23 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 33 450:-
Vandring bland risodlingar och Ifugaobyar
På den här resan får du uppleva den hektiska storstaden Manilla – en smältdegel av olika folkslag. Härefter går resan norrut lugnare omgivningar i Banaue, där du de kommande tre dagarna ska ut på en fantastisk vandring bland de imponerande risodlingarna på terrasser som Ifugaofolket högg in i bergen för över 2 000 år sedan. Filippinerna själva kallar odlingarna för världens åttonde naturliga underverk, och du kommer bli förbluffad över vad det flitiga Ifugaofolket har lyckats skapa med bara händerna.

Strand och djungel på Palawan
Efter din vandring i norr går resan tillbaka till Manilla med buss, och härifrån vidare med flyg till staden Puerto Princesa och din retreat mitt i ön Palawans frodiga djungel. Palawan är en av de vackraste platserna i hela Sydostasien med kilometerlånga, vita sandstränder, turkosblått vatten och dramatiska klippformationer. Även under vattenytan väntar helt unika upplevelser med vackra koraller och färggranna fiskar.

Öluff och camping på vackra paradisöar
Härefter fortsätter resan till strandparadiset Port Barton som är utgångspunkt för din öluff och campingäventyr på några av de många palmklädda, små öar som ligger utspridda längs med kusten. De kommande dagarna kommer du åka båt till olika platser som är optimala för snorkling. Det kommer också göras stopp på olika öar och stränder där du kan koppla av och njuta av solen och en fantastisk ö-stämning.
Resan fortsätter sen till El Nido som kännetecknas av de många stora klippformationer som tornar upp sig ur havet, samt de vackra, kritvita paradisstränderna som tittar fram mellan klipporna. Se fram emot unika ögonblick i detta naturparadis, samt en härlig badsemester vid El Nido.
Resans sista destination är paradisön Modessa, som omges av havets azurblå nyanser. Här kommer du helt ner i varv på öns enda övernattningsställe, som är perfekt för att njuta av de paradislika omgivningarna, den goda maten och olika aktiviteter för alla smaker.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Filippinerna här
Läs mer om Filippinerna här

Bästa reseperiod

Filippinerna har två årstider. Torrperioden är mellan november och maj. Här är medeltemperaturen cirka 28 grader. Regnsäsongen är från juni till oktober och här stiger medeltemperaturen till cirka 32 grader. Under regnperioden förekommer stora tropiska regn men det regnar sällan hela dagen och Filippinerna kan absolut besökas under denna period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag reser du från Skandinavien mot Filippinernas huvudstad Manilla, dit du ankommer nästföljande dag. Beroende på vilket flygbolag du reser med så är det 1-2 mellanlandningar på vägen.
Dag 2: Ankomst till Manilla
Vid ankomst till Manilla hämtas du på flygplatsen av en chaufför som kör dig till ditt hotell. Resten av dagen har du på egen hand i huvudstaden.
Dag 3: Stadsrundtur i Manilla
Du börjar dagen med frukost på ditt hotell. Härefter hämtas du av din lokala guide som ska ta med dig på en rundtur i miljonstaden. Turen genomförs med hjälp av offentlig transport, och din lokala guide kommer ta med dig till några av stadens huvudattraktioner, såsom Intramuros och Fort Santiago. Om du är på shoppinghumör så finns det också möjlighet att besöka det världsberömda shoppingcentret Mall of Asia. Efter en lärorik förmiddag finns det tid till lunch på egen hand. Du kan exempelvis besöka Seaside-marknaden eller den livliga gatumarknaden Divisoria, där du kan prova lokala specialiteter och utforska diverse spännande handelsbodar. Eftermiddagen har du fri till att fortsätta sigtseeingen på egen hand eller njuta av en cocktail på ditt hostels takterrass. (F)
Dag 4: Utforska Manilla och vidare med nattbuss till Banaue
Du har dagen på egen hand i Manilla. Du kan till exempel använda den för att uppleva Manila Contemporary som är stadens konstmuseum, eller så kan du besöka det roliga skomuseet i Marikina, där den förra presidenthustrun Imelda Marcos har inte mindre än 749 par skor utställda. Under kvällen hämtas du på ditt hotell och körs till busstationen där en representant hjälper dig att komma med nattbussen till Banaue. Bussen har luftkonditionering och stolarna kan lutas en bit bakåt, även om det inte är en riktig sovbuss. Efter cirka nio timmar på bussen ankommer du till Banaue tidigt morgonen efter. (F)
Dag 5: Ankomst i Banaue och vandring till Ifugaobyn Cambulo
Väl framme i Banaue hämtas du av din guide som ska följa med dig de kommande dagarna. Ni äter frukost på en liten, lokal restaurang och härefter kommer en chaufför köra dig på en trehjulig motorcykel, en så kallad tricycle, till Kinakin där vandringen mot Ifugaobyn Cambulo börjar. Här vandrar du längs små stigar genom rismarkerna, och längs vägen väntar vackra utsikter över bergen och de imponerande risterrasserna. Du kommer äta din lunch på ett litet, lokalt matställe och senare under eftermiddagen ankommer du till den lilla Ifugaobyn Cambulo. (F,L,M) Vandringstid: cirka 4 timmar
Dag 6: Vandring till Ifugaobyn Batad
Idag ska du vandra till den vackra Ifugaobyn Batad, med omgivningar som påminner om en amfiteater skapad av risterrasser. Vandringen hit tar omkring två timmar. I Batad lever de flesta som deras förfäder har gjort i alla tider. Här får du uppleva hur Ifugaofolket sparar knotorna från döda familjemedlemmar och se hur de förvarar de gamla knotorna i färggranna, handgjorda mattor. Efter lunch går turen vidare mot Tappiyah-vattenfallen där det finns möjlighet för en uppfriskande simtur. Middagen intas tillbaka i Batad och resten av kvällen kan du använda efter egna önskemål. (F,L,M) Vandring: cirka 4–5 timmar
Dag 7: Vandring till Ifugaobyn Bangaan, tricycle till Banaue och nattbuss till Manilla
Efter frukost vandrar du vidare mot den lilla byn Bangaan. Lunchen serveras på en lokal restaurang i byn, varifrån du har en vacker utsikt över områdets många risterrasser. Efter ett besök i Bangaan hämtas du av en chaufför på tricycle som kör dig tillbaka till Banaue, där resten av eftermiddagen är på egen hand. På kvällen följer din guide dig till busstationen där du vinkar farväl till guiden och hoppar på nattbussen till Manilla. (F,L) Vandring: cirka 5 timmar
Dag 8: Manilla och avresa till ön Palawan
Du ankommer till busstationen i Manilla tidigt på morgonen. En lokal representant hämtar dig och kör dig till flygplatsen där flyget till Puerto Princesa på ön Palawan avgår. Efter ankomst hämtas du på flygplatsen och körs till din retreat i djungeln. Resten av dagen kan du använda till att koppla av på ditt härliga retreat eller gå på upptäcktsfärd i omgivningarna.
Dag 9: Utflykt till den underjordiska floden vid Puerto Princesa
Du hämtas tidigt på morgonen för att åka vidare till Subterranean River National Park, som är känd för att ha världens längsta, navigerbara underjordiska flod, som under miljontals år har skapat vackra droppstensformationen under jord. Hela området är spektakulärt och karaktäriseras av ett landskap med kalkstensformationer och fullt av underjordiska grottor. Den underjordiska floden är hela 8,2 km lång, och du kommer uppleva 1,5 km av floden på en båttur genom en fantastisk droppstensgrotta som tar dig in i ett stort rum som kallas för Katedralen. Namnet kommer från formationerna inne i rummet som föreställer kristna ikoner. Båtturen är en alldeles speciell upplevelse som du sent kommer glömma, och det är inte svårt att förstå att floden har hittat in på listan över världens sju nya, naturliga underverk.
Dag 10: Avkoppling på Atremaru Jungle Retreat
Idag har du en dag på egen hand till att njuta av din retreat i djungeln. Atremaru Jungle Retreat är en ekologisk resort som arbetar aktivt med hållbarhet. Resortet har ett särskilt fokus på att garantera bra arbetsförhållanden för invånarna från den lokala byn. De arbetar medvetet med deras försörjningskedja genom att bygga med lokala material och genom att köpa in lokala råvaror. Dessutom arbetar man mot att kunna driva hela resorten på förnybar energi. Som gäst på retreatet kan du slappna av vid poolen i de natursköna omgivningarna, njuta av god mat i den mysiga restaurangen eller köpa till en behandling på det tillhörande spaet.
Dag 11: Från Atremaru Jungle Retreat till Port Barton
Idag hämtas du och körs till Port Barton, som är en av resans höjdpunkter. Här hittar du några av landets vackraste stränder och en lång rad vackra och exotiska paradisstränder längs med kusten. Väl framme har du resten av dagen till att utforska Port Barton på egen hand.
Dag 12-13: Båtäventyr och ö-camping med tält
Din guide hämtar upp dig på ditt hotell efter frukost och följer med dig ner till båten varifrån utflykten börjar. Ombord på båten ska du tillbringa en hel del tid de kommande dagarna. Med ombord på båten är din guide, en kock samt en kapten. Tillsammans ser de till att du får en fantastisk tur. De kommande dagarna går ut på att åka runt mellan olika snorklingsplatser. Ni kommer också stanna till på olika öar och stränder, där du kan koppla av och njuta av förfriskningar. Naturen är otroligt vacker vid Barton och San Vicente-området, och vita paradisstränder kommer synas på varenda ö i området när ni passerar med er båt. Under dagarna kommer det finnas goda möjligheter för att uppleva det fantastiska livet under vattenytan eller besöka de lokala byarna och vattenfallen Bigaho och Pamuayan. Kvällarna kan du använda till att koppla av på stranden vid ditt läger. Härifrån kan du ge dig ut på en kvällstur i en liten banca-båt. Du kan också snorkla eller bara sitta och njuta av solnedgången och stillheten i flammornas sken från brasan innan det blir dags att krypa in i tältet och få en god natts sömn. I lägret finns det alltid minst en guide närvarande som ser till att du har alla förnödenheter som du behöver, såsom vatten, toalettpapper, rena handdukar, lampor m.m. (F,L,M)
Dag 14: Åter till hotellet i Port Barton
Efter tre spännande dagar med öluff återvänder du till ditt hotell i Port Barton. Resten av dagen kan du använda till att återhämta dig från äventyret på ditt hotell. (F)
Dag 15: Från Bort Barton till El Nido
Dagen börjar med några timmars bilfärd till El Nido, som ligger i norra delen av Palawan. Väl framme här kan du exempelvis besöka El Nido stad där du kan besöka de många restauranger och barer som ligger ända nere vid vattnet. Du kan så klart också passa på att besöka stranden eller skämma bort dig själv med en massage.
Dag 16: Öluff vid El Nido
Efter frukost hämtas du på ditt hotell och följs ner till kajen varifrån båten avgår mot dagens öluff i sällskap med andra resenärer. Under utflykten åker du med båt mellan områdets vackra kalkstensklippor, små paradisöar och undangömda paradisstränder. Du kommer få besöka många imponerande höjdpunkter, som Secret Beach, Matinloc Island, Hidden Beach, Helicopter Island och Tapiutan Island. Gemensamt för alla stoppen är de kritvita stränderna, det kristallklara vattnet och den fantastiska snorklingen. Under dagen kommer också en barbeque-lunch serveras på stranden. (F,L)
Dag 17: El Nido på egen hand
Du har dagen till att utforska mer av El Nido – och det finns massor av fantastiska upplevelser att välja mellan här! Har du dykcertifikat finns här cirka 30 olika dykplatser, och svårighetsgraden varierar så att det finns utmaningar för både nybörjare och experter. Du kan dessutom välja att klättra, paddla kajak, utforska vattenfall och grottor, vindsurfa eller hyra en motorcykel. (F)
Dag 18: Från El Nido till Modessa Island
Idag fortsätter resan söderut till den lilla paradisön Modessa, som ligger cirka en timmes båtfärd från Palawans kust. Det finns bara en budgetklass-resort på ön, och det finns därför gott om möjligheter för att koppla av helt ostört i fantastiska omgivningar. Precis utanför din bungalow finner du en kritvit sandstrand och ett kristallklart hav som bara är att hoppa i. Läs en bok i hängmattan, njut av en förfriskning i solen och se fram emot ett par dagar med total avkoppling med den finaste sanden mellan tårna. (F,M)
Dag 19–20: Ö-upplevelser på Modessa Island
Dagarna kan du använda precis som du vill. På ön finns ett litet dykcenter där du kan hyra både snorkel- och dykutrustning. Det finns också möjlighet att paddla SUP eller åka ut på en båtutflykt. I restaurangområdet kan du – utöver att njuta av vällagad mat – dessutom svalka dig med en kall dryck och spela bordtennis, biljard och volleyboll med personalen eller andra gäster. Ön är autentisk och inte särskilt digital, så ta med dig kontanter för att betala dryck och aktiviteter. (F,L,M)
Dag 21: Från Modessa Island till Manilla
Dagen börjar med frukost i din bungalow. Efter att ha checkat ut från ditt hotell så åker du med båt till hamnen i Roxas och därefter till flygplatsen i Puerto Princesa. Härifrån flyger du tillbaka till Manilla, där en chaufför väntar dig och kör dig till ditt hostel i centrum. Resten av dagen kan du använda till att få en sista bild av storstaden innan hemresan väntar. (F)
Dag 22: Avresa från Manilla
Efter nästan tre äventyrliga veckor på Filippinerna går resan hemåt igen. Du hämtas på ditt hostel och körs därifrån till flygplatsen. När flyget går beror på vilket flygbolag du reser med. (F)
Dag 23: Ankomst till Skandinavien
Välkommen hem igen efter ett minnesvärt äventyr!

Övernattningar

3 övernattningar i privat rum på hostel i Manilla
2 övernattningar i buss till och från Banaue
2 övernattningar i enkelt guesthouse på vandringen i Banaue
3 övernattningar på Atremaru Jungle Retreat Resort på Palawan
2 övernattningar på enkelt resort vid Port Barton
2 övernattningar i tält på exotiska öar vid Port Barton
3 övernattningar på resort i El Nido
3 övernattningar på resort på Modessa Island

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

december - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Bra vandringsskor
 • Sandaler
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter, då bankomater främst finns i de större städerna
 • Eventuellt egen snorklingsutrustning
 • Eventuellt en drybag för att hålla dina ägodelar torra under båtturer

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Manilla / Manilla – Puerto Princesa / Puerto Princesa – Manilla / Manilla – Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar och transport enligt program
 • Chaufförer och lokalguider med begränsade engelskkunskaper
 • Måltider enligt program
 • 3 dagars vandring från Banaue, inkl. alla måltider
 • Halvdagsutflykt till Underground River
 • 3 dagars båtäventyr och ö-camping i tält från Port Barton, Båtturen inkluderar tält, luftmadrass, snorkelutrustning, mat och dryck
 • 3 nätter med helpension på Modessa Island
 • Dagsutflykt med öluff i grupp vid El Nido
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider utöver de i programmet
 • Enstaka lokala avgifter, som exempelvis hamnskatter. Cirka 30 kr / person.
 • Dricks till guider på utflykter
 • Utflykter som inte har bokats hemifrån
 • Dryck

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: