19 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 51 450:-
Resan börjar med dagsutflykter till världens vackraste nationalparker i den chilenska delen av Patagonien: Torres del Paine och Bernardo O’Higgins nationalpark. Därefter vidare till lekfulla kungspingviner i Tierra del Fuego.
Från Patagonien flyger du till Puerto Montt, där du hämtar en bil för en 8-dagars road trip till Puerto Varas och runt på den magiska ön Chiloé. Bilen återlämnas i Puerto Montt, varifrån du fortsätter din resa med flyg till Santiago de Chile, där du hämtas och körs till Valparaíso. Njut av den färgglada kuststaden och den mysiga atmosfären några dagar på egen hand.
Från Valparaíso går resan till Santiago de Chile där du kan besöka lokala marknader eller ta en dagsutflykt till Chiles vinregioner innan du flyger tillbaka till Skandinavien.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Chile här
Praktisk information om Chile

Bästa reseperiod

De chilenska sommarmånaderna, december till februari, kan vara ganska varma i den centrala delen av landet, och därför är det bäst att besöka huvudstaden, Santiago de Chile, från september till november och från mars till maj.

De norra och nordvästra områdena är mycket varma och fuktiga från december till februari, men milda från mars till november.

I den södra delen av landet är den bästa säsongen från november till mars, då du kommer uppleva en varmare och torrare period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Puerto Natales, dit du anländer nästa dag. Beroende på vilket flygbolag du reser med kommer du ha två till tre mellanlandningar under resan.
Dag 2: Ankomst till Puerto Natales
Välkommen till det chilenska Patagonien! Patagonien är en enorm region med varierande natur, klimat, kultur och ekosystem. Här finns berg, fjordar, kanaler och öar då Andernas berg slutar här. Du hämtas av en chaufför på flygplatsen och körs till ditt hotell i staden. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Dag 3: Äventyr i Torres del Paine Nationalpark
Idag reser du från ditt hotell på morgonen, med slutdestination Cueva del Milodón, belägen 24 kilometer norr om Puerto Natales. Området består av tre enorma grottor och en imponerande klippformation med namnet ’Silla del Diablo’ – Djävulens stol. Resan fortsätter till Torres del Paine Nationalpark där du kan se den vackra Sofia-lagunen, Cordillera-bergskedjan och flera natursköna sjöar. Hela dagen ägnas åt naturupplevelser, och du kan bland annat se fram emot det imponerande Paine-vattenfallet, vandring i vackra omgivningar och ett besök på utsiktspunkten på Gray-halvön om vädret tillåter. Lunch kan du inta på en restaurang i området. Sent på eftermiddagen återvänder du till Puerto Natales, där du övernattar och har tid att smälta dagens oförglömliga upplevelser i Torres del Paine Nationalpark. (F)
Dag 4: Balmaceda och Serrano båttur
Idag har det blivit dags att kliva ombord på en båt som tar dig in i Última Esperanza-fjorden mot Bernardo O’Higgins nationalpark. Här kommer du att uppleva de imponerande glaciärerna Balmaceda och Serrano. Under resan får du höra om Puerto Natales historia och se Condores-vattenfallet. Båten tar dig till Balmaceda-glaciärens mynning som är en minst sagt imponerande syn. Därefter fortsätter resan till Puerto Toro där du går i land och följer med på en vandring genom Coihües-skogen och nästan hela vägen fram till Serrano-glaciären. Efter en fantastisk dag längs några av Chiles vackraste fjordar går resan tillbaka till Puerto Natales och ditt hotell. (F)
Dag 5: Med buss från Puerto Natales till Punta Arenas
Idag tar du dig till busstationen och tar bussen till Punta Arenas. Resan tar cirka tre timmar och under vägen kan du njuta av den fantastiska naturen. Väl framme vid busstationen i Punta Arenas kan du ta en taxi till ditt hotell och resten av dagen är sedan fri för egna aktiviteter. (F)
Dag 6: Tierra del Fuego och kungspingviner
Din guide hämtar upp dig på morgonen och tillsammans fortsätter ni med färjan till Tierra del Fuego. I Porvenir har du tid att besöka stadens museum och köpa lunch. Därefter fortsätter resan mot de charmiga kungspingvinerna, med stopp längs vägen vid historiskt och geologiskt intressanta platser. Du anländer till Pingüineras under eftermiddagen där du ska möta kungspingvinerna. Det finns cirka 20–90 individer i gruppen, beroende på säsong. Pingvinerna är naturligt nyfikna, så det är inte ovanligt att de kommer nära om du är lugn och inte skrämmer dem. Sent på eftermiddagen går resan tillbaka till Punta Arenas, och du anländer till ditt hotell på kvällen. (F)
Dag 7: Flyg till Puerto Montt och bilresa till Puerto Varas
Äventyret i Patagonien går mot sitt slut, och idag ska du till Punta Arenas flygplats, varifrån du flyger till Puerto Montt. Här hämtar du din hyrbil och kör till Puerto Varas, där du checkar in på ditt hotell och har resten av dagen fri för egna aktiviteter. (F)
Dag 8–9: Bilresa i och runt Puerto Varas
Puerto Varas är en stad i den södra delen av Los Lagos-regionen. Den ligger vid den sydvästra kusten av den enorma Llanquihue-sjön och erbjuder imponerande utsikter över vulkanerna Osorno och Calbuco, som är snötäckta och fortfarande aktiva. Puerto Varas är en charmig stad med trähus, små butiker, trevliga restauranger och mysiga torg. Du har två dagar här som du kan forma precis som du vill, och med din hyrbil kan du utforska det vackra landskapet runt staden. Vi rekommenderar ett besök i Vicente Perez Rosales nationalpark med det vackra vattenfallet Petrohue Falls, där du också kan följa med på fantastiska ridturer i landskapet. Ett annat förslag är att vandra i den fantastiska naturen runt Osorno-vulkanen. (F)
Dag 10: Road trip på magiska Chiloé
Efter frukost har det blivit dags att utforska den mystiska och magiska ön Chiloé. Chiloé är huvudön i ögruppen med samma namn. Förutom landskapet är ön även känd för sina vackra träkyrkor som byggdes av jesuitiska missionärer på 1600- och 1700-talet. Chiloé har inte påverkats av den spanska kolonialiseringen, och därför finns det en helt annan atmosfär här än på andra platser i Chile. På den västra kusten kan du se Magellanpingviner och Humboldtpingviner som kommer hit för att para sig under sommarsäsongen från november till mars. Avsluta dagens bilfärd med att köra till staden Azul, där du ska spendera de kommande nätterna. (F)
Dag 11: Road trip till Ancud på magiska Chiloé
Idag har du chansen att besöka Ancud och dess omkringliggande områden. Besök gärna Ancuds regionala museum som visar områdets historia med arkeologiska utställningar. Vid San Antonio-fortet, som ligger i närheten och byggdes av spanjorerna, erbjuds du en panoramautsikt över hamnen. Upplev också det naturliga monumentet Islotes de Puñihuil, som består av tre små öar och är hem för en pingvinkoloni. Efter en intrycksfylld dag återvänder du till ditt hotell i Azul när du själv önskar. (F)
Dag 12: Road trip till Castro på magiska Chiloé
Idag kör du till Castro, som är huvudstaden på Chiloé. Vid havet kan du se de vackra, färgglada husen byggda på pålar. På Plaza de Armas finns den gula kyrkan San Francisco som byggdes i början av 1900-talet. Kyrkan har två klocktorn och en mycket speciell träinteriör. Nära kyrkan hittar du stadens charmiga marknad. En annan sevärdhet är Chiloé Museum of Modern Art, där du kan se utställningar av öns konstnärer. Väster om staden ligger Chiloé nationalpark, där du hittar en koloni av sjölejon. (F)
Dag 13: Road trip på magiska Chiloé
Dagen idag kan du använda för att utforska Castro närmare eller göra ytterligare en utflykt runt på ön. (F)
Dag 14: Från Chiloé till Valparaíso
Nu är din road trip runt på den magiska och mystiska ön Chiloé slut, och du ska nu återvända till Puerto Montt flygplats där du lämnar tillbaka din hyrbil och tar flyget till Santiago. Här blir du hämtad och körd till kuststaden Valparaíso. (F)
Dag 15: På upptäcktsfärd i Valparaíso
Ägna dagen till att utforska Valparaíso på egen hand. Staden grundades 1536 och finns idag med på UNESCO:s världsarvslista. Överallt kan du se färgglada hus och fantastiska utsikter över Stilla Havet. La Sebastiana, som en gång var den chilenska poeten Pablo Nerudas extravaganta hem, fungerar nu som ett museum och bjuder sina besökare på en otrolig utsikt över Stilla havet. Under 1800-talet skedde en stor inflyttning av europeiska invandrare till staden, vilket har präglat stadens arkitektur och kulturella institutioner. De flesta av dessa byggnader finns i området runt Plaza Sotomayor i stadens centrum. (F)
Dag 16: Med buss från Valparaíso till Santiago de Chile
Idag tar du bussen till Santiago från den lokala busstationen. När du kommer fram till Santiago tar du dig på egen hand till ditt hotell och har sedan resten av dagen ledig för egna aktiviteter. (F)
Dag 17: Äventyr i Santiago de Chile
Ägna hela dagen till att utforska den livliga huvudstaden Santiago. Här finns många platser att besöka och uppleva det lokala livet på – såsom Central Market, graffitiväggarna i Bellavista, San Cristobal och Santa Lucía Hill, La Monda Presidential House och mycket mer. (F)
Dag 18: Avresa från Santiago de Chile
Det har blivit dags att säga farväl till Chile och påbörja hemresan. Du kan också välja att förlänga resan med några dagar i exempelvis Argentina eller Bolivia. Prata med din resekonsult för att få veta mer om möjligheterna. (F)
Dag 19: Hemkomst till Skandinavien
Du återvänder hem efter massor av fantastiska upplevelser i Chile.

Övernattningar

3 övernattningar på hotell i dubbelrum i Puerto Natales
2 övernattningar på hostel i dubbelrum i Punta Arenas
3 övernattningar på hotell i dubbelrum i Puerto Varas
2 övernattningar på hostel i dubbelrum i Ancud
2 övernattningar på hotell i dubbelrum i Castro
2 övernattningar på hotell i dubbelrum i Valparaiso
2 övernattningar på hostel i dubbelrum i Santiago

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och boutiquehotell. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas varje dag.

Gruppstorlek

Resan utförs som en privat tur. Det kan dock finnas andra resenärer på dagsutflykterna till Torres del Paine, båtturen till Balmaceda och Serrano samt Tierra del Fuego och kungspingvinerna.

November - mars

Packlista

 • Mindre vandringsryggsäck
 • Vandringskängor
 • Lätt regn- eller skaljacka
 • Ficklampa eller pannlampa
 • Eventuell lakanpåse
 • Fleecetröja
 • Varm mössa, halsduk och vantar
 • Vind- och vattentät jacka
 • Badkläder och handduk
 • Vattenflaska
 • Internationellt körkort
 • Eventuell guidebok och vägkarta
 • Kreditkort

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Puerto Natales // Punta Arenas - Puerto Montt / Puerto Montt - Santiago de Chile / Santiago de Chile – Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Transport enligt program
 • Dagsutflykt till Torres del Paine med engelsktalande guide
 • Båttur till Balmaceda och Serrano med engelsktalande guide
 • Dagsutflykt till Tierra del Fuego och kungspingviner med engelsktalande guide
 • 8 dagars biluthyrning från Puerto Montt inkl. kasko- och ansvarsförsäkring - villkor gäller, kontakta oss för mer information
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks
 • Färjebiljetter till och från Chiloé

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: