15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 950:-
Åk med Winberg Travel på öluff till några av Fijis vackraste och mest karaktäristiska öar. Resan är perfekt för backpackern, med fantastiska möjligheter för att möta nya vänner för livet. Vi bokar flyg, transport, övernattningar och massor av spännande aktiviteter. Se fram emot dagar på strandklubbar, dopp i vattenfall i djungeln, snorkling bland revhajar och djävulsrockor, vandringar i den frodiga naturen, kava-ceremonier i en lokal by och massor av andra aktiviteter. Resan kan göras på egen hand eller tillsammans med andra. Det finns möjlighet att uppgradera övernattningarna från sovsalar till privat rum och du kan enkelt lägga till stopp i både Asien och Australien på resan till eller från Fiji.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Fiji här
Läs mer om Fiji

Bästa reseperiod

Den bästa tiden att besöka Fiji på är under deras vinter som sträcker sig från maj till oktober. Denna tid på året regnar det mindre, temperaturen är mildare och det är mindre risk för tropiska cykloner.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1-2: Avresa från Skandinavien
När du reser till Fiji mellanlandar du på vägen och det finns möjlighet att göra stopp med övernattningar längs vägen, exempelvis i Singapore, Sydney, Seoul eller Auckland. Hör med din reserådgivare vad som skulle fungera bäst för dig.
Dag 3: Ankomst Nadi
Du landar på Nadi flygplats där du hämtas och körs till Smugglers Cove Beach Resort som kommer vara din bas för de kommande dagarnas upplevelser.
Dag 4: Avkoppling och aktiviteter på Malamala Beach Club
Efter en lång flygtur har du förtjänat en dag med avkoppling, god mat och svalkande dryck. Malamala Beach Club är världens första strandklubb som ligger på en helt egen ö. På morgonen hämtas du på ditt hostel och körs till Denarau Marina, varifrån du åker båt till den lilla paradisön. Fördriv dagen i skuggan under en svajande kokospalm eller i solen på stranden och i poolen. Malamala bjuder också på massor av aktiviteter - här finns snorkelutrustning, paddle board och kajaker som ingår under din vistelse här. Du kan också skämma bort dig själv med en god lunch på restaurangen eller en avslappnande massage. (F)
Dag 5: Kultur och natur på Vitu Levu
Idag ska du få följa med på en utflykt som tar dig ända in till hjärtat av Fijis vilda huvudö, Vitu Levu. På morgonen hämtas du och körs till Pacific Harbour på öns sydkust. Härifrån åker du båt längs den vackra Navuafloden, förbi små byar, tropisk regnskog och höga berg. Så småningom ankommer du till Magic Waterfall som är områdets mest imponerande vattenfall. Här finns det tid till ett dopp, och om du bågar kan du vandra till ett ännu större vattenfall längre in i djungeln. Nästa del av utflykten föregår på en timmerflotte byggd av bambu - precis likadana som områdets invånare har åkt på i århundraden, innan motordrivna båtar blev introducerade. Lunchen intas i den lokala byn, men först ska du introduceras till den traditionella och heliga kavaceremonin. Kava är en lätt berusande dryck som till viss del liknar lervatten och som utvinns av roten på en planta. Under besöket i byn kommer invånarna introducera dig för olika aktiviteter, såsom traditionell dans och lokalt hantverk. Under slutet av dagen går resan tillbaka mot Nadi, efter att du garanterat har blivit en stor upplevelse rikare. (F)
Dag 6: Avresa från Nadi och ankomst till Waya Island
På morgonen hämtas du på ditt hostel och körs till hamnen, varifrån du åker med båt mot de fantastiska Yasawa-öarna - en lång rad av små paradisöar som sträcker sig från Fijis huvudö Nacula. Båtresan till Waya Island görs med en modern katamaran och du kan välja om du vill sitta inomhus eller ute på däck med utsikt mot både Mamanuca- och Yasawa-öarna. Octopus Resort ligger vackert beläget på Waya Island, som är en av de sydligaste öarna i Yasawa-ögruppen. Ön är utsmyckad med höga berg som reser sig majestätiskt över det kristallblå havet. Stranden vid resorten är som tagen ur ett vykort, med den finaste, vita sand man kan tänka sig och svajande palmer. Restaurangen är känd för att servera något av det bästa man kan äta på Yasawas, och på kvällen samlas gästerna till trevliga aktiviteter som krabbrace eller filmkväll vid poolen. (F)
Dag 7: Avresa från Waya Island och ankomst till Nacula Island och Blue Lagoon
Du åker med båt från Ocotpus Resort på Waya Island till Oarsman's Bay Lodge på Nacula Island, som ligger i de norra delarna av Yasawas och drivs av familjer från det lokala samhället. Framför resortet ligger en kilometerlång, vit sandstrand med en nästan overkligt turkosblå lagun som är känd som Blue Lagoon. Från stranden finns det goda möjligheter för att bada och snorkla dagen lång då lagunen är ett skyddat naturområde. Utöver detta kan dagen också användas till aktiviteter som volleyboll med övriga gäster och personal på området, eller kanske en vilopaus i hängmattan.
Dag 8: Grottexpedition till Sawa-I-Lau
De imponerande Sawa-I-Lau-grottorna är en upplevelse som du inte får gå miste om under ett besök på Nacula Island. Här ligger magiska grottor med mörkblått vatten gömda bakom gamla klippformationer som bara väntar på att bli utforskade. Båtturen från resorten till grottorna är en upplevelse i sig själv, och vid ankomst till Sawa-I-Lau tar de lokala guiderna dig med djupt in i grottorna. En gammal sägen säger att den största grottan en gång i tiden fungerade som gömställe för en lokal hövding och hans trolovade, då hennes föräldrar hotade med att gifta bort henne till en rivaliserande stam. Det unga paret lyckades som tur väl var fly till en annan ö där de levde lyckliga i alla sina dagar.
Dag 9: Avresa från Nacula Island och ankomst till Nanuya Balavu Island.
Du åker båt från Oarsman's Bay Lodge på Nacula Island till Mantaray Island Resort på Nanuya Balavu Island. Mantaray Island Resort har fått sitt namn eftersom den ligger precis vid en kanal dit stingrockor, eller djävulsrockor som de också kallas, kommer varje år mellan maj och oktober. Här finns det idylliska kritvita stränder, vackra korallrev, fantastisk mat, läckra cocktails och en avslappnad atmosfär bland både besökare och lokalbefolkning. Om du har dykcertifikat så har resortet sitt eget dykcenter där du kan boka en minnesvärd dykupplevelse.
Dag 10: Aktiviteter och avkoppling på Mantaray Island Resort
Förvisso är avkoppling och lata dagar populärt på Fiji, men på Mantaray Island Resort finns det också många aktiviteter. Här kan du dyka, snorkla, fiska och paddla kajak. Mellan maj och oktober är kanalen utanför ön en av världens bästa platser för att snorkla bland djävulsrockor. Har du tur kan du bli väckt på morgonen av att personalen slår på en stor gongong för att signalera att djävulsrockorna är på besök. Efter en snorkeltur kan dagen användas till välförtjänt avslappning i härliga omgivningar. När dagen går mot kväll kan du ta dig ut på vattnet igen. Solnedgången kan nämligen avnjutas med en drink i handen på en enorm badring - en fantastisk möjlighet att socialisera med de andra gästerna på resortet.
Dag 11: Avresa från Nanuya Balavu Island till Kuata Island
Njut av morgonen på Mantaray Island Resort innan du under eftermiddagen hämtas med båt och åker till Barefoot Kuata Resort på Kuata Island, cirka en timme därifrån. Barefoot Kuata Resort ligger på en vacker strand omgiven av dramatiska klippformationer och lummiga berg. Resorten har en vacker utsikt mot Waya Lailai Island och revet utanför ön är en skyddad nationalpark.
Dag 12: Snorkla med hajar
Du börjar dagen med en kort båttur till Kuata Islands yttre korallrev, som är hemvist för områdets vitfenade revhajar. När du hoppar i vattnet för att snorkla med hajarna kommer du garanterat få en adrenalinkick. Som tur är äter hajarna bara fisk, så du kan känna dig helt trygg. Resten av dagen har du på egen hand för att utforska Kuata Island. Du kan till exempel vandra i det frodiga och kuperade landskapet på ön. Resorten sjuder av en härlig stämningen och naturen här är väldigt annorlunda från den som du har upplevt på de andra öarna.
Dag 13: Avresa från Kuata Island och ankomst till Nadi
Du har hela morgonen på dig att ta en extra snorkeltur, sväng i kajaken eller tupplur i sanden. Har du dykcertifikat erbjuder resorten också möjlighet att boka dykning. Fick du inte nog av hajar under gårdagens snorkeltur så finns det nu möjlighet för ett häftigt dyk ner i djuper till öns enorma tjurhajar. Efter ännu en minnesvärd dag går du sen ombord på båten Yasawas Flyer som tar dig tillbaka till Port Denaru i Nadi. Här blir du hämtad och körd till Smugglers Cove Beach Resort.
Dag 14: Avresa från Nadi
Vill du stanna några extra dagar på Nadi så hjälper vi dig gärna att boka det. Du kan också välja att fortsätta din resa till bland annat Asien eller Australien. Om du inte gör det så går färden tillbaka mot Skandinavien igen idag. (F)
Dag 15: Ankomst Skandinavien

Övernattningar

3 övernattningar på Smugglers Cove Beach Resort i korridorsrum
1 övernattning på Octopus Resort i korridorsrum
2 övernattningar på Oarsman’s Bay Lodge i korridorsrum
2 övernattningar på Mantaray Island Resort i korridorsrum
2 övernattningar på Barefoot Kuata Resort i korridorsrum
1 övernattning på Smugglers Cove Beach Resort i korridorsrum

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Fiji t/r, inklusive bagage
 • Transfer och båttransport enligt program
 • Aktiviteter och utflykter enligt program
 • Övernattningar enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Obligatoriska måltider (helpension med frukost, lunch och middag) på Octopus Resort, Oarsman's Bay Lodge, Mantaray Island Resort och Barefoot Kuata Resort. Total kostnad cirka 556 AUD per person.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: