Sydney är Australiens största stad med över fem miljoner invånare, inklusive de 650(!) förorterna.

Staden är huvudstad i New South Wales och omringar det stora hamnområdet Port Jackson, världens största naturhamn. Geografiskt ligger Sydney på platsen för den första brittiska fängelsekolonin i Australien, uppförd 1788. Därför har staden också fått smeknamnet "Sin City", med hänvisning till straffångarna som skickades hit då det begav sig, för att avtjäna sina straff.

Stämningen i staden är behagligt bekväm och återspeglar ganska perfekt den australiska mentaliteten i största allmänhet. I stadens mittpunkt hittar du CBD, Central Business District, och därmed bjuder stadsbilden en bra blandning av affärsmän, turister, kontorsbyggnader, en mängd olika butiker, caféer, restauranger med mera. Även om det är en ibland klart hektisk stad är det inte svårt att hitta små oaser både här och där. Speciellt i Botaniska trädgården i Sydney eller under en promenad längs det vackra vattnet kan du enkelt njuta av ett mugg gott takeaway-kaffe medan du njuter av omgivningen och utsikten.

Sydney är en stad som du utan problem kan stanna kvar i under flera dagar med en mängd upplevelser att låta dig stimuleras av. Använd dina dagar i stan för att uppleva de mer kända sevärdheterna, till exempel Sydney Opera House och Harbour Bridge, men ta dig också gärna ut till några av de mindre förorterna utanför centrum. Här bjuds mera rofylld atmosfär och en liten stund som lokal ”Southneysider” är ett perfekt tillfälle att varva ner. Ta en lunch eller middag på en mysig restaurang eller ett glas gott australiskt vin på en bar i grannskapet och smält alla intrycken som sköljt fram under dagen. Det kan du vara värd.
Även känd som: The Harbour City

Folkmängd: 5,64 miljoner. (juni 2018)

Area: cirka 12 367 km² (inkl. förorter)

Klimat: Subtropiskt kustklimat

Highlights: Sydney Opera House, Harbour Bridge, The Rocks, Sydney Botanical Gardens, Taronga Zoo, Darling Harbour, Manly Beach, Bondi Beach, utflykter till Hunter Valley och Blue Mountains
Sydney, Operahouse, Australia
Sydney, AustralienKænguru, AustralienSurfing, børn, Sydney, Australien
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: