vackra vattenfall och mycket mer.
Folkmängd: cirka 150 000 (2017)

Area: cirka 488 km²

Klimat: Tropisk kustklimat. Cairns och nordliga Queensland har regnperiod mellan november och maj och det regnar mycket. Cykloner kan också uppstå under denna period.

Highlights: Cairns Esplanade, Boardwalk, The Esplanade Lagoon, Flecker Botanical Garden, Tjapukai Aboriginal Cultural Park, Kuranda Railway och Kuranda Village.

Dykkerkursus på Great Barrier Reef i Australien
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: