16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 950:-
Upplev orörd ö-natur på naturreservatet på Danjugan Island
På Danjugan Island väntar orörda stränder, en frodig natur och ett spännande liv under vattenytan. Resan börjar med ett besök i Bacolod där du får uppleva historiska sevärdheter som berättar om Filippinernas koloniserade historia. Härifrån går resan söderut där en av höjdpunkterna väntar på Danjugan Island. Den lilla ön är täckt av vild natur och är omringad av ett stort, skyddat havsområde som är hemvist för massor av färggrant liv under vattenytan. Du kan se fram emot ett hållbar ö-äventyr där du både får lära dig mer om Filippinernas unika natur och samtidigt komma helt ner i varv på vidunderliga, tropiska stränder.

Koppla av och bli bortskämd på ett boutiqueresort i Dumaguete
Resans nästa stopp är en vistelse på ett boutiqueresort vid Dumaguete. Själva staden är i sig själv värt ett besök med massor av liv längs med strandpromenaden, men det är den breda sandstranden och resortens vänliga personal som är vistelsens höjdpunkter. Här kan du använda dagarna till att slappna av vid poolen, eller så kan du köpa till en spännande dagsutflykt eller en omgång avslappnande yoga i resortets härliga omgivningar.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Filippinerna här
Läs mer om Filippinerna här

Bästa reseperiod

Filippinerna har två årstider. Torrperioden är mellan november och maj. Här är medeltemperaturen cirka 28 grader. Regnsäsongen är från juni till oktober och här stiger medeltemperaturen till cirka 32 grader. Under regnperioden förekommer stora tropiska regn men det regnar sällan hela dagen och Filippinerna kan absolut besökas under denna period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag är det dags för avresa från Skandinavien mot Filippinernas huvudstad Manilla, dit du ankommer nästkommande dag. Beroende på flygbolag har du 1 till 2 mellanlandningar på vägen.
Dag 2: Ankomst till Manilla
Vid ankomst till Manilla hämtar du ditt bagage och fortsätter sen till ankomsthallen. Här möts du av en lokal representant som kör dig till ditt hotell i närheten av flygplatsen. Efter en lång flygresa kan det vara skönt att slappna av en stund på hotellets takterrass. Alternativt kan du ta en taxi från hotellet in till Manilla stad för att hitta något gott att äta.
Dag 3: Från Manilla till Bacolod, Negros
Du börjar dagen med en rejäl frukost på hotellet innan din chaufför hämtar dig och kör dig den korta biten till flygplatsen. Flygningen till Negros tar cirka 1,5 timmar och vid ankomst hämtas du återigen och körs till ditt hotell i Bacolod. (F)
Dag 4: Guidad dagsutflykt i Bacolod, Silay och Talisay
Denna morgon hämtas du på ditt hotell och körs på upptäcktsfärd till Bacoloy samt grannstäderna Silay och Talisay. Städerna har en spännande, kolonial historia som drevs av den dåvarande sockerrörsindustrin som blomstrade på Negros under kolonialtiden. Du kommer besöka historiska, koloniala byggnader, gamla herrgårdsbyggnader, storslagna katedraler och vackra parker. Tillsammans med din guide kommer du dessutom besöka de återstående delarna av en sockerbarons herrskapspalats samt ett museum som berättar om baronernas extravaganta livsstil. Du kommer också besöka ett litet apotek där revolutionen mot det spanska styret planerades. Längs vägen kan du välja att stanna för lunch eller så kan du äta den väl tillbaka på hotellet. Resten av dagen har du på egen hand till att koppla av vid poolen eller utforska mer på egen hand. (F)
Dag 5: Från Bacolod till Danjugan Island
Efter frukost har det blivit dags att säga farväl till Bacolod och köra mot den lilla ön och naturreservatet Danjugan. (F)
Dag 6–8: Avkoppling och upplevelser på Danjugan Island
Du har några härliga dagar att se fram emot! De kommande dagarna kommer du spendera på den vidunderliga ön Danjugan som ligger strax utanför Negros sydvästra kust. Denna frodiga ö är ett havs- och naturreservat, och här väntar några dagar där du blir ett med natur och strand. Ön Danjugan är bara 1,5 km lång och 0,5 km bred, så du kan lätt känna dig lite som Robinson Crusoe på den lilla ön. Ön har fem vackra laguner och är täckt av kalkstensformationer och skog som är hemvist för flera djurarter som har svårt att överleva på det livliga fastlandet. Området runt ön var en gång hotat av överfiske, men tack vare de naturbevarande initiativ som togs så är havsområdet idag fullt av liv och du kan se fram emot fantastiska snorkelupplevelser! Danjugan Island är inte en resortupplevelse – den väntar senare under resan – men däremot ett tvättäkta exempel på hållbar turism. På ön lär sig både turister och skolklasser om hur man bevarar naturen, och här har du verkligen möjligheten att uppleva ett orört ö-paradis. Under vistelsen på Danjugan Island är alla måltider inkluderade. Det ingår dessutom hyra av snorkelutrustning och kajaker. (F,L,M)
Dag 9: Från Danjugan Island till Dumaguete
Efter några härliga dagar på Danjugan har det blivit dags att resa mot resans nästa destination. Du börjar dagen med en god frukost för att ha gott om energi inför den fyra timmar långa bilfärden till Dumaguete där du checkar in på ditt resort där du ska bo de kommande dagarna. (F)
Dag 10: Halvdagsutflykt i Dumaguete
Dumaguete är den största staden på ön Negros, och idag ska du följa med på en guidad utflykt där du blir introducerad till några av stadens största sevärdheter. Du kan bland annat se fram emot att uppleva stadens gamla klocktorn samt den äldsta stenkyrkan på Negros. Du kommer också till Rizal Boulevard som är stadens strandpromenad och tillika mötesplats för stadens invånare. Under utflykten stannar du för lunch tillsammans med din guide. Resten av dagen har du på egen hand, där du antingen kan koppla av på ditt resort eller uppleva mer av staden. (F,L)
Dag 11–13: Avkoppling på resort i Dumaguete
De kommande dagarna kommer du helt ner i varv när du blir rejält bortskämt på ett vidunderligt boutiqueresort vid kusten. På Atmosphere Resort and Spa kombineras filippinsk gästfrihet med luxuösa omgivningar. Samtidigt kompromissar inte resorten med miljön, och du kommer därför bland annat uppleva ett område som är helt fritt från plast. Resorten har lokal arbetskraft och använder en del av sitt överskott till att stötta lokala projekt med fokus på både naturen och områdets mest utsatta människor. Dagarna på resorten kan spenderas i en solstol vid poolen eller på den spektakulära stranden utanför resorten. Du kommer garanterat inte ha tråkigt – resorten erbjuder både möjligheter till dykning, snorkling, delfinsafari och mycket annat. Det finns också en yogastudio som är byggd mellan trädtopparna och med en storslagen utsikt över havet. Här undervisas det i yoga flera gånger om dagen på alla nivåer. Allt som allt kan du se fram emot en oförglömlig vistelse helt i ditt eget tempo. (F)
Dag 14: Från Dumaguete till Manilla
Efter några härliga dagar, men med ryggsäcken välfylld med fina minnen, går resan idag tillbaka till huvudstaden Manilla. Efter frukost och utcheckning kan du slappna av en stund på hotellet innan du blir hämtad av din chaufför och körd till flygplatsen. (F)
Dag 15: Hemresa från Manilla till Skandinavien
Du har nu spenderat två härliga veckor på några av Filippinernas vackraste stränder och besökt fjärran öar som de flesta resenärer aldrig kommer till. Idag har det blivit dags att säga på återseende till Filippinerna efter att du har körts till Manilla flygplats där ditt flyg till Skandinavien väntar.
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Idag kommer du hem igen. När på dagen beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Manilla
2 övernattningar på hotell i Bacolod
4 övernattningar på Danjugan Island
5 övernattningar på resort i Dumaguete

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Kommentarer

Önskar du klimatkompensera din resas koldioxidavtryck så erbjuder Winberg Travel klimatkompensation genom vårt samarbete med myclimate. Läs mer om samarbetet här.
Prata med din reserådgivare för mer information och pris.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

december - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Sandaler
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter, då bankomater främst finns i de större städerna
 • Eventuellt egen snorklingsutrustning

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Manilla / Manilla – Bacolod / Dumaguete – Manilla / Manilla – Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar, måltider och transport enligt program
 • Helpension på Danjugan Island
 • Dagsutflykt med guide i Bacolod
 • Halvdagsutflykt med guide i Dumaguete
 • 60–90 minuters yogalektion på resorten vid Dumaguete
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider utöver de i programmet
 • Dricks till guider på utflykter
 • Utflykter som inte har bokats hemifrån
 • Dryck

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: