17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 53 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Upplev det fascinerande djurlivet i Corcovado National Park och avsluta resan med en underbar badsemester vid Costa Ricas bästa och mest exotiska stränder.

Du får njuta av den läckra och okända ön Isla Chiquita och fortsätta med exotiska upplevelser på paradisön Isla Tortuga. Road trip till Boca Tapada i Costa Ricas nordöstra hörn, nära gränsen till Nicaragua med ekolodge vid den brusande San Carlosfloden. Du vandrar vid Arenalvulkanen och gör en "canopy walk" i molnskogen i vackra Monteverde.

Manuel Antonio bjuder på glamping och sedan vidare till Corcovado National Park med lyxiga tält och vackra vandringar. Resan avslutas med glamping på den lilla ön Isla Chiquita varifrån du även gör en dagsutflykt till den vackra paradisön Isla Tortuga.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till San José
Avresa från Sverige mot Costa Rica, dit du (beroende på flygbolag) kommer fram på kvällen. Du hämtas på flygplatsen och körs till hotellet i San José. Staden har en lång rad sevärdheter som till exempel färgglada lokala marknader, historiska museer och gröna parker som ger stadens befolkning trevliga platser att hämta andan på i landets huvudstad. I huvudstaden finns Plaza de la Cultura som är full av små bodar, butiker och gatuförsäljare som lever på att sälja kläder, smycken och mattor. I centrum är det även ofta billigt att köpa surfutrustning för resan. Resten av kvällen kan du tillbringa som du själv vill.
Dag 2: San José – Maquenque (Boca Tapada)
Efter frukost kan du hämta din hyrbil och köra mot nordöstra Costa Rica. Bilresan tar ca. tre timmar beroende på hur många gånger du stannar på vägen. Du kommer fram till San Carlosfloden där du parkerar bilen på en övervakad parkeringsplats. Sedan tar du hotellets båt till andra sidan floden, en båttur på ca. 4–5 min. På den här vackra platsen övernattar du i en av trähyddorna som ligger i toppen av träden eller i en fin bungalow. Boendet den här natten erbjuds i mån av tillgång och enligt dina önskemål. Efter att du har kommit fram till lodgen kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. Den här platsen är perfekt för att paddla kanot och utforska de omgivande naturreservaten eller bara njuta av de vackra omgivningarna från trähyddan eller bungalow. (F)
Dag 3: Maquenque (Boca Tapada) – La Fortuna vid Arenalvulkanen
Efter frukost reser du tillbaka över floden och kör själv till La Fortuna-området i närheten av Arenalvulkanen. Bilturen dit tar ca. två timmar. Du kommer fram till hotellet runt lunchtid. Du kommer att övernatta här två nätter. I området finns Costa Ricas kanske vackraste vulkan som senast hade ett utbrott 1968, efter århundraden av inaktivitet. Under utbrottet förstördes två byar i närheten och även skogar och många gårdar täcktes av lava. På dagar med klart väder kan du ha tur och se hur vulkanen sprutar aska. Sedan 1995 har området runt vulkanen varit en nationalpark och det finns för närvarande vissa begränsningar för att vandra i området, vilket innebär att du bland annat inte får vandra upp till toppen av Arenalvulkanen. Hotellet du bor på kan hjälpa till med råd om tillåtna vandringsleder och det stora utbudet av spännande aktiviteter i området. Efter att du har kommit fram till hotellet kan du ägna resten av dagen åt att göra vad du känner för. (F)
Dag 4: På egen hand i La Fortuna vid Arenalvulkanen
Dagen vid Arenalvulkanen har du på egen hand, området erbjuder en myriad av spännande aktiviteter och upplevelser för alla smaker. Staden La Fortuna ligger vackert belägen intill vulkanen och det är enkelt att hitta allt från små mysiga hotell till stora, påkostade hotell. Du kan se vulkaner, storslagen natur, La Fortuna-vattenfallet, varma källor och ta del av ett stort utbud äventyrsupplevelser. Från La Fortuna kan du även delta i flera händelserika mountainbiketurer, ridturer, paddla kajak eller utforska det vulkaniska landskapet till fots. Du kan även delta i äventyrsupplevelser som t. ex. firning, åka linbanor, hoppa bungyjump från 40 meters höjd och forsränning. Det finns många olika aktiviteter att delta i. Om du hittar något som låter intressant kan en resekonsulent enkelt skräddarsy turerna för dig och eventuellt även hjälpa till med att förlänga din vistelse mot en avgift. (F)
Dag 5: La Fortuna – Monteverde
Efter frukost kör du vidare till den vackra regnskogen i Monteverde, en bilresa som tar ca. fyra timmar. På vägen åker du igenom Costa Ricas vackra högland. Vissa delar av resan går på små primitiva vägar som gör att det känns som om du är på ett riktigt äventyr. Efter att du har kommit fram kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F)
Dag 6: Monteverdes regnskog – Manuel Antonio (30 km från nationalparken)
Den här morgonen är det dags att göra en spännande typ av vandring som kallas "Sky-Walk". Det här är en typ av vandring som utförs över sju hängbroar som är spridda över en vandringsled på ca. 3 km. Från skogens grenverk kan du se regnskogen från ett fågelperspektiv. Du kan även lära dig lite om några av de mer än 2 500 växtarter och 400 fågelarter som finns i Monteverdes regnskog. Dessutom har den här vackra regnskogen världens högsta koncentration av orkidéer och är även hem för kolibrier, tukaner och färgglada quetzaler som många ornitologer beskriver som en av de vackraste fågelarterna i världen. Efter en trevlig vandring ovanför regnskogen väntar ett händelserikt zipliningäventyr där du först får ta del av vissa säkerhetsinstruktioner. Sedan blir du fastspänd i olika hängslen och kan sväva fram över regnskogen. På den här turen passerar du 12 olika zipline-banor som tillsammans bildar en av världens längsta zipline-leder. Du kommer tillbaka till hotellet ca. kl. 12:00 och sedan kör du söderut till din lodge och glampingen som ligger 30 km norr om den berömda nationalparken Manuel Antonio. På eftermiddagen kör du ca. fyra timmar och efter att du har kommit fram kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F) OBS! Barn från ca. 7–8 år kan delta i zipliningturen över regnskogen tillsammans med en guide.
Dag 7: På egen hand vid hotellet (ca. 30 km från nationalparken Manuel Antonio)
Den här dagen kan du njuta av omgivningarna eller boka ngåon spännande utflykt i området. Bland annat finns forsränning, tubing och firning. I Manuel Antonio hittar du upplevelser för alla smaker och det är även ett bra ställe att njuta av en badsemester bland områdets många vackra stränder. Observera att du inte bor precis vid vattnet eller stranden i det här reseförslaget. (F)
Dag 8: Manuel Antonio-området – Puerto Jiménez – Corcovado nationalpark
Efter frukost kör du ungefär fyra timmar mot Puerto Jiménez, nära Corcovado nationalpark. Det här är nationalparken i Costa Rica som innehåller flest djurarter. När du kommer fram till staden kan du parkera bilen på en parkeringsplats och vi rekommenderar även att du lämnar en del av bagaget i bilen under vistelsen i Corcovado nationalpark eftersom du måste bära ditt eget bagage den sista biten av vägen till ditt lodge. Parkeringsplatsen i Puerto Jiménez ligger vid lodgets huvudkontor. Härifrån åker du jeep till Carat, en bilresa som tar ca. två timmar. När du kommer fram måste du vandra de sista 45 minuterna till ekolodget längs små stigar och dessutom passerar du några vackra små bäckar längs vägen. OBS! Det är en bra idé att ta med kläder som är lätta att röra sig i och som också tål att bli blöta. Njut av resan till Carete och vandringen till lodget eftersom det är en upplevelse i sig. Efter att du har kommit fram kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F)
Dag 9: Halvdagsvandring i Corcovado nationalpark
Den här dagen har vi ordnat en härlig halvdagsvandring bland nationalparkens många exotiska djur. På vägen får du se vackra landskap och flodsystem som omger den frodiga djungeln. Corcovado nationalpark har ett av världens mest unika ekosystem och varierande flora och fauna. Mångfalden av djur-och växtarter är helt unik. På den här vandringen kan du bland annat se flera typer av apor, krokodiler, röda aror, näsbjörnar, mårddjuret tayran och många spännande fågelarter. Om du har tur kan du även få en glimt av en puma, tapir eller kanske en av nationalparkens sengångare. Efter vandringen i nationalparken kan du ägna resten av dagen åt vad du känner för. (F,L,M)
Dag 10: Corcovado nationalpark på egen hand och kvällssafari på naturstigar
Den här dagen finns inget planerat. Det är som upplagt för att koppla av i ditt lyxiga tält som är vackert uppställt i det vackra landskapet vid Stilla havet. Ekolodget kan hjälpa dig att boka utflykter om du vill. Efter middagen arrangeras en kvällssafari längs de många vackra naturstigarna i Corcovado nationalpark. Många av nationalparkens djur är mest aktiva på natten och den här upplevelsen är en intressant kontrast till vandring på dagen. Du bestämmer själv vad du vill göra under dagen fram tills kvällssafarin. (F,L,M)
Dag 11: Corcovado nationalpark – Puerto Jiménez – Manuel Antonio
Efter frukost fortsätter du vidare på små stigar och längs små bäckar tillbaka till Carete, där du hämtas och körs tillbaka till Puerto Jiménez. I Puerto Jiménez återvänder du till hyrbilen och kör tillbaka till Manuel Antonio, en bilresa på ca. fyra timmar. Den kommande natten bor du i Manuel Antonio. Efter att du har kommit fram sent på eftermiddagen kan du ägna resten av dagen åt att göra vad du känner för. (F)
Dag 12: Manuel Antonio – Puntarenas – Paquera – Isla Chiquita
Den här morgonen kör du mot Puntarenas, en bilresa som tar ca. tre timmar. Sedan tar du en båt till Paquera vilket tar ca. en timme och tio minuter. Det är möjligt att ta med sig bilen med över till Nicoyahalvön. Du måste ordna med biljetten för färjan lokalt och du måste vara vid hamnen en timme före avgång. Fråga om avgångstiderna för färjan dagen före på hotellet i Manuel Antonio. När du kommer fram till Paquera kör du vidare till Isla Chiquitas huvudkontor i staden. Du kan parkera bilen på en säker parkeringsplats vid kontoret. Sedan tar du en kort båttur till Isla Chiquita som endast tar ca. fem till tio minuter. Du kommer att tillbringa tre härliga nätter i den trevliga miljön på ön. Du bor i ett lyxigt tält för att avsluta din glampingupplevelse i Costa Rica. (F)
Dag 13: På egen hand på Isla Chiquita
Idag kan du njuta av de lugna omgivningarna runt tältet eller utforska den lilla ön på egen hand. Om du vill se Nicoyahalvön på egen hand kan du köpa en båtbiljett tillbaka till fastlandet eftersom du fortfarande kan använda bilen som är parkerad där den här dagen. Om du vill göra det måste du köpa biljett till Paquera och tillbaka till Isla Chiquita hos receptionen på lodget. (F)
Dag 14: På egen hand på Isla Chiquita – Isla Tortuga – Isla Chiquita
Den här dagen väntar en spännande dag på en av de vackraste och mest exotiska öarna i Costa Rica. Du hämtas på morgonen och transporteras till Isla Tortuga, som består av två obebodda öar som ligger precis bredvid varandra. De här vackra paradisöarna ligger ungefär en timmes båtfärd från staden Montezuma och ungefär en halvtimmes båtfärd från Isla Chiquita. Här finns azurblått vatten, vackra stränder och vajande palmer. Det är möjligt att boka snorkling och kajakpaddling runt öarna på stranden eller så kan du utforska öarnas kuperade landskap på egen hand. Njut av en vacker dag på en Costa Ricas bästa stränder. Du återvänder till Isla Chiquita på eftermiddagen. (F, (L)
Dag 15: Isla Chiquita – Paquera – Puntarenas – Alajuela
Det har blivit dags att ta avsked av det här exotiska och fantastiska paradiset efter en härlig och inte minst händelserik semester i västra Costa Rica. Efter frukost återvänder du till Paquera och hämtar bilen, sedan åker du tillbaka till Puntarenas. Biljetten för färjan måste köpas lokalt eller hos receptionen på lodget. Från Puntarenas du kör mot staden Alajuela, en bilresa som tar ca. två timmar. Den här staden ligger också bara ca. 10–15 minuter från San Josés internationella flygplats Aeropuerto Internacional Juan Santamaría. Din hyrbil kommer att hämtas på hotellet gratis, så du kan tillbringa den sista tiden i Costa Rica med att koppla av på hotellet eller utforska staden. (F)
Dag 16: San José – Flygplatsen
Det har blivit dags att ta farväl av Costa Rica efter en äventyrlig och händelserik semester. Du kommer att återvända till Sverige med många fina glamping-, djur- och naturupplevelser i bagaget. Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen så att det passar din avgångstid.
Dag 17: Ankomst till Sverige
När du ankommer till Sverige beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar

En natt på trestjärnigt hotell i San José
En natt i trädhydda eller bungalow på ett standardekolodge i Maquenque National Wildlife Refuge (Boca Tapada)
Två nätter i bungalow eller liknande på ett standardhotell vid La Fortuna
Två nätter på standardhotell i bungalow eller liknande i La Fortuna vid Arenalvulkanen
En natt på hotell i ekonomiklass i Monteverde
Två nätter i tält eller liknande på standardhotell 30 km från Manuel Antonio nationalpark
Tre nätter i tält eller liknande på standardlodge i Corcovado nationalpark
En natt på standardhotell i Manuel Antonio nationalpark
Tre nätter i tält på en standardlodge på ön Isla Chiquita
En natt på standardhotell i Alajuela


Kommentarer

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och det kan självklart justeras så att reslängd och innehåll blir precis som du vill ha det!

Vid avresa från Costa Rica debiteras man en flygskatt på 30 USD som betalas kontant vid avresa. I vissa fall ingår detta i biljetten.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – San José t/r
 • 14 nätter på hotell enligt program
 • Måltider enligt program
 • Transporter och utflykter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider som ej omnämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF