30 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 6 450:-
Resan börjar i Greklands huvudstad Aten där historiens vingslag känns i varje gathörn. Aten är så mycket mer än Akropolis, Parthenon och Monasteraki-torget – vi har därför inkluderat en cykeltur på stadens små gator och till de platser bara lokalbefolkningen kommer. Med ett färjepass i handen är du redo att utforska några av Greklands mest fantastiska öar, passet gäller i en månad och gäller till fem av de vackraste öarna i den grekiska ö-världen. Du bestämmer själv vilka öar du vill besöka och hur lång tid du vill spendera där – givetvis kan vi hjälpa till att boka till boende på de öar du önskar besöka. Njut av den ena paradisön efter den andra, de vackra vit- och blåmålade husen, ät läcker mat och anamma grekernas avslappnade livsstil. Grekland är mycket mer än chartersemester och detta färjepass gör det möjligt att nå de mindre och mer orörda öarna.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Grekland här
Läs mer om Grekland här

Bästa reseperiod

Södra Grekland och öarna har ett subtropiskt medelhavsklimat som lovar varma och torra somrar med stekande sol. Vinden från havet gör värmen behaglig i kustområdena, men om du inte uppskattar höga temperaturer och föredrar lite mindre människor, kan kanske den milda våren och höstmånaderna passa bättre. Våra rekommendationer om bästa restid till Grekland bygger på hur klimatet har varit under tidigare år.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Grekland
Avfärd från Skandinavien mot Aten dit du anländer på samma dag. Från flygplatsen tar du en taxi till ditt boende och har sedan resten av dagen på egen hand att utforska staden. Vi rekommenderar att du besöker det berömda Akropolis med sin fantastiska utsikt över Aten, eller gå till den pittoreska stadsdelen Plaka. Ta en paus från solen på en taverna med billig gyros, färsk fetaost, välkryddad souvlaki, krämig tzatziki och saftiga kalamataoliver.
Dag 2: Cykeltur i Aten
Idag följer du med på en spännande cykeltur genom stadens graffitimålade bakgator och dolda hörn - områden i Aten dit bara lokalbefolkningen kommer. På denna utflykt undviker man de stora folkmassorna och du får istället uppleva de stadsdelar där de lokala atenarna skapar stadens moderna, alternativa kultur. Drick kaffe på ett lokalt café och passa på att köpa souvenirer som få andra resenärer kommer hem med.
Dag 3: Öluff på egen hand
Det bästa stället att börja din öluff och ditt reseäventyr är från Pireus hamn i Aten. Resan hit från Atens centrum tar ca 2 timmar, och härifrån går färjor ut till många av Greklands öar. Det ingår färja till fem olika öar och du väljer själva vilka av de 55 öarna som finns tillgängliga du vill besöka. Vill du besöka fler öar kan du köpa till fler. Färjorna måste bokas i förväg innan du anländer till hamnen så du inte riskerar en fullbokad avgång. Boende på öarna står du själv för men vi på Winberg Travel kan naturligtvis hjälpa dig att förboka hotell för alla eller en del av nätterna. Förslag på populära rutter är: Pireus/Aten- Naxos - Paros - Santorini Pireus/Aten- Mykonos - Syros - Tinos Pireus/Aten- Amorgos - Los Piraeus/Aten- Donoussa - Iraklia - Koufonissi - Schinoussa Det är möjligt att flyga hem från många olika flygplatser i Grekland, du kan antingen avsluta din resa i Aten eller flyga hem från någon av de många öarna med flygplatser såsom Naxos eller Santorini.

Övernattningar

Två nätter på guest house i Aten

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

maj - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Flygbiljetter Skandinavien - Aten t/r (inklusive bagage)
 • 2 nätter på guesthouse i Aten
 • Cykeltur i Aten
 • Ö-pass med fem inrikesfärjor inkluderade
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: