11 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 14 950:-
Från 9 950:-
Vi har satt ihop ett kör själv-reseförslag för dig som vill utforska de mindre besökta platserna på Peloponnesos med egen bil - och du kan självklart vara med och skräddarsy ditt eget reseförslag så att det passar just dig.
Du har förmodligen inte hört talas om dem tidigare, men vi lovar att de verkligen är värda ett besök - de gamla medeltidsstäderna Dimitsana, Monemvasia och Methoni. Här kan du utforska gamla medeltidsfästningar, promenera längs små slingriga gränder och vandra upp till gamla kloster. Självklart finns det också stopp planerade där du kan njuta av det klara, grekiska havet.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Grekland här
Läs mer om Grekland här

Bästa reseperiod

Södra Grekland och öarna har ett subtropiskt medelhavsklimat, som ger varma och torra somrar med gassande sol. Vinden från havet gör värmen behaglig i kustområden, men om du inte gillar för höga temperaturer och föredrar något färre människor är de milda vår- och höstmånaderna att föredra. Aten kan besökas året runt, men rekommenderas bäst utanför de hetaste sommarmånaderna.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien till underbara Grekland
Idag sätter du kurs mot det härliga Grekland, där god mat och spännande upplevelser väntar. Vid ankomsten hämtar du ut din bil och kör till ditt hotell i Aten. Om du kommer tidigt kan du hinna med en eftermiddagsutflykt till Akropolis, varifrån du kan njuta av solnedgången.
Dag 2: Aten på egen hand
Du kan njuta av en promenad längs den 3 km långa, antika strandpromenaden som korsar rakt igenom den gamla stadsdelen. Njut av synen av äldre män som diskuterar världsläget bland pelarrester och bleknade mosaiker och avsluta vid området Thisio, där det finns ett stort utbud av kaféer och restauranger. Vi kan varmt rekommendera ett besök på den gamla, traditionstyngda baren Brettos i Plaka – stadsdelen på bergssidan av Akropolis med små, krokiga, bilfria gator. (F)
Dag 3: Kör själv till Dimitsana
Efter frukosten är det dags att köra iväg. Du kan stanna till vid Korintkanalen på vägen till den lilla bergsbyn Dimitsana, som spelade en viktig roll i Greklands kamp för självständighet från Turkiet. Staden är en charmig medeltidsstad omgiven av berg. Här bor du på ett traditionellt, grekiskt guesthouse, som ligger vackert beläget i början av staden med en fantastisk utsikt. (F)
Dag 4: Dimitsana på egen hand
Idag kan du utforska staden och besöka några av de många klostren och stadens Open-Air Waterpower Museum – ett spännande område med restaurerade vattenkvarnar. Missa heller inte att passera den vackra lilla kyrkan St. Ioannis. Om du föredrar att ta på vandringskängorna kan du vandra i Lousios Gorge. Här är naturen fantastiskt vacker och leden tar dig förbi intressanta ruiner av gamla kloster och även kloster som fortfarande är i drift. Kom ihåg vatten och snacks och förbered dig på några krävande klättringar. (F)
Dag 5: Vidare till till Methoni
Efter frukost går resan vidare till Methoni, en liten kuststad i sydvästra delen av Peloponnesos som ännu inte har påverkats av Greklands massturism. Staden ligger vid foten av det imponerande fortet som staden är känd för, och består mestadels av charmiga, låga hus och en härlig strand. Området är också känt för att vara en av de platser där Caretta-sköldpaddorna lägger ägg. (F)
Dag 6: Methoni på egen hand
Är du en badälskare kan du använda dagen idag till att utforska de olika stränderna i området. Området Foinikounta är mer utbyggt än Methoni, med flera små restauranger längs stranden. Makryammos är känt för sina sanddyner och är skyddat av Natura 2000. Du kan också köra till Pylos - en fin, liten kuststad belägen 12 km från Methoni, byggd som ett amfiteater och belägen vid Navarinobukten. Den här bukten är känd från ett av slagen under det grekiska frihetskriget, som också var det sista stora sjöslaget mellan segelfartyg. (F)
Dag 7: Från Methoni till Monemvasia
Bilfärden idag tar ungefär tre timmar, där slutmålet är Monemvasia, som ligger på den sydöstra delen av Peloponnesos. Staden är en vacker, välbevarad medeltida stad, byggd mitt på en stor klippa, endast förbunden med fastlandet av en smal landtunga. Här är vattnet kristallklart, maten underbar och vinet välsmakande. Njut av att strosa runt bland små tavernor, den mysiga marknaden och se fram emot det speciella fenomenet där stenarna i staden blir lila vid skymning. Vi kan rekommendera att du provar den lokala, hemlagade pastan Goges, eller rätten Satia som är ost stekt med örter. (F)
Dag 8: Monemvasia
Idag kan du använda dagen till att utforska Monemvasia och dess mysiga atmosfär, och kanske också njuta av stränderna runt staden. Du kan besöka den övre delen av staden med dess vackra, gamla villor och Agia Sofia-kyrkan som är byggd på kanten av klippan. Njut särskilt av att du under morgonen har borgen för dig själv utan några turistgrupper i närheten. (F)
Dag 9: Från Monemvasia till Nafplio
Idag går färden till resans sista stopp - den gamla huvudstaden Nafplio – som är en av Greklands finaste städer som andas charm och romantik. Nafplio ligger precis vid vattnet nedanför Palamidifortet och bjuder på små, smala gränder, eleganta gamla byggnader, samt mängder av små, mysiga tavernor. Ta dig gärna en bit bort från de stora torgen för att hitta den bästa maten. (F)
Dag 10: Nafplio på egen hand
Ägna dagen åt att utforska Palamidi-fortet. Du kommer garanterat få upp pulsen när du går upp för de 900 trappstegen, men belöningen är en enastående utsikt från fortet som byggdes år 1686. Du kan också välja att besöka Bourtzi-fortet genom att ta en taxibåt från hamnpromenaden till fortet. Om du vill vara extra aktiv idag kan vi arrangera en 4-timmars havskajakutflykt. Vi kan också rekommendera en tur till Epidaurus – den antika teatern som är känd för sin perfekta akustik och som idag används för teaterfestivaler. Om du känner för en promenad finns det en fin kustväg längs vattnet, där det längs vägen finns vikar som lockar till ett dopp i det glittrande havet. (F)
Dag 11: Återresa till Aten och hem igen
Idag är det dags att köra tillbaka till Aten, där du lämnar tillbaka din bil och reser tillbaka till Skandinavien.

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Aten
2 övernattningar på traditionellt guesthouse i Dimitsana
2 övernattningar på hotell i Methoni
2 övernattningar på hotell i Monemvasia
2 övernattningar på hotell i Nafplio

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Kommentarer

Du måste vara minst 23 år och max 69 år för att hyra bil, och du måste ha haft körkort i minst ett år.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Året runt

Packlista

 • EU- eller internationellt körkort
 • Eventuell guidebok
 • Eventuell vägkarta
 • Kreditkort
 • Solhatt eller keps
 • Solkräm
 • Badkläder
 • Bekväma vandringsskor

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien - Aten t/r, inkl. bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Hyrbil inklusive försäkring med självriskeliminering
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsskydd
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Dricks
 • Hotellskatt – betalas lokalt och uppgår till cirka 3 euro / natt
 • Vägtullar

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: