15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 24 950:-
Den här resan är perfekt för par eller familjer som vill ha en skön badsemester med extra bekvämligheter. Du kan naturligtvis också välja billigare hotellalternativ på resan.

Börja ditt äventyr med ett kort besök i den filippinska huvudstaden Manilla, där du har möjlighet att utforska staden på egen hand. Härifrån flyger du söderut mot de exotiska stränderna på Panglao vid ön Bohol. Med utgångspunkt på ditt härliga resort kan du uppleva det färgsprakande livet under vattenytan eller slappna av på den långa sandstranden. På Bohol hittar du ett vackert och backigt landskap som går under namnet Chocolate Hills. Här kan du också uppleva det sällsynta spökdjuret Tarsier som inte är större än en människohand. Andra roliga upplevelser på ön är flodkryssningar och stand up paddle på floden Loboc.

Från Panglao och Bohol går resan sen vidare till ön Siquijor som ligger strax utanför Cebus sydvästliga kust. På ön hittar du flera mindre vattenfall, vackra stränder samt ett alldeles enastående undervattensliv. Ön är dessutom känd för befolkningens tro på skrock och övernaturliga fenomen vilket har gett ön namnet Filippinernas Jamaica.
Du flyger sen tillbaka från staden Dumaguete till Manilla där du har en övernattning innan flygresan hem till Skandinavien påbörjas igen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Filippinerna här
Läs mer om Filippinerna här

Bästa reseperiod

Filippinerna har två årstider. Torrperioden är mellan november och maj. Här är medeltemperaturen cirka 28 grader. Regnsäsongen är från juni till oktober och här stiger medeltemperaturen till cirka 32 grader. Under regnperioden förekommer stora tropiska regn men det regnar sällan hela dagen och Filippinerna kan absolut besökas under denna period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag reser du från Skandinavien mot Filippinernas huvudstad Manilla dit du ankommer nästa dag. Beroende på vilket flygbolag du reser med så kommer du ha 1–2 mellanlandningar.
Dag 2: Ankomst till Manilla
Vid ankomst till Manilla hämtas du på flygplatsen av din chaufför som kör dig till ditt hotell. Resten av dagen kan du använda som du vill. Du kan till exempel uppleva Manillas konstmuseum Manila Contemporary eller det lustiga skomuseet i Marikina där den före detta presidenthustrun har ställt ut inte mindre än 749 par skor. Du kan också åka till Mall of Asia – ett av Asiens största shoppingcentrum – där du kan gå på upptäcktsfärd bland alla butiker och caféer. Du kan så klart också besöka någon av stadens många lokala marknader.
Dag 3: Stadsrundtur i Manilla
Efter frukost har det blivit dags för dig att lära dig mer om Manilla. Under en guidad tur genom staden får du lära dig mer om Filippinernas historia och får även en inblick i befolkningens diversitet, kultur och arv. En av höjdpunkterna på utflykten är ett besök i den befästa staden Intramuros där du går genom historiska gränder och bland vacker arkitektur från kolonialtiden. Senare under dagen får du också uppleva det moderna Manilla där du verkligen kommer märka kontrasterna i både arkitektur och det lokala livet i den stora metropolen. Resten av dagen har du till att på egen hand utforska storstaden. (F)
Dag 4: Avresa från Manilla till Panglao
Idag hämtas du på ditt hotell och körs till inrikesterminalen i Manilla. Härifrån flyger du till Bohol och Panglaos flygplats. Flygresan tar ungefär en timme och vid ankomst hämtas du av en chaufför som kör dig till ditt hotell. Panglao är känt för sina sandstränder och ditt hotell ligger perfekt precis vid vattnet. Resten av dagen kan du njuta av de härliga omgivningarna på och omkring hotellet. (F)
Dag 5: Exotisk strandsemester på Panglao
De kommande fyra dagarna tillbringar du på ön Panglao. Under vistelsen kommer du hinna med många spännande upplevelser på både land och till havs, men först ska du få möjligheten att koppla av ordentligt på Panglaos paradisstränder under dagen idag. (F)
Dag 6: Dagsutflykt till Bohols natur och stora sevärdheter
Idag har det blivit dags att utforska grannön Bohols vackra landskap. Bohol är känt för sina vackra och annorlunda geologiska formationer ”Chocolate Hills” och det sällsynta spökdjuret Tarsier. Båda dessa sevärdheter ska du få uppleva under en guidad dagsutflykt idag. Utflykten börjar med ett besök på utsiktspunkten vid Chocolate Hills. De 1268 kägelformade kullarna är utspridda över ett område på 50 kvadratkilometer. Kullarna täcks av gräs som under torrperioden torkar och blir brunt – vilket har gett de unika kullarna dess särpräglade namn. Utflykten går sen vidare till ett besök vid Tarsier Sanctuary där du får möta det sällsynta spökdjuret. Det här är en av världens minsta apor som inte är större än en människohand. Lunchen avnjuter du i vackra omgivningar ombord på en liten båt som långsamt seglar nerför den snirkliga Loboc-floden. (F)
Dag 7: Öluff från Panglao
Dagen börjar med en tidig frukost som gör dig redo för att uppleva öarna och paradisstränderna runt Panglao. Du kan se fram emot en avkopplande dag på båten och vid stränderna där du kommer bli bortskämd med fantastisk snorkling, vackra stränder och välsmakande mat. (F,L)
Dag 8: Exotisk badsemester på Panglao
Idag har du ännu en ledig dag på Panglao. Du kan använda dagen i en hängmatta på stranden eller så kan du utnyttja öns många goda möjligheter för snorkling och dykning. (F)
Dag 9: Från Panglao till Siquijor
Idag har det blivit dags att säga farväl till Panglao, men bara för att istället säga hej till ännu en pärla i Visayas-regionen – nämligen ön Siquijor. Du hämtas på hotellet under eftermiddagen och körs till hamnen. Härifrån åker du med färja till Siquijor, en resa på ungefär fyra timmar. Vid ankomst till Siquijor hämtas du av en chaufför som kör dig till ditt hotell som ligger på ännu en underbar strand. (F)
Dag 10: Ö-sigthseeing på Siquijor
Ta ett djupt andetag och njut av Siquijors friska morgonluft. Idag står sightseeing på paradisön Siquijor på programmet. Första stoppet är det 400 år gamla Banyan-trädet. De lokala anser att det här trädet är bebott av öns andar, och trädet förser dessutom den närliggande byn med rent dricksvattnet. Härefter besöker du St. Isidore-kyrkan som byggdes av spanska präster år 1884. Kyrkan är en av de största och äldsta i Asien och ses som ett nationalhistoriskt kännetecken. Utflykten går härefter vidare till Cambugahay Waterfalls – ett vattenfall i tre nivåer med uppfriskande vatten som bjuder in till ett svalkande dopp. Under dagen kommer din guide berätta historier om livet här på den förtrollande ön. (F)
Dag 11–12: Upplev ön Siquijor
De kommande fyra dagarna kan du utforska Siquijors vidunderliga omgivningar eller koppla av på stranden. Siquijor brukar bland filippinarna själva omtalas som en magisk och mystisk ö, och det går rykten om att det fortfarande bor häxor på ön. Det är dock främst öns vidunderliga stränder och intressanta undervattensliv som lockar besökare hit. Ön bjuder också på flera spännande grottor, bland annat droppstensgrottan Cantabon. (F)
Dag 13: f Från Siquijor till Dumaguete och tillbaka till Manilla
Du hämtas på hotellet under morgonen och körs till hamnen. Härifrån åker du med färja till Dumaguete och vidare med flyg till Manilla. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell i huvudstaden där du har kvällen på egen hand. (F)
Dag 14: Hemresa från Manilla till Skandinavien
Efter två härliga veckor med strandupplevelser på Filippinerna går resan hemåt igen. Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen i Manilla där hemresan påbörjas. (F)
Dag 15: Ankomst till Skandinavien
Idag landar du hemma igen. Kom ihåg att du alltid kan skräddarsy din resa med exempelvis fler dagar i Filippinerna, eller med något spännande stopp i ett annat land på vägen hem.

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Manilla
5 övernattningar på resort på Panglao
5 övernattningar på resort på Siquijor
Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

december - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Manilla / Manilla – Panglao / Dumaguete – Manilla / Manilla – Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Transport enligt program med chaufförer och lokalguider med begränsade engelskkunskaper
 • Stadsrundtur i Manilla
 • Dagsutflykt till Bohols natur och sevärdheter
 • Dagsutflykt med öluff och lunch utanför Panglao
 • Dagsutflykt till Siquijors sevärdheter
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Enstaka lokala avgifter, som exempelvis hamnskatt (ca 30 kr / person)
 • Måltider utöver de i programmet
 • Dricks till guider på utflykter
 • Utflykter som inte har bokats hemifrån
 • Dryck

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: