Liksom många andra australiska städer grundades Hobart ursprungligen som en straffkoloni 1803. Det var hit och till fängelset i Port Arthur som de mest förhärdade brittiska fångarna seglades hela vägen från England för att avtjäna sina straff långt ifrån sitt hemland.

Staden är den sydligaste av alla australiska huvudstäder och Tasmanien som ö är också en av de sydligaste öarna i världen. Du behöver faktiskt inte fara mycket längre söderut innan du stöter på Antarktis.

Hobart är en modern stad med allt vad det innebär av restauranger, affärer med mera och atmosfären är mysig och avslappnad. Om ditt besök rymmer en lördag rekommenderas det verkligen att du tar dig till Salamanca Market, där du kan köpa lokalt producerade varor i de flesta variationer. Du kan också ta en biltur upp till toppen av Mt. Wellington och njuta av den vackra utsikten över landskap och stad.

Hobart är omgiven av rå, vild och mycket vacker natur. Det stämmer ganska bra när Tasmaniens natur jämförs med naturen i vissa områden i närliggande Nya Zeeland. Tasmanien har också den stora fördelen att hela ön kan upplevas på överskådlig tid. Tasmanien är också den enda platsen i världen där du kan ha den (otroligt) stora turen att få uppleva den tasmanska djävulen ute i det fria.
Folkmängd: cirka 230 000 (2017)

Area: cirka 1695 km²

Klimat: Tempererat

Tasmansk djævel, Tasmanien, AustralienWineglass Bay, Tasmanien, AustralienCradle Mountain, Tasmanien, Australien
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: