1-4 veckor
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
I de flesta länderna i Syd-och Centralamerika är befolkningen spansktalande och många blir på sina första resor dit mycket förvånade över hur få människor i den här delen av världen som faktiskt kan tala engelska.

Att samtala med lokalbefolkningen på deras eget språk skapar omedelbar respekt och öppnar många dörrar. Din spanska behöver inte vara perfekt. Bara det faktum att du försöker betyder mycket.

Språkskolan i Cartagena ligger i hjärtat av den vackra gamla stadsdelen och har många färgglada byggnader från kolonialtiden. Skolans faciliteter inkluderar fem klassrum, en kafeteria, en gård, ett litet bibliotek och har även gratis Wi-Fi. Lärarna på skolan är noga utvalda baserat på både erfarenhet och personlighet för att se till att alla elever får ut det mesta av sin undervisning.

Det är även möjligt att kombinera spanskundervisningen med volontärarbete. Läs mer om volontärarbete här.

Bästa reseperiod

Cartagena har ett tropiskt klimat och temperaturen ligger mellan 28–32 grader året runt.
Regnperioden är från april till november. Regnperiod betyder inte nödvändigtvis att det regnar hela dagen, men korta, kraftiga skurar förekommer ofta.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Undervisningen sker i grupper om högst sex elever till en lärare för att se till att det finns tid och plats för alla elever. Du får undervisningsmaterialet från skolan. Det fokuserar både på att lära ut språket och colombiansk kultur och historia. Spanskundervisningen delas in i sex nivåer på skolan. Den första dagen träffas ni lite tidigare för att göra ett språktest så att lärarna kan se vilken nivå ni ska undervisas på. Du får även möjlighet att ställa eventuella frågor du har om kursen. Du kan välja att studera 20 eller 30 (intensivt) timmar per vecka. Undervisning sker måndag till fredag kl. 9:00–12:40. Om du har valt intensiv undervisning har du även eftermiddagslektioner från 14:00–15:40. En lektion är 50 minuter. Du får en liten paus från 9:50–10:00 och igen från 11:40–11:50. Tyngdpunkten läggs på grammatik, ordförråd, uttal samt att läsa och skriva på spanska. Under veckan finns även olika aktiviteter som du kan delta i utan extra kostnader. Det kan röra sig om salsalektioner, matlagningskurser, biobesök, museibesök och stadsvandringar. På det här sättet får du lära känna dina studiekamrater och se mer av Cartagena och dess innevånare samt naturligtvis även öva på att använda ditt nya spanska ordförråd. Under helgerna kan du göra vad du vill och det finns många aktiviteter att delta i både i Cartagena och i närheten. Du kan t. ex. besöka ö-samlingarna Rosario och San Bernardo som totalt består av 27 vackra öar. Här finns karakteristiska vita, karibiska sandstränder med azurblått vatten och vajande palmer. Öarna har även många platser som är perfekta för snorkling. Du kan även åka till vulkanen El Totumo och ta en gyttjebad i den naturligt varma leran från vulkanen. Det sägs att leran har en helande effekt. Det finns många olika alternativ att välja mellan!

Övernattningar

Du kan välja att bo på hostel i flerbäddsrum eller hos en lokal familj (homestay). Vi kan varmt rekommendera att bo på homestay. Det här är en unik möjlighet att komma nära colombianer och inte minst, att få öva på att tala spanska.

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Colombia. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Språkkurserna i Cartagena startar varje måndag året om (ankomst söndag). Pga. helgdagar och skollov är skolan stängd några dagar om året. Om du är där när skolan är stängd får du några extra timmar undervisning under veckan så att du får alla timmar du har betalat för.

Gruppstorlek

Grupplektionerna hålls med högst sex elever per klass. Klasserna sätts ihop efter dina kunskaper i spanska.

året om

I priset ingår

 • Transport från flygplatsen i Cartagena till platsen där du ska bo (vid ankomst kl. 7:00-18:00)
 • Boende på hostel i flerbäddsrum (för en liten tilläggskostnad kan du bo i eget rum på homestay där frukost ingår)
 • 20 timmar spansklektioner per vecka eller 30 timmar om du väljer intensiv spanska
 • Undervisningsmaterial
 • Sociala aktiviteter tre gånger i veckan

I priset ingår inte

 • Internationell flygbiljett
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF