Du kommer allra tätast inpå det ursprungliga Australien just här, där aboriginer för tusentals år sedan skapade målerier i stenhålorna kring klippan som än idag är av helig art för aboriginerna. Samtidigt är detta ett av de mest unika stycken natur som kan upplevas, med sin röda jord, sina gröna träd och sina klippformationer i allvärldens färger och former.

Först och främst kommer den 600 miljoner år gamla klippan Uluru garanterat att fascinera dig, även om du tycker att du redan vet hur den ser ut från bilder. Det är lugnt sagt något helt annat att stå och se solen gå ner bakom den medan färgnyansen på den röda stenen ständigt skiftar.

Du måste också besöka Walpa Gorge, som mest av allt påminner om en månvandring (eller så som man föreställer sig att det är att gå på månen). De röda klipporna är rundade och har hål i sig som en ost, och löper dessutom tvåsidigt och skapar en klyfta där man går nere på bottnen! Försök att komma om morgonen när solen går upp och se sedan hur dess strålar till sist träffar bottnen på klyftan och värmer upp allting.

Kings Canyon Rim Walk är ett om möjligt ännu mera intressant möte med verkligt fin natur! Man går på toppen av en klyfta där man se över till andra sidan, där det också finns vandringsstråk. Du går just då på bottnen av en före detta stor sjö, där klyftan är en fördjupning. Då och då kan du fortfarande se den förstenade sjöbottnen som har satt sin böljande prägel på några av klipporna, i tunna lager som avslöjar tidens tand. Till sist under din vandring så kommer du till det lilla Garden of Eden, som sannerligen liknar Edens lustgård med frodiga gröna träd och en mörk sötvattenssjö.

Runda av turen med att se allt detta från ovan, i luftballong. Här uppe kommer du att kunna konstatera att det som kallas för ”The Red Centre” egentligen är ganska grönt. Medan du ljudlöst driver fram genom luftlagren en tidig morgon kan du även få syn på kängurur som startar dagen med ett par pigga hopp. Finns det ett mera perfekt sätt att avsluta sin tur till den ur-ursprungliga Australien?
Uluru, Australien
Aboriginal Art, Kakadu National Park, AustralienStorytelling i OutbackenKings Canyon, Australien

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: