Sök
Sök
Oplev Bribri indianerne ved foden af Talamanca bjergene
Oplev Bribri indianerne ved foden af Talamanca bjergene
Puerto Viejo de Talamanca
Solnedgang ved Puerto Viejo i Costa Rica
Tortuguero Nationalpark i Costa Rica
Oplev Costa RIcas imødekommende befolkning
Toucan fuglen lever i Panama og Costa Rica
Tortuguero Nationalpark
Tortuguero Nationalpark
Oplev Bribri indianerne ved foden af Talamanca bjergene
Oplev Bribri indianerne ved foden af Talamanca bjergene
Mød Costa Ricas befolkning på landevejene
Oplev Costa Ricas fantastiske natur fra hesteryg
Costa Ricas symbol är den lilla gröna grodan
Punta Uva Stranden ved Puerto Viejo

Tortuguero-nationalparken & Bribri-indianer

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 18 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 13 dagar

Denna rundtur tar dig till Costa Ricas östliga delar. Utforska Tortuguero-nationalparken under en äventyrlig båtsafari och kom nära inpå nationalparkens enastående djur- och fågelliv. Härifrån fortsätter du söderut och in i Costa Ricas mer okända delar. Där väntar ett spännande besök hos Bribri-folket, ett av Costa Ricas orörda minoritetsfolk. I detta isolerade område får du lära dig om Bribri-indianernas livsstil och historia, samt får uppleva hur de använder regnskogen i sin vardag. Resan avslutas i Puerto Viejo som erbjuder ett skönt jamaicanskt gemyt. Här finns flera bra restauranger, musik och välsmakande rätter från det afro-karibiska köket. Här kan du bland annat avnjuta områdets karibiska stränder eller utnyttja staden till att utforska Costa Ricas sydvästra hörn, som är fullt med spännande upplevelser och flera frodiga nationalparker.

Resan inleds med en enkel övernattning i San Jose innan du nästa dag ankommer till Tortuguero-nationalparken, som i många turistguider beskrivs som en miniatyrvariant på regnskogen i Amazonas. Djurlivet här är helt unikt, och nationalparken kan endast besökas med båt eller flyg. Under perioden juli-oktober kan du uppleva de gröna sköldpaddorna, som årligen kommer till nationalparkens kust för att lägga sina ägg i sanden. Hela upplevelsen i Tortuguero-nationalparken sjuder av hållbar ekoturism, och alla med koppling till nationalparken arbetar hårt för att skydda platsen. Du upplever Tortuguero-nationalparken via de många slingrande floder som låter dig följa regnskogens liv längs flodbädden och i träden längs floderna. Det är viktigt att påpeka att Tortuguero-nationalparken även är en stor upplevelse utöver den normala torrperioden och sköldpaddornas kläckningssäsong.

Härifrån fortsätter du din resa söderut och in i Costa Ricas mer okända delar. Här väntar dig ett spännande besök hos Bribri-folket, ett av Costa Ricas orörda minoritetsfolk, som bor på gränsen till Talamanca-bergen och i närheten av nationalparken La Amistad, som är Costa Ricas mest orörda och oframkomliga område. Den sista delen av resan till byn sker med motordriven kanot, detta eftersom det inte finns några vägar i denna del av Costa Rica. Efter din ankomst till ett av Costa Ricas sista indiansamhällen kan du stifta en spännande bekantskap med Bribri-indianernas livsstil, historia, lantbruk samt med hur de använder regnskogen i sin vardag. Du övernattar antingen två nätter i tält under ett vindskydd eller i en primitiv hydda.

Efter ett innehållsrikt besök hos bribrierna går resan vidare till byn Puerto Viejo vid den karibiska kusten. Byn har en skön jamaicansk atmosfär och är dessutom känd för sina bra restauranger, sin musik och sin välsmakande mat från det afro-karibiska köket. Byn är given som utgångspunkt för att utforska Costa Ricas sydvästra hörn och de många spännande upplevelser som erbjuds i denna del av Costa Rica. Härifrån kan du bland annat vandra och rida i flera vackra nationalparker eller avnjuta dagarna på de karibiska stränderna.

Resan avslutas i San Jose före hemresan till Sverige.

OBS: Om du vill uppleva mer av Costa Rica kan du skjuta upp din hemresa till en senare tidpunkt och istället fortsätta resan på egen hand i detta vackra land.
Fråga gärna din resekonsult om vilka möjligheter som erbjuds.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Costa Rica här
Praktisk information om Costa Rica

Väder

Du kan resa runt i Costa Rica året om.
Torrperioden är mellan december och april.
Regnperioden är mellan maj och oktober, men landet kan ändå besökas då.

Notera att tropiska stormar påverkar regionerna vid Stillahavskusten och den karibiska kusten mellan juni och november.

Tortuguero Nationalpark

Detaljerad resplan

Dag Ett: Avresa från Sverige och ankomst i San Jose
Avresa från Sverige mot Costa Rica, där du (beroende på valt flygbolag) ankommer på kvällen. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell i San Jose. Staden erbjuder en lång rad sevärdheter som exempelvis färgglada lokala marknader, historiska museer och gröna parker, som ger stadens befolkning en trevlig andhämtningsplats i landets huvudstad. I huvudstaden finner du Plaza de la cultura som är full av små bodar, butiker och gatuförsäljare som lever på att sälja kläder, smycken och filtar. I centrum är det också ofta billigt att köpa surfutrustning till resan. Resten av kvällen utformas precis som du behagar.

Boende: På ett bättre 2-stjärnigt hotell.

Dag Två: San Jose – Tortuguero-nationalparken
Denna morgon hämtas du på ditt hotell, varifrån du fortsätter med gemensam transfer i ca fyra-fem timmar innan du ankommer till Tortuguero-nationalparken vid den karibiska kusten. På vägen dit får du uppleva Costa Ricas vackra landskap och landets färgglada plantager. Efter ankomsten till nationalparkens östra passage åker du vidare på de vackra flodsystemen och genom regnskogen. Under båtturen får du bland annat se krokodiler och alligatorer i vattenytan och uppleva djungelns många djur och apor i regnskogens träd samt längs flodstranden. Du kommer fram till din ekolodge sent på eftermiddagen.

Boende: I en bättre 2-stjärnig ekolodge.

Under perioden juli-oktober kan du ha turen att få uppleva några av de 2500 gröna sköldpaddor som årligen går i land för att lägga ägg på nationalparkens mörka sandstränder. Denna upplevelse är inte inkluderad i priset och bör beställas samtidigt med resan då restriktioner gäller för hur många personer som tillåts närvara vid denna speciella händelse.

Det är viktigt att påpeka att Tortuguero-nationalparken även är en stor upplevelse utöver den normala torrperioden och sköldpaddornas kläckningssäsong. Vistelsen inkluderar måltider samt några utvalda upplevelser i nationalparken. Efter ankomsten till lodgen står resten av dagen fritt till förfogande. (F, L, M)

Boende: I en bättre 2-stjärnig ekolodge.

Dag Tre: Tortuguero-nationalparken
Se fram emot en händelserik och storslagen dag i Tortuguero-nationalparken. Nationalparken tillhör Costa Ricas mest unika djurupplevelser. Här finner du en frodig natur, hundratals olika växtsorter och imponerande regnskogsträd längs floderna. Tortuguero-nationalparken betecknas i många turistguider som en miniatyrversion av Amazonas-regnskogen i Sydamerika, och det av goda skäl.

Dagen står fritt till ditt förfogande innan den planerade eftermiddags-båtsafarin i Tortuguero-nationalparken inleds. Förmiddagen kan bland annat tillbringas med att utforska de många vackra naturstigarna på egen hand, eller också kan du boka en av lodgens tilläggsturer i nationalparken. Under middagen börjar din upplevelserika båtsafari via nationalparkens många floder. Din lokala guide ombord på båten är bra på att hitta djuren, som ofta finns väl dolda läng floden eller i träden när båten passerar förbi. Det kan löna sig att medföra kikare på denna tur.

Du återvänder till din lodge innan solen går ner, varefter det vankas kvällsmat i lodgens restaurang. Resten av kvällen står till fritt förfogande, och det är ofta möjligt att höra djungelns och djurens läten från lodgen om kvällarna. (F, L, M)

Boende: I en bättre 2-stjärnig ekolodge.

Dag Fyra: Tortuguero-nationalparken - Puerto Viejo de Talamanca
Efter frukost åker du tillbaka genom regnskogen och sedan med en gemensam transfer söderut till den pittoreska byn Puerto Viejo de Talamanca, som ligger på den södra delen av Costa Ricas karibiska kust. Byn, som vardagligt kallas för Puerto Viejo, har en jamaicansk atmosfär och gungar i takt med reggaemusik och calypsorytmer, vilket ger byn en trevlig stämning. Efter incheckning kan du avnjuta hotellets omgivningar eller gå på upptäcktsfärd i byn. Resten av dagen står fritt till förfogande. (F)

Boende: På ett bättre 2-stjärnigt hotell

Dag Fem: Puerto Viejo de Talamanca - Bumbu - Yorkin
Denna morgon hämtas du på ditt hotell efter frukost. Därefter körs du ca 45 mil till den lilla byn Bambú som ligger vid Rio Telires-floden. I Bambú väntar en eller flera medlemmar av Bribri-folket på att transportera dig till byn Yorkin. Den motoriserade kanoten för dig uppför floden till Yorkin, en av områdets isolerade Bribri-byar, på ca en timme. Under färden kan du studera floden, som är omgiven av en frodig och orörd tropisk skog. Denna del av turen kan endast genomföras per båt då det inte finns några vägar i denna del av Costa Rica. Du anländer till byn under förmiddagen och resten av dagen är reserverad till att stifta bekantskap med kulturen och byns invånare. (F, L, M)

Boende: Tält under vindskydd eller i enkla hyddor.

Dag Sex: Byn Bribri i Yorkin
Idag väntar en spännande dag i byn bland Bribri-invånarna. Denna dag tillbringar du med att bland annat lära dig om regnskogens medicinska växter, studera byns jordbruk och få en förståelse för hur traditionell chokladtillverkning sker i byn. Under dagen kommer du också att ha möjlighet att utforska området till fots. Kvällen tillbringar du med att delta i traditionell dans och allsång som kan beröra befolkningsgruppens sägner och traditioner. Denna dag väntar en annorlunda och lokal upplevelse hos en av Costa Ricas minoritetsgrupper i ett av landets orörda områden.

Boende: Tält under vindskydd eller i enkla hyddor.

Dag Sju: Yorkin - Bambù - Puerto Viejo de Talamanca
Denna morgon avslutas din vistelse i Bribri-byn, och turen återvänder till den karibiska kusten och den trevliga afro-karibiska staden Puerto Viejo de Talamanca. Denna morgon åker du tillbaka till Río Telires, där du blir upphämtad och körd till Puerto Viejo de Talamanca. Efter ankomst till staden står resten av dagen fritt till förfogande. (F)

Dag Åtta-10: På egen hand i Puerto Viejo de Talamanca
Dagarna i Puerto Viejo står fritt till ditt förfogande, och du kan tillbringa tiden med att avnjuta de karibiska stränderna, som har lite mörkare sand än på andra platser i Karibien. Du kan till exempel hyra en cykel eller åka på utflykt till Manzanillos djurskyddsreservat. Det finns också ett flertal vandringar till det pittoreska Monkey Point. Därutöver kan du även besöka flera olika vattenfall i området och ta en ridtur längs vattnet. Staden är dessutom känd för sina restauranger med välsmakande rätter från det afro-karibiska köket. Dagarna står fritt till ditt förfogande. (F)

Boende: På ett bättre 2-stjärnigt hotell

Dag 11: Puerto Viejo de Talamanca – San Jose
Det har blivit dags att ta avsked av detta exotiska paradis efter en härlig och inte minst händelserik semester i östra Costa Rica. Efter frukosten åker du tillbaka till San Jose, en resa på ca fyra timmar. Efter ankomsten till landets huvudstad står resten av dagen fritt till förfogande.

Boende: På ett bättre 2-stjärnigt hotell

Dag 12: San Jose -Flygplatsen
Idag hämtas du på ditt hotell och körs till flygplatsen - beroende på din avgångstid kan viss väntetid förekomma.

Dag 13: Ankomst till Sverige
Tidpunkten för din ankomst till Sverige vilar på valt flygbolag.

Övernattningar:
Två nätter på ett 2-stjärnigt hotell i San Jose
Två nätter på en 2-stjärnig ekolodge i Tortuguero-nationalparken
Två övernattningar i tält under ett vindskydd eller i enkla hyddor nära Bribri-indianterritoriet.
Fem nätter på ett bättre 2-stjärnigt hotell vid Puerto Viejo de Talamanca


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Detta är bara ett förslag, och resan kan organiseras precis som du vill. Om du vill förlänga resan så är det naturligtvis också möjligt.

Samtliga inrikesflyg är belagda med lokal flygskatt.

Alla som lämnar San Jose betalar 30 USD per person i flygplatsskatt.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 18 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

från två personer.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige - San Jose t/r
 • Alla transfers enligt program
 • Alla turer som omnämns i programmet
 • Två nätter på ett 2-stjärnigt hotell i San Jose
 • Två nätter på en 2-stjärnig ekolodge i Tortuguero-nationalparken
 • Två övernattningar i tält under ett vindskydd eller i enkla hyddor nära Bribri-indianterritoriet.
 • Fem nätter på ett bättre 2-stjärnigt hotell vid Puerto Viejo de Talamanca

I priset ingår inte

 • Turer som ej omnämns i programmet
 • Måltider som ej omnämns i programmet.
 • Dricks
 • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: