8 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 16 950:-
Resan börjar i Greklands huvudstad, Aten, där historiens vingslag kan kännas i varje gathörn. Njut av en tur till Akropolis, en promenad i Plaka med sina krokiga, bilfria gränder samt den vackra olympiska stadion, Panathinaiko. Vi har ordnat en guide som tar med dig på vandring i de vackra Parnitha-bergen, bara en timmes bilresa utanför Aten, där du övernattar på ett lokalt refugie. Koppla av på den bilfria ön Hydra innan du avslutar med en natt i charmerande Nafplio.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Grekland här
Läs mer om Grekland här

Bästa reseperiod

Södra Grekland och öarna har ett subtropiskt medelhavsklimat, som ger varma och torra somrar med gassande sol. Vinden från havet gör värmen behaglig i kustområden, men om du inte gillar för höga temperaturer och föredrar något färre människor är de milda vår- och höstmånaderna att föredra. Aten kan besökas året runt, men rekommenderas bäst utanför de hetaste sommarmånaderna.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Aten
Välkommen till Aten, antikens huvudstad. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell där du har tid till att komma till rätta. Om du ankommer tidigt kan du hinna med en eftermiddagsutflykt till Akropolis och kanske njuta av solnedgången därifrån.
Dag 2: Aten på egen hand
Du kan njuta av en promenad längs den 3 km långa, antika strandpromenaden som korsar rakt igenom den gamla stadsdelen. Njut av synen av äldre män som diskuterar världsläget bland pelarrester och bleknade mosaiker och avsluta vid området Thisio, där det finns ett stort utbud av kaféer och restauranger. Vi kan varmt rekommendera ett besök på den gamla, traditionstyngda baren Brettos i Plaka – stadsdelen på bergssidan av Akropolis med små, krokiga, bilfria gator. (F)
Dag 3: Mount Parnitha
Efter frukost möter du idag din chaufför som ska köra dig till bergen. Här kan du koppla av och njuta av de vackra omgivningarna, och naturligtvis vandra en tur med din guide. Nationalparken bjuder på vackra tallskogar och ett varierat djur- och fågelliv. (F)
Dag 4: Vidare till den bilfria ön Hydra
Njut av en lugn morgon innan resan går vidare mot Hydra. Hydra är en mysig, bilfri ö med små bukter och ett klart vatten som inbjuder till ett dopp. Den lokala transporten runt på ön sker med hästar, åsnor och mulor, och det finns massor av möjligheter för vandringar på egen hand. (F)
Dag 5–6: Hydra på egen hand
Njut av dagarna på Hydra – antingen på stranden eller genom att vandra på någon av de gamla åsnestigarna där du kan se övergivna kloster och små kyrkor, samt njuta av de vackra utsikterna över havet. Avsluta dagen med att äta en läcker, grekisk middag på någon av stadens mysiga tavernor. (F)
Dag 7: Nafplio
Idag går resan med hjälp av färja tillbaka till fastlandet, och härifrån vidare med bil till den gamla huvudstaden Nafplio. Det här är en av Greklands finaste städer som osar av charm och romantik. Nafplio ligger precis vid vattnet nedanför Palamidi-fortet och bjuder på smala gränder, eleganta, gamla byggnader samt otaliga små, mysiga tavernor. (F)
Dag 8: Hemresa
Du körs idag till flygplatsen när det passar för flyget som ska ta dig hem igen.

Övernattningar

2 övernattningar på centralt beläget, 3-stjärnigt hotell i Aten
1 övernattning på enkelt refugie i bergen. Om de privata rummen är slutsålda kommer du inkvarteras på flerbäddsrum
3 övernattningar på 3-stjärnigt hotell på Hydra
1 övernattning på 3-stjärnigt hotell i Nafplio

Winberg Travel kan erbjuda allt från budgethotell till boutique- och lyxhotell på resan, förutom i bergen där det endast finns ett övernattningsställe.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Hela året

Packlista

 • Solhatt eller keps
 • Bekväma vandringsskor
 • Guidebok
 • Mindre vandringsryggsäck

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien - Aten t/r, inkl. bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Transport och utflykter enligt program
 • Lokal guide i Parnitha
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsskydd
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks
 • Hotellskatt – betalas lokalt och uppgår till cirka 3 euro / natt

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: