Upp till 30 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 5 950:-
Boka dina flygbiljetter till Färöarna genom Winberg Travel och få massor av kunskap och erfarenhet på köpet. Vi bokar även ett ankomstpaket med två nätter på hostel inne i Tórshavn åt dig - en perfekt mjuklandning på en spännande resa på Färöarna.

Vi hjälper även till med sådant som är viktigt för en lyckad resa, till exempel att minimera transfertid, ordna bra mellanlandningar, flygbolagens allianser, stop-over-möjligheter, barnrabatter, sittplatser på planet och mycket annat.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Färöarna här
Läs mer om Färöarna här

Bästa reseperiod

Man kan besöka Färöarna året runt då varje årstid har sin charm. Trots sitt isolerade läge i norra Atlanten är klimatet relativt milt tack vare Golfströmmen. Sommaren är ljus, mycket ljus, med en genomsnittstemperatur runt 10-15 grader. På vintern ligger temperaturen runt nollstrecket men känns överraskande milt och behagligt. Vädret på Färöarna skiftar snabbt och man kan uppleva alla fyra årstiderna på en och samma dag.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Färöarna
Du landar på Färöarna efter ca 2 timmar flygning. Du tar själv flygplatsbussen från flygplatsen på ön Vágar in till Tórshavn där du bor på ett centralt beläget guest house när fritidsbåtshamnen, affärer och restauranger. Du har också tillgång till gemensamt kök och matsal. Matvaror och andra förnödenheter finns i butiken bredvid ditt guest house. Resten av dagen kan du utforska charmiga Tórshavn på egen hand.
Dag 2: På upptäcktsfärd i världens minsta huvudstad
Tórshavn är den absolut största staden på Färöarna men ändå världens minsta huvudstad med sina 19 000 invånare. Här kan du strosa runt i gamla stan med sitt virrvarr av gator och gränder, trappor och tjärade hus med gröna grästak. En känsla av att ha klivit tillbaka till medeltiden som bryts när man ser att det lever och bor moderna människor här. Här håller man både på traditioner och bejakar nyheter vilket gör Tórshavn till en levande stad. En stor del av reseupplevelsen på Färöarna är att smaka på lokala specialiteter och Tórshavn är rätt plats att få en gastronomisk upplevelse på.
Dag 3: Vidare på egen hand
Efter frukost fortsätter du din resa på egen hand. Varför inte hyra en bil och göra en road trip på egen hand. Att köra här är ett rent nöje med välskötta vägar som tar dig runt många av öarna då de är förbundna med broar, färjor och tunnlar och vi hjälper dig att boka både hyrbil och boende. Här är några av Färöarnas höjdpunkter: Mykines: En liten ö och ett sant paradis för de fågelarter som bor här. Mykines är helt bilfritt och det finns bara ett dussin bofasta här. Vandringen från den gamla byn Mykines till öns fyr vid Mykineshólmur är något helt speciellt. Här känner man verkligen att man är vid världens ände. Mykines är också känt för sina stora kolonier av lunnefåglar. Med sina färggranna näbbar sitter de i hundratal vid öns klippväggar. Gjógv: På ön Eysturoy ligger det lilla samhället Gjógv. Denna vackra, stilla och välbevarade by ligger oerhört idylliskt omgiven av berg. Med färre än 50 invånare som alla bor i gamla trähus med grästak är Gjógv otroligt pittoreskt och charmigt. Båtutflykt till Vestmannabjergene: Från byn Vestmanna tar man båten till Vestmannabjergene. Färden går mellan klippor och lodräta bergväggar. Ovan flyger havsfåglar som påminner om att fågelfångst varit en viktig del av livet för folket på Färöarna i många århundraden. Slættaratindur: Färöarnas högsta berg ligger på Eysturoys nordliga del. Utflykten dit startar vid Eiðisskarð – bergspasset söder om Slættaratindur. En mödosam vandring mot toppen men väl värd besväret – utsikten över bergstoppar och böljande dalar är fenomenal. Gásadalur: Samhället Gásadalur på ön Vágar var den sista av de färöiska bosättningarna som fick vägförbindelse. En isolerad plats där det ibland känns som om tiden stått stilla i århundraden. Bakom byn reser sig fjällen och framför ligger det ikoniska vattenfallet där vattnet forsar direkt ut över klipporna ner i havet. Här njuter man stillheten och den storslagna utsikten över Tindhólm.

Övernattningar

Två nätter på guest house i Tórshavn. Självklart kan du boka andra typer av boende, allt från B&B, hotell till lyxiga boutiquehotell.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

maj - augusti

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Internationellt körkort om du skall hyra bil

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: