13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 26 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Du bor i Tortuguero nationalpark med sitt unika djurliv och nationalparken kan endast besökas med båt eller flyg. Upplevelserna i Tortuguero nationalpark är ett mycket tydligt på hur landet arbetar med ekoturism och hållbarhet. Alla med koppling till nationalparken arbetar hårt för att skydda platsen och dess unika ekosystem. Du fortsätter söderut in i Costa Ricas mer okända delar. Här väntar dig ett spännande besök hos Bribri-folket i närheten av nationalparken La Amistad som är Costa Ricas mest orörda och oframkomliga områden. Vidare till byn Puerto Viejo vid den karibiska kusten. Byn har en skönkaribisk atmosfär och är dessutom känd för sina bra restauranger, sin musik och sin välsmakande mat från det afro-karibiska köket. Här kan du njuta av de vackra karibiska stränderna och även göra utflykter i de närliggande nationalparkerna.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Bästa reseperiod

Du kan resa till Costa Rica året om. Torrperioden varar mellan november och april.
Regnperioden varar mellan maj och oktober, men det går utmärkt att besöka landet även då.
Tropiska stormar kan förekomma i regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag Ett: Avresa från Sverige och ankomst i San Jose
Avresa från Sverige mot Costa Rica, där du (beroende på valt flygbolag) ankommer på kvällen. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell i San Jose. Staden erbjuder en lång rad sevärdheter som exempelvis färgglada lokala marknader, historiska museer och gröna parker, som ger stadens befolkning en trevlig andhämtningsplats i landets huvudstad. I huvudstaden finner du Plaza de la cultura som är full av små bodar, butiker och gatuförsäljare som lever på att sälja kläder, smycken och filtar. I centrum är det också ofta billigt att köpa surfutrustning till resan.
Dag Två: San Jose – Tortuguero-nationalparken
Denna morgon hämtas du på ditt hotell, varifrån du fortsätter med gemensam transfer i ca fyra-fem timmar innan du ankommer till Tortuguero-nationalparken vid den karibiska kusten. På vägen dit får du uppleva Costa Ricas vackra landskap och landets färgglada plantager. Efter ankomsten till nationalparkens östra passage åker du vidare på de vackra flodsystemen och genom regnskogen. Under båtturen får du bland annat se krokodiler och alligatorer i vattenytan och uppleva djungelns många djur och apor i regnskogens träd samt längs flodstranden. Du kommer fram till din ekolodge sent på eftermiddagen. Under perioden juli-oktober kan du ha turen att få uppleva några av de 2500 gröna sköldpaddor som årligen går i land för att lägga ägg på nationalparkens mörka sandstränder. Denna upplevelse är inte inkluderad i priset och bör beställas samtidigt med resan då restriktioner gäller för hur många personer som tillåts närvara vid denna speciella händelse. Det är viktigt att påpeka att Tortuguero-nationalparken även är en stor upplevelse utöver den normala torrperioden och sköldpaddornas kläckningssäsong. Vistelsen inkluderar måltider samt några utvalda upplevelser i nationalparken. (F,L,M)
Dag Tre: Tortuguero-nationalparken
Se fram emot en händelserik och storslagen dag i Tortuguero-nationalparken. Nationalparken tillhör Costa Ricas mest unika djurupplevelser. Här finner du en frodig natur, hundratals olika växtsorter och imponerande regnskogsträd längs floderna. Tortuguero-nationalparken betecknas i många turistguider som en miniatyrversion av Amazonas-regnskogen i Sydamerika, och det av goda skäl. Dagen står fritt till ditt förfogande innan den planerade eftermiddags-båtsafarin i Tortuguero-nationalparken inleds. Förmiddagen kan bland annat tillbringas med att utforska de många vackra naturstigarna på egen hand, eller också kan du boka en av lodgens tilläggsturer i nationalparken. Under middagen börjar din upplevelserika båtsafari via nationalparkens många floder. Din lokala guide ombord på båten är bra på att hitta djuren, som ofta finns väl dolda läng floden eller i träden när båten passerar förbi. Det kan löna sig att medföra kikare på denna tur. Du återvänder till din lodge innan solen går ner, varefter det vankas kvällsmat i lodgens restaurang. Resten av kvällen har du på egen hand och det är ofta möjligt att höra djungelns och djurens läten från lodgen om kvällarna. (F,L,M)
Dag Fyra: Tortuguero-nationalparken - Puerto Viejo de Talamanca
Efter frukost åker du tillbaka genom regnskogen och sedan med en gemensam transfer söderut till den pittoreska byn Puerto Viejo de Talamanca, som ligger på den södra delen av Costa Ricas karibiska kust. Byn, som vardagligt kallas för Puerto Viejo, har en jamaicansk atmosfär och gungar i takt med reggaemusik och calypsorytmer, vilket ger byn en trevlig stämning. Efter incheckning kan du avnjuta hotellets omgivningar eller gå på upptäcktsfärd i byn. Resten av dagen står fritt till förfogande. (F)
Dag Fem: Puerto Viejo de Talamanca - Bumbu - Yorkin
Denna morgon hämtas du på ditt hotell efter frukost. Därefter körs du ca 45 mil till den lilla byn Bambú som ligger vid Rio Telires-floden. I Bambú väntar en eller flera medlemmar av Bribri-folket på att transportera dig till byn Yorkin. Den motoriserade kanoten för dig uppför floden till Yorkin, en av områdets isolerade Bribri-byar, på ca en timme. Under färden kan du studera floden, som är omgiven av en frodig och orörd tropisk skog. Denna del av turen kan endast genomföras per båt då det inte finns några vägar i denna del av Costa Rica. Du anländer till byn under förmiddagen och resten av dagen är reserverad till att stifta bekantskap med kulturen och byns invånare. (F,L,M)
Dag Sex: Byn Bribri i Yorkin
Idag väntar en spännande dag i byn bland Bribri-invånarna. Denna dag tillbringar du med att bland annat lära dig om regnskogens medicinska växter, studera byns jordbruk och få en förståelse för hur traditionell chokladtillverkning sker i byn. Under dagen kommer du också att ha möjlighet att utforska området till fots. Kvällen tillbringar du med att delta i traditionell dans och allsång som kan beröra befolkningsgruppens sägner och traditioner. Denna dag väntar en annorlunda och lokal upplevelse hos en av Costa Ricas minoritetsgrupper i ett av landets orörda områden. (F,L,M)
Dag Sju: Yorkin - Bambù - Puerto Viejo de Talamanca
Denna morgon avslutas din vistelse i Bribri-byn, och turen återvänder till den karibiska kusten och den trevliga afro-karibiska staden Puerto Viejo de Talamanca. Denna morgon åker du tillbaka till Río Telires, där du blir upphämtad och körd till Puerto Viejo de Talamanca. (F)
Dag Åtta-10: På egen hand i Puerto Viejo de Talamanca
Dagarna i Puerto Viejo står fritt till ditt förfogande, och du kan tillbringa tiden med att avnjuta de karibiska stränderna, som har lite mörkare sand än på andra platser i Karibien. Du kan till exempel hyra en cykel eller åka på utflykt till Manzanillos djurskyddsreservat. Det finns också ett flertal vandringar till det pittoreska Monkey Point. Därutöver kan du även besöka flera olika vattenfall i området och ta en ridtur längs vattnet. Staden är dessutom känd för sina restauranger med välsmakande rätter från det afro-karibiska köket. (F)
Dag 11: Puerto Viejo de Talamanca – San Jose
Det har blivit dags att ta avsked av detta exotiska paradis efter en härlig och inte minst händelserik semester i östra Costa Rica. Efter frukosten åker du tillbaka till San Jose, en resa på ca fyra timmar. (F)
Dag 12: San Jose -Flygplatsen
Idag hämtas du på ditt hotell och körs till flygplatsen. (F)
Dag 13: Ankomst till Sverige
Tidpunkten för din ankomst till Sverige varierar beroende på vilket flygbolag du valt att flyga med.

Övernattningar

Två nätter hotell i San Jose
Två nätter på ekolodge i Tortuguero-nationalparken
Två nätter i tält under ett vindskydd eller i enkla hyddor nära Bribri-indianterritoriet.
Fem nätter på hotell vid Puerto Viejo de Talamanca

Övernattningarna är på enkla budgethotell, lodger och två nätter i tält. Winberg Travel kan boka allt från budget till boutique- eller läckra lyxhotell på denna resa. Kontakta oss om du har särskilda önskemål!

Kommentarer

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och det kan självklart justeras så att reslängd och innehåll blir precis som du vill ha det!

Vid avresa från Costa Rica debiteras man en flygskatt på 30 USD som betalas kontant vid avresa. I vissa fall ingår detta i biljetten.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – San José t/r
 • 11 nätter på hotell/lodge/i tältenligt program
 • Måltider enligt program
 • Transporter och utflykter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Visum
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider som ej omnämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF