Med sina cirka 140 000 invånare är Darwin knappast någon storstad på nivå med exempelvis Sydney eller Melbourne men vad gör väl det när man istället har både unikt läge och unik historia, samt ett namn uppkallat efter Charles Darwin.

Darwins historia är både fascinerande och våldsam. Staden grundlades 1869 och har sedan dess återuppbyggts fyra gånger! Första gången var efter japanska bombningar under andra världskriget (vilket, med lokal bitsk humor gav Darwin smeknamnet ”Australiens Pearl Harbour”). Därefter har staden drabbats av flera våldsamma cykloner som krävt nästan totalt återbygge. Alla som är intresserade av andra världskrigshistoria skall absolut besöka Darwin Military Museum.

Sin storlek till trots har Darwin en uppsjö av utbud. Här är proppfullt med mysiga gatucaféer, moderna museer och gallerier som specialiserar sig på regionens färgstarka och vackra aboriginkonst. Det går att besöka Mindil Beach Sunset Market, få veta mera om de flygande läkarnas historia på Royal Flying Doctor Service Tourist Facility eller ta en skön långpromenad längs vattnet. Har du barn med dig så kommer de inte att få det tråkigt, snarare är Darwin rena barnparadiset. Ta med dem till Crocodylus Park 15 minuter från centrum där de kan få se på både söt- och saltvattenskrokodiler i naturliga omgivningar. Eller ta med dem till det spännande akvariet Crocosaurus Cove, igen med krokodiler och även en massa andra australiska djurarter. Skulle det stå avslappning på dagsprogrammet kan man tillbringa ett par sköna timmar vid Wave Lagoon, ett poolområde med konstgjorda vågor, vattenrutschbanor och simbassäng för även de allra pytteminsta.

De flesta besökarna som kommer hit brukar stanna ett par dagar i stan innan de beger sig till vad som ofta är huvudmålet i regionen, nämligen de fantastiska nationalparkerna som närmast omringar Darwin. En typisk utflykt brukar vara i tre dagar men det går utmärkt att ta längre tid på sig. Turerna kommer i de flesta upptänkliga kombinationer, allt efter vilka nationalparker man är intresserad av. Prata med oss på Winberg Travel för att ta reda på vilken som är den rätta för just dig.
Folkmängd: cirka 140 000 (2017)

Area: cirka 112 km²

Klimat: Tropiskt

Highlights: Mindil Beach Sunset Market, Crocodylus Park, Crocosaurus Cove, Wave Lagoon, LItchfield Nationalpark, Kakadu Nationalpark och mycket, mycket mera.

Kakadu, AustralienPå et cruise på East Alligator River kommer du til at opleve masser af wildlife og lære, hvordan de lokale aboriginer jagerI Arnhem Land vil en de lokale aboriginere genfortælle hans forfædres historie via hulemalerier og naturen - en helt igennem unik og autentisk oplevelse, som du aldrig vil glemme
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: