17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 75 950:-
Fiji är själva sinnebilden av ett strandparadis. Kristallklart vatten, perfekta sandstränder och svajande kokospalmer möter dig överallt i detta lilla örike. Fiji består av så många vidunderliga destinationer att det kan vara svårt att välja. I detta reseförslag har vi valt ut några alldeles speciella övernattningsställen i unika omgivningar. Gör dig beredd på en resa fylld av äventyr, njutning och fantastiska miljöer.
Resan börjar i det norra Fiji på den privata ön Matangi Island. Här är du långt bort från massturism och stora hotell. I gengäld hittar du orörda stränder, frodig natur och ett färgsprakande korallrev. Ett par övernattningar i Nadi ger dig möjligheten att uppleva Fijis lokala liv och smaka på landets multikulturella kök. Resan rundas av med ett uppehälle på Waya Island Resort i Yasawa-ögruppen, där avslappning och upplevelser går hand i hand.
Resan baseras på övernattningar som vänder sig till vuxna gäster. Om du reser med barn kan din reserådgivare hjälpa dig med att hitta alternativa övernattningar. Fiji har något för alla. Resan kan också med fördel kombineras med andra destinationer, där det är möjligt att stanna under resan till och från Fiji. Då Fiji ligger på andra sidan jorden är det också möjligt att kombinera det här reseförslaget med en jorden runt-resa.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Fiji här
Läs mer om Fiji

Bästa reseperiod

Den bästa tiden att besöka Fiji på är under deras vinter som sträcker sig från maj till oktober. Denna tid på året regnar det mindre, temperaturen är mildare och det är mindre risk för tropiska cykloner.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1–2: Avresa från Skandinavien
Idag börjar resan mot stillahavsparadiset Fiji. Under flygresan kommer du ha mellanlandning och det finns möjlighet att göra stoppen längre genom exempelvis ett par dagar i storstaden Singapore. Din reserådgivare hjälper dig gärna med att lyfta fram de olika möjligheterna som finns.
Dag 3: Ankomst till Taveuni och transport till Matangi Island
Du ankommer med lokalflyg till den lilla flygplatsen på Taveuni Island. Vid ankomst till flygplatsen möts du av din chaufför som kör dig till det lilla båtlägret varifrån du åker den sista lilla biten till ön Matangi. (M)
Dag 4–8: Äventyr och Robinson-känslor på Matangi Private Island Resort
Du har dagarna på egen hand till att landa efter resan, och att uppleva och utforska Matangi Island och de omkringliggande öarna. Matangi Private Island Resort är handplockad för sin höga komfort, men det är framförallt resortens unika placering som kommer få dig att tappa hakan. Den lilla privata ön är ett paradis med palmer, regnskog och fågelliv, och i resortens tropiska trädgårdar gror papaya, avokado, bananer, mango och limefrukter. Stränderna är precis lika fantastiska och bukten – Horseshoe Bay – är känd från boken ”1000 places to see before you die”. Placeringen i Fijis orörda, norra delar ger dig unika möjligheter att uppleva de omkringliggande öarnas vackra natur och gästvänliga lokalbefolkning. Du kan till exempel följa med på en dagsutflykt till Taveuni, där ett besök i den lokala byn och Tavoro-vattenfallet är höjdpunkterna. Det finns också möjlighet att arrangera dyk- eller snorkelturer. Du är inte långt ifrån Fiji Rainbow Reef och området är känt för att ha några av de vackraste, mjuka korallerna i världen. Resorten erbjuder gratis utlåning av kajaker, segelbåtar och snorkelutrustning. Helpension under uppehället är inkluderat och resortens kockar lägger stort fokus på att basera menyn på lokala råvaror och massor av färsk fisk och skaldjur. (F,L,M)
Dag 9: Avresa från Matangi Island och ankomst till Nadi på Vitu Levi
Efter några fantastiska dagar på Matangi Island tar du båten tillbaka till Taveuni. Härifrån flyger du den korta sträckan till Fijis huvudön Vitu Levu. Vid ankomst till Nadis flygplats möts du av en chaufför som tar dig den sista biten till ditt hotell. (F)
Dag 10: På egen hand på Vitu Levu
Du har dagen idag på egen hand till att uppleva livet på Fijis huvudö Vitu Levu. Vi kan rekommendera ett besök i staden Nadi, där den lokala marknaden ger mängder av sinnesintryck. Hit kommer fijianer från de omkringliggande byarna för att sälja tropiska frukter, taro-rötter och andra grödor. Du kan också uppleva hinduistisk kultur och tempel. Fiji var en gång i tiden en brittisk koloni och många indier kom till landet för att arbeta på landets sockerplantage. Idag är Fiji känt för att vara ett av de länder som gör den bästa indiska maten utanför Indien. Du kan också välja att använda dagen till att slappna av på ditt hotell, som är en liten oas i sig själv. Här hittar du både en härlig pool och en tropisk orkidéträdgård. (F)
Dag 11: Avresa från Vitu Levi och ankomst till Waya Island Resor i Yasawa-ögruppen
Du börjar dagen med att åka den korta biten till Denarau Marina. Härifrån åker du med båt mot Fijis Yasawa-öar och den lilla paradisön Waya. (F)
Dag 12-14: Paradis och njutning på Waya Island Resort
De följande dagarna har du på egen hand till att njuta av Waya Island, det turkosblå vattnet och de perfekta stränderna. Waya Island Resort är en nyöppnad resort som med 17 små bungalows ger dig en intim ö-upplevelse i Fijis Yasawa-ögrupp. De små stugorna ligger vackert placerade runtom på ön, och den tropiska skogen som omger stugorna värnar om besökarnas privatliv. Här kan du ägna dagarna åt att snorkla eller paddla kajak från stranden, eller varför inte njuta av en massage under bar himmel. Det finns också möjlighet att arrangera utflykter till de omkringliggande lokalsamhällena i ögruppen, eller en fiskeutflykt där du själv fångar dagens middag. Det finns alltså massvis av möjligheter för aktiviteter, men glöm inte att hitta tid för en bra bok i en av öns vajande hängmattor.
Dag 15: Avresa från Waya Island och ankomst till Nadi
Även om du med tiden har ställt om dig till ”island time” är det idag dags att återvända till Nadi och påbörja hemresan mot Sverige. Du tar båten till Denarau Marina där du möter din chaufför som kör dig till ett hotell i närheten av Nadi flygplats. (F)
Dag 16: Avresa från Nadi
Efter två vidunderliga veckor på Fiji kan vi garantera att du har förälskat dig i landet. Använd morgonen till att njuta av lite tropisk frukt eller ett sista dopp i poolen. Härefter är det tid att gå på flyget som ska ta dig tillbaka hem till Skandinavien. Om du inte har fått nog kan du också fortsätta din resa till andra länder i Stilla Havet. Du kan dessutom välja att lägga till stopp på hemresa i bland annat Australien, Asien eller Nordamerika.
Dag 17: Ankomst till Skandinavien
Idag landar du återigen hemma i Skandinavien. Tidpunkten kan variera beroende på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

6 övernattningar på Matangi Private Island Resort, inkl. helpension
2 övernattningar på The Fiji Orchid
4 övernattningar på Waya Island Resort
1 övernattning på Fiji Gateway Hotel

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Taveuni / Taveuni - Nadi / Nadi – Skandinavien, inklusive bagage
 • Transfer och båttransport enligt program
 • Övernattningar enligt program
 • Måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Obligatorisk helpension på Waya Island Resort som betalas lokalt - totalt cirka 3 500 kr / person
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Eventuella tillval, exempelvis dykning

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: