16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 29 450:-
Resan börjar med en tvättäkta sinnesexplosion i den hektiska storstaden Manilla – Filippinernas huvudstad. En guide kommer ta dig runt i staden där du får lära dig om historien och vardagen i mångmiljonstaden.
Härefter flyger du till Puerto Princesa på ön Palawan. Strax utanför staden får du följa med på en spännande båttur längs den Unesco-skyddade underjordiska floden som anses vara en av de längsta, färdbara underjordiska floderna i världen. Resan går sen vidare till den sömniga fiskebyn Port Barton där de kommande dagarna bjuder på lugna stunder vid områdets orörda sandstränder. Här står tiden nästan stilla medan du njuter av det klara vattnet och stadens små, mysiga matställen. Du avslutar resan vid det världskända El Nido, där områdets gömda paradisstränder och imponerande klippöar upplevs under en vidunderlig öluff.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Filippinerna här
Läs mer om Filippinerna här

Bästa reseperiod

Filippinerna har två årstider. Torrperioden är mellan november och maj. Här är medeltemperaturen cirka 28 grader. Regnsäsongen är från juni till oktober och här stiger medeltemperaturen till cirka 32 grader. Under regnperioden förekommer stora tropiska regn men det regnar sällan hela dagen och Filippinerna kan absolut besökas under denna period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag är det avresa från Skandinavien mot den filippinska huvudstaden Manilla, dit du ankommer efterföljande dag. Beroende på vilket flygbolag du reser med kommer det vara 1-2 mellanlandningar. Vill du göra några stopp under vägen finns det massor av möjligheter att exempelvis stanna till i Singapore eller Bangkok. Hör dig för hos din reserådgivare för mer information om detta.
Dag 2: Ankomst till Manilla
Mabuhay – välkommen till Manilla! Efter att ha hämtat upp ditt bagage i flygplatsen möter du en chaufför i ankomsthallen som kör dig till ditt hotell. Resten av dagen har du till att utforska storstaden på egen hand eller ta en välförtjänt vila efter den långa flygresan.
Dag 3: Stadsrundtur i Manilla
Efter frukost på hotellet väntar en upplevelserik stadsrundtur genom den livliga metropolen. Din lokala guide kommer visa några av stadens stora attraktioner för dig. En av utflyktens höjdpunkter är ett besök innanför den gamla stadsmuren, Intramuros, där du får lära dig mer om hur den spanska kolonialtiden har haft stort inflytande på Filippinernas historia. Idag är det särskilt intressant att se hur den historiska delen av staden smälter ihop med den moderna arkitekturen i en rasande takt. Genom lokala berättelser kommer du dessutom få en förnimmelse av stadens kontraster och befolkningens många olika levnadsvillkor. Efter en förmiddag full av upplevelser och nya kunskaper är du ledig till att tillbringa eftermiddagen precis som du vill. (F)
Dag 4: Från Manilla till Puerto Princesa på ön Palawan
Dag går resan vidare till Palawan. Du hämtas på hotellet av din chaufför som kör dig till flygplatsen i Manilla, varifrån du åker vidare till Puerto Princesa på ön Palawan. Vid ankomst till Palawan kommer du känna hettan som slår emot dig när du stiger ur flygplanet – och då vet du med säkerhet att du har ankommit till din tropiska semesterort. Efter att ha checkat in på ditt hotell för de kommande nätterna kan du antingen vila en stund på rummet eller utforska några av de omkringliggande restaurangerna och butikerna. (F)
Dag 5: Dagsutflykt till den underjordiska floden
Du börjar morgonen med frukost på hotellet. Härefter hämtas du och körs mot dagens häftiga upplevelse. Puerto Princesa Subterranean River National Park är ett av Filippinernas viktigaste naturområden, och det är här som du hittar världens längst navigerbara flod. Hela området är spektakulärt i sig själv med vackra kalkstensformationer som innehåller ett stort nätverk av underjordiska grottor. Det är dock den Unesco-skyddade underjordiska floden som är dagens stora höjdpunkt. Floden är 8,2 km lång och slingrar sig genom grottor och håligheter i komplett mörker. I en liten båt åker du tillsammans med en grupp av andra resenärer rakt in i mörkret, utrustad med lampor och hjälm. Turen kommer till slut fram till ett stort rum som kallas för ’katedralen’. Namnet kommer från de många droppstensformationerna inne i rummet som sägs föreställa kristna ikoner. Den underjordiska floden vid Puerto Princesa är en alldeles unik upplevelse och har även förklarats vara ett av världens 7 nya naturliga underverk. (F)
Dag 6: Från Puerto Princesa til Port Barton
Efter frukost avgår din transport mot den lilla fiskebyn Port Barton. Här väntar några dagar med avkoppling på vidunderliga stränder. Åkturen hit tar cirka fyra timmar och vid ankomst har du resten av dagen till att utforska dina nya omgivningar. (F)
Dag 7–9: Avkoppling och upplevelser i Port Barton
På schemat står nu några dagar med avkoppling på några helt fantastiska paradisstränder. Port Barton är en lugn och stilla fiskeby som med tiden har blivit en stranddestination. Här finns gott om möjligheter att möta andra resenärer eller lära känna de lokala i staden. Man stressar inte i Port Barton, och dagarna spenderas bäst med en svalkande drink och en bra bok vid stranden, eller i en hängmatta under palmerna. (F)
Dag 10: Från Port Barton till El Nido
Efter några avkopplande dagar i Port Barton har det blivit dags att fortsätta resan mot det världskända El Nido. Du hämtas efter frukost och körs de cirka fem timmarna till El Nido. Vid ankomst checkar du in på ditt hotell och har resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 11: Öluff vid El Nido
På dagens program står en äkta öluff mellan El Nidos spektakulära klippöar, som är hemvist till vackra bukter och perfekta paradisstränder. Du börjar dagen med att hoppa på et båt tillsammans med andra resenärer, och härefter sätter ni kurs mot dagens upplevelser. Under utflykten kommer du med stor sannolikhet uppleva höjdpunkter som Snake Island, Pinagbuyutan Island, Entalula-stranden och Cudugnon-grottan. Under dagen stannar ni för lunch på en av områdets paradisstränder. (F,L)
Dag 12: Hängbroar och utsikter vid El Nido
El Nido stad är som vackrast sett ovanifrån. Dagens aktivitet tar dig till hängbroar som hänger över spetsiga kalkstensklippor, till fantastiska utsiktspunkter högt över staden. Från Taraw Cliff garanterar vi sug i magen och några fantastiska utsikter över El Nido. (F)
Dag 13: Avkoppling i El Nido
Idag har du dagen på egen hand i El Nido. Har du dykcertifikat erbjuder El Nido fantastiska dykupplevelser. Du kan också välja att åka på ännu en öluff till några av områdets andra stränder, eller hyra en scooter och köra till den vackra Napcan-stranden. Du kan självklart också välja en avkopplande dag på hotellet eller i El Nido stad. (F)
Dag 14: Avresa från El Nido och ankomst till Manilla
Efter några dagar späckade med upplevelser för livet har det blivit dags att säga farväl och på återseende till Palawan. Du körs till den lilla flygplatsen vid El Nido varifrån du reser med ett litet privat flygbolag till landets huvudstad. I Manilla är det bokat ett hotell till dig vid flygplatsen för att du lätt ska kunna ansluta till ditt flyg hem igen dagen efter. (F)
Dag 15: Avresa från Manilla
Idag går ditt flyg hem till Skandinavien igen. När på dagen du åker beror på vilket flygbolag du reser med, och har du tid kan du alltid ta en sista tur in till Manilla eller hinna med någon annan rolig aktivitet. Prata med din reserådgivare om möjligheterna för dagen.
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Du ankommer hem efter ett fantastiskt, tropiskt äventyr på Filippinerna.

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Manilla
2 övernattningar på hotell i Puerto Princesa
4 övernattningar på hotell i Port Barton
4 övernattningar på hotell i El Nido
1 övernattning på hotell vid flygplatsen i Manilla

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

december - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Bra vandringsskor
 • Sandaler
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter, då bankomater främst finns i de större städerna
 • Eventuellt egen snorklingsutrustning
 • Eventuellt en drybag för att hålla dina ägodelar torra under båtturer

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Manilla / Manilla – Puerto Princesa / El Nido – Manilla / Manilla – Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar och transport enligt program
 • Måltider enligt program
 • Guidad rundtur i Manilla
 • Utflykt till Underground River vid Puerto Princesa
 • Öluff i grupp vid El Nido
 • Halvdagsutflykt till Taraw Peak vid El Nido
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider utöver de i programmet
 • Dricks till guider på utflykter
 • Utflykter som inte har bokats hemifrån
 • Dryck

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: