7 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 14 950:-
Det här reseförslaget är skräddarsytt för dig som gärna vill bo i orörda, mysiga omgivningar i det vackra, grekiska öhavet. Utöver hyrbil, så att du kan bege dig ut på upptäcktsfärder i ditt eget tempo, så har vi också inkluderat två nätter på ett lokalt bed and breakfast samt fem nätter på ett riktigt härligt lägenhetshotell ända nere vid vattnet.

Hämta din hyrbil på flygplatsen i Thessaloniki och fortsätt till den traditionella, grekiska byn Xani. Du bor två nätter i dessa fantastiska omgivningar, med goda möjligheter till vandring i den vackra naturen, innan du fortsätter till Sithonia-halvön. Där har du fem nätter i en charmerande strandlägenhet i utkanten av den charmiga fiskebyn Vourvourou.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Grekland här
Läs mer om Grekland här

Bästa reseperiod

Södra Grekland och öarna har ett subtropiskt medelhavsklimat som utlovar varma och torra somrar med gassande sol. Vinden från havet gör värmen behaglig i kustområdena, men om du inte uppskattar höga temperaturer och föredrar lite färre människor, är kanske den milda våren och höstmånaderna att föredra. Notera att lågsäsongerna kan innebära ett mindre utbud av aktiviteter i områdena.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa mot härliga Grekland och Halkidiki
Du flyger idag till Thessaloniki där du hämtar ut hyrbil vid ankomst, redo för äventyr i Halkidiki, en av de vackraste sommardestinationerna i norra Grekland. Denna unika grekiska region består av 3 halvöar som sträcker sig ut i Egeiska havet; Kassandra, Sithonia och Agion Oros - även kallat Det Heliga Berget. Kassandra är den första av de tre halvöarna som du når fram till när du kör från Thessaloniki till Halkidiki. Resan hit tar bara 30 minuter. Detta är kanske den mest turisttäta av de tre halvöarna och bjuder på en rik historia, arkeologiska platser, härliga sandstränder, vackra skogar, varma källor och en stor variation av hotell, vattensporter och nattliv. Sithonia är den "mellersta" halvön och är mycket lugnare jämfört med Kassandra. Området liknar Kassandra men den största skillnaden finns att hitta i naturen, där skogarna består huvudsakligen av vackra granar. Det finns också vingårdar och olivlundar – men halvön är till största del täckt av granskog. Sithonia är känt för sin hamnstad Porto Karras. Här finns lyxhotell, vingårdar, granskog och en vacker småbåtshamn. Sist men inte minst erbjuder Sithonia både vackra, karga kustremsor och vita sandstränder med kristallklart vatten. Agion Oros - Det Heliga Berget Athos - är den östligaste av Halkidikis tre halvöar och är något helt unikt. Alla öns invånare är munkar och här finns 20 kloster där munkarna lever isolerat. Kvinnor får inte besöka ön, men det är inte heller lätt att besöka ön som man. Om du vill besöka måste du ansöka flera månader i förväg. Det är dock möjligt att få en liten glimt av denna unika halvö om du tar en båttur. Från båten kan du njuta av utsikten över det heliga berget "Athos" och många av öns kloster kan också ses från vattnet tillsammans med det frodiga och förtrollande landskapet. Med din hyrbil kör du till den lilla byn Xani, där du checkar in på ditt bed & breakfast.
Dag 2: På egen hand i naturen runt byn Xani
Njut av dagen i omgivningarna runt ditt mysiga bed and breakfast. Här bor du bara 15 minuter från vackra stränder, och det finns gott om möjligheter till olika vandringar samt en god, grekisk måltid på en pittoresk taverna.(F)
Dag 3-6: Sithonia-halvön
På resans tredje dag är det dags att bege dig mot Sithonia-halvön. Här ska du bo de kommande fem nätterna på ett mysigt lägenhetshotell. Du kan använda dagarna som du önskar, och vi kan rekommendera följande aktiviteter under din vistelse: - Besök några av Greklands bästa stränder, kända för finkornig sand, turkost vatten och grönskande omgivningar. - Jeepsafari – åk på äventyr i Halkidikis natur på Sithonia där du får njuta av makalösa vyer över Egeiska havet och Toroneos Bay. Kör genom olivlundar och upplev det vilda landskapet. - Kryssning i Toroneosbukten – en härligt avkopplande dag på det blå havet i Toroneosbukten. Ta in den underbara utsikten över Sithonia och Kassandras vackra kuster och passa på att sola och ta ett uppfriskande dopp i det klara havet. - Dykning i Halkidiki – havet kanske redan har charmat dig, men under ytan väntar en helt ny och underbar värld. Om du inte redan har dykerfarenhet kan vi sätta dig i kontakt med en lokal dykguide som lära dig hemligheterna med dykning och öppnar därigenom upp en helt ny värld under havsytan för dig. Utrustning hyrs lokalt. - Båttur "Det Heliga Berget Athos" – från hamnen i Ormos Panagia seglar du mot södra delen av Athos-halvön tills du når den punkt där berget reser sig 2033 meter över havet. När du seglar längs den norra kusten får du fin utsikt över de mystiska och fascinerande klostren som är centrum för de ortodoxa munkarnas livsstil. Efter cirka fyra timmars segling gör båten stopp vid byn Ouranoupolis där det finns tid att gå på upptäcktsfärd, ta en promenad, shoppa lite eller avnjuta en lokal måltid på en mysig taverna. - Besök en vingård och smaka på lokala viner – en av de bästa upplevelserna i Halkidiki är att besöka de nästan oändliga vingårdarna och smaka på de lokala vinerna. Sol, hav och fauna utgör treenigheten i området. Druvorna suger upp solljuset och havsbrisen och ger vinet dess opretentiösa karaktär. [(F)]
Dag 7: Dags för hemresa
Det har blivit dags att köra tillbaka till Thessaloniki och återlämna hyrbilen för att flyga hem – vistelsen i Grekland har kommit till sitt slut, för denna gången! [(F)]

Övernattningar

2 övernattningar i stuga på Agramada hotel
5 övernattningar i lägenhet på Fillis House

På Agramada finns det möjlighet att övernatta i en trädkoja - fråga din reserådgivare om du vill höra mer om detta.
På Fillis House finns det möjlighet att uppgradera lägenheten till en större lägenhet med plats för hela familjen.

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Kommentarer

Kom ihåg att ta med internationellt körkort samt kredikort när du ska hyra bil.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

maj - oktober

Packlista

 • Internationellt körkort för de som ska köra bil
 • Kläder för väder
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Thessaloniki t/r, inklusive bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Hyrbil inkl. försäkringar enligt våra villkor. Kontakta din reserådgivare för mer information om villkoren.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Parkeringsavgifter
 • Dricks
 • Hotellskatt - betalas på plats. Cirka 3 euro / natt.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: