18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 90 950:-
Upplev autentiska och okända sidor av det tropiska paradiset Fiji ombord på en äventyrlig 8-dagars kryssning. Båtens storlek gör det möjligt att besöka fjärran, små öar med en lokalbefolkning som sällan tar emot besökare. Kryssningen går till de isolerade Kadau- och Lauöarna som bjuder på turkosa laguner, kristallklart vatten och färggranna korallrev. På öarna kan du simma i tropiska vattenfall, gå på upptäcktsfärd i gamla ruiner och besöka de lokala byarna där du kommer helt inpå Fijis kultur. Under kryssningen finns det planerade aktiviteter samt inkluderade måltider. Resan går förbi korallrevet Great Astrolabe, där dykningen är i absolut världsklass.
Äventyret avrundas med ren njutning och avkoppling på ögruppen Mamanuca. På Lomani Island Resort står tiden stilla och klockan går på ”Fiji time”. Mellan hibiskusblommor, palmer och vita sandstränder har du gott om tid till att smälta resans många upplevelser och till att bara slappna av och njuta av paradiset.
Resan kan med fördel kombineras med flera andra destinationer. Flygresan till Fiji ger goda möjligheter för att göra extra stopp i exempelvis Singapore, Australien, Nya Zeeland eller USA.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Fiji här
Läs mer om Fiji

Bästa reseperiod

Den bästa tiden att besöka Fiji på är under deras vinter som sträcker sig från maj till oktober. Denna tid på året regnar det mindre, temperaturen är mildare och det är mindre risk för tropiska cykloner.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1–2: Avresa från Skandinavien
Idag startar resan med slutdestination söderhavsparadiset Fiji. På flygresan har du en mellanlandning som gör det möjligt att göra längre stopp under vägen. Din resekonsult kan hjälpa dig med en rad olika förslag.
Dag 3: Ankomst till Nadi
Vid ankomst till Nadi blir du mottagen med äkta, melanesisk gästfrihet. Efter en kort genomgång av de praktiska detaljerna körs du till ditt hotell som ligger vid Denarau Marina, Nadis charmerande båthamn.
Dag 4: På egen hand i Nadi
Efter en lång flygresa har du en dag på egen hand i Nadi, som är Fijis näst största stad. Ta bussen in till den lokala marknaden eller få hjälp av din resekonsult med tips på de många möjliga dagsaktiviteter som finns på Vitu Levu, Fijis största ö. På kvällen kan vi rekommendera att välja en indisk restaurang för middagen, då Nadi bjuder på välsmakande och autentisk, indisk mat.
Dag 5: Avresa från Nadi mot Fijis öar
Idag mönstrar du kryssningsbåten och sätter kurs mot paradiset. Båten är av mindre modell och är byggd för att kunna husera max 130 passagerare. Här har däremot inte sparats in på komforten. Ombord på båten hittar du både matsal, spa, dykcenter och en liten färskvattenpool. Båtens mindre modell gör det möjligt att besöka de små och isolerade öarna i Lau-ögruppen, som inte är möjligt för de större kryssningsfartygen. Ombord på båten kommer det serveras en lättare välkomstlunch medan vi tar sikte på den lilla ön Tivua. Denna privata och obebodda ö är en fantastisk plats för att jobba på dina snorklingsfärdigheter direkt från den kritvita sandstranden. Senare på dagen kan du ombord på båten njuta av en läcker välkomstmiddag medan ni i sakta mat flyter fram mot solnedgången över det södra Stilla Havet. (L,M)
Dag 6: Makogai Island
Dagen börjar på Makogai Island med en traditionell, fijiansk ceremoni. Härefter fortsätter dagens upplevelser med en vandring genom den del av Makogai som för många år sedan fungerade som behandlingsplats för spetälska. Du besöker också den lokala forskningsstationen som specialiserar sig på vetenskap om musslor. Besöket på Makogai avslutas med ett besök i en liten lokal by där invånarna hälsar dig välkommen till den lokala kyrkan. (F,L,M)
Dag 7: Bay of Islands
Idag ankommer du till området Qilaqila i den nordvästra änden av Vanuabalavu. Ön är en del av Fijis Bay of Islands, som är känd för sin fantastiska natur och orörda korallrev. Vid Vanuabalavu möts du av kristallklart vatten, kalkstensgrottor och karaktäristiska, svampformade öar. (F,L,M)
Dag 8: Fulaga og Yagasa-öarna
Under morgonen ankommer du till Fulaga Island, som är något av det mest östliga du kan komma till på Fiji. Ön är en slocknad vulkankrater som numera är känd för sina turkosa laguner och livliga koraller. Samma eftermiddag ankommer du till en av Yagasa-öarna där det finns tid till ett dopp i havet, snorkling och kajakpaddling. (F,L,M)
Dag 9: Vuaqava och Kabara
Dagen börjar med tid till att utforska den obebodda ön Vuawava. Mitt på ön ligger en sjö som är känd för att husera både sköldpaddor, ormar och ett fantastiskt fågelliv. Bland fijianerna är Vuaqava helig, och runtomkring på ön kan du se reliker som berättar om öns historia. Dagens nästa destination är den lilla staden Naikeleyaga, dit du hälsas välkommen med traditionell dans och underhållning. Staden ligger på ön Kabara, som är känd för sitt trähantverk och de nära, kulturella banden till Tonga-öarna. Se gärna till att ta lite extra festliga kläder på idag, då dagen avslutas med en traditionell middag på ön. Här blir kvällens middag tillagad i en så kallad lovo, en traditionell, underjordisk ugn. (F,L,M)
Dag 10: Totoya Island
Den lilla hästskoformade ön Totoya Island är dagens destination. Här besöker du en lokal skola, där barnen ser fram emot att få visa upp både sitt skolarbete och sin lokala dans. På ön finns också möjlighet för fantastisk snorkling eller dykning vid öns färgsprakande korallrev. (F,L,M)
Dag 11: Kadavu Island
Idag ankommer du till ön Kadavu. Här går resan till byn Nalotu där du hälsas välkommen med en ”sevusevu” – även känd som en kava-ceremoni. Kava är Fijis traditionella och lätt berusande dryck, som mest av allt liknar lervatten. Som besökande är det en fin gest att bli inbjuden till den lokala kava-ceremonin. Byns kvinnor vill härefter visa upp sitt traditionella, keramiska hantverk – ett hantverk som dessvärre har blivit mindre och mindre vanligt på Fiji. Under kvällen är det återigen dags att ta på den fina blomsterskjortan eller sarongen, då kryssningen avslutas med en äkta Pacific Night. (F,L,M)
Dag 12: Ankomst till Nadi och transport vidare till Malolo Lailai Island
Idag ankommer båten återigen till Nadi. Det finns gott om tid till frukost ombord och även en sista simtur i havet. Efter att ha mönstrat av båten kan du snabbt hoppa på nästa båt med kurs mot Fijis Mamanuca-öar, där de nästkommande dagarna bjuder på ren semester och avslappning. (F)
Dag 13–15: Avslappning på Lomani Island Resort
Du har dagarna på egen hand på den vidunderliga Lomani Island Resort, som ligger på ön Malolo Lailai. Lomani är det fijianska ordet för kärlek, och du kommer garanterat att snabbt förälska dig i den frodiga ön och de fina sandstränderna. Dagarna kan användas till att smälta alla de intryck som resan redan har gett dig – i en hängmatta, vid poolen eller på stranden. På resortens restaurang serveras färsk fisk och andra läckra rätter, och under stjärnklara kvällar kan middagen intas under det södra halvklotets stjärnhimmel. Resorten bjuder på massor av aktiviteter, bland annat ett dykcenter och ett litet spa. Men kom också ihåg att koppla av och låt tiden gå på Fiji-tid. (F)
Dag 16: Avresa från Malolo Lailai Island och ankomst till Nadi
Du har större delen av dagen till att njuta av stranden och faciliteterna på Lomani Island Resort. Under eftermiddagen tar du båten tillbaka till Nadi på Fijis huvudö. Resan till Denarau Marina tar cirka en timme och vid ankomst till Fijis huvudön Vitu Levu körs du till ditt mysiga hotell som ligger bra placerat i närheten av flygplatsen. (F)
Dag 17: Avresa från Nadi
Efter några oförglömliga veckor på Fiji är det nu dags att resa tillbaka till Skandinavien igen. Kom ihåg att resan med fördel kan fortsätta till andra länder i Stilla Havet, eller att hemresan kan delas upp med exempelvis ett stopp i Sydney, Singapore eller Hongkong.
Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Nadi
7 övernattningar i egen hytt – Standard Suite
4 övernattningar på Lomani Island Resort i deluxe suite
1 övernattning på hotell i deluxe room på Vitu Levu

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar, men kryssningen har särskilda avresedatum. Kontakta våra reserådgivare för mer information.

maj - oktober

Packlista

 • Kontanter (bankomater finns främst i de större städerna)
 • Luftiga kläder för varmt väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Eventuellt egen snorklingsutrustning
 • Sjösjuketabletter
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Nadi t/r, inkl. bagage
 • 8 dagars äventyrskryssning i delad hytt med alla måltider och aktiviteter inkluderade
 • Övriga övernattningar och måltider enligt program
 • Bil- och båttransporter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Dryck
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dykning från båten
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: