Melbourne är Australiens näst största stad med fem miljoner invånare och huvudstad i delstaten Victoria på Australiens sydkust.

I många år har Melbourne haft inofficiell titel som Australiens sport- och kulturhuvudstad, och på många goda grunder. Sport är närmast religion här, ja faktiskt genererar de många olika sportbegivenheterna nästan lika många officiella fri- och helgdagar som sina religiösa motsvarigheter.

Lokalbefolkningen är givetvis extremt hängivna sportsentusiaster vare sig det rör sig om cricket, travsport eller den allt överskuggande sporten av dem alla, australisk fotboll, Australian Rules Fotball, eller kort och gott ”footy” som det kallas här. Dessutom är Melbourne varje år värd för två av Australiens största internationella sporthändelser, tennisevenemanget Australian Open och Formel 1-tävligen Australian Grand Prix. Bägge drar massor av utombys besökare till staden.
Melbourne är också ett Eldorado för mat- och kaffeälskare. Du kan vara säker på att få exakt vad du vill, vare sig du är sugen på modernt, traditionellt, exotiskt eller radikalt. Stan dignar av små, hippa kaffebarer och precis som med sport så är det här med kaffe något som liknar religion och tas på största allvar.

Ett typiskt Melbourne-besök varar i två eller tre dagar. När du inte dricker härligt kaffe eller njuter av en läcker gourmetmåltid så kan du åka på sightseeing till någon av stadens vackra och imponerande sevärdheter. Bland höjdpunkterna kan vi nämna Melbourne Cricket Ground, Melbourne Botanical Gardens, en tur till St. Kilda (om du inte redan har övernattning här). Vi vill också varmt rekommendera en guidad promenad kring stans gator och gränder för att uppleva vacker och inspirerande gatukonst och graffiti och samtidigt uppleva staden ur en annan vinkel. Från Melbourne finns dessutom möjlighet till många spännande endagsturer, bland annat till Philip Island, Yarra Valley och ut till Great Ocean Road.
Även känd som: The Europe of Australia

Folkmängd: 5 miljoner. (2018)

Area: cirka 9997 km² med förorter

Klimat: Subtropisk kustklimat. Melbourne är känt för sina snabba väderbyten och den kända frasen "fyra årstider på en dag", vilket i sig är (om än inte alltid helt behaglig) upplevelse.

Highlights: Melbourne Cricket Ground, Melbourne Botanical Gardens, stadsdelen St. Kilda, Yarra Valley
Flinders Street Station, Melbourne, AustralienSporvogn i Melbourne, Australien
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: